• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

Âmin cnm. Yok önden gitmiyor eşit gidiyor, şimdiye kadar ultrason bulgularımda sorun yoktu umarım bundan sonra da çıkmaz. Rabbim inşallah sağ salim kucağımıza almayı nasip eder
Ayrıntılı ultrason bunun için önemli işte oturduğun yerde iyi bir perinatolog bulup ona yaptırmanı tavsiye ederim umarım bi sorun yoktur canım

Malumunuz 2 li testim yüksek riskti... Bugün 3 lü sonucumu aldım. Açık nöral tüp defekti diye bir sorun çıktı şimdi de.. Üstelik korkunç bir rakamla 1/6 ..
Down riski yok trisomi riski yok ama bu çıktı.
Folik asit eksikliğinden omurgalar arası bir sakatlık çeşidiymiş anladığım kadarı ile... Ben 6 aydır folik asit kullanıyorum nasıl bir eksiklik :(
Yarın Dr umu aricam, bana dua edin...

Allah yar ve yardimcin olsun canim..icini ferah tut..bu testler insanin hamileligini zehrediyor..9:ay dawnsendromu bekleyip sapasaglam cocuklar dunyaya getiren yiginla ornek var..tedbirini al..doktora git..detaylica konus gorus arastir..dualarim seninle.. İnsallah hiic bi sorun yoktur..saglicakla kavusursun bebene

Allah yar ve yardimcin olsun canim..icini ferah tut..bu testler insanin hamileligini zehrediyor..9:ay dawnsendromu bekleyip sapasaglam cocuklar dunyaya getiren yiginla ornek var..tedbirini al..doktora git..detaylica konus gorus arastir..dualarim seninle.. İnsallah hiic bi sorun yoktur..saglicakla kavusursun bebene

Sorma cnm 1 aydır down sendromu paniği şimdi bu panik... Oysa herşey Allah'tan gelir ama düşüyoruz gaflete...

Malumunuz 2 li testim yüksek riskti... Bugün 3 lü sonucumu aldım. Açık nöral tüp defekti diye bir sorun çıktı şimdi de.. Üstelik korkunç bir rakamla 1/6 ..
Folik asit eksikliğinden omurgalar arası bir sakatlık çeşidiymiş anladığım kadarı ile... Ben 6 aydır folik asit kullanıyorum nasıl bir eksiklik :(

Allah yardımcın olsun canım, hiç duymamıştım bunu :/ iyi haberlerini alırız inşallah, bizi de bilgilendir gelişme olursa.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar benim göğüs uçlarım yüzülüyo. Bir ay önce kaşındığını söylemiştim doktoruma. Krem verdi. Kaşıntı hala devam ediyor ama yüzülmesi bi garip geldi, güneşde yanarsınızda bi süre sonra deriniz yüzülür ya aynen öyle. Egzama falan mı acaba

Kızlar benim göğüs uçlarım yüzülüyo. Bir ay önce kaşındığını söylemiştim doktoruma. Krem verdi. Kaşıntı hala devam ediyor ama yüzülmesi bi garip geldi, güneşde yanarsınızda bi süre sonra deriniz yüzülür ya aynen öyle. Egzama falan mı acaba

benimde göğüs uçlarım çok kaşınıyodu vücuduma yağ sürerken göğsümede sürüyorum şu an kaşınmıyo belki kuruluktan dolayı olabilir daha nemlendirici bişey dene

Şimdik arkadaşlarım benim oruç konusunda şöle bi düşüncem var. Sizle de paylaşayım fikirlerinizi alayım.

Bu ay oruç tutmaya son derece karşıyım onu bi kere söliyim. Tutayım diye aklımdan bile geçirmiş değilim ki normal zamanlarda ramazanı oruçsuz geçirme gibi bir durumum yoktur..Ama bu kadar uzun günlerde, hava bu kadar sıcakken, içimizdeki o minicik canı aç susuz bırakmayı aklım almıyor. Ha 2.5 yaşındaki oğluma oruç tutturmuşum ha ona...

Yalnız şöle bişi var. Hamilelik dönemi dışında emzirme döneminde de oruç tutulmuyor. Çünkü yine yaz aylarına denk geliyor. 60günün kazası da çok zor oluyor. Oğlumdan kalan 40küsür günüm hala üstümde yük..

Onun için diyorum ki, Eylülden sonra kısa günler başlayınca, aralıklı olarak, mesela gün aşırı ya da 2 günde 1 diyerek doğuma kadar şu kazaları bitirsek, nasıl olur? Yakında dr randevusu olanlar da bi danışırsa ii olur canlar..

