ay ne kadar hoş ve ince bir davranış çok beğendim :)Artık hediyeler gelmeye başladı kızlar, kimse bizi umursamıyor diye ergenlik tipi bir bunalıma girecektim ki kardeşim elinde bu sepetle çıktı geldiherkes bebeğe hediye alacağı için bu banaymış, haftaya da kızımın çeyizi gelecek inşallah :)
ben de aynen senin gibi sitem ediyordum gezmekten bana zaman ayırmıyorsun diye, insafa gelmişsağolsun kapı süsümüzü ve hediyeliklerimizin bir kısmını da halletti ama işte okul, kurs vs derken çok fırsat bulamıyorlar her istediğimizde yanımızda olamıyorlar maalesef :)
:) alemsin Gökçe ya fırlatcakmış çocuu..günaydın bacım daha iyisindir inşallah
valla çöp poşeti neyimize yetmiyorr diye düşünüyorum
aaa yakınız galibaa
:) iyi seneye buluşuruz veledlerle bir avm de :)
kesinlikle bacım banada normal doğum için ideali bu 3 kgmı öyle çok çok aşsa bebek sıkıntı olabilir demişti dr ama bakalım amannn... bu arada esra 25 kasımda doğuruyor ya 1 ay kala başladı kremlere bizde artık 5-6 kasımda başlarız bacım.. ama ben yıkanırken bile elleyemez oldum kendimden korkuyorum daha bir hassasiyet oluştu meme uçlarında korkarım bebek emerken bebeği fırlatmayayım birden maazzallah tv ye kötü anne diye çıkarım
devl düşünüyosan ank tıp iidir. Doğumevleri cezaevi gibi. Şahsen ben korkuyorum oralardankızlar ankarada etlik zübeyde hanıma giden var mı doğumu orda düşünen yana yakıla hastane arıyorum kızlar
YASTIK BULSAM BAŞIMI KOYUP UYİCAM NERDEYSEoff kızlar bu uyku hali beni mahvetti varmi benim gibi olan sanki hamileligin en basindayim.kaldiki en basinda ben hic uyuklamamistim ama simdi cok salaklastim
Gecmis olsun canim ben de senin gibiyim. Ilac kullaniyorum gene de kasiliyorumilac agir bi ilac ve genelde kalp hastaliklarinda kullanildigi icin carpinti yapiyor. Bnde sinirlilik de yapti. Ben ADALAT CRONO kullaniyorm bi de agri kesici. Sen ne kullaniyosun??
Canım aranızdaki ilişkiyi bilmıyorum ama kadın kötü bişi dememiş ki . Temizliğe yardım falan ne guzel işte . Burada cogu arkadas hasta olduğu halde bi çorba yapanım yok dıye üzülüyor ilgisizlikten yakınıyor . Onlarda hevesli .. Mesela alacağın sey varsa ben sunu beğendim onu alırmışın desen sen yonlendırsenkızlar kayınvalide kafayı yedi.. rüyasında beni görüyor arıyor. dün arkadaştaydık eşimi aradı bende muhabbet uzun sürer kapatmaz die wc de dedirttim kendime.. hastaneye gittikde haber vermedik sanmış bugün tekrar aradı amannn haber ver kızım bana die.. doğuma gittinde benden saklıyosunuz sandım dedi. olurmu hiç öyle şey neden saklıyım ki senden dedim.. cumartesi alışveriş yaptık dedim. kadın kafayı yedi bana dioki nie aldın ben alırdım dio. yahu senin zevkin başka benim ki başka hem sen ne bileceksin benim ne alacağımı.. temizliğe kimseyi çağırma dioben gelip yaparım dio.. eşimde gelmesini istemiyor ben yaparım dio.. amann ben mi abartıyorum acaba?? bi akıl verin yahu. bu kırkımız çıkana kadar yanımızda kalacak herşeye karışırsa papaz oluruz vallahi.. iyiyken neden kötü olalım diimi??
