kuzucuk sana benziyor demekki, sarışın renkli gözlü:) acaba benim hatun kime benzeyecek, baba sarı ben esmer:) benim de gögüs uçum büyük ya korktum şimdiGöğüsümün ucu büyükmüş o yüzden hepsini alamıyormuş kızım ağzına sadece ucu giriyor Buda canımı cok cok acıtıyor. Ilk gün bu yüzden hep kanadı göğüsümün ucu. Bence kücük olması bu aşamada cok iyi hepsini alır iste o minicik ağzına ama boyle büyük olunca alamıyor ama ne kadar acırsa acısın tam emzirme anında maviş gözlerini açıp bakıyor ya sana işte o an tüm acıların bitiyor Kamuran cok farklı bir duygu
dün muıhasebe müdürlerine dedim ben de insafsızlık bu kadar artması yazık günah dedim. yönetim kararı napalım dedihastane yönetimide nasıl olsa hastalar gidemez mecbur fiyat ne olursa olsun gelecektir dedi galiba
ne kadar saçma diğer hastanelerinde yanılmıyorsam sezeryan 1000 tl bile değildi burda 2400 tl, acaba bunları yaparken hiç oturup biz ne yapıyoruz diye düşünüyorlarmı????
Keşenlikle bebek anne karnında nasıl oluyorsa doğduğunda da oyle oluyor belki değişir diyorlar ama bence değişmeyecek. Ben her zaman gerek olunca alalım derdim ama dün gece basıma gelen o olaydan sonra sanırım herse hazırlıklı olmakta fayda varmış dedim. Düşünsene gece o olay basıma 12 de geldi. Eger eve pompa ve kalkanım olmasaydı ne yapardım? Nasıl bir ağrı oluyor dün gece ateşim cıktı göğüsüm taş gibi oldu eger pompa olmasaydı gecenin o saatinde kocişi pompa aratmaya gonderecektim dısarya. Bence al canım ne olur olmaz bulunsun yanında
Oyyy yerim onu yaaa:))) çok güzel bi duygu ya:))) benim göğüs ucun küçük siyah çevresi büyük. O zaman alabilir mi inşallah kolayca alır oğlummGöğüsümün ucu büyükmüş o yüzden hepsini alamıyormuş kızım ağzına sadece ucu giriyor Buda canımı cok cok acıtıyor. Ilk gün bu yüzden hep kanadı göğüsümün ucu. Bence kücük olması bu aşamada cok iyi hepsini alır iste o minicik ağzına ama boyle büyük olunca alamıyor ama ne kadar acırsa acısın tam emzirme anında maviş gözlerini açıp bakıyor ya sana işte o an tüm acıların bitiyor Kamuran cok farklı bir duygu
Ben 11.30 da ameliyata girdim kızım 11.43 de kızım doğdu. 12.30 a doğru da ben odaya çıktım. Ameliyathanede koluna birsey takıyorlar tansiyonunu ölçüyorlar falan zaten 5 dakika geçiyor. Sonra oturtuyorlar seni once uyuşturucu iğne yapıyorlar sonra spinal iğnesi yapılıyor sonra bekliyorlar işte şuran uyuştu mu buran uyuştu mu diye soruyorlar falan tabi bunların hepsi taktik aslında coktan operasyona başlamış oluyorlar en sonunda karnından bir bastırıyorlar ki ölüyorum sandım ben işte o anda kızım çıkıyormuş meğer. Ben tabi bağırmak çağır inlettim orayı sonra doktorum ve kızın doğdu dedi sonra bana verdiler inanadım ağlamaya başladım. Sonra aldılar birşeyler yaptılar falan ağlamaya devam ettim sonra kızımı alıp götürdüler götürmeyin desem de kimse beni dinlemedi :) kızım gidince artık tek basıma kaldım. Mide bulantım başladı o dokunma hissesini hissetmeye dayanmadım. Once mide bulantısı için ilaç yaptılar sonra sakinleştirici yaptılar uyumuşum hiç birsey hissetmedim. Odaya çıktım gayet iyidim. Makyaj falan yaptım geceliğimi giydirdiler falan sonra emzirmeye başladım ki ozamanlar işte yeni yeni kendime geldim :) simdi hayret ediyorum nasıl ne alaka makyaj yapmışım da nasıl giyinmişim de anlamıyorumCanım bende diğer kızlar gibi senin yazmanı bekliyodum ne güzel ya Allah'ın izniyle bebeğini aldın kucağına Allah nazarlardan korusun sizi .damlacım biliyorsun bende en başından beri sezeryan olmak istiyorum ameliyatı bana biraz anlatırmısın bel aşağı uyuşturdular demi .kaç dakika sürdü odaya çıkman ne kadar sürdü???çok soru sordum galiba
