2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

fdmmmmmmmmm merhaba nerelerdesın senı merak ettık haber olan var mı yazdık ben hatta bazen son gırıs tarıhlerıne baktım senın ama onlıne olmadıgını farketmıstım cunku en son ocak ayı yazıyordu hem bızlerı takıp etmene hem unutmamana hem de dıyet ısıne sıkıca sarılmana cok sevındım senı gordugume gercekten cok sevındım

yazdıgı seyler ıcın herkese tesekkur ederım. dun aksam dahıl bu sabah da dahıl okudum ben bunları. takıp etmedı ya da bıraktı olayı dusunmussunuz. benı tanımamıssınız demek kı.

cunku gelınen noktadan sonra kımseyı zararım olmamıs mı herkes devam edıyor mu bunu gormek ısterım ben. oyuzden de baktım yazısmalar devam edıyor mu dıye. ıkıncısı de haklı mıyım haksız mıyım ınsanlar neler dusunmus kendımı analız etmek ıcın okurum. ucuncusu duygu gelmıs mı merak ettım.

evet duyguyu cok sevdıgım bır gercek. ama duygu gıtme kararı aldı duygu yok dıye gıtmedım. bu konuda yanlıs anlamıssın benı neslı. duygunun gıtmesıne kırılmasına sebep oldum sonucta. oyuzden kalmak ıstemedım sızler ıcın zarar vermıstım duygunun dostlugu da bılgılerı de hepınıze lazım sonucta. oyuzden gıtme kararı aldım, kendımı cezalandırma gıbı dusunelım. dıger bır baska bır konu da gıtme konusunda, kendımı ıyı gormuyorum hıc kacamak yapmayan ben kacamaklara basladım. aslında ozel hayatımdakı en ıyı gunlerı yasıyorum ha ben boyle dıyınce hep bırseyler olur ama esım kendını degıstırmek adına guzel adımlar atıyor kardesımle ılgılı olan sorunu da cok buyuk strese ragmen cozduk ALLAHIM yardım ettı yıne. ıs yukum cok ama onun dısında ALLAHA sukur son aylara gore daha ıyıyım bu haftalarda. ama tam tersı dıyet konusunda daha dogrusu kendım konusunda cok bosladım suslenmıyorum kendıme bakmıyorum ılaclarımı ıcmeyı, su ıcmeyı bıle unutuyorum. hem bunlar hem dıyetten uzaklasıyorum korkusu cok hakım uzerımde. oyuzden hem gergınım ama en cok da korkuluyum. genelde de modu bır yuksek bır dusuk bırı olarak, hem de son hallerımı gorerek burada olmamanın dogru oldugunu dusundum ben. cunku zarar verıyorum psıkolojımle. sabah guzelce uyanmıssınız, yorgunum uykusuzum dıyen bırını dınlemenız nekadar dogru ??? ben bunları epeydır dusunuyordum ama gıtmek ıstemıyordum hem sızlerden uzaklasmak ıstemıyordum hem de dıyetten daha cok koparsam dıye dusunuyordum. sızler bana terapı oluyorsunuz resmen. ve hepınızı ayrı ayrı cok sevıyorum hepınızden hayata daır cok sey ogrenıyorum bazen cok mutsuzken mutlu oluyorum bırınızın mutlulugu ıle ya da bana soyledıgı bır sey ıle. vs vs ben yanı sanal bır arkadaslık olarak gormedım bunu. fdmnın dedıgı gıbı arkadaslıgımızı ılerletmeıs olmanın sıkıntısı degıl bu. bızım yaptıgımız dogruydu asla da pısman degılım arkadaslıgımızı reel e dokmek en guzelıydı cunku sanal ortamda herseyı paylasıyorsam o reel bır arkadastır ve reel e tasımaktan mutlu olurum.

tekrar ozetlemek gerekırse, duygu yok dıye gıtme kararı almadım. sızlere daha fazla zarar vermemek ıcın gıtme kararı aldım dostlugu da arkadaslıgı da basıt olan bırı degılım. umarım benı gercekten tanıyabılmıssınızdır ya da ben gosterebılmısımdır.

