• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

ya kızlar biraz açık açık soracağım kusura bakmayın:)hazır kabızlık konuları açılmışken. ben hamilelik öncesinde de bağırsakları çok iyi çalışan biri değildim. yani büyük wc ye 2 günde bir falan çıkıyorum. ve biraz zorluyorum kendimi. hamilelikte bi sakıncası var mı acaba böyle zorlamanın. dr a sormayı unutmuşum

canım aynı durumdayım. kendi açımdan korktuğum şey hemoroidi tetiklemesi. ben hamilelikten önce öyle bir acı tecrübe yaşadım da :50: zorlamak buna neden olabiliyor maalesef. başka bir sakıncası var mı bilmiyorum açıkçası ama benim de bugünlerde iyice zorlaşmaya başladı. bir kabızlık ilacım vardı hamilelikte kullanılabilen. ondan alırım bu gidişle..

kızlar oğlumda 14.haftada demire başladığımda 4 gün çıkamadım. 4.gün sabah oyle bir hisle uyandım ki azcık zorlasam çıkacak gibiydi. bende ıkındım. azcık yaptım. sonra temizlenirken peçetede kan gördüm. popişten geldi kan sandım ıkınmaktan, sonra klozete bir baktımki kan gölü. ve vagenden gelmiş kan. evden nasıl fırladım dr nasıl gittim ..öldüm dirildim. düştü bebek diye düşünüyorum. ağla ağla gittim hastaneye. dr baktı. bebek iyi. rahim duvarında damar çatlatmışım ıkınmaktan. kesenin dışında kanama dedi. serum verdi , progestan verdi her ihtimal karşı. kabız yapan demir hapımı da değiştirdi. santofer idi galiba. ıkınmak yasak dedi. duphalac bulunsun evde böyle durumlar için dedi vs vs. o günden sonra sabah uyanınca kuru kaysı yeyip su içtim uyanır uyanmaz.

ya kızlar biraz açık açık soracağım kusura bakmayın:)hazır kabızlık konuları açılmışken. ben hamilelik öncesinde de bağırsakları çok iyi çalışan biri değildim. yani büyük wc ye 2 günde bir falan çıkıyorum. ve biraz zorluyorum kendimi. hamilelikte bi sakıncası var mı acaba böyle zorlamanın. dr a sormayı unutmuşum

Bekarken kabız olmuştum. 3-4 gün wc çıkamamıştım. Sonunda zorlayarak yapma gibi bir hataya düştüm ve hemoroid oluştu. Çok şükür o zaman hap ve krem kullanarak acısını hafiflettik ve bir daha o şekilde olmadı. Zorlanarak yapmak çok riskli bu yüzden. Ben 1 lt kayısı suyu içip ishal olmuştum öyle rahatlamıştım birde. Bol bol lifli gıdalarla beslen. Bol su iç. Kabız olmamak için ne gerekiyorsa yap. Gerekirse doktouna danış ilaç kullan ama zorlanma. Sonra çok çekersin. Allah korusun.

ısrar et değiştir diye. lavmanlık olacak kadar kabızlık çekmek zorundamısın . piyasada 40 çeşit demir hapı var gebelere verilen.biri olmazsa birini içersin. lavman bağırsaklardaki faydalı bakterilere falan bilmem bişiler yapıormuş. yeşilyağmur daha iyi bilir bilimsel açıklar bize buralardaysa.

günaydın biri bana mı seslendi :)

arkadaşın kulladığı lavman küçük boy gliserin içerikli lavmandır muhtemelen zeytin yağı da aynı işi görür sık kullanılması zararlı olan yaklaşık 1 litre suya sabun koyularak yaptığımız lavman ou eve vermezler zaten

kızlar oğlumda 14.haftada demire başladığımda 4 gün çıkamadım. 4.gün sabah oyle bir hisle uyandım ki azcık zorlasam çıkacak gibiydi. bende ıkındım. azcık yaptım. sonra temizlenirken peçetede kan gördüm. popişten geldi kan sandım ıkınmaktan, sonra klozete bir baktımki kan gölü. ve vagenden gelmiş kan. evden nasıl fırladım dr nasıl gittim ..öldüm dirildim. düştü bebek diye düşünüyorum. ağla ağla gittim hastaneye. dr baktı. bebek iyi. rahim duvarında damar çatlatmışım ıkınmaktan. kesenin dışında kanama dedi. serum verdi , progestan verdi her ihtimal karşı. kabız yapan demir hapımı da değiştirdi. santofer idi galiba. ıkınmak yasak dedi. duphalac bulunsun evde böyle durumlar için dedi vs vs. o günden sonra sabah uyanınca kuru kaysı yeyip su içtim uyanır uyanmaz.

ayyy esracım geçmiş olsun :( çok korkuttu yaşadıkların. kesinlikle öyle bir risk altındayım diyebilirim. hemen kabızlık ilacına başlıycam :(

