Kızlar doktordan geldim nts de sancı çıkmadı bebişimin kalp atışlarıda ii ama doktora dün gece olan agrımı ve sabah gelen sıvıyı söledim kasılmaların olmuş rahîm agzı yumuşamış sabahta nişanım gelmiş erken dogum habercisi bol su içip dinlen dedi ama o kadar sakin ve güler yüzle sölediki endişelenditmemek için cuma günü olan randevumu salıya aldı o zamana kadar agrın leken veya kanaman olursa hemen geliyosun dedi salı günü kntrolden sonra kasılmalarını ertelicez dedi endişelenmem gerekiyomu bebeğim iyimi dedim hiç endişelenme bebeğinde gayet ii rahat ol dedi ama olamıyorum çok heycanlıyım bebeiğüm ii olsun yeter eve geldim hemen çantamı hazırladım dua edin kızlar
Kızlar doktordan geldim nts de sancı çıkmadı bebişimin kalp atışlarıda ii ama doktora dün gece olan agrımı ve sabah gelen sıvıyı söledim kasılmaların olmuş rahîm agzı yumuşamış sabahta nişanım gelmiş erken dogum habercisi bol su içip dinlen dedi ama o kadar sakin ve güler yüzle sölediki endişelenditmemek için cuma günü olan randevumu salıya aldı o zamana kadar agrın leken veya kanaman olursa hemen geliyosun dedi salı günü kntrolden sonra kasılmalarını ertelicez dedi endişelenmem gerekiyomu bebeğim iyimi dedim hiç endişelenme bebeğinde gayet ii rahat ol dedi ama olamıyorum çok heycanlıyım bebeiğüm ii olsun yeter eve geldim hemen çantamı hazırladım dua edin kızlar
evet aynen özellikle sabahalrı snaki üstüme bi taş koymuşalrda kalkamıyomuş gibi oluyorum :)
ben de öyle düşündüm valla dedim zaten az kaldı ödemde olsaa farkmaz bu dakikadan sonra bişey olmaz
inşallah dinlenmeye çalışıyorum valla...ben de işe devam ediyorum ıste doğum sonrasına aktarayım dedim anam senınkı de
pek fena olmuş olsun :) aralık 15 e kdr çalışcam ben senınkı de o kdr sa az kaldı bişe kalmadı :)
ay benım iş veren ne dıo bi de 37. haftaya kadar calıscakmısım zaten 38 de sezeryana alcakalr sonracıma
doğum yapıp 20 gun sorna da işe gelcekmısım oldu canım çevir avcunu çevir heh şimdi yala diyemedim
hiç mi dinlenmıyım ayol robot muyum ben 9 ayın yorgunlugu var ustumde :)
canım ayak sancısı da denıyo bebek kendısını kasıyo rahmı kasıyo karnın tas gibi oluyo dımı onu
diyosun bunlar bi tehlıeksı olmaan sancıalr fakat cok fazla ise dktoruna söyle nst de baksınalr bi
doğum hamılelık ne olacagı bellı olmaz çok rahatsızsan doktoruna danıs mutlaka....
gecen muayenede doktorum sıklıgını sordu hergun oluyo dıınce nst aldı hemen halbukı 35 den önce nst almıycaktı
yanı anlatabıldımmı sen söle dr a o caresıne baksın bilgisi dahlınde olsn doktorunun
hadi bakalım kolay gelsin o zaman..Allah yardımcın olsun, mahçup etmesin inş..
Merhaba kızlar ne zamandır sahalardan uzaktim :) bisi soruya fikirlerinize çok ihtiyacım var kizima MASAL ismini koymayı çok istiyorum ama çok mu abes olacak etrafımdaki çoğu insan begeniyo ama 40 yaş ve üstü tepkili :) bende çok arada kaldım bi ara vazgeceyim dedim ama sonra ilerde başka birinden bu ismi duyduğumda da içim icimi yiyecek kendimi biliyorum icimde kalicak sizce bu isim nasıl rahat kullanır mi dalga geçerler çocukla diyorlar ama bana tersine çok havalı geliyo ..
Canım bence bişey olmaz. Sen dinlen bak doktorun da öyle demiş. Dua et bol bol cuma günü hem bak.
Biz de ederiz. İçini ferah tut. Kurup çözme, aç tv izle. Komik kadın programları var. Vakit geçir, kafanı meşgul et. Hayırlısıyla alcaz inşallah bebişlerimizi kucağımıza.
