• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

kızlar sıcaklardan mı ne
ne yemek yiyebiliyorum ne bişeyyy
süt zaten içemiyom midem de de saçma sapan bir yanmaaa hissi var öyleki cidden tuzlu leblebiyle bastırır oldummm heyy ALLAHIMMM

BU ARADA dün birileri demişti birlikte oruç topiği kuralım diye sonra...
ayyy süper olur ama seneye kış doğum yaza da emziryoz diye tutamazsaakkk ettimi bize iki ramazannn o halde 2016 yılı kışıııı full oruç olmak gerekkk hanımlarrr :34::34:
dün doktora sordum oruç tutabilir miyim diyeee adammm baktı yüzümeee :)
hele sen bi bu çocuğu doğur sonra 6 ay oruç tut dedi :) espirili bir devlet doktoru aman allahım dedimmmm :9:
şaka maka inşallah hayırlısıyla borçlarımızı bebişlerimiz kucağımızda ödeyeceğimiz günlerimiz de olurrr sağlıkla bacılar....:49:

canlarım benim şuan bence doğum şeklini düşünmek için çok erken,daha çok zamanımız var,zaten bizim düşüncemizede kalmıyo dr lar duruma göre karar veriyo şimdiden kendimizi korkutmayalım,tedirgin olmayalım,boşverin akışında daha güzel,hamileliğin keyfini çıkaralım

tedirgin oldum :50::50: sonuçta bunun banada sorulması lazım die düşündüm
Canım daha çok erken. Doktorun seninde fikrini alır heralde. Sen istemedikçe normal diye diretmez bence ya da sezeryan diye. Boşuna daha şimdiden üzülme bebişni de üzme
bakalımmm bacımmm inşallah sıkıntısız sorunsuz ve sağlıcakla doğururuz bebişlerimizi
ilkini kaybedince daha bi düşündürüyor bu durumlar

bakalım ya bacımmmm yarın üçlü testimizin sonucu çıkıyor bakalımmm:) inşallah herşey fazsasıyla yolundadır
Amin. İnş allah.

kızlarrrrrrr çok kötü oldum öylesine bir bakam dedimmmm üçlü tarama testimin sonucu çıkmış grafikte b hcg değerimde acaip yüksek çıkmışşş
tüm bunlar yetmez gibi birde tsh ım yine tavan yapmışşşşşşşş ALLHIMMMMMM ÇOK KÖTÜYÜM

canlarım benim şuan bence doğum şeklini düşünmek için çok erken,daha çok zamanımız var,zaten bizim düşüncemizede kalmıyo dr lar duruma göre karar veriyo şimdiden kendimizi korkutmayalım,tedirgin olmayalım,boşverin akışında daha güzel,hamileliğin keyfini çıkaralım

Kesinlikle sana katılıyorum. Nasıl doğum yapacağımız pek bize kalmıyor. Daha 15-20 gün önce arkadaşım doğum yaptı. Hep çatır çatır doğurucam deyip durdu 9 ay boyunca. Sonuç rahim açılmamış sezeryan ile aldılar bebişi. İkiside sağlıklı çok şükür ama bize bağlı değil. Hayırlısını isteyeceğiz Allah'tan başka yolu yok.:34:

Canım daha çok erken. Doktorun seninde fikrini alır heralde. Sen istemedikçe normal diye diretmez bence ya da sezeryan diye. Boşuna daha şimdiden üzülme bebişni de üzme

Amin. İnş allah.

hıhı evet direk normal doğuma alıyormuş senin keyfine soruncada 3000 tl sezeryan yazmış arkadaşlar :31::31:

