2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
canım kan ilacı hepimize kötü etkiler yapıyor ama ben doktora yine sordum doğumyapınca bile kullanacaksın diyor
ben sabah içince yarım saat geçirip kahvaltı ediyorum ve süt ürünleri kalsiyum almamak gerekiyormuş ama portakal suyu demir alımını artırıyormuş bende erik portakal sularıyla kahvaltı yapıyorum peynir az yiyorum bal idare ediyorum ama olurda 1saat yemezsem anında banyoda sizin başta çektiğinizi ben anca görüyorum iğrenç bide süt içersen kesin çıkıyo ama gün içinde hep ağzımda kan tadı var gibi beni isal yaptı diye sevinmiştim ama buhafta elevite de başladım anın da kabız geri geldi onun kokusu iğrenç içmesem dedim kan hapı aç bu tok devam dedi eh gecede mağnezyum ve kalsiyum bakalım geçcek bu 5ayda sizin 4buçuk ay :16:

canım evet kan hapı çok önemli biliyorum ama kan degerlerım ıyı dıye pek sallamıyodum arada sırada ıcıyodum

ama fena carpıntı olunca vallada içcem billada içcem die yeter kı bu carpıntı gecsın dedım :D ayy ama ne fena

varya yatamıom kalkamıom neysekı bugun daha ıyıyım genelde yemeklerden sorna baslıo çarpıuntın sebeb - i hikmetı ne bılemedım

ben herseyden yıyorum ya et süt peynır tavuk balık tereyagı bal pekmez kuruyemıs yanı aklıan ne gelırse :D bulantım gectı ya

çok şükür ıyyım yanı ama ilaç bulandırıo ıste ıstahımı kesıo yıyemıyorum napalım mecbur ıcıcez ilacı çare yok ben de eleviti

hiç sevmıorm yaa :) bebe aspirini ne güzel mınık tatlı :D

canım spida bfida omurılıkte olan bişey okey bişi demırom ama omurılıkte bi anomali göstermeyıp diğer organalrda da

kendını belli ediyor olabilir onun ıcın tum uzuvlara organlara ince ince bakmaları gerekıyo yanı omurgaya baksınalr

bıraksınlar diye bi olay yok :) ınsallah öle bi risk yoktur aman Allah korusun afp mı yukske cıktı canım senınde ?

normal usg de gozuken ne ? usg de öle bi tanı mı kondu ki ?

NTD (Nöral tüp defekti) 1:453 çıktı. Çok yüksek bir risk değil ama yine de riskli. usg de omuriliği detaylı göremediler ki ? omurilik görünüyo ama nöral tüp defekti var mı yok mu göremiyolar.
O yüzden ayrıntılı usg yi erkene aldı doktor. Nöral tüpe bakılacak orda. (Allh korusun).

23.haftada da tekrar gideyim diyorum bütün organlar için. Az buz da değil ki , 310 lira, hem de %50 indirimli fiyatı bu..

Ayşecim, beni de listeye ekler misin? İstanbul, yaş 30 , ilk bebek.

Erkek olacak , adı yüksek ihtimalle "Yamaç" . (yorumları da beklerim oğlumun ismine :) )

canım merhaba ben ilgilenıyorum ekledım bılgılerını listeye :)

canım ılk gebelıgınse hıssetmemen veya az hıssetmen çok normal 20-22 haftadan ıtıbaren daha net hale gelciektir

ben 19. haftamdayım hıssedıyorum ama benım ılk gebelık değil :) o sebeple yanı o hıssettiğin hareketler bebıstır

belkı ama ıste ılk olunca ınsan anlayamayabılıo :) eger yatınca sen dınlenırken ve göbek deliğinin alt tarafında

oluyosa baloncuk patlamaıs gibi ise bebegın olma ıhtımalı yukske benım cadı kızım genelde yemek yedıkten sonra

ve dınlenrıken kıpırdıo :)

teşekkürler ayshecim.. gerçekten acemi olduğum için anlayamıyorum :) dediğin gibi tam göbeğimin altında pıt pıt bişeyler oluyor ama devamı gelmediği için nerden geldiğini farkedemeden bitiyor :) inşallah ileriki haftalarda daha belirgin hale gelir bizde anneliğimizin heyecanını ve keyfini daha çok yaşarız.. Allah sana da hayırlı sağlıklı evlalar nasip etsin.. Allah hepimizin evlatlarını korusun...