Merhaba kızlar ne zamandır sahalardan uzaktim :) bisi soruya fikirlerinize çok ihtiyacım var kizima MASAL ismini koymayı çok istiyorum ama çok mu abes olacak etrafımdaki çoğu insan begeniyo ama 40 yaş ve üstü tepkili :) bende çok arada kaldım bi ara vazgeceyim dedim ama sonra ilerde başka birinden bu ismi duyduğumda da içim icimi yiyecek kendimi biliyorum icimde kalicak sizce bu isim nasıl rahat kullanır mi dalga geçerler çocukla diyorlar ama bana tersine çok havalı geliyo ..
endişe etme canım.. inşallah zamanında sağlıkla gelsin..
doğum çantası demişken ben birtürlü hazırlayamadım
benim de var kasılmalar karnımda dr uma söledim bugün randevumuz vardı zaten nst ye bağlanacağım ben de bugün ilk olucak heyecanlıyım kızlar
amin canım inşallah, ben inanıyorum güzel olacağına.. hevesim de var. kalkarım inş. altından.
dr una güven derim canım, ne güzel bak rahatlatmaya çalışmış seni.. sen de rahat ol, sonucta doğurucaz hepimiz, hem sen 35.haftadasın bebeğin gelse bile sorun olacağını sanmıyorum.. hakkınızda hayırlısı canım..
Aynem öle canım çok raht ve güler güzle söledi güveniyorum o konuda :) evet canım çok şükür dogum yapsamda sorun olmaz inş Allah yavrularımızı korusun inş amin canım
canım normal doğum kararı aldıktan sonra epidural alınması çok anlamsız gelıyo bana epiduralı alman için
belli bir sancı sevıyesıne gelmen lazım son anda epidural alıyosun yanı aynı sancıyı cekıyosun bi de ıkınmanı
hıssedemıosn epidural alınca...bu sebeple epidurel normalı gereksiz bulıuyorum ne yalan söyleyım ınsan hayatında
1-3 kez o sancıya dayanabılır bence he ekstra bi sıkıtnı vardır psikolojı sorunalr ağrı çekmemsı laızmdr vs anlarım
ama tamamen sağlıklı ve normal doğum yapmasınd anegel olmayan bı ınsnaın epiduralle yapması garıp...
sezeryan konusunda dediğine hıc sattlamadım ama bazı uzun süren sezeryan amelıyatalrında oalbılır belkı
doktorlarım izin verse ben pırt diye normal doğurma taraftarıyım ki doğurdum da ama sezeryan olucak benım maalesef
günaydın ve hayırlı cumalar herkese...
ya ben de korkmamak için hiç izlemeyi düşünmedim video ama duydukları yetiyo insana. bi arkadaşım 3-3,5 ay önce epidural normal doğum yaptı. dediği benim ağrı eşiğim düşük sanırım çok hissettim. epidural olmasa nasıl dayanırdım bilmiyorum. benim de ağrı eşiğim düşüktür. bi de 1 ay kadar da normal oturamadı dikişlerinden dolayı. hep yan yatarak emzirdi bebeğini. iç ve dış dikiş olmuş. of ya insan şimdi duyunca da korkuyo haliyle.
ablam da sezeryan olmuştu 3 yıl önce ertesi gün bildiğin ayaklandı. bebeğini hastaneden eve getirirken bile kendi kucağında taşıdı öyle iyiydi yani. muhakkak ağrısı oldu ama ne bileyim işte.
napıcas kızlarrr?
herkese günaydın
hayırlı cumalar
ben de doğum videosu çok izledim nette ama ben korkmuyorum ,biraz manyağım sanırım
ben bi ara ameliytlara takmıştım kafayı ,sürekli beyin ameliyatı ,mide ameliyatı vs bütün ameliyatları izliyordum
bi tıp okumuş kadar oldum
ben ikisini de izledim kesin sezeryan dedikleri için de takmıyorum o kesilmeyi falan biz görmeyeceğiz ki biz sadece bebişimizi göreceğiz normal doğum da çok korkunç değil gibi sen bakma o görüntülere hem ağrı istemezsen epidural ağrıları da keser oh mis :) tabi doğum tecrübesi olanlar daha iyi bilir,artıık korksak da yapacak bişey yok o bebişler ordan çıkacak bi şekilde
Milsa ben ilk doğumumu normal doğumla yaptım inan hassasiyet kaybı yada idrar kaçırma falan olmuyor arkadaşlarımdan da hiç duymadım. bebeğin kafası çıkar çıkmaz ağrı sanki bıçak gibi kesiliyor, müthiş bir rahatlama. Sezeryandan sonra ki ağrılar ise daha uzun sürebiliyor. Doktorlar ağrıdan korkanlar için epidural normal doğumu tavsiye ediyorlar, bende belki ikinci doğumu böyle yapabilirim diye düşünüyorum.genel anestezide bebeğe azda olsa narkoz gidermiş, genel anestezi ile doğan bebekler ilk başta daha uyuşuk olurlarmış, bunları dün bir hastanede yapılan doğum bilgilendirilmesinde dinledim. doktor epidurali çok güzel anlattı ve sanıldığı kadar riskli olmadığını örneklerle defalarca anlattı. Arkadaşlar sezeryan doğumdansa epidural normal doğum diyorum ben, siz ne düşünüyorsunuz?