Takilma canim bencede :)
İnat konunda benimkinin eline su dokemez bence ben her gittigimde 3 er defa giriyorum ultrasona :D
Bide sasiriyorum bu cocuk bu kadar hareketli madem neden ultrasonda icine kapaniyo acaba?
2 hafta sonra muayenem var cinsiyetide kesin ogrenemedik gitti

senin kızdır kesin böyle nazlandığına göre.:1::1:benimde dr çok prensipli garantici erken dedi hak dedi 13 haftamda. 17 ye girdim 16+1 im. 17+5 de randevum inşallah öğrenirim o zaman:32::32::32:

ama güzelim herkeste birşey yazıyor belki durumunu kritik görüp sezeryana karar veriyor o kadar çok şey varki etkileyecek... Ne yalan söyliyim benimde normal doğumda en korktuğum kordon dolanıpta bebişe zarar verebiliyormuş... öyle birşeyi riske bile bırakmak istemem... Normal doğumu çok istememe rağmen hem ikiz hem ben kiloluyum maşallah durmadan alıyorum birde rahmim kalp şeklinde olduğundan doktorum riskli gözüyle bakıyor sezeryan yüksek olasılık ama son dakikaya kadar bekleyeceğiz bebişler gösterecekler ne olacağını dedi... Sende rahat ol... Onlar sağlıklı doğsunlarda boşver normal doğum olmasın napalım...

canım ikiz gebelikte sezeryanı tercih ediyor doktorlar benimkide iikiz sezeryan olur dedi doktor bide benim ilk doğummda sezeryan

Cnm bende simdi gataya gidiyorum banada cocuk kardiyologundan randevu aldirdi agustos ayina. Ayrintili ultrasondan bahsetmedi ama gittigimde sorucam yine. Olllmadi bende bilgiye giderim. Gatadakilere laf soylenmeye gelmiyor hemen tersliyolar.

valla ben anlayamadım, arkadaş da buraya falan takılmıyor, çevresinde fazla hamile yok zağar, o da ilk bende duymuş detaylı usg, benim detaylı usg yaptırmamı yadırgıyor. ben ilk bebeğimde de yaptırdım, topikteki herkese yaptırttı drları. gatayı anlayamadım.

cnm bilgide sezeryan doğum ne kadar?

bilmiyorum canım, ben bilgide doğurmuycam sormadım. sorayım istersen.
teşekkür ederim kızlar hepinize...

ben de okudum canım.
kızlarrrrrrr çok kötü oldum öylesine bir bakam dedimmmm üçlü tarama testimin sonucu çıkmış grafikte b hcg değerimde acaip yüksek çıkmışşş
tüm bunlar yetmez gibi birde tsh ım yine tavan yapmışşşşşşşş ALLHIMMMMMM ÇOK KÖTÜYÜM

çok geçmiş olsun. sen hala endokrinciye gitmiyon mu kuzum yaaaa :( dinleme sen cüneyti git endokrine tatlım.

Son düzenleme:
merhabalar kızlar...

bir arkadaşım için, adı çiğdem, 41 hamileden 41 adet ayetel kürsi topluyoruz eğer okursanız buraya okudum diye yazarmısınız rica etsem... Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin...

gerçi ne için olduğunu da yazayım bebiş sahibi olmak için duasına yardım edeceğiz...

Merhabalar, Allah gönlünüzdekini versin insallah, bende okudum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar sıcaklardan mı ne
süt zaten içemiyom midem de de saçma sapan bir yanmaaa hissi var öyleki cidden tuzlu leblebiyle bastırır oldummm heyy ALLAHIMMM

ayyy süper olur ama seneye kış doğum yaza da emziryoz diye tutamazsaakkk ettimi bize iki ramazannn o halde 2016 yılı kışıııı full oruç olmak gerekkk hanımlarrr :34::34:
hele sen bi bu çocuğu doğur sonra 6 ay oruç tut dedi :) espirili bir devlet doktoru aman allahım dedimmmm :9:
şaka maka inşallah hayırlısıyla borçlarımızı bebişlerimiz kucağımızda ödeyeceğimiz günlerimiz de olurrr sağlıkla bacılar....:49:

Bende senin gibi doktoruma sordum cuma günü oruç tutabilirmiyim diye adam 17 saat çocuğu susuz bırakmaya hakkın var mı dedi. Bende hiç bir şey diyemedim haklı tabi kısmetse seneye kışa tutarız borçlarımızı Allah sağlık versin gerisi olur. :)

kızlar sıcaklardan mı ne

bende su içmekten bayılıcam şimdi bu nasıl bir su içmektir arkadaş yaaa :9::9: oruca gelinde valla 2 yıl tutamayız biz artık hamileliktir süttür :31: bende düşünüp duruyorum

