2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Hepiniz iyisinizdir inşallah yoktur bi sorun ya kızlar bişiy sorucam benim mide bulantılarım sabah oluyor ve sadece sabah istifra ediyorum ve sarı renkte gelio ağzım zehir gibi oluyor benim gibi böyle olan varmı doktoruma sordum mide bulantısı için ilaç verirmisiniz diye dayanabiliyosan kullanmamanı tavsiye ederim dedi bende peki dedim ve dayanmaya çalışıyorum :(

ve ultrasonda fazla bakmıyor bebişe çok bakılması bebeğe zarar verir dedi benim doktorum biraz cinsmi anlamadım ya yada gerçekten alanında iyimi anlam veremedim...

iyiz sükürler olsun canim...
benimde arada sirada öyle oluyor, ama zamani cok degisik...canim mide asitiyle birlikte istifa ettiyin icin öyle zehir gibi oluyor agzin....allah yardimcimiz olsun, su bile icsen miden bulaniyor.
ama egilmemeye bak o zmn daha cok bulaniyorum ben...

Hepiniz iyisinizdir inşallah yoktur bi sorun ya kızlar bişiy sorucam benim mide bulantılarım sabah oluyor ve sadece sabah istifra ediyorum ve sarı renkte gelio ağzım zehir gibi oluyor benim gibi böyle olan varmı doktoruma sordum mide bulantısı için ilaç verirmisiniz diye dayanabiliyosan kullanmamanı tavsiye ederim dedi bende peki dedim ve dayanmaya çalışıyorum :(

ve ultrasonda fazla bakmıyor bebişe çok bakılması bebeğe zarar verir dedi benim doktorum biraz cinsmi anlamadım ya yada gerçekten alanında iyimi anlam veremedim...

Bence dayan cnm çünkü mide bulantısı için verilen ilaçlar bebeğe zarar veriyor diye okumuştum bi yerde.
Ama ultrasonda problem yok diyebiliyorum.

iyiz sükürler olsun canim...
Benimde arada sirada öyle oluyor, ama zamani cok degisik...canim mide asitiyle birlikte istifa ettiyin icin öyle zehir gibi oluyor agzin....allah yardimcimiz olsun, su bile icsen miden bulaniyor.
Ama egilmemeye bak o zmn daha cok bulaniyorum ben...

hmm bak ben mide asidini hiç düşünmemiştim sağolasın canım ya her sabah olmuyor ama hep sabah istifra ettim neyse bakalım meleklerimizi alınca kucağımıza hepsini unutucaz eminim iyiki dayanmışız dicez :) rabbim hepimizn yardımcısı olsun

Bende ara ara devam ediyo kasık ağrıları. Hatta bazen ağrımayınca tedirgin oluyorum.
Doktoruna bizim içinde teşekkür et.
Benimkinden kelpetenle laf alıyorsun.

Hehe:) tabii tsk ederim canim:)

evet cok önemli canim...yoksa dedigin gibi kafayi yeriz..bazi doktorlar var azarliyor falan, ben ona gelemezdim cünkü cok hasasim böyle hastalik ve bebis olsun, kendime cok stres yapardim.

bu arada ne var ne yok, randevun ne zaman?
Walla beni azarlasa dr ben onu daha beter yaparim ne zannediyolar kendilerini ...
Dundu canim randevum iiymis minnak kocaman olmus 15 gun sonra bida bakcak bakalim insallah onda da hersey yolunda olursa o zaman ailelere gebelikten bahsetmeye baslayabilirsiniz diye izin verdi saolsun:)

Biz göğüslei acı var mı diye sıkmaktan büyüttük sanırım :))) Hemen bakıyorum canım siteye, çok teşekkürler...

Rica ederim tatlimm insallah ise yarar biseyler vardir ben aklima bisey takilinca direk adami aradigimdan heralde hicbakamadim sitesine dogru duzgun...

bence dayan cnm çünkü mide bulantısı için verilen ilaçlar bebeğe zarar veriyor diye okumuştum bi yerde.
Ama ultrasonda problem yok diyebiliyorum.

valla güzelim ilaç içmeyi hiç sevmem ama mide bulantılarını yaşayınca olsa fena olmaz diye düşünüodum ama doktorum öyle deyince dayanıcam tamam dedim bebeğimiz için midemiz bulanıo çokmu dimi amaa yeterki iyi olsunlar ben razıyım herşeye :) ultrasonu anlamadım bi nette araştırayım bakim size bilgi veririm canım...