ankara tıp da almıyo canım ya 3 aydan sonra almıyomuş orayı bende duydum ama bilemiyorumkiA
devl düşünüyosan ank tıp iidir. Doğumevleri cezaevi gibi. Şahsen ben korkuyorum oralardan
Bu haftadan sonra hem yerini hem haftalarini bulurlar benim kocaminda kafasi buyuk ama boyle dogmamistir sanirim :) bizede kandan baska bisey vermiorlar ona ragmen degerlerim dusmus sonumuz hayrolsun insallahBize de bu gelişim farklılığı normal dendi. Sanırım bi sorun olsaydı Prof söylerdi diye düşünüyorum. Kafa çapı buyuk çünkü babasi da koca kafalı :) designing Gino yet daraldikca haftsini bulacaktır. Ya sag sağlım gelsin de ben hic bir sey istemiyorum. Ben kan ilacı hic kullanmadım. Ama vitamin illa diyor doktorumuz. Bir de et ağırlıklı beslendiriyor
kızlar kayınvalide kafayı yedi.. rüyasında beni görüyor arıyor. dün arkadaştaydık eşimi aradı bende muhabbet uzun sürer kapatmaz die wc de dedirttim kendime.. hastaneye gittikde haber vermedik sanmış bugün tekrar aradı amannn haber ver kızım bana die.. doğuma gittinde benden saklıyosunuz sandım dedi. olurmu hiç öyle şey neden saklıyım ki senden dedim.. cumartesi alışveriş yaptık dedim. kadın kafayı yedi bana dioki nie aldın ben alırdım dio. yahu senin zevkin başka benim ki başka hem sen ne bileceksin benim ne alacağımı.. temizliğe kimseyi çağırma dioben gelip yaparım dio.. eşimde gelmesini istemiyor ben yaparım dio.. amann ben mi abartıyorum acaba?? bi akıl verin yahu. bu kırkımız çıkana kadar yanımızda kalacak herşeye karışırsa papaz oluruz vallahi.. iyiyken neden kötü olalım diimi??
Canim valla ben de insanlar cevremdeyken o 40 günü nasile gecirecegim diye kara kara düsünüyorum ben anneme söylettircem ama 20 gün sonra ben hallederim herkes gidebilir.Ben evde insan olunca daha cok kasiliyom.Ben ne olsa yapar yerim.Evde indan olunca hem yemek bulasik cok oluyo,hem temizlik durmuyor.Bilemiyorum annem de kardesim okudugundan memlekete dönecek 15 gün sonra.İns 20 gün sonra herkes gider.Kara kara düsünüyorum simdiden misafirleri napcam diyeCanım aranızdaki ilişkiyi bilmıyorum ama kadın kötü bişi dememiş ki . Temizliğe yardım falan ne guzel işte . Burada cogu arkadas hasta olduğu halde bi çorba yapanım yok dıye üzülüyor ilgisizlikten yakınıyor . Onlarda hevesli .. Mesela alacağın sey varsa ben sunu beğendim onu alırmışın desen sen yonlendırsen..
aramızda bir problem yok canım sadece herşeye fazla karışıyor. bende korkuyorum birgün laf söyleyip kalbini kırarım die. tamam o daha tecrübeli öğreneceğim çok şey var ama bilmedikleride var.. yün yorgan diktirmiş yastıkla beraber. ben anne şimdi daha o minnacık yorganı kaldıramaz yastıkda konulmaz diyorum. olurmu öyle şey dio... temizliğide yapmasını eşim istemiyor laf ediyor annesi die.. sonuçta kızının evini temizlemeye giderken damadımın evini temizlemeye gittim demiyor.. ama bana gelince geline temizliğe gidiyorum diyor.. aman ne biliyim işte..
valla cnm ciddi ciddi kafayı taktım bu duruma. kasılma olduğunda sancı gibi değil ama acaip bi rahatsızlık hissi yaşıyorum göğsüm sıkışıyo gibi nefes almakta zorlanıyorum gibi sen anlarsın beni. ama dikkat ettim ne zaman yorulsam iş yapsam o zaman oluyo. 15-20 sn sürüyo bi tarafa toplanıyo karnım sertleşiyo.2. gebeliklerde daha çok olurmuş ve bebek çok hareketliyse o zaman daha çok olurmuş. benim ki maşallah hiç durmuyo. ama yanma ve idrara sıkışıklık hali yaşamıyorum. dört gözle cumayı bekliyorum muayene için. gerçi geçen kontrolde sorduğumda düzenli olmadığı sürece korkma demişti dr.
kasılma gelince pozisyonunu değiştir. ayaktaysan otur oturuyorsan kalk hafif dolaş. bi de çok kafaya takmamaya çalış cnm.