Kesinlikle sana katılıyorum. Nasıl doğum yapacağımız pek bize kalmıyor. Daha 15-20 gün önce arkadaşım doğum yaptı. Hep çatır çatır doğurucam deyip durdu 9 ay boyunca. Sonuç rahim açılmamış sezeryan ile aldılar bebişi. İkiside sağlıklı çok şükür ama bize bağlı değil. Hayırlısını isteyeceğiz Allah'tan başka yolu yok.:34:

bende öyle canım çatır çatır doğurucam dedim 39. hafta kontrolde bebek aşağıya doğru inmeye başlamış deyince doktor yapmadığım şey kalmadı kurbağa gibi yürüdüm otur kalk otur kalk yaptım o halimle evi dizlerimi yere koyarak paspasladım gırgırladım merdiven indim çıktım vs. sırf normal doğurayım diye hep faydalarını duyduğumdan çok umutluydum kendimden dr. çatında müsait doğurursun demişti, ama 40. hafta kontrolde bebek yukarı çıkmış normal doğurman mümkün değil bebeğide riske atamam dedi, o gün nekadar ağlamıştım ben sezeryanden korkuyorum diye, doktorum ve anestezi uzmanı konuştular rahatladım, Allaha binlerce şükür olsun epidural sezeryan oldum kızımda bende iyi atlattık, darısı bu kızıma inşallah

çok uzattım ama Rabbim ne yazdıysa nasibimizde ne varsa onu yaşıyoruz şimdi hamileliğimizin tadını çakaralım

valla ben anlayamadım, arkadaş da buraya falan takılmıyor, çevresinde fazla hamile yok zağar, o da ilk bende duymuş detaylı usg, benim detaylı usg yaptırmamı yadırgıyor. ben ilk bebeğimde de yaptırdım, topikteki herkese yaptırttı drları. gatayı anlayamadım.

bilmiyorum canım, ben bilgide doğurmuycam sormadım. sorayım istersen.

ben de okudum canım.

çok geçmiş olsun. sen hala endokrinciye gitmiyon mu kuzum yaaaa :( dinleme sen cüneyti git endokrine tatlım.
BACIMMM endokrin direkt almıyor dahiliyeye gittim o zaman olması gereken son sınır değer 5.5 ise 4.89 gibi bişey çıkar yaa gerek yok dedi ısrarla yollamadı ağlaya ağlaya ölüyorum her ay böyle bir taramadan sonraaa
ah bacım ahhh özelden endokroloji var mı ne yapsam yahut özel tıp merkezleri vs bakıyormu bileniniz var mı
cidden geçen ay 2 li test bu ay 3 lü test derken her 20 günde verdiğim tsh değeri ölçümlerim her ay ağlıyorummmm
insanın kendi vücudunun kontrolü elinde olmaması ne kötü bişeyyy

Bende senin gibi doktoruma sordum cuma günü oruç tutabilirmiyim diye adam 17 saat çocuğu susuz bırakmaya hakkın var mı dedi. Bende hiç bir şey diyemedim haklı tabi kısmetse seneye kışa tutarız borçlarımızı Allah sağlık versin gerisi olur. :)
allahım sağlık sıhat versinde bakalım seneye olamazda artık 2016 ocak şubat oruç olurum ölmez de sağ kalırsakk

canım konu hakkında pek bilgim olmadığından yorum yapamıycam ama dua edebilirim sadece, inşallah iyi olur her şey, hemen bozma moralini.