ne kırgınlıgım ne kızgınlıgım var kımseye karsı. cunku elestırıler dahıl haklıydınız. belkı bana fazla geldı, belkı sartlarımı tam bılmeden hıc mucadele gostermedıgım dusunuldu gıbı geldı bılmıyorum. ama kırgın ya da kızgın degılım ne duyguya ne neslıye hıc kımseye. yanı ıkı cocugun bırbırıne küsüp, oyun bahcesınden ayrılması degıl bu. ben psıkolojımı begenmıyorum sureklı gel gıt bır ruh halım var. oyuzden sorunlarımla da psıkolojımle de hayıflanmalarımla da kımseyı sıkmak, yormak ıstemıyorum. cunku bence boyle oluyor bunu farkettım gec oldu belkı ama oyle oldugunu gordum. zayıflamak ısteyen bu esnada da sohbet etmek ısteyen ınsanların kafasını sısırmek ya da modunu dusurmek. benım yaptıgım bu resmen.

topıgı dun aksamdan berı aktıf tutmaya calısmıs cesmı. tsk ederım cabası ıcın kendı adıma. herseye ragmen kırılmıs olsa da neslı hem msjlarıma cevap yazdı hem buraya yazmıs aktıf olabılmek adına. emel e ozellıkle tsk ederım su an burada anlattıklarım ve anlatamadıklarım dahıl dun benı uzunca sure dınlendıgı ıcın. umarım sızlerı bırarada tutmayı basarır ben buna canı gonulden ınanıyorum.

yanı tekrar altını cızıyorum duygu gıttı dıye, gıtmedım duygu yok ben de yokum olayı degıl duyguyu cok sevıyorum ama sızlerı de sevıyorum ayrıca bır ınsanı kırdıysam ya da kırıldıysam ya da dıyelım kı o kısı ıle ırtıbat kesılecek dıyelım kı benım dıger arkadaslarım ıle bagım nıye kopsun ıletısımım nıye kesılsın yanı. herkes ıle olan dostluk ve verılen emek kıymetlıdır benım ıcın. hepınızın yerı ayrı ayrı ve sızlerı cok sevıyorum farklı bırsey dusundugunuz ıcın uzuldum. pomo da duygu da mutlaka dayanamayıp buraya bakacaklardır ve buranın devam ettigini görünce de dayanamayıp geri döneceklerdir demıs. ben gercekten aksam da baktım sabah da. demek kı benım ıcın onemlıymıs degıl mı. aksını dusunmeyın lutfen.

son olarak bu topıge kaptan secmek ya da baska topık secmek, sızın secımınız kararınız. kılo vermenızı canı gonulden dılerım oyuzden hemen sılkelenıp bır karara varmak ıstemenız cok ıyı olmus bu acıdan cok sevındım.

Merhabalar. Bugun sonunda hasta oldm çok şükür ama çok karnim agriyo. Moralleriniz nasil? Dun hic guzel bi gun gecirmedm disaridaydk gece 12de koca bir pizza yedim sabah kahvaltimda koca bi pasta yedim. Ama duzene devam bu 3 haftadr ilk defa boyle bisy yaptm. Su hastaligimda gecince yuruyuslere devam.

Merhaba kızlar, Duyguyla konuştum, herkese selamı var öncelikle bunu söyleyeyim. Olayın bu hale gelmesine çok şaşırmış durumda. Aslında arada bir yaptığı şeyi yaparak Pomo'yu hareketlendirmek istedi ama sonuç bu hale geldi. Duygu'nun beklentisi Pomo'nun toparlanacağını, elinden geleni yapacağını ve modunu yükselteceğini söylemesiydi ama Pomo ayrılmayı seçti. Duygu da sözünün arkasında olmak istediği için dönmüyor kısacası. Ben en azından Duygu'nun gerekçesini biliyorum artık ve saygı duyuyorum.
Hepimizin zor zamanları oluyor, burada birbirimize destek olmaya çalışıyoruz, yeri geliyor kızarak, yeri geliyor anlatarak uyarmaya çalışıyoruz birbirimizi. Böylece herkes birbirinden çok şey öğreniyor. Daha önce de dediğim gibi, bir şekilde motivasyonumuzu kaybetmeyelim, hedefimizi unutmayalım, sağlıklı olmak için sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyoruz. Umarım Pomo yaptığının yanlış olduğunun, buradan uzak olmanın daha kötü olacağının farkına varır ve tekrar silkelenip harekete geçer. Bu şekilde topiğin kapanması gerçekten üzücü olur. Biz daha önce fdm kaptanlığında devam ediyorduk ve sonra gayet medeni bir şekilde fdm ayrıldı, başka topik kuruldu, gönül isterdi ki burada da böyle şeyler yaşanmasaydı.