Merhaba Arkadaşar,
öncelikle herkese kolay ve hayırlı hanmilelikler ve doğumlar diliyorum.. listeye baktım da bebişimin cinsiyetini ve ismini bildirmediğimi farkettim :) kime bildiriyourz hatırlamıyorum ama bebişimin cinsiyeti erkek ve ismi de ALİ olacak inşallah.. ve ilk bebeğim Allah nasip ederse.. listeye eksik bilgilerimi eklerseniz sevinirim.. daha önceki konularda eminim bahsedilmiştir ama okuyamadığım için affınıza sığınarak tekrar soruyorum; benim bebeğim şu anda 19+4 te, hareketlerini hissetmemem normal mi acaba? arada pıt pıt bişeyler oluyor ve hemen geçiyor ama bebekten mi barsaklarımdan mı anlamıyorum :) benimle aynı haftalarda olanlar bebişlerini hissediyorlarmı? ilk bebeklerde daha geç hissedilir diye yazmışlar heryerde ama en heyecanla ve sabırsızlıkla hemen hissetmek istiyorum.. Allah bu güzel duyguları her isteyene yaşatsın, kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah..

benim bebekte pek hareketli degil hissetmiyorum cok fazla
ilk cocugumda cok hissederdim.bu aylarda resmen tekme atardı.ama bu seferki tembel cıktı.

Merhaba kızlar,
Size bir sorum var...
Benim vücudum normal bir insandan daha fazla (afedersiniz) kulak kiri üretiyor ve atamıyor dışarı.
O da zamanla tıkanıklık ve ağrı yapıyordu.
Hamile kalmadan önce doktora gitmiştim yine tıkanıklık sebebiyle (aile hekimine)
O da Gliserin verdi önce bunu kullan, daha sonra da oksijenli su verdi sonra da bunu kullan dedi.
Oksijenli suyu da içine dolduruyorsunuz kulağınızın sonra çözüyor o kirleri.
Şimdi kendi kadın doğum doktorumu aradım izinliymiş.
Soramadım sakıncası olur mu aynı işlemi tekrarlamamın?
Bana bir sıkıntı olmaz gibi geldi ama...
Şu an bir kulağım kapandı diğeri de az duyuyor. Ve hafif ağrı var.
Siz ne düşünüyorsunuz?

canım ben kulaktan çok çektim orta kulak iltihabı diye korktum hep damla ve gliserin verip yollanıyordum ve eğzama deniyordu enson bi doktor bu kir toplama işinden bahsetti kimi bünyeler fazla yaparmış ki benim yıkandı bile buda tekrarlayan bişey ve genelde önerilmiyor ilerki yaşlarda yapılır diyordu gliserin normal tıkanıklık yumuşasın diye sonra onu temizliyorlar biliyorum oksijenli suyu hiç duymadım benim babamda da oluyor ve onun tıkandığı için temizleniyor yıkanıyor benim 1kere yıkandı her banyoda gliserinli pamuk kullan ve çıkınca iyice kurut dendi şimdi banyoya normal giriyorum ama çıkınca muhakkak pamukla heryerini kuruluyorum bide kulak çubuğu çok zorda kalmadıkça kullanma dibe itilip zaten bizde kirlenme olduğu için kuruyabiliyor ama inan oksijenli suyu hiç duymadım inşallah bi zararı yoktur yumuşayınca kancalı bi aletlerle tamizler canım buarada ortakulak iltihabında koku okadar çok olurmuş ki kendin bile rahatsız olusun uyuyamazsın demişti doktor

NTD (Nöral tüp defekti) 1:453 çıktı. Çok yüksek bir risk değil ama yine de riskli. usg de omuriliği detaylı göremediler ki ? omurilik görünüyo ama nöral tüp defekti var mı yok mu göremiyolar.
O yüzden ayrıntılı usg yi erkene aldı doktor. Nöral tüpe bakılacak orda. (Allh korusun).