etrafımda sezeryanla doğan çok bebek var ,hiç uyuşuk olduklarını görmedim gayet normaldiler hepsi de ,uyuşukluk olayına katılmıyorum ama doğum sonrası toparlanma olayı daha uzun sürebilir..
gerçi o da bünyeyle alakalı ,bünyesi kuvvetli olan her halukarda toparlanıyor ,bünyesi zayıf olan normal doğumda da yıkılıp dökülebiliyor ..
ben de normal doğum yanlısıyım ama malesef ikiz olduğu için öyle bir imkanım yok mecbur sezeryan yapacağım ..
epidurali doktorlar ne kadar allayıp pullayıp bi sıkıntı yok gayet sağlıklı dese de ben şahsen o iğneye cesaret edemem ..
normal uyutulmak bana daha normal geliyor ,çünkü ne kadar risksiz de olsa o iğneyi belime vurdurup da rahat edemezdim korkardım
anestezide eğer anestezi size ağır gelmiyorsa daha mantıklı geliyor bana
iğne bugün birşey yapmaz belki ama ilerde nelere yol açacağı bilinmez çünkü daha çok yeni bir sistem epidural ,artı ve eksilerini görecek vakit olmadı henüz tartmak için..
ama genel anestezi yıllardır yapılıyor ve bir sıkıntı yaşayanı duymadım ,epiduralle felç kalanları duydum ama ..
RABBİM hepimize sağlıklı doğum versin inş.
kızlar doğum kolay olsun diye hurma yiyordum, az önce okudum da erken doğuma neden olabiliyormuş allah korusun :26:
elbette herkesin durumu farklı ..yapıya göre de değişiyor bu doğum işiCanım her doğum hikayesi farklı işte. Çevremde hep epidural sezaryan yapanlar var ve hepsi çok mennun. Normal doğum yapanlarda hiç mennun değiller, çok dikişleri falan olmuş. Sanırım birazcık oluruna bırakmak gerek.
Canım maşallah sana vallaBen öyle kesmeli, biçmeli filmleri bile izleyemem
.
Dur! Yeme sakin :) nette okudum bende rahim kasilmalarini başlattığı için son haftalarda yeyin diyorlar doğuma az kaldiginda acilma daha çabuk olsun daha rahat doğum yap diye..
ayşe epidural hakkında yalnış bilgiye sahipsin cnm düzeltmek istiyorum
epidural almak için açıklıgın 3 cm olması gerekir. 3 cm acıklıga ulaşmak için cekilen sancı sadece cok hafif regli sancısı kadardır
dogum 10 cm de gercekleşiyor
benim nişanım gece 3 de geldi.ben öglen 11 de hastaneye gittigimde acılmam 2 cm di.o zamaan içinde sadece cok hafif karın agrısı yaşadım o kadar
suni sancı baglandı ve 15 dk yine cok hafif sancı cekip acıklıgım 3 cm oldu ve hemen epidural aldım
sonrası zaten cokkk cokk keyifliydi
sancılar tavan yaparken ben tv izliyordum ne agrı ne sancı hissetmedim
dogumumda epidural aldıktan 5 saat sonra oldu.yani gayet agrısız sancısız ve hızlı acılmayla dogum yaptım
dogum anında da sancı hissetmiyorsun ama ıkınmayı hissediyorsun.daha öncede yazmıştım afedersin sanki kabızsında kakanın yapacakmış gibi bi his geliyor
ve sen ıkınıyorsun bebek cıkıyorr.
normal dogum da cocugu dogurmak cok kolay ama sancıyı cekmek cok zorr
bizim gelin 1 gün boyunca suni sancı cekti, dudakları patladı kızın sancıdan
stresten acılmasıda durdu ve sezeryan olmak zorunda kaldı
normal dogum yapmayı düşünen varsa ve agrı eşigi düşükse kesinlikle epidural tavsiye ediyorum
benim dötüm yemiyor epiduralsiz normal dogum yapmaya.
nşallah herşey yolunda giderde yine episural normal dogum yaparım
yan etkisine gelince.baş agrısı ve bel agrısı yaşanır diyorlar ikisinide sadece dogumdan sonra bi kac ay yaşadım sonra gecti gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?