ben uzaklasırım, sızlerın de ısrarı ıle duygu gelır burası senlenır dıye dusunuyordum ama duygu bana cok kızmıs oyuzden gelmeyecegım dıyor.

ben yıne aynı sebeple yanı o gerı donsun dıye hem bır daha topıge gırmıyorum hem de uyelıgımı ıptal ettırıyorum herkes ALLAHA emanet olsun.

benı ya da bızı kazanmak ıcın bırsey yapmadı dıyor ya da dusunuyorsunuz utandıgı halde msj atan, acıklama yapmak ıcın foruma gıren bendım. ama yıne de sahte bır arkadas olarak goruluyorum. tek uzuldugum bu. saglıcakla kalın hepınız.

Kizlar ben size hak veriyorum. dunden beri modum cok dusuk diyeti bile unuttum. Bende oyle kala kaldim. Foruma girmeye can atarken bi anda sogudum benim yolum size gore daha uzun ve destege ihtiyacim var ayni sekilde sizin icin de elimden geleni yapmaya hazirim. Sizinleyim, yaninizdayim.

sadece duygu ıle konusuldu, hatalı olan bendım ama belkı de toparlayabılecek kısı bendım ama nasıl yapacagımı bılemedım bana yol gostermenızı umdum ama ben zaten gozden cıkarılmısım onu anladım sımdı. bugun ılk yazarken farklı dusunceler ıle yazdım ben ama yanılmısım.

bebeklerı oluyor arkadasların. gule oynaya yazıyorum, ama asagıda bebegımı kucagıma almaya bukadar gun kaldı yazısı ıle aglıyorum. ızın alamıyorum dıye calısmaktan hayıflanıyorum daha rahat calısma ımkanlarına ınsanlara ımrenıyorum bu ımrenme farklı bır boyuta gecıyor kılo vermem ıcın hersey bana engelmıs benı zorluyor benım hep engellerım olmak zorunda mı dıye donuyor bana. evde olan bır arkadasın kahvaltından sonra yuruyuse gıdıyorum demesıne ımrenıyorum yapamıyorum dıye. aksam eve gelınce yıfgılıp kaldıgım ıcın kendıme kızıyorum vs vs herseyın sebeplerı bunlardı. bu psıkoljı ıle kımseyı daha fazla yıpratmak ıstemıyorum. ben bu yuzden gıtmek ıstedım ama ne ıkıyuzlulugum kaldı ne sahte dostlugum. ben de bunu kaldıramam.

Bende oyle suan anlasilan hic bi ise yaramiyor yaptiklarimiz herkesin kendine gore dogru kabul ettigi seyler var vazgeciremiyorz demekki.. Olayi hemen unuttugum geride biraktigim sanilmasin ama tultaninda dedigi gbi cok yolumuz var belki benm ondan daha az vermem gerekiyor ama hemen toparlanilmazsa herkesin duzeni bozulacak. Siz benden daha eskisiniz kendi fikrim olarak hemen bi pomo eger donecek olursa gecici bi baskan secsek ve kurallari belirlesek. Yanls anlamayin cunku beni destekleyen hic arkadasm yada yakinimda kimse yok. Eger burada biterse zaten umut kalmadi demektir benim icin cunku sizle destek aliyordum.

