• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

Kızlar çoklu alıntı yapabıldım mi emin değilim ama cok teşekkürler alayım bi kaç tane artık bıgun bende bi programda beşikte durduğu gibi durmuyor du sanırım adı ona bakıcam birde . Tecrübesiz bi anne adayıyken basından geçenleri bebek bakımına Dair tecrubelerini yaZmış ..
Hiç korkmayın arkadaşlar ben hiç yenidoğan bebeklere dokunamazdım asla kucağıma alamazdım. Allah öyle bi ayarlamış ki herşeyi. Bebek doğunca insana bişey oluyor, onu en iyi ben kucaklarım en iyi ben bakarım modunda oluyorsunuz. Hatta anne kayınvalide kucaklasa gözünüz hep onların üzerinde oluyo nasıl tutuyolar diye içgüdüsel herşey . Bir de bebekler gerçekten kendilerine nasıl bakılacağını size öğretiyorlar. Kitap almadım okumadım diye dert etmeyin. İnternette de yazıyo herşey.

anneler nasılsınız yazılarınızı hep okudum çok güzel bilgiler paylaşılmış hepinizden Allah razı olsun önce
benim bi problemim varki eşimde hiç babalık heyecanı yok ::KK34: doğumdan sonra değişir diye dua ediyorum :KK67:
acaba nasıl alıştırabilirim bu duruma onu:KK64:

evet geçen gün adidasta vardı. yanyana koymuşlar spor ayakkabı. baba ve oğul için. aynısını yapmışlar. mavi. o kadar tatlı olmuşki. ay yerimm yaa:KK48:
Çok tatlı oluyorlar. Benim yeğenime babası ile aynı timberlenk modelde bebe mavisi ayakkabı aldık. İkisi bir örnek nasıl tatlı oluyorlar :) Bir an önce gelsinde giydirelim diye sabırsızlanıyorum valla.
İnşallah tamamen emer de gerek kalmaz canım. Ama lazım oluyor benim bir de meme ucum yara oldu bi türlü iyileşmedi kopacak diye korktum. Öbür göğsümü emziriyordum yara olanı sağıp kremliyordum hiç vermedim on gün temizleyip sağdım kremledim. Yani memenin tekini emip tekini biberondan alıyordu on gün. Birde tavsiyem ilk etapta sütünüz gelmeyebilir. Önce yarım saat emzirip sonra mama verin direk biberon verince belki alışabilirler.
Canım gündüzleri işte olacağım için mecbur biberon kullanacağız. İnş Allah sütümüz gelirde emziririz. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

anneler nasılsınız yazılarınızı hep okudum çok güzel bilgiler paylaşılmış hepinizden Allah razı olsun önce
benim bi problemim varki eşimde hiç babalık heyecanı yok ::KK34: doğumdan sonra değişir diye dua ediyorum :KK67:
Canım kaç ay olmuş hala alışamadıysa. Doğumdan sonra bebişi kucağına alınca mecbur alışacak. O na şaka gibi geliyor herhalde şuan. Bebişi bir görsün alışır senden fazla bile üzerine düşebilir. Merak etme. Reklamlarda Emre Altuğun söylediği gibi Babalık sonradan kazanılır annelik gibi içgüdüsel değildir.

Hiç korkmayın arkadaşlar ben hiç yenidoğan bebeklere dokunamazdım asla kucağıma alamazdım. Allah öyle bi ayarlamış ki herşeyi. Bebek doğunca insana bişey oluyor, onu en iyi ben kucaklarım en iyi ben bakarım modunda oluyorsunuz. Hatta anne kayınvalide kucaklasa gözünüz hep onların üzerinde oluyo nasıl tutuyolar diye içgüdüsel herşey . Bir de bebekler gerçekten kendilerine nasıl bakılacağını size öğretiyorlar. Kitap almadım okumadım diye dert etmeyin. İnternette de yazıyo herşey.
Canım ben bebeğe fiziki bakımından ziyade bunun anneyi psikolojik olarak hazırlama evresini istıyorum .. Hatta bebek bakım kitabındaki emzirirken yok bebeği 45 derece kucağa al tarzı bişi değil .. Dediğin gibi zaten nette cok sey var ama kitap okumayı zaten sevıyorum yavaş yavaş da psikolojik kitaplara da alışmalara fayda var . Ne de guzel yazmışsın zaten o bebek bakımında kucağa alışımızda bizim yönlendirecek hatta etrafımızdakilere kuşkuyla bakıcam

Canım kaç ay olmuş hala alışamadıysa. Doğumdan sonra bebişi kucağına alınca mecbur alışacak. O na şaka gibi geliyor herhalde şuan. Bebişi bir görsün alışır senden fazla bile üzerine düşebilir. Merak etme. Reklamlarda Emre Altuğun söylediği gibi Babalık sonradan kazanılır annelik gibi içgüdüsel değildir.