Sanırım tekmelerini özledim bende :)Çok sağol canım alayım ben de o zaman. Ayy kızını mis gibi kokla canım benim için de:). Benim kızımda gece falan beni hiç rahatsız etmiyor mesela uyuyor her halde. Hatta ben merak ediyorum gece uyandırayım diyorum yok 2 tekme atıp duruyor sabah ben uyanınca başlıyor hareketleri. Uslu olcak inş İlay ımız gibi:)
Ben doyururum ama kızım cok emen bir kız değil olan bana oluyor :) hastane olsam orada bir kac kişinin sütü gelmiyordu onlara verirdim cok tesekkür ederim canımcım darısı senin basına inşallahCanım çok sevindim hem senin hemde kızının iyi olmasına maşallah sütünde bolmuş rahat rahat bebeğini doyurursun.Önerilerin içinde sağol inşallah bize de nasip olsun..Seni gördükçe insan hevesleniyor biran önce kavuşmak istiyor miniklere :) Fırsat buldukça yaz bize gözlerimiz arıyor seni..Kızını da kokla bizim için ne güzel miss kokuyordur şimdi..
Saol canım ya deneyimlerini bize aktardığın için :))hastane fotolarını bizimle paylaşırmısın damlacım çok merak ediyorum..Ben 11.30 da ameliyata girdim kızım 11.43 de kızım doğdu. 12.30 a doğru da ben odaya çıktım. Ameliyathanede koluna birsey takıyorlar tansiyonunu ölçüyorlar falan zaten 5 dakika geçiyor. Sonra oturtuyorlar seni once uyuşturucu iğne yapıyorlar sonra spinal iğnesi yapılıyor sonra bekliyorlar işte şuran uyuştu mu buran uyuştu mu diye soruyorlar falan tabi bunların hepsi taktik aslında coktan operasyona başlamış oluyorlar en sonunda karnından bir bastırıyorlar ki ölüyorum sandım ben işte o anda kızım çıkıyormuş meğer. Ben tabi bağırmak çağır inlettim orayı sonra doktorum ve kızın doğdu dedi sonra bana verdiler inanadım ağlamaya başladım. Sonra aldılar birşeyler yaptılar falan ağlamaya devam ettim sonra kızımı alıp götürdüler götürmeyin desem de kimse beni dinlemedi :) kızım gidince artık tek basıma kaldım. Mide bulantım başladı o dokunma hissesini hissetmeye dayanmadım. Once mide bulantısı için ilaç yaptılar sonra sakinleştirici yaptılar uyumuşum hiç birsey hissetmedim. Odaya çıktım gayet iyidim. Makyaj falan yaptım geceliğimi giydirdiler falan sonra emzirmeye başladım ki ozamanlar işte yeni yeni kendime geldim :) simdi hayret ediyorum nasıl ne alaka makyaj yapmışım da nasıl giyinmişim de anlamıyorum
Ben doyururum ama kızım cok emen bir kız değil olan bana oluyor :) hastane olsam orada bir kac kişinin sütü gelmiyordu onlara verirdim cok tesekkür ederim canımcım darısı senin basına inşallah
dün muıhasebe müdürlerine dedim ben de insafsızlık bu kadar artması yazık günah dedim. yönetim kararı napalım dedi
Canım o içtiğim çayların diyor hiç bir alakası yok. Sadece gazını çıkartmam büyük tuvalete çıkabilmem amacıyla içtim ama olmadı hiç biri fayda etmedi. Sonra 2 tane lavman yapıldı tabi aralıklarla ve sıcak su torbası verdiler üzerine yarım saat yürüyüş yaptım hastanenin içinde arkasından 2 saat sonra gaz çıkışı oldu çok şükür. Evet kesinlikle her bebeğin aynı emmesi mümkün değil ama doktorlar onu bekliyorlar. O kadar psikolojimi bozdular ki ilk gğnler hayır kızım uyanmıyor uyansın diye ağzına sekerli sular veriyorlar yok cimcikliuorlar baslıyor sonra kızım ağlamaya. Ağlayınca ağzına mememi sokuyorlar kızım 5 dakika emiyor sonra meme de uyuyakalıyor. Deli oldum dedim istemiyorum sonunda ya benim kızım 2 saatte bir uyanmıyor işte kitabımdan baktım netten baktım evet ilk sit cok faydalı ama yapcak birsey yok faydalı diye kızıma yapılan muamele hiç hoş değil 3 saatte bir zaten kendi isteği ile alıyor dedim ve oyle gitti. Inanırmısın kızımın ayak tabanı suan da mosmor yaptıklarından ötürü. Bence sizde boyle birşeye izin vermeyin. Onun dışında sütüm cok olsun diye doğumdan zaten bir hafta once falan Rezene ısırgan otu papatya çobanotu ve anason bitkilerini karıstırıp içmeye başlamıştım. Hastenede buna devam ettim. Bol bol su tükettim zaten emzirirken aşırı susuyor insan. Ben şuanda yünde en az 4 litre su içiyorum. Bunlarda tabi süt yaptı.