hıhı evet direk normal doğuma alıyormuş senin keyfine soruncada 3000 tl sezeryan yazmış arkadaşlar :31::31:
İyi de hastanenin belli bir sezeryan ücreti vardır onun dışına doktor kendi insiyatifinde çıkamaz ki. Tamam bazı doktorlar normalci ama bebiş tersse Allah korusun, ya da başka bir aksaklık varsa paşa paşa sezeryan yapacak başka yolu yok. Her diyene inanma kendim konuş doktorunla. Daha şimdiden strese girme canım ya. Sen normal doğumu düşünmüyorsun heralde :26::26:
bende öyle canım çatır çatır doğurucam dedim 39. hafta kontrolde bebek aşağıya doğru inmeye başlamış deyince doktor yapmadığım şey kalmadı kurbağa gibi yürüdüm otur kalk otur kalk yaptım o halimle evi dizlerimi yere koyarak paspasladım gırgırladım merdiven indim çıktım vs. sırf normal doğurayım diye hep faydalarını duyduğumdan çok umutluydum kendimden dr. çatında müsait doğurursun demişti, ama 40. hafta kontrolde bebek yukarı çıkmış normal doğurman mümkün değil bebeğide riske atamam dedi, o gün nekadar ağlamıştım ben sezeryanden korkuyorum diye, doktorum ve anestezi uzmanı konuştular rahatladım, Allaha binlerce şükür olsun epidural sezeryan oldum kızımda bende iyi atlattık, darısı bu kızıma inşallah

çok uzattım ama Rabbim ne yazdıysa nasibimizde ne varsa onu yaşıyoruz şimdi hamileliğimizin tadını çakaralım
Aynen Bize bağlı değil. Sağlıkla alalımda sezeryan olsun normal olsun farketmez. Ama acısız bir normal doğum iyi olur aslında :1::1::1:

çok sağol bacım ALLAH RAZI OLSUN

canım benim moralini bozma, Rabbim e dua et inşallah herşey yolunda gider, o istedikten sonra tıp bile yanılır aciz kalır, herşey yolundadır inşallah arkadaşım.

İyi de hastanenin belli bir sezeryan ücreti vardır onun dışına doktor kendi insiyatifinde çıkamaz ki. Tamam bazı doktorlar normalci ama bebiş tersse Allah korusun, ya da başka bir aksaklık varsa paşa paşa sezeryan yapacak başka yolu yok. Her diyene inanma kendim konuş doktorunla. Daha şimdiden strese girme canım ya. Sen normal doğumu düşünmüyorsun heralde :26::26:

Aynen Bize bağlı değil. Sağlıkla alalımda sezeryan olsun normal olsun farketmez. Ama acısız bir normal doğum iyi olur aslında :1::1::1:

daha önce jale gürlülere gidiyordum ben bilirsin o doktoru normal doğum yapamazsın çok darsın dedi ama bu doktorumla daha o konuları konuşmadık hep ultrasonla muayene edildiğim için jale hanımda her şekilde muayene etti biliyor beni nasıl doğum yapmam gerektiğini bakalım hayırlısı ama sorucam doktoruma sezeryan 1500müş bu hastanede ama kişi kendisi isterse 3000 tl ona moralim bozuldu bu şekilde sistemleri olduğunu bilmiyordum.

daha önce jale gürlülere gidiyordum ben bilirsin o doktoru normal doğum yapamazsın çok darsın dedi ama bu doktorumla daha o konuları konuşmadık hep ultrasonla muayene edildiğim için jale hanımda her şekilde muayene etti biliyor beni nasıl doğum yapmam gerektiğini bakalım hayırlısı ama sorucam doktoruma sezeryan 1500müş bu hastanede ama kişi kendisi isterse 3000 tl ona moralim bozuldu bu şekilde sistemleri olduğunu bilmiyordum.

Hee canım şimdi anladım. İsteğe bağlı sezeryaı devlet yani sgk karşılamıyor. Bu yüzden doktorun normal doğum prosedürü uygulayıp hafif bir suni sancı verip aaa açılmadı rahim ya da bebek ters gibi şeyler söyleyip rapor edip (artık o prosedür nasılsa) ondan sonra sezeryana geçiyor. Eğer senin doktorun yok ben öyle yapamam derse o ayrı ama çatın darsa zaten normal yapamassın mecbur sezeryan olacaksın. Doktorunla konuşunca en net bilgiyi alırsın. İnş Allah gönlüne göre olur.

Back
X