23.haftada da tekrar gideyim diyorum bütün organlar için. Az buz da değil ki , 310 lira, hem de %50 indirimli fiyatı bu..

merhaba canım, inşallah bebeğinin hiçbir riski yoktur.. bu sonuçlar nerde çıkyor? benim doktorum sadece normal ultrasonla baktı, haftaya olan randevumda da sanırım ayrıntılı bir şekilde yine kendi ultrasonuyla bakıcak.. zaten kendi kullandığı ultrason dopler olduğu için hiç başka biryere göndermekten bahsetmedi.. noral tp efekti çok kötü bir durum Allah korusun ama bununla ilgili sonuçları nerden edindiniz merak ettim.. aydınlatırsan sevinirim..

merhaba canım, inşallah bebeğinin hiçbir riski yoktur.. bu sonuçlar nerde çıkyor? benim doktorum sadece normal ultrasonla baktı, haftaya olan randevumda da sanırım ayrıntılı bir şekilde yine kendi ultrasonuyla bakıcak.. zaten kendi kullandığı ultrason dopler olduğu için hiç başka biryere göndermekten bahsetmedi.. noral tp efekti çok kötü bir durum Allah korusun ama bununla ilgili sonuçları nerden edindiniz merak ettim.. aydınlatırsan sevinirim..

11-14 hafta arası 2'li test , 16-18 arası da 3'lü test yapılıyor. (down sendromu ve nöral tüp riskine bakıyorlar bebekte)
3'lü test sonucunda çıktı bu risk.
Sana yapılmadı mı , sen mi tercih etmedin ?

Selamm güzel anneler
Bir sorum olacak

Spina Bfida (Nöral tüp defekti) riski sınırda çıktığı için doktor ayrıntılı ultrasonumu biraz öne aldı, 1 eylülde 18+5' ken falan yapılacak.

Sizce net görüntülenebilir mi bebeğin organları ...vs ?

Sonra 23. haftada tekrar yaptırayım mı ?

canımbenimde 18haftaya kadar yaptırmanda fayda var dendi ama prof yıllık izinde sekreteride canım sıkıldı kopcişte napabiliriz ara doktoru başkasına gidelim diyor ama bu adamı önerdi normalde 23 haftada tıpta yapılacak ama şuan şu 3lüdeki risk yüzünden omurilik ve beline bakmak için yapılacak doktorum seninde benim de içim rahat etsin dedi ama enerken randevuyu 2eylüle alabiliyoruz canımsıkkın bakınıyorum ay bu testler bizi deli etmelik oldu şuan heryerine bakmayıp buna bakılacak tır seninde 23te tekrarlatırsın olmazsa :34:

canım Allah korusun ınsallah yoktur öle bişi...sadece rısk mı afp degerın ne o daha önemli ?

hım evt usg de ayrıtnılı gozukmuyo canım dopplerde daha ıyı gözukur...

nee 310 muu 10 tl si de var yani...prof perınatolog mu ?.....benım gıttıgım yer 70 e bakıomus

devamlı gidiorm ama normal muayene ucretıde böle hep doppler ile bakıo dısardan gelene 100 e bakıor yanılmıyorsam...

doç dr yanı.....profların burada normal muayenesı 300 ayrıntılı usg si 500

Ayşecim, beni de listeye ekler misin? İstanbul, yaş 30 , ilk bebek.