Çooookkk faydalı bir paylaşım olmuş Damlacım, ellerine sağlık, alkışlıyorum seni:)Herkese günaydın. Biz geldik kızımla teyzelerimi kardeşlerini merak ettik nasıllar acaba? Kızım çok şükür cok iyi. Cok uslu bir bebek açıkmadığı sürece ağlamadan yada altı kirlenmeyince ağlamadan bir bebek. Ihtiyaclarını karsıladığımız anda susuyor ağlamasını da bir görseniz kedi gibi miyavlama seklinde :) birazda kendimden bahsedeyim. Ilk iki gün oluşan şiddetli gaz sancılarım sonunda son buldu. Buradan sezeryan olacaklara söyleyeceğim şu ki ameliyattan çıkar çıkmaz mutlaka ayağınıza kalın çorap giyin. Ben giymedim 2-3 saat sonra giydim sonrada davul gibi şiştim. 2 tane kaçman yapıldı ancak oyle rahatladım. Dediğiniz gibi komposto içtim kayısı form cayı içtim sinamike içtim incir yedim kayısı yedim herseyi yaptım ama çıkamadık işte. Neyse dün taburcu edildik. Bugun evdeyiz. Hastane e herkes kızımın canını açıtıyrordu yok 2 saatte bir emmesi lazım yok emmezse sararır soyle boyle ben bunların hiç birisini yapmadım. Evet 3-3,5 saati geçirmiyoruz ama kızımda zaten o zaman da bir uyanıyor. Yani zorlamıyorum emsin emsin diye. Zaten dün bebek hemsiresiyle çıkarmadan konuştum sonkez. Dedim ki bakın benim kızım oyle cok emen bir bebek değil. Yani mümkün değil 2 saatte bir uyandırmak. 3 saate bir zaten kendisi uyanıyor ben kızımı zorlamak orasını burasını cimcikleyerek uyandırmak ağzınaşekerli sular vermek istemiyorum dedim. Hemşire de tabi haklısınız doğru olanda o zaten. Bebek siz ne yaparsanız yapın kendisi belirler emme saatini dedi. Biz ilk gğnler yok 2 saatte bir emecek derken anneyi emzirmeye teşvik amaçlı yapıyorduk ama sizin artık 2. Gününüz bunun zaten bilincindesiniz dedi kızınız da cok sağlıklı gözüküyor. Siz 3,5 en fazla 4 saati geçirmeyin ama yine de dedi. Sonra sordum bazen yarım saat emiyor ama bazen 5 dakika emiyor neden boyle dedim. Kızınızın yeme öğünleri de farklı oluyor dedi. Yarım saat süren bir öğünden sonra tabiki daha kısa bir emme süreci oluyor bunun için kızınızı zorlamayın o zaten soyana kadar emer emmeden mi bıraktı zaten uyumaz huzursuz olur acsa aranır sürekli sizde bunu anlarsınız memenize götürürsünüz dedi.
Sonuc olarak şimdi evdeyiz. Düşün gece duşa girecektim badimi çıkartmamla Çeşme gibi sütüm akmaya başladı. Hayatımda ilk defa göğüslerimi bu kadar büyük gordüm. Hemen pompamla şağmaya başladım. 120 cc süt cıktı. Üstüne pompanın tamamen sağladığını bildiğim için kızımı emzirmeye başladım yarım saate yakında kızım emdi. Sonra duşa girdim kalkanlarımı taktım göğsüme. Sabah 4 de bi baktım kalkanın yarısı yine dolmuş. Bu sebepten artık süt arttığı çaylarını içmeyi buraktım eşim beni Montofon ineğim diye seviyor. Şimdi sitelere bir kac tavsiye de bulunmak istiyorum. Bunları bence mutlaka almanız gerekiyor.
