2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canım ya cok yormuyormusun hem kendini hem bebeğini. Bırakbabanla kardeşin hazırlasın bence yemeklerini. Ben olsam oyle yapardım yani cunku senin dinlenmeye ihtiyacın var

Babam da sana zahmet veriyoruz deyip duruyor. Zahmeti yok aslında. Onlar benim annem babam. Her gece salonda masaya hazırlardım. Dün geldi mutfakta yedi. Kendisi koydu yemeğini tabağa. Kıyamıyor bana ama ben de onlara kıyamıyorum. Annem ameliyatlı zaten kalkmaması lazım. Ona bir şey yaptırmıyorum ama inşallah ben işteyken orayı burayı düzenlemeye kalkmaz. İşteyken zor oluyor işte. Hiçbir şey senin kontrolünde olmuyor. Benim evimle ilgilenmem lazım. Bazen şeytan diyor doktora söyle, rapora çalışamaz yazsın. 8inde çık işten. Ama doğumdan sonra bebeğimle daha fazla beraber olmak istiyorum... O yüzden dayanıyorum.

:) İşe yaramasına sevindim.. Sıkma canını keşke yakınlarda otursaydın bugün bende evdeyim. Hava çok güzel dışarı atardık kendimizi sahil deniz burası :) iyi gelirdi sana da :D
Yalnız kötü haber evde olmaya alışman lazım lohusalık çıkana kadar çıkmak yok ona göre :1:

Kızım etkilendi galiba sabah hareketliydi ben ağlayınca sessizliğe gömüldü. Çok üzüldüm şimdi inşallah iyidir. Normalde müziğe tepki verirdi ama tık yok:(
ben gene evham mı yapıyorum?

sağolun kızlar amin inşallah. çok heycanlı hiç uyuyamıorum dio arkadaşım ama bebek ağlamıomuş süreklii bakmak istiyorum uyuyamıorum sürekli yanındayım izliorum dio. Inş bizlerde alırız hayırlısıyla bebeğimizi kucağımıza. Arkadaşım 12 saat sancı çekmiş ağrın olmuo değil oluo hiç inanmazdım doğurduktan sonra acılar geçio diyenlere ama o ağlama sesini duyunca bebeği görünce gerçekten tüm acılar geçio dedi. Rabbim bi avazda kurtarsın inşallah bizleride.

Evet sudan çıkarmak gerekiomuş. Bende dıorum ki doğum çantasına koysak hastanede yapılsa kavanozda doğumdan sonrada çıkarsalar olmazmı acabaa benim aklıma o geldi. Birde eşin bi bardak suya inşirah suresini 7 kere okuyomuş o suyu içmekte iyi geliomuş.arkadaşım hepsini yaptım çok sükür kesilmeden bebeğimi doğurdum dedi. Doktor demiş sanki ilk bebeğin değil çok güzel açılma olmuş demiş.ama çok sancı çekmiş işte...

Bu otu çantaya koymak daha mantıklı . Otu koyduktan sonra kendimiz mi okuyacağız inşirah süresini tam anlamadım .
Gerçi ben nereden bulacağım bu otu . Ama arkadaşını hiç kesiği olmadan doğurmasın ahayran oldum maşallah , darısı bizlere olsun Amin

Bir bilsem neye ağladığımı komedi gibi ya. Canım sıkıldı diye ağlıyorum mesela, kızımın hareketlerini hissedemeyince ağlıyorum, eşim bir şey söylüyor ağlıyorum. Daha önce yoktu son 3 gündür böyleyiz.Evde durmaya alışık değilim sıcaklardan dolayı eve tıkıldım o yüzden diye tahmin ediyorum. Aslında daha Salı günü gezmeye götürdü eşim ama tatmin mi olmadım anlamıyorum ki.