Hamileliğin son döneminde biraz zor olur sanki canım, yani ben zorlanırım gibi geliyor :) ama doğru söylüyorsun sonra da emzirme falan derken tutamayacağız. Bir çare bulmak lazım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benimde göğüs uçlarım çok kaşınıyodu vücuduma yağ sürerken göğsümede sürüyorum şu an kaşınmıyo belki kuruluktan dolayı olabilir daha nemlendirici bişey dene

Belkide ondandır cnm. Çok fena bi kaşıntı, gögüslerde hassas kaşıyamıyorum, deliricim

Okudum canım sağolsun 3 saattir okuyorum :(
okudukça kafan karışacak hepten moralin bozulacak ben ne olduğunu duymadım dediğin için link attım senin şu an yapacağın en iyi şey ayrıntılı usg tarihini öne almak onu yaptıysan çok okuyup kafanı karıştırma ikili testin ne çıkmıştı?

okudukça kafan karışacak hepten moralin bozulacak ben ne olduğunu duymadım dediğin için link attım senin şu an yapacağın en iyi şey ayrıntılı usg tarihini öne almak onu yaptıysan çok okuyup kafanı karıştırma ikili testin ne çıkmıştı?

Ikilide de down yüksek çıktı... Bunda down düşük bu yüksek. Üstelik büyük puntolarla oldukça yüksek yazıyor yani 1/6 oran 1/720 olması gerekiyor

Ikilide de down yüksek çıktı... Bunda down düşük bu yüksek. Üstelik büyük puntolarla oldukça yüksek yazıyor yani 1/6 oran 1/720 olması gerekiyor

hep söylüyorum bunlar istatistiklere dayanan veriler en kesin tanı amniosentez yada cvs le konulur tamamen rahatlamak istiyorsan amniosentez yaptır kafan rahat olur en azından ben cvs yaptırdım rahatladım

ayyyy iyi bari yalnız değilmişim :9::9:

Ahaha :9: korkma bu kadar canim bende biraz korkuyorum tabi merak ediyorum doğum sancısı nasıl birşey diye ama bunu bir kişi bile basariyorsa bizde yapariz öyle düşün hem Rabbim yardım edip sabrını veriyor yoksa kimse ikinciyi bile düşünmezdi dimi :34: bir de hem hamilelikte hem de sancı esnasında bol bol sümme sebile yesserra diye tesbih çekmek çok faydalıymıs :)
Sagol canim moral oldun not alayim bunu.ben epidural normal dogum istiyodum ama onunla.ilgili de soru isaretleri olustu bilmiyorum ne olacak..

Canim hic uzulme lutfen dualarimiz seninle..

Canımm.. Geçmiş olsun öncelikle..Bu durumu tamamen folik asit eksikliğine de bağlamamak lazım çünkü kesin folik asit eksikliğinden olur diye bilimsel bir şey yok.. Öyle olabileceği tahmin ediliyor sadece.Bebeğin gelişimi sırasında bir şeyler ters gidiyor ama buna tam olarak neyin sebep olduğu bilinemiyor malesef.. Güzel sonuçlarla gel, kalbim seninle..

Şimdik arkadaşlarım benim oruç konusunda şöle bi düşüncem var. Sizle de paylaşayım fikirlerinizi alayım.

Bu ay oruç tutmaya son derece karşıyım onu bi kere söliyim. Tutayım diye aklımdan bile geçirmiş değilim ki normal zamanlarda ramazanı oruçsuz geçirme gibi bir durumum yoktur..Ama bu kadar uzun günlerde, hava bu kadar sıcakken, içimizdeki o minicik canı aç susuz bırakmayı aklım almıyor. Ha 2.5 yaşındaki oğluma oruç tutturmuşum ha ona...

Yalnız şöle bişi var. Hamilelik dönemi dışında emzirme döneminde de oruç tutulmuyor. Çünkü yine yaz aylarına denk geliyor. 60günün kazası da çok zor oluyor. Oğlumdan kalan 40küsür günüm hala üstümde yük..

Onun için diyorum ki, Eylülden sonra kısa günler başlayınca, aralıklı olarak, mesela gün aşırı ya da 2 günde 1 diyerek doğuma kadar şu kazaları bitirsek, nasıl olur? Yakında dr randevusu olanlar da bi danışırsa ii olur canlar..

Tatlım benim fikrim emzirme dönemini de atlattıktan sonra bu işe kalkışman yolunda. Gebeliğin bu dönemi ne kadar önemliyse son ayları da o kadar önemli, sonuçta senin kanındaki besinlerle beslenmeye devam ediyor.. Ayrıca dinen de bu dönem de muafsın, önünde uzun yıllar var, böyle hassas bir döneme denk getirme derim.

Back
X