- 25 Şubat 2011
- 4.187
- 1.974
- 173
kızlarKan demir ilacından dolayı büyük tuvaletiniz sihaylanıyomu sizinde , normal mi yoksa ilacımın değişmesi mi lazım.bilgisi olan var mı
kızlar oğlumda 14.haftada demire başladığımda 4 gün çıkamadım. 4.gün sabah oyle bir hisle uyandım ki azcık zorlasam çıkacak gibiydi. bende ıkındım. azcık yaptım. sonra temizlenirken peçetede kan gördüm. popişten geldi kan sandım ıkınmaktan, sonra klozete bir baktımki kan gölü. ve vagenden gelmiş kan. evden nasıl fırladım dr nasıl gittim ..öldüm dirildim. düştü bebek diye düşünüyorum. ağla ağla gittim hastaneye. dr baktı. bebek iyi. rahim duvarında damar çatlatmışım ıkınmaktan. kesenin dışında kanama dedi. serum verdi , progestan verdi her ihtimal karşı. kabız yapan demir hapımı da değiştirdi. santofer idi galiba. ıkınmak yasak dedi. duphalac bulunsun evde böyle durumlar için dedi vs vs. o günden sonra sabah uyanınca kuru kaysı yeyip su içtim uyanır uyanmaz.
kızlarkan demir ilacından dolayı büyük tuvaletiniz sihaylanıyomu sizinde , normal mi yoksa ilacımın değişmesi mi lazım.bilgisi olan var mı
kızlarkan demir ilacından dolayı büyük tuvaletiniz sihaylanıyomu sizinde , normal mi yoksa ilacımın değişmesi mi lazım.bilgisi olan var mı
Bekarken kabız olmuştum. 3-4 gün wc çıkamamıştım. Sonunda zorlayarak yapma gibi bir hataya düştüm ve hemoroid oluştu. Çok şükür o zaman hap ve krem kullanarak acısını hafiflettik ve bir daha o şekilde olmadı. Zorlanarak yapmak çok riskli bu yüzden. Ben 1 lt kayısı suyu içip ishal olmuştum öyle rahatlamıştım birde. Bol bol lifli gıdalarla beslen. Bol su iç. Kabız olmamak için ne gerekiyorsa yap. Gerekirse doktouna danış ilaç kullan ama zorlanma. Sonra çok çekersin. Allah korusun.
benim daha önce bir iki kez tekrarladığı için ben de çok korkuyorum canım. ilaçlarla bile iyi olana dek öldüm öldüm dirildim resmen. e şimdi ilaç konusu da sıkıntılı. Aman Allah korusun, öyle bir şey olmasın bir daha inşallahevet hemoroid benim de korkulu rüyam. ilk defa kızıma hamileyken yaşadım. allahtan sonra hiç olmadı. şimdi yine olur diye korkuyorum
amin canım. herkes çok farklı durumlarla karşılaşabiliyor. ben kendi doktoruma bayılıyorum mesela, 10 tane doğursam yine ona giderim diyorum ama internetten açıp bakınca bazen hakkında kötü yorumlara da rastlıyorum, 1-2 kişi de olsa yanlış teşhis koyduğunu söyleyenlere de. içime kurt düşürüyor önce ama sonra hatasız, herkesin memnun olduğu bir doktor bulmak imkansız diyerek rahatlatıyorum kendimi :)
BENİM GÖBÜŞTE MAŞALLAH OLDU CANIM BİDE ÖNE DOĞRU SİVRİLMEYE BAŞLADI KAÇ HAFTALIK OLDUĞUNU SÖLEMİYORUM ÇOĞU KİŞİYE NAZAR EDERLER DİYE
canım ben çok zayıfım 43 kiloyum ilk hamileliğimdede öyleydim,karnım hiç çıkmıyodu doğuma giderken 6 aylık hamile gibiydi karnım,herkes soruyodu neden karnın küçük bebekde bi sorun mu var,kesin cılız bişi olacak,sinir küpü oluyodum yaaa,,,ama çok şükür kızım gayet iyiydi 3 kilo 150 gr doğdu..karın konusunda hiç takılma,o kişiden kişiye değişiyo,kocamannnn karnı olanlar vardı ben doğuma girerken bebekleri 2 kiloydu....
canım açık söleyim,,ıkınmaman gerek ilk gebeliğimde aşılama olduğu için ilaçlar kabız yapıyodu dr kesinlikle kabız olmak ıkınmak yasak demişti,kan ilaçlarıda kabız yapıyo,,kayısı falan fayda etmiyosa doğal şuruplar var diye biliyorum dr. a danış,hamilelikde kabızlık ii değil
maşallah canımBende de tam aksine 4 aylık deyince şaşırıyorlar, avm lerde xray cihazından geçmiyorum ve önce göbeğime sonra yüzüme garip garip bakıyorlar Vallahi göbeğim çıkmadı diye üzülüyorum ama eminim 6 aydan sonra füze gibi olacak önden önden gidecek :)
normal normal canım, ben bekarken de uzun süre kullandım demir ilaçlarını. Hem kabızlık yapar hem de koyulaştırır.
ah canım bu başlığın kaderi bu, bulantılar, kusmalar, idrarın rengi, ilişki meseleleri her şey konuşuldu kabızlık da neymiş rahat ol
normalde bile zorlanmanın sakıncası var, yapmamaya çalış. benim de en baştan beri kabızlık şikayetim var ama ben yediğimi çıkardığım için olduğunu düşünmüştüm ilk zamanlar. tabi değilmiş, hamilelikte çok yaşanıyormuş. ayaklarını sıcak suya sokabilirsin, yere yatıp bacaklarını kendine doğru çekip bırakarak bu tarz egzersizler de dene. özellikle yemekten 20 dk sonra bağırsak hareketlerini hızlandırmak için yapabilirsin bunu. ve sabah aç karnına ılık su içip, incir yiyebilirsin.
bende işe yarayanlar bunlar :)
Ins cnm dikkat et sen de.ben de mahvolmustum oturamiyordum bilebenim daha önce bir iki kez tekrarladığı için ben de çok korkuyorum canım. ilaçlarla bile iyi olana dek öldüm öldüm dirildim resmen. e şimdi ilaç konusu da sıkıntılı. Aman Allah korusun, öyle bir şey olmasın bir daha inşallah
aynen öyle canım, öyle bir doktor yok dediğin gibi.. inşallah bizler o yanlış teşhislere hiç maruz kalmayız..
kırmızı biber de kabızlığa çok iyi geliyor kesinlikle denemelisin.
normal canım rek değiştirmesi yapıyo eczaneye gelen gebelerede söylüyorum genellikle korkmayın normal diye dün kan tahlilime bakıldı doktor 2 ye çıkardı günlik demirim düşmüş
ilk gebeliğimde çıkmamıştı erkenden göbüşüm 7 aydan sonra birden fırladı tabiki çatır çatır çatladım ondan sonra
kızımdad böle olmuştu ama kılsız oldu yavrucağımmm
eczanede mi çalışıyorsun? Sağol canım ya merak edip duruyodum bende. Sen bebek hareketlerini hissetmeye başladın mı bu arada
yinede çatlak önleyici felan kullan canım keşke deme sonrasındaevet bir de o var tabii. Yağ falan kullanıyorum ama çatlayacağı varsa da çatlasın yapacak bir şey yok :)
heheh demekki kılla alakalı değil
eczanede mi çalışıyorsun? sağol canım ya merak edip duruyodum bende. sen bebek hareketlerini hissetmeye başladın mı bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?