valla zaman geçtikçe alışacağına daha bi vurdumduymaz hal alıyor zaten duygusal yönden hormonlarım tavan yapıyor bazen yalnızlık hissediyorum onun bu galesiz hali daha da sinir bozucu :mad:
inşallah doğumdan sonra değişir durumlar dua ediyorum :KK68:

çok ama çok sağolun kızlar ikinizin de önerisini dinlicem. benimde sendeki gibiydi chocolate88 peçete silip grdüm öyle çok olmadı yani eşim ilişki konusunda biraz anlayışsız benim :( hastasın hamilesin reglisin dinlemez yani :'(

neyseki kızım annesine destek az kaldı sabret diyo bana :)

evet bak kzını dinle sen, az kaldı diyorsa az kalmıştırr :KK36:regl hariç benim kocişde pek dinlemez hastalık hamilelik,bişi olmaz der hep ama ben onu karnım burnumdayken görücemmm :-)
Neyseki benimki eskiden beri anlayisliydi cunku gecen ay iliski yasaklandi bundan sonrada yasak dedi doktorum.plesenta hala asagida oldugu icin.zaten hamile kaldigimdan beri korkuyodu esim buda tam oldu
canim alisacaktir dogduktan sonra benim esimde duygulaini fazla

beril de güzelmiş bebek konusunda oldukça kararsızız eşyaları da dahil olmak üzere neden böyle oldu kii bilemedim kızımda kararsız olmaz umarım :KK24:
Bu arada gülücük koymuştum göz kırpma olmuş artisltik taslar gibi ne ayak anlamadım :D
Bizde ne isim, ne eşya daha ortada birşey yok :KK49:

valla zaman geçtikçe alışacağına daha bi vurdumduymaz hal alıyor zaten duygusal yönden hormonlarım tavan yapıyor bazen yalnızlık hissediyorum onun bu galesiz hali daha da sinir bozucu :mad:
Ayy yarim kaldi duzenleyemedimde :)
Benim esimde duygularini cok belli edemez karnima bile dokunmaktan korkuyodu ama alistirdim artik her gece elini karnika koyup hareket bekliyo.bide ben her muayeneye geelde esimle gidiyorumki ultrasonda gorsun gordukce daha da baglaniyo dogunca eminim farkedecektir

Neyseki benimki eskiden beri anlayisliydi cunku gecen ay iliski yasaklandi bundan sonrada yasak dedi doktorum.plesenta hala asagida oldugu icin.zaten hamile kaldigimdan beri korkuyodu esim buda tam oldu
şanslısın canımm,benim öyle bi tehlikem olsaydı allah korusun asla yapmam eşim ne derse desin, ilk doktora gittiğimizde düşük tehlikesinin en fazla olduğu bu zamanlar 12. haftaya kadar ilişkiye girmemeye çalışın dedi doktor,eşime dedim bak böle dedi diye,yok efendim o anlamda dememiş fazla hareketli,vahşi yapanlar için genelleme yapmışmış :-):-) kimi kandırıyosaa... ama allah var hamile olduğumdan beri ben nasıl istersem öle olur,:KK70::KK70: isterse olmasınn :KK62:

Canım şu an hormonlar dolayısıyla zaten her şeyi uçta yaşıyoruz. Mutlaka oda seviniyordur ama belli edemiyordur belki. Az kaldı şurda ne kaldı ki kucağımıza almamıza. Değişir durumlar merak etme.

Ayy yarim kaldi duzenleyemedimde :KK66:
Benim esimde duygularini cok belli edemez karnima bile dokunmaktan korkuyodu ama alistirdim artik her gece elini karnika koyup hareket bekliyo.bide ben her muayeneye geelde esimle gidiyorumki ultrasonda gorsun gordukce daha da baglaniyo dogunca eminim farkedecektir
Haha biz foruma ayak uydurmaya çalıştıkça o kafasına göre takılıyor :-):-) Bir mesajı düzenlettirmiyor bile :-):-)
Evet eşi her muayneye götürmek kesinlikle çok etkili. Biz her muayne sonrası yarım saat bebeğin pozisyonları ile ilgili yorum yaparız :-):KK68:

Kızlar bişi sormak istıyırum bebekle alakalı kitap okuyan , kitap önerecek olan var mı ?? Piyasada cok var kararsızım ..

Merhaba ben Bebek Bakımında Mucizevi Çözümle rve Mahallen En mutlu bebepi ,Tracie Hogg ve Harvey Karp,ikisinin de yöntemleri dünyada kabul görmüş oyuzden aldım.Tavsiye ederim:)

Kızlar bişi sormak istıyırum bebekle alakalı kitap okuyan , kitap önerecek olan var mı ?? Piyasada cok var kararsızım ..