Benimde mide bulantımdan dolayı folik asit kullanamıyorum ne yazik ki. Evet bende isterdim bebeğimin sağlığı için birsey yapabilmek ama olamıyor işte. Sonuçta yemek yemezsem de zararlı bebeğime. Evet suan bebek depodan besleniyor ama yemek yememekem bulantımı arttırıyor hemde başımı döndürüyor. Bende folikasitin oldugu bitkileri meyveleri tüketmeye calısıyorum.

Ultrason olayını da şöyle duydum. 6 Dakika'dan fazlası zararlıymış.

benimde mide bulantımdan dolayı folik asit kullanamıyorum ne yazik ki. Evet bende isterdim bebeğimin sağlığı için birsey yapabilmek ama olamıyor işte. Sonuçta yemek yemezsem de zararlı bebeğime. Evet suan bebek depodan besleniyor ama yemek yememekem bulantımı arttırıyor hemde başımı döndürüyor. Bende folikasitin oldugu bitkileri meyveleri tüketmeye calısıyorum.

Ultrason olayını da şöyle duydum. 6 dakika'dan fazlası zararlıymış.

folık asitini günde kaç kere içiyosun canım ve ne zamanlarda içiyosun...

Hemen su mide bulantilariyla ilgili de bisey ekliyim canim...niye midem bulanmiyo diye sordum dr a demekki sen hem psikolojik hem de fizyolojik olarak gebelige hazirmissin dedi...cok bulantisi olan gebelerde vucut bebegi yabanci madde olarak algiliyomus bebek de kendini korumak icin yedigimiz besinleri flan tabiri caizse gerinitip mide bulantisi yaptiriyomus...mide bulantin olmadigi icin sanslisin amamilla mide bulantim olsun diyosan sana bi hap veriyim bulandirsin mideni diye dalga gecti benle:)

Son olarak da kasik agrilari devam edenler var mi bilmiyorum ama bnm suan regl donemim diye mi bilmiyorum agrilarim tavan yapmis durumda...kasik agrilariyla ilgili soyle bi ornek verdi çölün ortasinda bi çadir var o cadiri iki tane kalin iple biyerlere baglayip cadiin durmasini sagliyoruz diye dusun dedi. Rahmimiz de hareketlerimizle saga sola yukari asagi hareket etmesin diye onu tutan baglar varmis icimizde...rahim esneyebilme ozelligindeyken baglarin oyle bi yapisi yokmus dolayisiyla rahim buyudukce o baglar rahimi tutmak icin daha cok gerilip kasiliyomus ve agri yapiyomus...sunu unutma ki kasik agrisi cok siddetli ve beraberinde kanamayi getirmesigi surece gebelikte bizim en iyi dostumuzdur dedi...

Bu haftalik ogrendiklerim bu kadar arkadaslar:)

Canımm ne güzel bir yazı paylaştın bizimle. Bazen kasık ağrılarım fazla oluyor benim. Özellikle ayakta olunca. Demek ki iyimiş bu ağrıların hepsi. Şimdi sevinsem mi bilemedim :)

folık asitini günde kaç kere içiyosun canım ve ne zamanlarda içiyosun...

Sadece sabahları içiyordum. Sonra doktorum baska ilaç verdi gece yatarken iç dedi. Bulanmaya devam etti. Bulantıyla uyandım kahvaltı yapamadım bütün gün devam etti etkisi. Biyandan açlıktan midem kazınıyor biyandan midem bulanıyor ağzımda cok acı tatalar derken doktorun soylemesiyle bu sefer folikasit plusa geçtim 1 hafta falanda onu denedim sonra bıraktım yani yapcam birsey yok. Sonuçta ilaç alıp yemek yiyememek mi, ilaç almayıp sağlıklı beslenmek mi diye düşündüm ve şimdi gayet iyi besleniyorum. Ama tabi vicdan azabı cekmiyormuyum? Fazlasıyla çekiyorum umarım sağlıklı bir sekilde içimde büyüyordur bebişim