çook güzel açıklamışsın hepsini sağol. Aklıma hiç gelmeyen şeyler vardı sayende hatırladım . Şu anda nst deyim ben de. 1 saattir denk getiremediler kalp atışını. Oturur pozisyonda bulundu allahtan.Canim bn bavul hazirlamadim. Kucuk bir canta kendime kucuk bir canta da oglusuma hazirladik halasiyla beraber. Acil bi durumda el cantasi daha iyi oluyor hemen al cik. Oyle herseyi yuk etme kendine.. bi liste yapicam sana ama yatak konusnda yorum yapayimm.. yenidogan bebis biraz sertte yatmasi lazimmis ama yine de anneler daha iyi bilir. Heves ediyosa yapsin hic kirma. Bi sure sonra kullanmaya baslarsin. Saglik acisindan da pamuk iyidir.
cantalarda sunlar var:
Bebis icin:
*4 takim (2si hastane cikisi 10'lu. 1 tanesi tulum, body, sapka, eldiven. 1i de 5li zibin seti ve kadife cikista giydircem. Ve hepsine uyumlu renk corap) hepsinin de sapkasi eldiveni onlugu vs.si var. Altlar ve tulumlar ayakli.
*3 battaniye.(1i penye, 1i ince pelus, 1i de port bebenin icinde kadife fermuarli. Hastaneden cikista hic usumez.)
*biberon
*her ihtimale karsi; emzik ve emzik kutusu.
*agiz bezi(4-5 adet)
*istenilen miktarda yenidogan bezi (bn 15 tane koydum)
*pisik onleyici krem
*port bebe
*islak pamuk mendil
*kirli çamaşır torbası
Kendim icin:
*2 takim pijama
*sabahlik ya da uzun hirka
*lohusa terligi ve taci
*makyaj malzemesi
*kisisel bakim malzemlri (el aynasi, tarak, deodorant, dis fircasi ve macunu, sabun, sac tokasi)
*el havlusu
*silikon gogus ucu
*gogus ucu kremi
*gogus pedi
*1 paket buyuk boy ped
*onu rahat acilan atletler
*bol kulotlar
*2 adet emzirme sutyeni
*kalin havlu coraplar
*havlu kagit
*kirli çamaşır torbası
*ozel gunluk ve kalem (dr.uma dogumla ilgili notlari yazdiricam guzel bi hatira olur)
*yasin cuzu (bn dogumdayken okunsun diye)
*evlilik cuzdani
*hastane kapi susu ve bi hazirlik varsa ikram vb onlar da hazirda dursun.
*cikista giyilecek rahat giysi.(hastane yakinsa evde belli bi yerde hazirda bulundurabilirsin. Eve illaki gelip giden olur)
Bn bir de dogumdan cikinca altima farkli bisi giyeyim diyorum. Hemen guzelim pijamalarim batmasin diye polar bi pijama mesela. Cnku bi pijamam ekru, digeri bebek mavisi.. aklimdakiler bunlar :) kolay gelsin tatlim
Evet kendisi atılan maile var diye cevap vermiş.annemler çok yakın Keçiören hastanesine. ben batıkentteyim canım. komşu sayılırız anne tarafımdan:))
ne diyor bayer evet bizde domuz varmı diyor? çok şaşırdım valla. bırakıyorum eğer oyleyse
inşallah cnaım hayırlısıyla değerlerin iyi çıkar. iyi olmazsa da en uygun zamanda gelir bebişler inşallah. artık riskli dönemleri atlattık nasılsa.
Evet canım oda ile birlikte gelecek aksilik olmazsa :)bana da öyle dedi canım 1700-1800 gr arası ve iri bir bebek olmayacak artık belli dedi. hatta normal doğum planladığımız için bu iyi bir haber dedi.
bazıları sezaryen için önceden korkutup insanların aklına giriyorlar ya benim ilk gittiğim doktor da öyleydi. kendi eşine de sezaryen yaptırmış zaten. erkek doktorlarda böyle bir algı var sanırım.
ben daha başlamadım göğüs ucu kremine, son ay başlarım diye düşündüm bakalım.
sizin yatak da odayla birlikte mi geliyor canım? biz yatağı dün aldık da kasımın ikinci haftası getirecekler, bir de onu bekleyeceğiz yani. gerçi şu an için çok da mühim değil zaten hemen yatağında yatırmayacağız ama her şey tamam olursa rahat edeceğim yine de :)
çook güzel açıklamışsın hepsini sağol. Aklıma hiç gelmeyen şeyler vardı sayende hatırladım . Şu anda nst deyim ben de. 1 saattir denk getiremediler kalp atışını. Oturur pozisyonda bulundu allahtan.
Herhangi bi sancı falan yok sanırım. Çok şükür erken doğumluk bir şey gözükmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?