Merhaba ben Bebek Bakımında Mucizevi Çözümle rve Mahallen En mutlu bebepi ,Tracie Hogg ve Harvey Karp,ikisinin de yöntemleri dünyada kabul görmüş oyuzden aldım.Tavsiye ederim:)

şanslısın canımm,benim öyle bi tehlikem olsaydı allah korusun asla yapmam eşim ne derse desin, ilk doktora gittiğimizde düşük tehlikesinin en fazla olduğu bu zamanlar 12. haftaya kadar ilişkiye girmemeye çalışın dedi doktor,eşime dedim bak böle dedi diye,yok efendim o anlamda dememiş fazla hareketli,vahşi yapanlar için genelleme yapmışmış :-):-) kimi kandırıyosaa... ama allah var hamile olduğumdan beri ben nasıl istersem öle olur,:KK70::KK70: isterse olmasınn :KK62:
AAA çocuğun hayatı tehlikede kulakları ile duydukları halde nasıl isterler anlamam. :KK62::KK62:
Bizim hiç düşük tehlikemiz olmadı. O yüzden hep rahattık yani aslında ben rahattım. Eşim hep bir tedirginlik içinde. Malum bazı hamişlerde hormonlardan dolayı istek fazlalığı durumu yaşanıyor :oops::oops: Bende de o var :oops:Eşim yok diyor:mad::mad: ben yanaşıyorum:KK70: Halimiz perişan. Korkuyor çok. Hele birde doktordan duysaydı eminim bir kazaya kurban gitmemesi için yatakları bile ayırırdı :KK70::KK70::KK70:

AAA çocuğun hayatı tehlikede kulakları ile duydukları halde nasıl isterler anlamam. :KK62::KK62:
Bizim hiç düşük tehlikemiz olmadı. O yüzden hep rahattık yani aslında ben rahattım. Eşim hep bir tedirginlik içinde. Malum bazı hamişlerde hormonlardan dolayı istek fazlalığı durumu yaşanıyor :oops::oops: Bende de o var :oops:Eşim yok diyor:mad::mad: ben yanaşıyorum:KK70: Halimiz perişan. Korkuyor çok. Hele birde doktordan duysaydı eminim bir kazaya kurban gitmemesi için yatakları bile ayırırdı :KK70::KK70::KK70:
hahhahaha azgın hamiş senii :-):-):-) benimde hiç olmadı tehlikem ama doktor ne olur ne olmaz diye önlem almak istedi de kociş dinlemedi malesef,ilacı bile içmemi istemiyor.diyorum mademm bu kadar çok biliyorsun kadın doğumcu olsaydın yaa :KK70:bi ara hormon maduru bende de olmuştu ama şu an düzene girdi,bizde de bende tedirginlik var eşimde yokk :KK55:

Ayy yarim kaldi duzenleyemedimde :KK66:

bendeki sıkıntı bütün kontrollerimde tek gidiyorum kendi çalıştığım hastanede gittiğim için devlet hastanelerinde de erkek yakının içeri girmesi yasak sıkıntılı yani hayırlısı bakalım daha elini karnıma koymaya bile yeltenmiyor ben doğumdan sonraya bıraktım heveslerimi :KK51:

hahhahaha azgın hamiş senii :-):-):-) benimde hiç olmadı tehlikem ama doktor ne olur ne olmaz diye önlem almak istedi de kociş dinlemedi malesef,ilacı bile içmemi istemiyor.diyorum mademm bu kadar çok biliyorsun kadın doğumcu olsaydın yaa :KK70:bi ara hormon maduru bende de olmuştu ama şu an düzene girdi,bizde de bende tedirginlik var eşimde yokk :KK55:
He valla olaymış ya o kadar bilgi boşa gitmezdi. :KK70:
dün akşam dışarda yemek yiyoruz. Marul salatası da var. Bana dediği sen bunlardan yeme istersen. Neden :KK57: Belki iyi yıkanmamıştır o_O Kendimden utandım. Ben o kadar düşünmüyorum ama canım çekti ne yapayım yedim. Yedim diye birde üstüne trip çektim iyi mi ? :-)

bendeki sıkıntı bütün kontrollerimde tek gidiyorum kendi çalıştığım hastanede gittiğim için devlet hastanelerinde de erkek yakının içeri girmesi yasak sıkıntılı yani hayırlısı bakalım daha elini karnıma koymaya bile yeltenmiyor ben doğumdan sonraya bıraktım heveslerimi :KK51:
O elini koymuyorsa sen al onun elini zorla koy :-):-) Bazen yatarken ben öyle yapıyorum. Göbişime eşimin elini koyuyorum öyle uyuyorum ki genelde bana gerek kalmaz o koyar. Sonra da ağırlık yapmıyor demi elim diye sorar. Ayyy nazar değircem kocama :KK70:

CANIM BİZ RAHMİMİZE DÜŞTÜĞÜ AN ANNE OLUYORUZ AMA ERKEKLER KUCAĞINA ALDIKLARINDA BABA OLUYOLAR

AYNI BENİM KOCİŞİ ANLATMIŞIM KIZLARIMA BİŞEY OLUR KORKUSU VAR ADAMDA SEN HAMİLEYSEN Bİ TUHAF OLUYOSUN DİYO HORMALRDAN DİYORUM BENDE NERDEYSE O KAÇIYO BEN KOVALIYORUMM:KK70:

Back
X