Kendine bir uğraş bulmalısın , kitap oku , film izle , örgü örmeye çalış mesala kızına yelekler yap , hastanede dağıtmak için şekerler yap , meşgul ol :)
İçini ferah tut dua et . Kızına kavuşacağın günlerin hayalini kur hazırlıklar yap . Akşamları serin yerlere gidin , bak iyi olur :34:

Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.
Çalışırken zor oluyor. Annemler evde, onların yanında olamıyorum. İşimi gücümü yapamıyorum. Ütülerim var onları yapmam lazım. Evi de süpürücem.
Yarın gelmicem zaten işe. 4 ağustosta dönücem artık. Biraz dinlenmek benim de hakkım. Bütün çalışanların hakkı.
kendini çok yorma canım, ben dün gezmeye gittim arkadaşlarla 3 saat yürüdüm, belimin ağrısından duramıyorum. Artık ağırlaşmışım, kendimi yormaya gelemiyorum anlaşıldı. Bu nedenle bayramdan 1 hafta sonra bebek alışverişini de bitiricem inşallah. Evi süpürünce de bel ağrısı yaşıyorum o nedenle eşim yapıyor o işi sağolsun:)) hem çalışıp hem ev işleriyle uğraşmak, bir de üstüne hamile olmak gerçekten zor, Allah tüm hamilelere kolaylık versin. Annene de acil şifalar versin canım;) bayramdan sonraki iki gün için bende izin aldım, sonrada 1 hafta daha çalışıp izne ayrılıyorum. Rahatlıcam artık :)

Bu otu çantaya koymak daha mantıklı . Otu koyduktan sonra kendimiz mi okuyacağız inşirah süresini tam anlamadım .
Gerçi ben nereden bulacağım bu otu . Ama arkadaşını hiç kesiği olmadan doğurmasın ahayran oldum maşallah , darısı bizlere olsun Amin

Kendine bir uğraş bulmalısın , kitap oku , film izle , örgü örmeye çalış mesala kızına yelekler yap , hastanede dağıtmak için şekerler yap , meşgul ol :)
İçini ferah tut dua et . Kızına kavuşacağın günlerin hayalini kur hazırlıklar yap . Akşamları serin yerlere gidin , bak iyi olur :34:

Sağol canım. El işi hiç beceremem ama hayatımda ikinci kez örgü örüyorum( birincisi eşim içndi) zaten kızıma yelek yapıyorum ama ara ara örüyorum.
Şimdi kalkayım da evi toplayım düşün onu bile yapamadım depresifliğimden.
En güzeli bebişlerimize kavuşmayı hayal etmek şu an yazarken bile hemen sırıtıyorum:)

Ayy ne güzel olurdu ben de yalnızım evde. Nerdeydin canım sen? Ben izmir deyim, deniz kenarı bana da yakın ama her yer güneşş sıcak ama sahil başka tabii:)
Gerçekten çıkmamak mı gerekiyor lohusalıkta ben hep çıkarım diye düşünmüştüm? Tabi neyle karşılaşcam bilmiyorum tabi belki çıkmaya hali olmuyordur insanın daha önce yaşamadığım bir duygu

Tuzla sahildeyim çok güzel burası püfür püfür de esiyor bugün :)
İzmir de güzel evet ama dayanılmaz bir sıcağı var. Allah kolaylık versin..

Bebeğin 40 nın çıkması durumu lohusalıkta da varmış diye duydum..Lohusa içinde cennet kapısı açık derlermiş. Ondan dolayı kendimizi korumamız gerekiyormuş.
Aslında tamamen bilimsel bir durummuş bu :) Organlarımız vücudumuz ancak kendine geliyormuş. Daha detaylı bişeylerdi de okumuş şaşırmıştım unuttum şimdi :1:

kızlar günaydın umarım hepiniz iyisinizdir. ben dün bi arkadaşla görüştüm yeni doğum yaptı normal bana fatma ana eli otundan bahsetti. dediğine göre doğuma girerken bunu suya atıolarmış artık kimin haberi varsa (eşin annen kardeşin) ve inşirah süresini okuyomuş ve o ot suda açıldığında doğumda rahimimiz de açılıomuş ve kolay doğum geçiriyomuş. arkadaşım yapmış ottanmıdır yoksa normaldede doğumum kolay mı geçicekti anlamadım ama ben ota yoruyorum çoğu kişiden iyi geldiğini duymuştum dedi. ama bu ot mekkeden mi medine den mi ne geliomuş.bulmak zor ama araştırıp denemek istiyorum.o kudret topraklardan geliyo vardır bi hikmeti diye düşünüorum.... siz duydunuzmu böyle bişiy

Tabiki duydum canım hatta okudum burada. Ben alıcam zaten.

