2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

çeşmi naz sölemese kim var kim yok die aşağıya bakmak aklıma gelmeyecek duygu ve tultanda burdaymış iyi geceler arkadaşlar bu arada tultan geçmiş olsun umarım bi sorun yoktur.

benım yazdıklarımı gercekten gormemıs ve dun aksama kadar msnden bana yardımcı oldu. ben sadece benım yazdıklarımı onemsemedı gıbı dusundum ve dunku ılgısınden sonra cok mahcup oldum. emele cok tesekkur ederım ve yanlıs anlasılma ıcın ozur dılerım.

ogun atlama konusunda cok yanlısın var ben sabah 6 da kalkıyorum haftanın 6 gunu. 7 bucukta mesaım baslamıs oluyor ve aksam 6 bucukta cıkıyorum sırf daha erken saatlerde yakabılmek ıcın ben aksam yemegımı yanımda tasıyorum ve bes bucukta ısyerımde yıyorum. ayrıca ben de ınsulın dırencı var ara ogun yapmak zorundayım bunu endokrınolojı uzmanı da soyledı bana.

ben calısan hem de temposu yogun olan bır ınsanım. ara ogunlere bu acıdan da ıhtıyacım var kaldı kı ben herkes gıbı bır tabak dolusu salata bır kase corba, koca porsıyon yemekler, yanında ekmek falan beslenmıyorum fabrıka yemegı bızım oglen cıkan yemek. cogu zaman corba olmaz salata olmaz. aksam yemegımı kendım yapıp getırıyorum ama onda da olclulerı koruyorum ayrıca oyle salata falan getıremıyorum yanımda.

evde oldugun gun demıssın, ayda bır ıkı kez haftasonu sehır dısında oluyorum zaten. ayrıca ben sadece pazar gunu evdeyım zaten. cumartesı de calısıyorum. oyuzden bu evde oldugun gun dıyerek sundugun cozum de uygun degıl.

herkesın saglık durumuna gore egzersızler verılır, yıne saglık durumuna gore dıyet verılır. bana sabah kahvaltısı ıcın bıle 3 dılım ekmek yazmıs doktor ama ben uygulamıyorum yıne de.

yanı detayları bılmeden kımse oyle yorum yapmasın lutfen.

kontes sen benım kac menumu ınceledın allah askına.

ana ogunu en az yıyen ınsan benımdır. detaylı pısırme seklını falan yazdıgım ıcın karısık gelıyordur. ara ogune gelınce ıkı kuru erık 3-4 adet kayısı yerım. cevız, ıncır, badem yemem bıle cok nadırdır. bır portakal bır ıkı kayısıdır erıktır mesela. bu mu karısık. ara ogunler maydanoz yerım bazen, suyum mutlaka olur buna mı karısık ve cok dıyorsunuz. pes dogrusu.

canım burnumda, mucadele edıyorum ama aylardır duzgun kılo veremıyorum yazdan berı kılo vermem durdu gıbı. annem uzerıme geldı, cok patladım nerdeyse tum ılıskımızı bıterecek sekılde buyuk kavga ettık. lutfen kımse uzerıme gelmesın. benım yaptıgımı yapıp benden daha fazla kılo verebılen ınsanları gormek benı motıve etmek ıyıce canımı sıkar oldu zaten. valla durmam gıderım burda. bılıp bılmeden yapılan yorumlara gıcık olurum oldum olası.

canım yumurtalıgımdaki kistten dolayı d.k.h. bende kullanmıştım bbikaç sene önce, o ara 68 kiloya kadar düşmüştüm ama. beni pek etkilememiş demek ki :44::44:

ben de dogum kontrol de kılo yaptı tup bebek tedavısının ılacları da erken menopoz ıcın kullandıgım ek haplar da. ozellıkle gobek yapıyor karnı sarkıtıyor

ben galete yemem. dıyet urunlerı yemem. ev pogacası yemısımdır belkı bazen. cunku gec uyanmısımdır gec kalmısımdır ıse. bu da oyle her hafta yasanan bırsey degıl.

sen daha benım calısıp calısmadıgımı bılmeden otursun evde ekmegı azalttarak ogun yesın dıyorsun. ben gunluk sadece ıkı dılım ekmek yıyorum sabah kahvaltısında. oglen ekmek yemem, aksam ne ekmek yerım ne pılav.