sadece sabahları içiyordum. Sonra doktorum baska ilaç verdi gece yatarken iç dedi. Bulanmaya devam etti. Bulantıyla uyandım kahvaltı yapamadım bütün gün devam etti etkisi. Biyandan açlıktan midem kazınıyor biyandan midem bulanıyor ağzımda cok acı tatalar derken doktorun soylemesiyle bu sefer folikasit plusa geçtim 1 hafta falanda onu denedim sonra bıraktım yani yapcam birsey yok. Sonuçta ilaç alıp yemek yiyememek mi, ilaç almayıp sağlıklı beslenmek mi diye düşündüm ve şimdi gayet iyi besleniyorum. Ama tabi vicdan azabı cekmiyormuyum? Fazlasıyla çekiyorum umarım sağlıklı bir sekilde içimde büyüyordur bebişim

anladım canım ben bi önceki gebeliğimde folıkplus kullanıodum gün 3 kez tok o beni çok fena yaptıydı sonra doktora dedim böyle böyle die hem bebek istiyosun hem zahmet çekmiceksn dedi bana bende değiştirdim diğer doktor bana folbıol u kullan ama yatarken içki o yan etkilerini uykunda atlat gün içerisinde rahatsızlık hissetme dedi bende öyle yapıorum ve folık ilacımla bi problemim yok sabahları bulantım sadece karnımın aç olmasından kaynaklıdır die düşünüorum ve koku hassasiyetim çok fazla çöpe bakınca bile midem bulanıo koksa düşünemiorum kendimi :)))

Canımm ne güzel bir yazı paylaştın bizimle. Bazen kasık ağrılarım fazla oluyor benim. Özellikle ayakta olunca. Demek ki iyimiş bu ağrıların hepsi. Şimdi sevinsem mi bilemedim :)

Tühh muğlada olsaydım keske dedim şuanda.

:)) evt evt tatlim sevinmeliymisiz hepimizdeki sorun ayniymis fazla ayakta durunca kasiklarda agri:) rahmin ilk defa bu kadar cok buyuyo sen buna aliskin diilsin agrilarin bu yuzden oluyo ve buna sevinmelisin dedi bnde dunden beri agrim var diye seviniyorum deli gibi:)

anladım canım ben bi önceki gebeliğimde folıkplus kullanıodum gün 3 kez tok o beni çok fena yaptıydı sonra doktora dedim böyle böyle die hem bebek istiyosun hem zahmet çekmiceksn dedi bana bende değiştirdim diğer doktor bana folbıol u kullan ama yatarken içki o yan etkilerini uykunda atlat gün içerisinde rahatsızlık hissetme dedi bende öyle yapıorum ve folık ilacımla bi problemim yok sabahları bulantım sadece karnımın aç olmasından kaynaklıdır die düşünüorum ve koku hassasiyetim çok fazla çöpe bakınca bile midem bulanıo koksa düşünemiorum kendimi :)))

Ben hamileliğimden önce de kullandım folikasit ama sadece 1 ay kullandım daha gitmedi. Ölüyordum resmen bulantıdan. Hamile kalınca da sadece 1 ay kullanabildim. Iki hafta once falanda bıraktım. Gitmiyor yani onunla olmuyor anlaşamadık biz o ilaçla :) bide annem bana hamileysende folikasit içmemiş zaten nurtopu gibi doğmuşum :) bundan da güç alıyorum şuan açıkcası. Valla canım o koku hassasiyeti hiç gitmiyor bende hala devam ediyor. Bulantım hiç mi yok tabiki var süt ve süt ürünlerinden nefret ediyorum ismi bile kötü geliyr bana ve ekşi şeylerden midem bulanıyor. Yemek hazırlarsamda yiyemiyorum ki hazırlayamıyırum. Din bi ıspanak yapıyım dedim mide bulantısındn ağlaya ağlaya hal oldum. En kötü yanım da şu bulanınca çıkartamam ben ağlarım zırlarım ama o çıkmaz :s uzun oldu biram kusura bakma

:)) evt evt tatlim sevinmeliymisiz hepimizdeki sorun ayniymis fazla ayakta durunca kasiklarda agri:) rahmin ilk defa bu kadar cok buyuyo sen buna aliskin diilsin agrilarin bu yuzden oluyo ve buna sevinmelisin dedi bnde dunden beri agrim var diye seviniyorum deli gibi:)

Acı çekerken mutlu olmamız cok tuhaf ya :)) kendimi mazoşist gibi hissetmeye başladım ozaman şuanda

Gecer gecer daha cook bekledigimiz zmanalar olcak nezaman görünüyor dogum :) suanda nekadar lik meleğin

valla inşallah bir an önce geçer canım :) 19 ekim görünüyor bakalım , başka günde bir sürpriz yapmazsa :) şu anda 7+3 , hemen 40'ı görelim de doğsun minişlerimiz :)) senin nasıl geçiyor hamilelik sürecin?