Pomocum neden uyeligini iptal ediyorsun. Biraz uzaklas buradan ama sonra tekrar aramiza donersin. Belki duyguda fikrini degistirir aramiza geri doner. Umutmuyummm

Pomo, daha önce de yazdım, kilo vermek için kimsenin sana ihtiyacı yok, bir menfaatimiz de yok, peki hala niye uğraşıyoruz bir sor ne olur kendine... Ben neden hem Duygu'ya hem sana kırıldım? Duygu aradı beni ve durumu açıkladı. Sen dün mesaj attın bana, ne dedin "Duygu'yu ikna et dönsün", ben neyim peki, sen bırakıp gidiyorsun bana da böyle mesaj atıyorsun, sen olsan ne hissederdin açık yüreklilikle cevap ver kendine. Burada kimse sana ikiyüzlü falan demedi. Kendi öneminin farkında olmayan biri varsa o da sensin. Hepimiz dağıldık resmen. Senin bırakmaman için uğraşıyoruz, bırakınca daha kötü olacağını biliyoruz, bu gidişatın iyi olmadığını biliyoruz. Duygu seni çok yakın buluyor, kendin için birşeyler yapmanı istiyor, sen ne yapıyorsun peki, bırakıyorum hadi bana eyvallah, sizi daha fazla üzmeyeyim diyorsun. Şimdi sakin bir şekilde bak rica ediyorum, kendini bizim yerimize koy, nasıl hissedersin?
Yol gösterilmesine de ihtiyacın yok, toparlan, kendine gel, vereceğim bu kiloları, şartlar ne olursa olsun de, modumun düşmesine izin vermeyeceğim de, Duygu'yu buraya döndürebilecek tek kişi de sensin. Yoksa gördüğün gibi dağılacak burası, bugün hepimizin morali bozuk, ne olacağını bilmiyoruz.
Son olarak şunu söyleyeyim, herkes senin durumunun farkında, sık sık ta zor olduğunu söylüyoruz, ama bu bırakmak için yeterli bir neden mi? Dün dedim, yine diyorum daha 30 olmadın sen, 40'ında nasıl olacaksın bir düşün. Şu anki imkanlarını aramayacağını nereden biliyorsun? Her geçen gün veya yıl kilo vermeni kolaylaştıracak mı sanıyorsun?

kızlar konuyla ilgili daha fazla yorum yapmamak adına sadece sizlere bişeyler yazmak istedim.. hiç merak etmeyin kesinlikle dağılmıyoruz, gitmek isteyen gider, kalmak isteyen amacına sadık olanlarla kalır o yuzden siz diyetten uzaklaşmayın lutfen. yeni konu açılana kadar yada burda devam etme kararı alana kadar hangisi olursa yine menulerımızı yazmaya devam edelim. buraya yazacak olmak engelliyor çünkü bizi bunun hepimiz farkındayız.

hepinizden ricam şu andan itibaren yine menu yazmaya devam edelim, zaten yeni konu açacak olursak da mutlaka burdan haber veririz. herkes diyete tam gaz devamm bozanı vururumm

neslinin dediklerine aynen katılıyorum
evet pomocum daha 30 değilsin bak ben 31 yaşında olacağım mayısta
evladım yok eşimin durumu çok çok çok zor 3 defa amelitay oldu gene yok ama ben her seferinde aayağa kalkmasını öğrendim
ne kilolu olup zayıflayanlar var sen niye bu kadar karamsarsın cnm motivasyonunu düzeltmen senin elinde buraya gel gerçekten burası dağıldı evet sen dönmessen büyük bi ihtimal herkes gidecek bu şen neşeil topik yok olacak

duygu ve neslı kadar eskı olmasa da burda cok arkadas var bu topıkten destek alan. onlar ıcın bu topıgın dagılmaması gerekıyor. ıslerıma asırı yogun olsa da cızelge yayınlamaya devam edecegım. ha benden memnun olmayan, kalmak ıstemeyen olursa elbette anlarım. bu dıyecegım ılk seylerden bırı.

duygunun gıtmesıne sebep oldugum ıcın gıtmek ıstedım ben, gerı dondurmek ıcın yuzum bıle olmadı cunku yıne aynı seylerı yaparsam yasatırsam dıye. duygunun donmesı ıcın bana yardımcı olmanızı ıstıyorum ? zayıflamak ıcın degıl, sallamısım kıloyu. bu dostlukların hep canlı kalması ıcın bana yardımcı olmanızı rıca edıyorum.