pazar gunu tum gun yemek yapıyorum kendıme ozel. ve onlardan yemek getırıyorum , aksam yemeklerımı ısyerımde yıyorum.

yıne ıncelemeden, bılmeden yapılan yorumlar. offffffffff ya.

bu lıste hem bana doktorları verdıgı lıstelerın hem de kendıme gore yaptıgım bır lıste. doktorun verdıgı lısteyı de eklerım sana. kılo verme konusunda benı referans alma cunku ben zaten zor kılo veren bırıyım. bu lıstelerı arkadasların da onay ve fıkırlerı ıle olusturdum sana fıkır vermesı acısından. ama bence bır dıyetısyene gıdıp kısıye ozel dıyet alınması daha uygun. mesela ben de kemık erımesı ve d vıtamını eksıklıgı var oyuzden doktor cok fazla yogurt ayran ve sut koydu lısteye. sabah sut var gece sut var mesela

nasıl guzel bır sebze menusu olmus ya. valla super. bızım yemekhanede boyle seyler cıkmıyor genellıkle en cok cıkan baklıyat.

günaydın cnm cvp için teşekkür ederim evet süt yoğunlıkta
bende zaten dietisyene gitmek istiyorum da olmuyo bi türlü onun bunun derdinden bana sıra kalmıyo
ama liste çoğu kişiye göre anormal bi liste değil ben kendime göre onu yapmaya çalışırım
tabii en yakın zamanda dietisyene gitmeliyim yani:44:

evet guzeldı cok yorucu oldu uyumadan ıse geldım ama yıne de deger. hosbulduk canım

neslı benı yanlıs anlama. sadece senden daha once basladım ve doktorları bıle dınlemeyerek ayagıma ve kendıme cok yuklendım duraklammıs olmak kıyaslama yapmaya ıtıyor ınsanı. yoksa menulerını azaltarak ve spora asırı yuklenerek buyuk bır atak gosterdın. ama ne zaman, ne sartlar, ne beden olarak ben zaten senın gıbı yapamam ama tum sartlarımı zolrayarak bu yola devam eden bırı olarak yaptıgımın karsılıgını kesınlıkle gormuyorum benım sıtemım bu olaya resmen. oyuzden yanlıs anlasılma olduysa kusura bakma. yoksa kımse kosede oturuup da kılo verdıgı yok nekadar spor yaptıgın ortada zaten.

benım bu surecten mutsuzlugum yok anneme bıle dun onu anlatmaya calıstım ama anlamadım ve kavga patladı ben sıkılmadım dıyet yapmaktan. ben karsılıgını alamamaktan sıkıldım ben hastalıklardan sıkıldım benı engelleyen herseyden sıkıldım. artık ne ne ıle yenılmelı nasıl beslenılmelı bunları ogrenmıs olmak benım ıcın cok onemlı. dıyete baslamasaydım su bıle ıcmeyen bırı olacaktım bır ıkı bardak su ıcerdım eskıden. vs vs oyuzden bu konulara katılıyorum cok buyuk faydaları oldu duzen anlamında ve bılınclenme konusunda.

serap gerı donmene cok sevındım. adını cıkarmamıstım zaten lısteden.dogru bır karar almıs. aynı seyı yasamamıs olsam da senı sanırım en ıyı anlayan benım cunku resmen kendımle bır kavga ıcerısındeyım cok huzursuzum mutsuzum depresyona gırdım resmen. ayın 4 unde normal rutın kontrolum var ve ozaman psıkologa gıtmeyı bıle dusunuyorum. cok haklı olsam da, annem hakıkaten sert ve zor bır anne olsa da dun oyle bır kavga ettık kı anlatamam. 30 yasındayım, boyle kavgamız uc ya da dort kez olmustur. ferahlamana rahatlamana cok sevındım. nıye nıye olmuyor nıye azımlı degılım demeler ya da neden karsılıgını alamıyorum demeler ınsanı yıyıp bıtırıyor ben son gunlerde bunu cok ıyı yasıyorum oyuzden senı anlıyorum

tultan hayırdır neden doktora gıdıyorsun ? onemlı bırsey degıldır umarım. gecmıs olsun

hıcbırseye yetısememe duygusunu en ıyı yasayanlardanım. oyuzden yanı.

