2014 Aralık Anneleri

rahim ağzı uzunluğu 2.5 cm altında olursa erken doğum riski oluyo onun için de rahim ağzına dikiş atılıyor fakat o durumda normal doğum yapılamıyor
erken doğum mu :18: Allahim esirgesin biraz tedirgin oldum simdi nasil gecicek 1 ay çok sağol canim bilgilendirdi gün için normal doğumu da çok istiyordum sezeryandan çok korkuyorum :18:

ayyyy iyi bari yalnız değilmişim

ben 10 tane protestan iğne kullanmistim bittiğinde düşük tehlikem de kalmamisti doktorum öyle demisti. Bir de saçma olacak ama benim alerjim var ve çok hapsuruyorum öyle boyle değil acaba ondan mi biraz asagi kaydı plasentam :) ananası da çok severim zaten tesekkur ederim bende yicem :) doktorum büyük ihtimal düzelir yukari cikar dedi inşallah düzelir ilk 3-4 aylık donemde gorulen biseymis Allah hepimizin bebeklerini bagislasin

Ilk hamileligimde bende yaptirdim hatta bir prof gitmistim istanbula ve sene 2010 da 270 lr gibi para vermistim,ama simdi gatadaki dr boyle biseyden bahsetmedi belkide ilerleyen haftalarda soyler, soylemezse de ozelde yaptiririm artik.

Son düzenleme:
Merhabalar, Allah gönlünüzdekini versin insallah, bende okudum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

teşekkür ederim...

Bide ben varim ben hamile kaldigimi ogrendigimden beri ben nasil dogurucam diye kara kara dusunuyorum [/QUOTE] Ahaha korkma bu kadar canim bende biraz korkuyorum tabi merak ediyorum doğum sancısı nasıl birşey diye ama bunu bir kişi bile basariyorsa bizde yapariz öyle düşün hem Rabbim yardım edip sabrını veriyor yoksa kimse ikinciyi bile düşünmezdi dimi bir de hem hamilelikte hem de sancı esnasında bol bol sümme sebile yesserra diye tesbih çekmek çok faydalıymıs :)

yok yok öyle hapşurmaya filan bağlama bende doktorun yanında hapşuracağım diye panik olduydum oturdum filan... rahat ol neden panik yapıyorsun birşey olmaz dedi... ne bileyim dedim korktum... düzelir inşallah... düzenlide gidiyorsan doktora o takip eder...

Canim bnmde rahmim kalp seklinde. Seninki sag sol diye tam olarak ayrimi zarla yoksa hafif ustten kalp seklinde mi????

ben önce bir doktora gittiydim baya uzman kalp şeklinde demedi rahmin çift bölmeli dedi korkudan öldüm sonra şu an devam ettiğim doktorumu bulduk ayrıntılı baktı üstten kalp şeklindeymiş zar filan yokmuş heryeri birleşikmiş sadece bebişler tutunurken tam üstlere 2 ayrı yere tutunmuş... korkulacak birşey yok dedi de rahatladık...

annelik içgüdüsü işte ne kadar sakínıyoruz hepimiz. İnşallah canım sağol düzenli gidiyorum kontrollerime

Şimdik arkadaşlarım benim oruç konusunda şöle bi düşüncem var. Sizle de paylaşayım fikirlerinizi alayım.

Bu ay oruç tutmaya son derece karşıyım onu bi kere söliyim. Tutayım diye aklımdan bile geçirmiş değilim ki normal zamanlarda ramazanı oruçsuz geçirme gibi bir durumum yoktur..Ama bu kadar uzun günlerde, hava bu kadar sıcakken, içimizdeki o minicik canı aç susuz bırakmayı aklım almıyor. Ha 2.5 yaşındaki oğluma oruç tutturmuşum ha ona...

Yalnız şöle bişi var. Hamilelik dönemi dışında emzirme döneminde de oruç tutulmuyor. Çünkü yine yaz aylarına denk geliyor. 60günün kazası da çok zor oluyor. Oğlumdan kalan 40küsür günüm hala üstümde yük..

Onun için diyorum ki, Eylülden sonra kısa günler başlayınca, aralıklı olarak, mesela gün aşırı ya da 2 günde 1 diyerek doğuma kadar şu kazaları bitirsek, nasıl olur? Yakında dr randevusu olanlar da bi danışırsa ii olur canlar..

Benmki ayrilmis sekilde ikiye bolunmus gibi rahmim... bebek sol tarafta sag taraf bos ve o tarafa gecemio bebek. Farkliymis ikimizinki. Kalp seklindekilerinde degisik cesittleri oluyor.

Hmmm :26::26::26: Son zamanlarda bebişler zaten gelişimini hemen hemen tamamlamış olacaklar değil mi ? Hem zaten günler kısalacak olabilir. Katılıyorum sana. Doktorlarımızda onay verirse olur bence

Malumunuz 2 li testim yüksek riskti... Bugün 3 lü sonucumu aldım. Açık nöral tüp defekti diye bir sorun çıktı şimdi de.. Üstelik korkunç bir rakamla 1/6 ..
Down riski yok trisomi riski yok ama bu çıktı.
Folik asit eksikliğinden omurgalar arası bir sakatlık çeşidiymiş anladığım kadarı ile... Ben 6 aydır folik asit kullanıyorum nasıl bir eksiklik
Yarın Dr umu aricam, bana dua edin...

Folik asit özellikle bu hastalık olmasın diye kullanılıyor zaten. EE 6 aydır kullanıyormuşsun :26::26:
Dualarım seninle canım İnş Allah doktorun olumlu bir şeyler söyler. Bu testlere güvenmek te ne kadar doğru bilmiyoruz açıkçası.

Sürekli yeni birşeyler öğreniyorum

Sürekli yeni birşeyler öğreniyorum

Canım netten biraz araştırdım da eğer gebelik haftan önden ilerliyorsa 3 lü test bunu risk olarak görüyormuş ama aslında risk değilmiş. Ayrıca kesin tanı ultrason ile konurmuş test ile değil. İçini ferah tut. Yanlış bir ölçümden bile kaynaklı olabilir. Doktorun anlar usg ile yarın inş Allah. İyi Düşün iyi olsun. allah'ım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin İnş Allah

Âmin cnm. Yok önden gitmiyor eşit gidiyor, şimdiye kadar ultrason bulgularımda sorun yoktu umarım bundan sonra da çıkmaz. Rabbim inşallah sağ salim kucağımıza almayı nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…