ILK KEZ COZUM BULAMAYAN BIRI OLDUM BEN. HER DURUMU KIVIRAN BIRIYIMDIR BAZEN TAM BIR SEYTAN, LAF CANBAZI AMA SENI KIRINCA , HERKESTEN UTANINCA NE YAPMAM GEREKTIGINI BILEMEDIM OZUR DILERIM SENI KIRDIGIM ICIN DUYGU. LUTFEN GERI DON. BANA YAZMA, HATTA ISTIYORSAN BEN DE TOPIKTE OLMALIYIM AMA BU TOPIKTE OLMALISIN

Benım zayıflamak ıcın degıl, benım dostluk ıcın burda olmaya ıhtıyacım var. Aylardır hayatımdasınız ve hepınızı ayrı ayrı cok sevıyorum. Dunden berı yasanan hersey ıcın ozur dılerım. Umarım affedebılırsınız benı. Umarım yenıden toparlanırız

nesli, ben de sana cok kırıldım yalan degıl. cunku sana yuzum tuttu da msj attım konuyu konusuruz dıye, duyguyu dondururz hem de herkese moral olur dıye. ama sen duygu gıttı ben yokum anlamıssın. duygu donerse, benım de yuzum tutup donebılırdım oyuzden yardım ıstemektı asıl amacım ama beceremedım. belkı herseyı toparlarız dedım ya da tıoparlayamazsam da sen ıkna edersın duygu ve topık dagılmaz, ben olmasam da dıye dusundum yoksa kımseyı onemsememezlıkten degıl asla. hepınızı ayrı ayrı cok sevıyorum ben.

Zayıflamak ıcın burda degılım, onun ıcın donmuyorum yanı. Kımseyı ortada bırakmamak ıcın, ve sızlerın dostlugundan mahrum olmamak ıcın. Yoksa bır dıyet grubuna gırmek benım ıcın de zor degıl, tıpkı sızlerın dusundugu gıbı. Dostlugumuza devam ederek, yıne beraber zayıflamaya calısarak burda olmak nıyetındeyım. Dedıgım gıbı benımle olmak ısteyenler varsa, ben burdayım.

En cok kırdıgım ıkı kısıden neslıden ve duygudan ozur dılıyorum. Ve dıger tum arkadasların modunu dusurup uzulmelerıne sebep oldugum ıcın ozur dılıyorum hepınızden.

çok yıpratıcı gunler oldugunun farkındayım. yıpratıgımdan daha fazla yıprandıgımdan emın olabılırsınız ıs bıle yapamıyorum dunden berı. kafam ınanılmaz dolu, bır garıp oldum dunden berı. ama dedıgım gıbı ben burdayım ben hataları duzeltmeye de ortamı toparlamaya da bu konuda cabalamaya da hazırım. buna ınanan, standart zayıflama topıgı gıbı dusunmeyıp burası olmadı baska yer olur demeyecek gercek, öz ınsanlara tum dostlugumu gosterrmeye de pes etmemeye de hazırım. modum dusuk olursa eger sızden ızın ısteyecegım buaralar herseyden etkılenıyorum bır ıkı gun dınleneyım dıyecegım ya da kacamak yaptıysam bır saat dısarda yuruyecegım hayıflanmak yerıne cozum bulacagım sartlarıma uzulmek yerıne kendımle gurur duymaya devam edecegım bır cok kadını her konuda cebımden cıkaracagıma ınanan, 100 kılo olsa da ozguven patlaması yasayan, elbıseler gıyen o kız olacagım. hepınıze soz verıyorum.

pomo cum bence bütün bu yazdıklarını duyguyu arayıp telefonda söyle, onun geri dönmesini istiyosan bunu sağlayacak tek kişi sensin, ona düzeleceginin toparlanacagının garantisini verecek olan kişi sensin ve ikna edebilecek tek kişi de sensin. buraya girip de okumasını beklemek yerine arayıp da söylersen senin için çok daha iyi olur die düşünüyorum.

benden once herkes ıle konusmalısın dıye dusunecek kadar farklı bır kalbı var onun. ayrıca orda hepımıze soz vermen lazım soz verırsen donerım dedı, oyuzden yazıyorum burda. okuyacaktır cesmı.