1. Pompa. Bence elektirikli pompa iyi oluyor. Çünkü iki göğüsü sağmak gerektiğinde tek pımpaysa en az 20 dakika sürüyor. Manuel pompa bence cok zaman alır.
2. Lansinoh lanolin göğüs ucu kremi. Inanılmaz bir krem. Tek kurtarıcım diyebilirim. Ilk günler göğüste cok cok acı oluyor benim oyle oldu en azından. Bence doğumdan once başlanmalı göğüs uçlarına sürülmeye. Ben bu kadar açılacağını bilseydim doğumdan once kesinlikle alır başladım.
3. Göğüs ucu kalkanı. Eğer sütünüz benim gibi ciddi cok olursa göğüs pedi falam korumuyor. Kalkan şart oluyor. Kalkan sütü icinde topluyor böylelikle toplanan sütü bebeğinize de verebilirsiniz.
4. Hastaneye mutlaka kettle götürün. Ben kettle mı karsı odayla bile paylaştım cok cok lazım oluyor hastene de.
5. Ilk gün geceliğim ve iç çamaşırım kirlendi. Iyiki iki tane gecelik almışım dedim. Sezeryan olacaklar bence kesinlikle gecelik giymeli pijama asırı zor olurdu benim için.
6. HSta bezi hiç kullanmadım. 3 tane mesane pedi 3 tane Orkid bitirdim. Şimdide günlük ped kullanıyorum.
7. Hastanede sanırım 20 ye yakın bebek bezi kullanmışızdır. Bebek ilk günler cok cok fazla kaka yapıyor.
8. Sıcak su torbası. Bize gerçi hastane de verdiler ama basımdan dolayı karnım şişince ayağımın altına hemen sıcak su torbası verdiler ve bu son gece bana cok iyi geldi. Gaz olabilir acısından mutlaka sıcak su torbanızı yanınıza almanızda yarar var.
9. Bir tane hastane çıkışıyla geldik. 3 tane hastane çıkışımız vardı birde. Bosu bosuna okadar yük edindim. Üstü bası bile coğu zaman incecikti kızımın hiç hırka bile kullanmadık. Bence oyle cok cok yük edinmeye gerek yok.
Aklıma daha baska birsey gelmiyor. Soracak sorularınız olursa hemen cevapyabilirim. Kızım suanda uyuyor ve ben sizlerleyim kaderdaşlarım :)
Elifsen sata göre doğum tarihlerimiz 1 gün arayla görünüyor, son 21 gün kaldı demissin, senin de sezeryan mi olacak? Bn sezeryan istiyorum deyince dr 2-3 ekim gibi olur dedi, sana ne dedi merak ettim cnm:)herkese günaydın, sağlıklı bir gün olur inşallah
bizim şafak 21 kaldı :)
çok rağbet gördüler ya ticari olarak yaklaşıyor adamlar tabi.bu kadar talep varsa arttırayım dediler fiyatları. inşallah müşterileri azalırvurun vatandaşa.....
Eylulcum kan pıhtılaşması olanlara spinal yapılmıyor diye geçiyor bilgilerde, benim hastanenin sitesinde de yazıyor ama doktorumla detaylı konuşmadık daha, yine de bilgin olsun. Bu arada heyecan nasıl, geri sayım nasıl gidiyor?:)Canım bende diğer kızlar gibi senin yazmanı bekliyodum ne güzel ya Allah'ın izniyle bebeğini aldın kucağına Allah nazarlardan korusun sizi .damlacım biliyorsun bende en başından beri sezeryan olmak istiyorum ameliyatı bana biraz anlatırmısın bel aşağı uyuşturdular demi .kaç dakika sürdü odaya çıkman ne kadar sürdü???çok soru sordum galiba
Benim de gebelikte bayağı büyüdü yakuzucuk sana benziyor demekki, sarışın renkli gözlü:) acaba benim hatun kime benzeyecek, baba sarı ben esmer:) benim de gögüs uçum büyük ya korktum şimdi
çok rağbet gördüler ya ticari olarak yaklaşıyor adamlar tabi.bu kadar talep varsa arttırayım dediler fiyatları. inşallah müşterileri azalır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?