Hemen su mide bulantilariyla ilgili de bisey ekliyim canim...niye midem bulanmiyo diye sordum dr a demekki sen hem psikolojik hem de fizyolojik olarak gebelige hazirmissin dedi...cok bulantisi olan gebelerde vucut bebegi yabanci madde olarak algiliyomus bebek de kendini korumak icin yedigimiz besinleri flan tabiri caizse gerinitip mide bulantisi yaptiriyomus...mide bulantin olmadigi icin sanslisin amamilla mide bulantim olsun diyosan sana bi hap veriyim bulandirsin mideni diye dalga gecti benle:)

Son olarak da kasik agrilari devam edenler var mi bilmiyorum ama bnm suan regl donemim diye mi bilmiyorum agrilarim tavan yapmis durumda...kasik agrilariyla ilgili soyle bi ornek verdi çölün ortasinda bi çadir var o cadiri iki tane kalin iple biyerlere baglayip cadiin durmasini sagliyoruz diye dusun dedi. Rahmimiz de hareketlerimizle saga sola yukari asagi hareket etmesin diye onu tutan baglar varmis icimizde...rahim esneyebilme ozelligindeyken baglarin oyle bi yapisi yokmus dolayisiyla rahim buyudukce o baglar rahimi tutmak icin daha cok gerilip kasiliyomus ve agri yapiyomus...sunu unutma ki kasik agrisi cok siddetli ve beraberinde kanamayi getirmesigi surece gebelikte bizim en iyi dostumuzdur dedi...

Bu haftalik ogrendiklerim bu kadar arkadaslar:)

doktoruna bayıldım:) doktorun kim hangi hastanede canım?

ben hamileliğimden önce de kullandım folikasit ama sadece 1 ay kullandım daha gitmedi. ölüyordum resmen bulantıdan. Hamile kalınca da sadece 1 ay kullanabildim. ıki hafta once falanda bıraktım. Gitmiyor yani onunla olmuyor anlaşamadık biz o ilaçla :) bide annem bana hamileysende folikasit içmemiş zaten nurtopu gibi doğmuşum :) bundan da güç alıyorum şuan açıkcası. Valla canım o koku hassasiyeti hiç gitmiyor bende hala devam ediyor. Bulantım hiç mi yok tabiki var süt ve süt ürünlerinden nefret ediyorum ismi bile kötü geliyr bana ve ekşi şeylerden midem bulanıyor. Yemek hazırlarsamda yiyemiyorum ki hazırlayamıyırum. Din bi ıspanak yapıyım dedim mide bulantısındn ağlaya ağlaya hal oldum. En kötü yanım da şu bulanınca çıkartamam ben ağlarım zırlarım ama o çıkmaz :s uzun oldu biram kusura bakma

ahh canım yaa ne kusuru birbirizi dinliyoruz cevaplıyoruz sorularımızı birbirizi bizden başka kimse iyi anlayamaz bu dönemde :) evet doğrudur canım eskilere bakarsan ne folık asiti hiç ultrasona girmeden doktora gitmeden doğum yapanlar var biz çok evhamlanıyoruz bişiy olcak die çünkü kendimizi dinliyoruz sürekli. Iyi yapmıyoruz ama elimizde de değil. O mide bulanıpta çıkaramamak bende de var bu güne kadar 3 kere istifra etmişimdir istifra edince rahatlıosun ama sürekli bulanınca hiç iyi olmuo. Gözümden yaş gelio öğürmekten ama bişiy gelmio malesef. Neyse be tatlım inşallah 9 ay boyunca sürmez bu bulantılarımız...

evet canım gece içmek gerekiyormuş ilacı. bende gece içiyorum.

kızlar merhaba bende 8 haftalık hamileyim aranızda toksoplazma testi yaptıran varmı ve nerelerle ne kadara yaptırdınız yardıncı olurmusunuz?????

Back
X