Erkek olacak , adı yüksek ihtimalle "Yamaç" . (yorumları da beklerim oğlumun ismine :) )

ekledım canım hayırlı olsun ınsallah sağlıkla kucakalrsınız :)

teşekkürler ayshecim.. gerçekten acemi olduğum için anlayamıyorum :) dediğin gibi tam göbeğimin altında pıt pıt bişeyler oluyor ama devamı gelmediği için nerden geldiğini farkedemeden bitiyor :) inşallah ileriki haftalarda daha belirgin hale gelir bizde anneliğimizin heyecanını ve keyfini daha çok yaşarız.. Allah sana da hayırlı sağlıklı evlalar nasip etsin.. Allah hepimizin evlatlarını korusun...

anladımc anım ınsallah daha sert tekmelerını hıssederız zamanlaa :) amiinn

Selam arkadaşlar
ünv hastanesine gittim bugün 4 lü tarama için.
usg ye baktı herşey normal dedi ilk kez bi doktora cinsiyeti sordum, baktı direkt erkek dedi.eminmisiniz cok şaşırdım dedim.
size daha önce kızmı dediler dedi.bende hayır ama kız olarak düşünüyordum dedim.yok erkek dedi .
ünv hastanesi oldugu için bakan genc bi asistandı.sizce yanılma ihtimali varmıdır??bu arada bebek 19 haftalık cıktı usg de
bu akşam yada yarın sabah özel doktora gidip netleştircem inş.
4 lü tarama için kan verdim cuma günü sonuc cıkacak.lütfen dualarınızda benide unutmayın sonuclarım bu kez güzel cıksın.
2 li tarama testim riskli cıkmıştı maalesef.

canım ınsallah temız cıkar sonucların

yanılma payı da var cınsıyet hususunda ama bilemıyorum canım goremese dırke söleemzdı heralde :)

Merhabalar arkadaşlar benim bebiş pek göstermemişti oyüzdn cinsiyeti yeni öğrendik kızım olucakmş... kısmetse doğum ocağın ortasında, Ben sizlere bir şey soracağım

Dr.un yanılma ihtimali var mı yani ben pembeler almaya başladımda bir yanlışık olsa yandık yani:)

11-14 hafta arası 2'li test , 16-18 arası da 3'lü test yapılıyor. (down sendromu ve nöral tüp riskine bakıyorlar bebekte)
3'lü test sonucunda çıktı bu risk.
Sana yapılmadı mı , sen mi tercih etmedin ?

hmm evet canım anladım.. ben yaptırmadım.. doktor sorun olursa aldırcakmısınız diye eşime sormuş. eşimde hayır hiç öyle bir düşüncemiz yok demiş,doktor da o zaman bu testleri yaptırmak çok mantıklı değil demiş. zaten bende doktora istemediğimi söylemiştim, o şekilde yaptırmadık.. sebebi de iki tane arkadaşımın ikisine de çocuklarında problem olduğunu söylediler.. kızlar da yazık hep üzülüp strese girdiler, ikisinin de evlatları sapasağlam doğdular maşallah.. benim de korkum herhangi bir risk durumunda beni strese sokmalarıydı.. senin de bebeğin sağ salim doğar inşallah.. ayrıntılı ultrasona girmek istiyorum orda kalp iç organlar vs.de görünüyormuş onlarla ilgili bilgimiz olur en azından.. inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız..

Merhabalar arkadaşlar benim bebiş pek göstermemişti oyüzdn cinsiyeti yeni öğrendik kızım olucakmş... kısmetse doğum ocağın ortasında, Ben sizlere bir şey soracağım

Dr.un yanılma ihtimali var mı yani ben pembeler almaya başladımda bir yanlışık olsa yandık yani:)
kaç haftalıksın bilmiyorum ama 17-18 haftadan sonra kız bebeklerde pek yanılma olmuyor
ama erkek denilip kız cıkan olabiliyor kordondan dolayı
bende emin olamıyorum o nedenle
en iyisi farklı bir doktora daha gidip teyit ettirmek.

kaç haftalıksın bilmiyorum ama 17-18 haftadan sonra kız bebeklerde pek yanılma olmuyor
ama erkek denilip kız cıkan olabiliyor kordondan dolayı
bende emin olamıyorum o nedenle
en iyisi farklı bir doktora daha gidip teyit ettirmek.