Babam da sana zahmet veriyoruz deyip duruyor. Zahmeti yok aslında. Onlar benim annem babam. Her gece salonda masaya hazırlardım. Dün geldi mutfakta yedi. Kendisi koydu yemeğini tabağa. Kıyamıyor bana ama ben de onlara kıyamıyorum. Annem ameliyatlı zaten kalkmaması lazım. Ona bir şey yaptırmıyorum ama inşallah ben işteyken orayı burayı düzenlemeye kalkmaz. İşteyken zor oluyor işte. Hiçbir şey senin kontrolünde olmuyor. Benim evimle ilgilenmem lazım. Bazen şeytan diyor doktora söyle, rapora çalışamaz yazsın. 8inde çık işten. Ama doğumdan sonra bebeğimle daha fazla beraber olmak istiyorum... O yüzden dayanıyorum.

Canım hazırlayabildiğin kadar hazırla bence , zaten az kaldı . sahura kadar uyu tekrar kalk uykusuz kalma bari . Annen biran önce iyileşir umarım

Tuzla sahildeyim çok güzel burası püfür püfür de esiyor bugün :)
İzmir de güzel evet ama dayanılmaz bir sıcağı var. Allah kolaylık versin..

Bebeğin 40 nın çıkması durumu lohusalıkta da varmış diye duydum..Lohusa içinde cennet kapısı açık derlermiş. Ondan dolayı kendimizi korumamız gerekiyormuş.
Aslında tamamen bilimsel bir durummuş bu :) Organlarımız vücudumuz ancak kendine geliyormuş. Daha detaylı bişeylerdi de okumuş şaşırmıştım unuttum şimdi :1:

Buraya gönder o esintiyi canım ya, benim evim güney cephe bir de otururken bile terliyorum...
Çıkmamak en sağlıklısı o zaman , İnşallah kolay doğumlarla bebişlerimize kavuşuruz ve sonrası da sağlıklı olur inşallah.

kendini çok yorma canım, ben dün gezmeye gittim arkadaşlarla 3 saat yürüdüm, belimin ağrısından duramıyorum. Artık ağırlaşmışım, kendimi yormaya gelemiyorum anlaşıldı. Bu nedenle bayramdan 1 hafta sonra bebek alışverişini de bitiricem inşallah. Evi süpürünce de bel ağrısı yaşıyorum o nedenle eşim yapıyor o işi sağolsun:)) hem çalışıp hem ev işleriyle uğraşmak, bir de üstüne hamile olmak gerçekten zor, Allah tüm hamilelere kolaylık versin. Annene de acil şifalar versin canım;) bayramdan sonraki iki gün için bende izin aldım, sonrada 1 hafta daha çalışıp izne ayrılıyorum. Rahatlıcam artık :)

Bende de sırt ağrısı ve ön kaburga ağrısı oluyor. Böyle göğüslerimin altı ağrıyor. Artık zorlanmaya başladım.
Ben de 8 ağustosta çalışamaz yazdırsam mı acaba. Ama doğumdan sonrası da önemli. Nasıl olsa okul tatil. Gelip oturucam. Yok yok ben çalışıyım..
Ben böyle düşünüyorum ama doktor ne dicek bakıcaz:1:

Bende de sırt ağrısı ve ön kaburga ağrısı oluyor. Böyle göğüslerimin altı ağrıyor. Artık zorlanmaya başladım.
Ben de 8 ağustosta çalışamaz yazdırsam mı acaba. Ama doğumdan sonrası da önemli. Nasıl olsa okul tatil. Gelip oturucam. Yok yok ben çalışıyım..
Ben böyle düşünüyorum ama doktor ne dicek bakıcaz:1:
Zorlanmıyorsan çalış canım, sen erkende çıkıyorsun işten sanırım. İdare edebilirsin bence, ben 6 da işten çıkıyorum, saat 7 de evde oluyorum. Dayanamam daha fazla. Ücretsiz izne ayrılıcam zaten 2 yıl, izni yarıda kesip işe tekrar dönebilirim belki şimdilik karar vermedim daha;) Doktor da inşallah çalışabilirsin derde işe devam edersin, sonrasında oğluşunla daha çok vakit geçirmek gibisi var mı:16:

Kulaklıkla müzük dinleyebiliyorum ancak iş yerinde , bebişler böyle duymaz değil mi?
bende merak ediyorum açıkcası, bir arkadaş esmaül hüsna dinlenirse bebekler zeki oluyor dedi, kulaklıkla onu dinliyorum bende:)) ama duyuyor mudur bilmiyorum:))))

Canım hazırlayabildiğin kadar hazırla bence , zaten az kaldı . sahura kadar uyu tekrar kalk uykusuz kalma bari . Annen biran önce iyileşir umarım
Hazırlıcam canım sonuna kadar. Zaten içim rahat etmiyor. Uyuyunca uyanamıyorum. Uyanınca sersemleşiyorum. O yüzden sahura kadar uyumuyorum :)

Kulaklıkla müzük dinleyebiliyorum ancak iş yerinde , bebişler böyle duymaz değil mi?
Kulaklıkla duyar mı bilmem ama benim oğlum babasının sesini çok iyi tanıyor:))))))))
Zorlanmıyorsan çalış canım, sen erkende çıkıyorsun işten sanırım. İdare edebilirsin bence, ben 6 da işten çıkıyorum, saat 7 de evde oluyorum. Dayanamam daha fazla. Ücretsiz izne ayrılıcam zaten 2 yıl, izni yarıda kesip işe tekrar dönebilirim belki şimdilik karar vermedim daha;) Doktor da inşallah çalışabilirsin derde işe devam edersin, sonrasında oğluşunla daha çok vakit geçirmek gibisi var mı:16:

Ben de birkaç ay ücretsiz izin kullanıcam ama çok uzun kullanmıcam. Bi alışırsam daha dönemem işe:1:
5 te çıkıyorum yazın. Kışın da 4 buçukta:)

25. haftamdayım bugun kontrolde suyum fazla çıktı bu durumu yaşayan birileri var mı aramızda:26:

Kızım etkilendi galiba sabah hareketliydi ben ağlayınca sessizliğe gömüldü. Çok üzüldüm şimdi inşallah iyidir. Normalde müziğe tepki verirdi ama tık yok:(
ben gene evham mı yapıyorum?

Verir verir merak etme..Evham yapma boşu boşuna...
Çok merak ediyorsan ye bir çikolata oynar bebişin sen de mutlu olursun biraz :)

Buraya gönder o esintiyi canım ya, benim evim güney cephe bir de otururken bile terliyorum...
Çıkmamak en sağlıklısı o zaman , İnşallah kolay doğumlarla bebişlerimize kavuşuruz ve sonrası da sağlıklı olur inşallah.

Amin canım..

Ben terleme nedir bilmezdim.. Yazın bile ayaklarım soğuk olurdu. Hatta hırka almadan dışarı çıkmazdım..
Şimdi öyle sıcaklıyorum ki derim fazla geliyor :1:
Duş almadan ferahlamıyorum..Eşim bile dün soba gibisin yaklaşınca sıcaklığın geliyor resmen dedi :D
Her zaman sıcak olan o olurdu..Bebek biyolojimizi tamamen değiştirdi...

Hazırlıcam canım sonuna kadar. Zaten içim rahat etmiyor. Uyuyunca uyanamıyorum. Uyanınca sersemleşiyorum. O yüzden sahura kadar uyumuyorum :)

Kulaklıkla duyar mı bilmem ama benim oğlum babasının sesini çok iyi tanıyor:))))))))

Ben de birkaç ay ücretsiz izin kullanıcam ama çok uzun kullanmıcam. Bi alışırsam daha dönemem işe:1:
5 te çıkıyorum yazın. Kışın da 4 buçukta:)

Annem köye gitti , babamın yemeği bitmiş . Bende hazırladım götürdüm gece 11 de ancak eve döndüm . Babam çekinerek teşekkür ediyor , ey gidi günler
onlar bize bakarlarken biz teşekkür etmiyorduk

Back
X