Allah korumuş canım ya. Çok dikkatli olmalıyız. Hamilelikten önce ara ara kabızlık sorunu çeken ben hamilelikte çok şükür hiç yaşamadım. Bol su ve meyve tüketmeye çalışıyorum. Gerçi bunları hepimiz yapıyoruz ama herkesin bağırsaklar farklı çalışıyor heralde :1::1::1: Ben ilk aylarda çok kuru kayısı,incir, üzüm yemiştim. Öyle çok yedimki şu an görecek gözüm yok. Abartmışım sanırım :1::1: Ondan mı bilmem kabızlık yaşamıyorum şu an. (gerçi onları vücüttan atalı yıl olmuştur heralde :1::1::1:)
Allah yardımcısı olsun kabız olanların çok zor. Saatlerce tuvalette oturduğumu bilirim :18::18::17: Gerçi fazla oturmakta iyi değilmiş.:18::18:

Cnm ben 18. Haftadayim hala kucuk doktor bunlara takilma dedi ama takiyorum hala doktora gideli baya oldu pinpiriklik basladi gene ?

canım ben çok zayıfım 43 kiloyum ilk hamileliğimdede öyleydim,karnım hiç çıkmıyodu doğuma giderken 6 aylık hamile gibiydi karnım,herkes soruyodu neden karnın küçük bebekde bi sorun mu var,kesin cılız bişi olacak,sinir küpü oluyodum yaaa,,,ama çok şükür kızım gayet iyiydi 3 kilo 150 gr doğdu..karın konusunda hiç takılma,o kişiden kişiye değişiyo,kocamannnn karnı olanlar vardı ben doğuma girerken bebekleri 2 kiloydu....

canım açık söleyim,,ıkınmaman gerek ilk gebeliğimde aşılama olduğu için ilaçlar kabız yapıyodu dr kesinlikle kabız olmak ıkınmak yasak demişti,kan ilaçlarıda kabız yapıyo,,kayısı falan fayda etmiyosa doğal şuruplar var diye biliyorum dr. a danış,hamilelikde kabızlık ii değil

ah canım bu başlığın kaderi bu, bulantılar, kusmalar, idrarın rengi, ilişki meseleleri her şey konuşuldu kabızlık da neymiş rahat ol :9:
normalde bile zorlanmanın sakıncası var, yapmamaya çalış. benim de en baştan beri kabızlık şikayetim var ama ben yediğimi çıkardığım için olduğunu düşünmüştüm ilk zamanlar. tabi değilmiş, hamilelikte çok yaşanıyormuş. ayaklarını sıcak suya sokabilirsin, yere yatıp bacaklarını kendine doğru çekip bırakarak bu tarz egzersizler de dene. özellikle yemekten 20 dk sonra bağırsak hareketlerini hızlandırmak için yapabilirsin bunu. ve sabah aç karnına ılık su içip, incir yiyebilirsin.
bende işe yarayanlar bunlar :)

kabızlık için kuru kayısı gün kurusu yemek lazımmış. turuncu değil de koyu kayverengi olan. kendi kuruttuğumuz kuru kaysıdan yapılma hoşaf da benim kurtarıcımdır. doğumdan sonrada çok içtim. oğlum iki gün kaka yapmasa iki kase kaysı hoşafı içerdim, 5-6 saat sonra yapardı kuzum kakasını.

hayırlı sabahlar güzel anneler ve adayları:)

canım ilk kızımda istifra etmedim ama mide yanmalarım oldu özellikle son ayımda midem çok yandı, kızım maşallah saçlı doğdu çok güzeldi şimdide lüle lüle saçları var kuzumun, inşallah bu bebeğimde saçlı doğar

bende mide yanmamdan şurup manyağı olmuştum ama kızım babasına çekti saçı ince telli alnı açık:9:

Banada verdi lavmanda gerek kalmadi kullanmadim hic. Dubbalac 2 saatte etkisini gosteriyor zaten. Haftada bir aldigim icin doktor aliskanlik olmaz dedi. Hatta bu siralar 2-3 hafta olmustur kullanmayali. Bide bana ikinmak yasakti o yuzden kullanmak zorunda kaldim. Suan iyiyim. Cok kotu bisey insallah gecer kisa surede.

teşekkür ederim.......

rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin,benimde kızım aşılamayla olmuştu,rabbim herkese evlat kokusunu tatdırsın

kızlar benimde ilk hamileliğimde göbek takıntım vardı,dediğiniz gibi akşam şiş sabah fos du,sinir oluyodum,ama onların hepsi gaz,göbüşlerimiz 16. haftadan sonra büyümeye başlıycak inşlhh

benimde aynen midem yanıyodu saçlı doğdu ama saçları diki dik di. döküldükden sonra azaldı saçı yeni çıkanlar hala dik ya aksiliğinden herhalde

ilk hamileliklerde hep oluyo galiba göbek takıntısı

Son düzenleme:
canim mide yanmasi olunca cocuk sacli dogar derler ama inanki külliyen yalan, benim ilkinde o kadar cok midem yanmistiki gaviscon şurubu iki gune bitiriyodum o derece yani cocuk sacli olacak dedi etrafimdaki herkes kizim bir dogdu tek sac teli yok bildigin keltoş anlayacagin alakasi yok.