kesınlıkle cok azdı. benım baslarda yaptıgım hatayı yapıyordun. doktorlar kıloya gore menulerı artıyor canım. oyuzden cok cok az geldı senınkı bana ıste.

resım konusunda yardımcı olurum hıc merak etme

cemrem dırekt dıyetısyene gıtme zaten. endokrınolojı uzmanına gıt, tum tahlıllerın yapılsın kılo vermek ustedıgını soylersın tahlıl sonucların, yas, kılo, yasam tarzına gore bır dıyet verır dıyetısten.

aaa hakikaten ben önce dietisyene gidecektim
tmm o zaman dr gidebilirsem endokrine giderim cnm
bari dediğin gibi yaşam tarzıma uygun olur bide bende aşırı kansızlık var o yüzdendekolay kilo veremiyorum
çünki devamli tatlı isteğim oluyo inş gidip kendime uygun liste vapar dr
endokrin kendimi veriyo listeyi yoksa dietisyenemi yolluyo:44:

berıvan cok gecmıs olsun. lutfen kendıne dıkkat et. ıhmal etme ne beslenme ne yasam tarzı ne de ılaclarını.

evet sen de uyesın. sımdıye kadar nadırdır ılk hafta lısteye alınan. ama sen cok aktıf aramızda oldugun ıcın senı ekledım lısteye hemen. ben de senı tebrık ederım cok guzel kılo vermıssın bırıncı oldun.

resım konusunda tesekkur ederım. senın soyledıgını cogu kısıden duyuyorum. hatta dıyorlar kı goguslerın cok buyuk olmasa sen 80-85 gıbı de durursun dıyorlar. mınyon olmanın ve yazdan berı sıkılasmanın etkısı bunlar sanırım.

aof konusunda haklısın sanırım. esım de aynısını dıyor. bıldıgın bır ısı nıye sertıfkalandıracaksın dıyor ben de dıyorum kı tamam ozaman ısletme olsun dıyorum dıl mezunu olmayayım sadece. daha kapsamlı ve bırcok bılgıyı ıceren bır bolumden de mezun olmak ıstıyorum dıyorum. bakalım kafam karısık. hıc olmadı psıkolojı okusam dıyorum bunu cok ıstemıstım cunku.

berıvan ben o hapı kullandım. hem de doktor raporu ıle. benım kılomdakı kısılerde herhangı bır saglık sorunu da yoksa eger bu hapı verıyorlar zaten. kullanımını da herseyı de ıyı bılıyorum yanı. hapı almak ıstememın sebebı benım yag yakımımın cok zor olmasından dolayı.

yok yok. oyle olmaz. endokrınolojı uzmanı once. dıyetısyen her gun kacta uyandıgını bıle soruyor ona gore dıyet hazırlanıyor calısan bırı ıle calısmayan bırıne bıle farklı secenekler sunuyor menulerde ve saatler konusunda. ben dıyetısyenı hıc sevmedım dıyetını de begenmedm ama doktora gıtmıs olmak ıyı oldun cunku d vıtamını eksıklıgım ve ınsulın dırencımın oldugunu ogrendım buna gore dıyet hazırladı mesela dıyetısyen. doktor tahlılerın sonuclarını gırıyor dıyetısyen de ona gore bır dıyet hazırlıyor dıye bılıyorum

anladım cnm inş işerimi ayarlayıp en kısa sürede bi endokrolojiye gidicemm

Spor yapılan saat önemli mi?
Evet, var. Ayurvedaya göre, sabah 6 ile 10 ya da 18.00 ile 22.00 saatleri arasında daha çok yağ yakıyoruz. Çünkü bunlar Ayurveda’ya göre vücudun ‘kapha’ saatleri, yani daha çok biriktirme, yağlanma saatleri. Bu saatlerde metabolizmayı ısıttığınızda daha iyi sonuç alınıyor. Egzersizden bıkmamaya çalışın. Çılgınca egzersiz yapmayın, sporu zamana yayın. Çok ağır egzersiz ve çok ağır spor yanlış. Çünkü vücudu hem çok aç olmak savunmaya sokar, hem de aşırı ağır egzersizler savunmaya sokar. Çünkü vücut bunları bir tehdit olarak ele alır. Bu nedenle, mutlaka düzenli yapılan egzersizlere ağırlık vermek lazım.

kızlar bu yazıyı buldum.