19. haftada öğrendim şuanda 20. haftadayım, Çok teşekkürederim cevabınız için:)

yani bu saatten sonra çok fazla yanılma payı olacağını zannetmiyorum ama Allah bilir tabi.. 9 ay kız denilip te erkek doğanlar var, yada erkek denilip te kız doğanlar :) Allah hayırlısını versin.. bizim ki 3 aylıkken erkek gibi ama yanılma payı var demişti, olmayadabilir demişti.sonraki ay gidişimizde kesin erkek dedi Allahın izniyle..yanılma payı olduğunda doktor kız gibi yada erkek gibi ama emin değilim diye söylüyor zaten..

canım Allah korusun ınsallah yoktur öle bişi...sadece rısk mı afp degerın ne o daha önemli ?

hım evt usg de ayrıtnılı gozukmuyo canım dopplerde daha ıyı gözukur...

nee 310 muu 10 tl si de var yani...prof perınatolog mu ?.....benım gıttıgım yer 70 e bakıomus

devamlı gidiorm ama normal muayene ucretıde böle hep doppler ile bakıo dısardan gelene 100 e bakıor yanılmıyorsam...

doç dr yanı.....profların burada normal muayenesı 300 ayrıntılı usg si 500

Yooo , profesör falan değil, Bağdat Caddesi Florenca Nightingale'de bir perinatalog. 620 lira normalde, benim doktorumun gönderdiklerine %50 indirim yapıyorlarmış.
Evlatlarımız için yaratırız parayı sorun değil yeter ki bu parayı haketsinler de doğru dürüst baksınlar.

AFP değerim , iki ayrı hastanede bakıldı, biri 28,4 , diğeri 39,1 . Birinde risk çıktı,diğerinde çıkmadı. ne saçma di mi ?

selam kızlar yarın sabah ünv. hastanesinde randevum var ayrıntlı ultrasyona gireceğim 23. haftada olduğumuz için inş bir sorun çıkmaz ve güzel haberler ile gelirim...

Yooo , profesör falan değil, Bağdat Caddesi Florenca Nightingale'de bir perinatalog. 620 lira normalde, benim doktorumun gönderdiklerine %50 indirim yapıyorlarmış.
Evlatlarımız için yaratırız parayı sorun değil yeter ki bu parayı haketsinler de doğru dürüst baksınlar.

AFP değerim , iki ayrı hastanede bakıldı, biri 28,4 , diğeri 39,1 . Birinde risk çıktı,diğerinde çıkmadı. ne saçma di mi ?

canım aynı fıyata prof a gidilir aman dıyeyım yapma uzman gozuyle prof gozu aynı mı ????

hastane hangısı olursa olsun...tabıı kı konu bebek olunca para önemlı değil zaten bu sebepel sömürnmüyolar mı

gıcık oluyorum...

canım tahlıllerde böle farklılıkalr oalbılıo yapıldıgı yerden yere göre değişio ıste napcan

selam kızlar yarın sabah ünv. hastanesinde randevum var ayrıntlı ultrasyona gireceğim 23. haftada olduğumuz için inş bir sorun çıkmaz ve güzel haberler ile gelirim...

canım ınsallah bı sorun cıkmazz :)

Son düzenleme:
Merhaba ;
herkezin geçmiş bayramı kutlu olsun ,sabah 5 te yola çıktık memleketten 6 da istanbuldaydık :P bu bayram nefis geçtiiiii:))))
kocamı evde bırakıp köye gitmek istiyorum ;ama eşimde kayınvalidemlerde kalır diye :))hehe istemiyorum da:P

bende bugun ayrıntılı için rabdevu aldım ,bakalım yarın kendi dr gideceğim ;bana ne zaman dicek ,1 hafta içinde yaptırman lazım derseayvayı yiyip , arayışa giricem ,hem bakalım ,ayrıntılı isticek mi?
birde hiç vitamin falan vermediği için ,onları sorucam,temel reis sanıyor benimki beni hırrrrr:))

Back
X