hahahahahahahah aynen benim kızda keltoşşşşş alnı açık saç telleri incecik aynı babasına çekmiş sıpammm

hahahha ayy ne güldüm yaa :1::1: Olsun annesi dökülür kılları onlarınn :16:
kızımdad böle olmuştu ama kılsız oldu yavrucağımmm:52::52:
:1::1: öyle derler demi, mide bulanırsa kıllı olacak. O halde benimkinde tek bir kıl görmemem gerek. Erkekte kılsız mı olurmuş canım :1::1::1:
Mide yanmasına, ekşimesine yatarken yastığınızı yüksek tutun diyorlar ama bilmiyorum çözüm olur mu ? Dene istersen bi. Inş allah en kısa sürede geçer.

kızıma hamileyken 3 yastık üstüste koyup uyuyordum şimdilik 2 yastıkla uyuyorum bitanede bacağımın arasına koyuyorum rahat oluyo bakalım mide şurubu içiyorum magcar forte isimli

canım aynı durumdayım. kendi açımdan korktuğum şey hemoroidi tetiklemesi. ben hamilelikten önce öyle bir acı tecrübe yaşadım da :50: zorlamak buna neden olabiliyor maalesef. başka bir sakıncası var mı bilmiyorum açıkçası ama benim de bugünlerde iyice zorlaşmaya başladı. bir kabızlık ilacım vardı hamilelikte kullanılabilen. ondan alırım bu gidişle..

evet hemoroid benim de korkulu rüyam. ilk defa kızıma hamileyken yaşadım. allahtan sonra hiç olmadı. şimdi yine olur diye korkuyorum

günaydın herkese :)
ben de Eyüp ekiciyi düşünüyorum ama bahsettiğin arkadaşına çok üzüldüm. kimseye koşulsuz güvenmemek gerek demek ki. ben de bir arkadaşımın tecrübesinden dolayı mutlaka eyüp ekiciye giderim diye düşünürüm hep. arkadaşımın ilk çocuğu down sendromlu doğdu. üstelik hiçbir tarama testinde risk görülmedi. hatta doğduğunda bile anlamamış doktorlar. ilk kucağına aldığında kendi fark etmiş de feryat etmiş. özel eğitimde öğretmen arkadaşım, artık bu tecrübesinden mi annelik içgüdüsü mü bilmem :( 4 yıl sonra ikinci çocuğuna hamile kaldı. tarama testi yapmaya bile gerek duymadan doğrudan riskli gruba dahil ettiler kızcağızı ilk çocuğu downlu diye. eyüp ekiciye gitti. hatta iki kez gitti içini rahatlatmak için. ilk kontrolde de tüm ayrıntılara bakmış ve bebeğin sağlıklı olduğunu, korkmasına gerek olmadığını söylemiş. ikinci kontrolde de söylediklerini doğrulamış. maşallah şimdi çok sağlıklı bir çocuğu var. herkesin tecrübesi başka şeyler söylüyor işte.. Allah doğrularıyla karşılaştırsın hepimizi.. :(

amin canım. herkes çok farklı durumlarla karşılaşabiliyor. ben kendi doktoruma bayılıyorum mesela, 10 tane doğursam yine ona giderim diyorum ama internetten açıp bakınca bazen hakkında kötü yorumlara da rastlıyorum, 1-2 kişi de olsa yanlış teşhis koyduğunu söyleyenlere de. içime kurt düşürüyor önce ama sonra hatasız, herkesin memnun olduğu bir doktor bulmak imkansız diyerek rahatlatıyorum kendimi :)

ben 16 haftalık hamileyim ama karnım 11 12 hafatalıkken büyüdü.sabahta aynı akşamda 5 aylık gibi duruyo.

BENİM GÖBÜŞTE MAŞALLAH OLDU CANIM BİDE ÖNE DOĞRU SİVRİLMEYE BAŞLADI KAÇ HAFTALIK OLDUĞUNU SÖLEMİYORUM ÇOĞU KİŞİYE NAZAR EDERLER DİYE:nazar::nazar:

kızımdad böle olmuştu ama kılsız oldu yavrucağımmm:52::52:

kızıma hamileyken 3 yastık üstüste koyup uyuyordum şimdilik 2 yastıkla uyuyorum bitanede bacağımın arasına koyuyorum rahat oluyo bakalım mide şurubu içiyorum magcar forte isimli

Yakında yastıklardan kocalara yer kalmayacak. Her tarafımız yastık dolu :1::1::1:

kızlar:10: kan demir ilacından dolayı büyük tuvaletiniz sihaylanıyomu sizinde , normal mi yoksa ilacımın değişmesi mi lazım.bilgisi olan var mı

Hamilelikte karın içi basınçdan dolayı hemoroide yatkınlık var zaten ıkınmak hemoroid riskini artırıyor ve hemoroid gerçekten sıkıntılı bi durum mümkün mertebe yediklerine dikkat et bol lifli beslen belli saatlerde tuvaletin olmasa bile otur tuvalette bi süre sonra o saatlere alısıyo barsaklar

Evet cnm cok zor oluyor hemoroid. Bana bulgurlu seyler iyi geliyo. Isyerinde sık wc ye gitmeyi sevmiyorum:(

Back
X