ya kızlar biraz açık açık soracağım kusura bakmayın:)hazır kabızlık konuları açılmışken. ben hamilelik öncesinde de bağırsakları çok iyi çalışan biri değildim. yani büyük wc ye 2 günde bir falan çıkıyorum. ve biraz zorluyorum kendimi. hamilelikte bi sakıncası var mı acaba böyle zorlamanın. dr a sormayı unutmuşum
canım aynı durumdayım. kendi açımdan korktuğum şey hemoroidi tetiklemesi. ben hamilelikten önce öyle bir acı tecrübe yaşadım dazorlamak buna neden olabiliyor maalesef. başka bir sakıncası var mı bilmiyorum açıkçası ama benim de bugünlerde iyice zorlaşmaya başladı. bir kabızlık ilacım vardı hamilelikte kullanılabilen. ondan alırım bu gidişle..
ya kızlar biraz açık açık soracağım kusura bakmayın:)hazır kabızlık konuları açılmışken. ben hamilelik öncesinde de bağırsakları çok iyi çalışan biri değildim. yani büyük wc ye 2 günde bir falan çıkıyorum. ve biraz zorluyorum kendimi. hamilelikte bi sakıncası var mı acaba böyle zorlamanın. dr a sormayı unutmuşum
ısrar et değiştir diye. lavmanlık olacak kadar kabızlık çekmek zorundamısın . piyasada 40 çeşit demir hapı var gebelere verilen.biri olmazsa birini içersin. lavman bağırsaklardaki faydalı bakterilere falan bilmem bişiler yapıormuş. yeşilyağmur daha iyi bilir bilimsel açıklar bize buralardaysa.
kızlar oğlumda 14.haftada demire başladığımda 4 gün çıkamadım. 4.gün sabah oyle bir hisle uyandım ki azcık zorlasam çıkacak gibiydi. bende ıkındım. azcık yaptım. sonra temizlenirken peçetede kan gördüm. popişten geldi kan sandım ıkınmaktan, sonra klozete bir baktımki kan gölü. ve vagenden gelmiş kan. evden nasıl fırladım dr nasıl gittim ..öldüm dirildim. düştü bebek diye düşünüyorum. ağla ağla gittim hastaneye. dr baktı. bebek iyi. rahim duvarında damar çatlatmışım ıkınmaktan. kesenin dışında kanama dedi. serum verdi , progestan verdi her ihtimal karşı. kabız yapan demir hapımı da değiştirdi. santofer idi galiba. ıkınmak yasak dedi. duphalac bulunsun evde böyle durumlar için dedi vs vs. o günden sonra sabah uyanınca kuru kaysı yeyip su içtim uyanır uyanmaz.
kızlar oğlumda 14.haftada demire başladığımda 4 gün çıkamadım. 4.gün sabah oyle bir hisle uyandım ki azcık zorlasam çıkacak gibiydi. bende ıkındım. azcık yaptım. sonra temizlenirken peçetede kan gördüm. popişten geldi kan sandım ıkınmaktan, sonra klozete bir baktımki kan gölü. ve vagenden gelmiş kan. evden nasıl fırladım dr nasıl gittim ..öldüm dirildim. düştü bebek diye düşünüyorum. ağla ağla gittim hastaneye. dr baktı. bebek iyi. rahim duvarında damar çatlatmışım ıkınmaktan. kesenin dışında kanama dedi. serum verdi , progestan verdi her ihtimal karşı. kabız yapan demir hapımı da değiştirdi. santofer idi galiba. ıkınmak yasak dedi. duphalac bulunsun evde böyle durumlar için dedi vs vs. o günden sonra sabah uyanınca kuru kaysı yeyip su içtim uyanır uyanmaz.
Cnm ben 18. Haftadayim hala kucuk doktor bunlara takilma dedi ama takiyorum hala doktora gideli baya oldu pinpiriklik basladi gene ?
hayırlı sabahlar güzel anneler ve adayları:)
canım ilk kızımda istifra etmedim ama mide yanmalarım oldu özellikle son ayımda midem çok yandı, kızım maşallah saçlı doğdu çok güzeldi şimdide lüle lüle saçları var kuzumun, inşallah bu bebeğimde saçlı doğar
Banada verdi lavmanda gerek kalmadi kullanmadim hic. Dubbalac 2 saatte etkisini gosteriyor zaten. Haftada bir aldigim icin doktor aliskanlik olmaz dedi. Hatta bu siralar 2-3 hafta olmustur kullanmayali. Bide bana ikinmak yasakti o yuzden kullanmak zorunda kaldim. Suan iyiyim. Cok kotu bisey insallah gecer kisa surede.
rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin,benimde kızım aşılamayla olmuştu,rabbim herkese evlat kokusunu tatdırsın
kızlar benimde ilk hamileliğimde göbek takıntım vardı,dediğiniz gibi akşam şiş sabah fos du,sinir oluyodum,ama onların hepsi gaz,göbüşlerimiz 16. haftadan sonra büyümeye başlıycak inşlhh
benimde aynen midem yanıyodu saçlı doğdu ama saçları diki dik di. döküldükden sonra azaldı saçı yeni çıkanlar hala dik ya aksiliğinden herhalde
canim mide yanmasi olunca cocuk sacli dogar derler ama inanki külliyen yalan, benim ilkinde o kadar cok midem yanmistiki gaviscon şurubu iki gune bitiriyodum o derece yani cocuk sacli olacak dedi etrafimdaki herkes kizim bir dogdu tek sac teli yok bildigin keltoş anlayacagin alakasi yok.
hmm teşekkür ederim. kayısı ben de pek işe yaramıyor malesef ya
kızımdad böle olmuştu ama kılsız oldu yavrucağımmmhahahha ayy ne güldüm yaaOlsun annesi dökülür kılları onlarınn
öyle derler demi, mide bulanırsa kıllı olacak. O halde benimkinde tek bir kıl görmemem gerek. Erkekte kılsız mı olurmuş canım
Mide yanmasına, ekşimesine yatarken yastığınızı yüksek tutun diyorlar ama bilmiyorum çözüm olur mu ? Dene istersen bi. Inş allah en kısa sürede geçer.
canım aynı durumdayım. kendi açımdan korktuğum şey hemoroidi tetiklemesi. ben hamilelikten önce öyle bir acı tecrübe yaşadım dazorlamak buna neden olabiliyor maalesef. başka bir sakıncası var mı bilmiyorum açıkçası ama benim de bugünlerde iyice zorlaşmaya başladı. bir kabızlık ilacım vardı hamilelikte kullanılabilen. ondan alırım bu gidişle..
günaydın herkese :)
ben de Eyüp ekiciyi düşünüyorum ama bahsettiğin arkadaşına çok üzüldüm. kimseye koşulsuz güvenmemek gerek demek ki. ben de bir arkadaşımın tecrübesinden dolayı mutlaka eyüp ekiciye giderim diye düşünürüm hep. arkadaşımın ilk çocuğu down sendromlu doğdu. üstelik hiçbir tarama testinde risk görülmedi. hatta doğduğunda bile anlamamış doktorlar. ilk kucağına aldığında kendi fark etmiş de feryat etmiş. özel eğitimde öğretmen arkadaşım, artık bu tecrübesinden mi annelik içgüdüsü mü bilmem4 yıl sonra ikinci çocuğuna hamile kaldı. tarama testi yapmaya bile gerek duymadan doğrudan riskli gruba dahil ettiler kızcağızı ilk çocuğu downlu diye. eyüp ekiciye gitti. hatta iki kez gitti içini rahatlatmak için. ilk kontrolde de tüm ayrıntılara bakmış ve bebeğin sağlıklı olduğunu, korkmasına gerek olmadığını söylemiş. ikinci kontrolde de söylediklerini doğrulamış. maşallah şimdi çok sağlıklı bir çocuğu var. herkesin tecrübesi başka şeyler söylüyor işte.. Allah doğrularıyla karşılaştırsın hepimizi..
ben 16 haftalık hamileyim ama karnım 11 12 hafatalıkken büyüdü.sabahta aynı akşamda 5 aylık gibi duruyo.
kızımdad böle olmuştu ama kılsız oldu yavrucağımmm
kızıma hamileyken 3 yastık üstüste koyup uyuyordum şimdilik 2 yastıkla uyuyorum bitanede bacağımın arasına koyuyorum rahat oluyo bakalım mide şurubu içiyorum magcar forte isimli
Hamilelikte karın içi basınçdan dolayı hemoroide yatkınlık var zaten ıkınmak hemoroid riskini artırıyor ve hemoroid gerçekten sıkıntılı bi durum mümkün mertebe yediklerine dikkat et bol lifli beslen belli saatlerde tuvaletin olmasa bile otur tuvalette bi süre sonra o saatlere alısıyo barsaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?