2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
AminUOTE="kudra78, post: 39055336, member: 634992"]arkadaşlar, bebeğim emerken memeyi bırakıyor bana bakıp kahkahalarla gülüp kıkırdıyor, sonra yine emip bırakıyor, gülüyor :-). o güldü ben ağladım mutluluktan. Allahım evlatlarımızı korusun, isteyen herkese nasip etsin.[/QUOTE]
Amin

arkadaşlar, bebeğim emerken memeyi bırakıyor bana bakıp kahkahalarla gülüp kıkırdıyor, sonra yine emip bırakıyor, gülüyor :-). o güldü ben ağladım mutluluktan. Allahım evlatlarımızı korusun, isteyen herkese nasip etsin.
Masallah onaa. Benim kizim da ayni seyi yapiyor bazen icime sokasim geliyor. Allahim eksikliklerini gostermesin

Ben de sevmiyorum boyle asker gibi ama ay sonunda ise baslayacagim 1 den once uyumuyordu sabah nasil ise gidecegim?

uyanık tutabiliyorsan ok ama, gündüz uykusu çok öenmli, uyuyabildiği kadar uyumalı, benimki şu an uyuyor mesela, muhtemelen geceyi bağlar. ama onu ağlaya ağlaya uyanık tutamam. ama her bebek farklı. yapabiliyorsan hem mutlu

merhaba arkadaşlar, bu uyku konusunda biraz fazla düzenci gibi geldi yazışmalarınız bana. benim bebeğimin uykusu gelince öyle saat 9 a kadar tutayım, yatağına koyayım şöyle yapayım böyle yapayım yok. basar zaten yaygarayı. ben uykusu geldikçe uyutuyorum. bir kaç güne kadar kucağımda uyuyordu. ağırlaştıkça zor oldu. şimdi ayağımda sallıyorum :) eski usul. pek hoşuna gidiyor. gündüz bir iki kez 2-3 saatlik uykuları var. biraz uykucu sanki benim kız. gerçi her bebek kendi belirliyor. ama bence kasmayın bu kadar. tadını çıkarıyorum bu zamanların, hepsi oturur nasılsa zamanla. çünkü dönem dönem değişecek . benim kızım bir ay önce kendi kendine uyuyordu. şimdi ne mümkün. bir ay sonra ne olacak bakalım. ben emzirmede de saati bıraktım. bu arada bizim odamızda park yatağında yatıyor. kocamla yatağımızı ayırmamak gibi bi kararlılığımız var. 8-9 aylık gibi olunca ayırırız odasını diyoruz. görüntülü bebefon aldık iyi oluyor.
Ahh keske uykusu gelince uyusaa:)) denedim, fazla yoruldugu ve uyku vaktini kacirdigimiz zamanlarda sakinlestiremiyorum, cok agliyor ve uyusa da uykusu boluk porcuk oluyor, daha sık uyaniyor...ayakta sallanmayi hic istemedi benim minik, ayakta kendini kasiyor, agliyor, kucagi severdi bu ara sallanmak istiyor, bakalim nasil devam edecek...
Gündüzleri en uykusu 1 buçuk saat onun dışında iki kez de 45 dk uyuyor bazen de bir kere 2 saat uyuyor sonra 10 15 dk li kestirmeler.ama dışarı çıkarsak temiz havada 3 saat flan uyuyor.dışarıda çık rahat ediyorum.ama akşam altıdan sonra hiç uyutmuyorum 8 gibi esniyor 10 gibi artık hareketleri yavaşlıyor bir tarafa bakıp dalıyor uzun uzun 10 da emziriyorum 10:30 da uyumuş oluyor sonra 3:30 da Kalkıyor emmek için karanlıkta emziriyorum sonra 6 da 6 dam sonra kakasını yapamadığı için saat başı Kalkıyor orası kötü işte ama çözeceğiz.
Akşam yatırmak istediğin saatten 4 5. Saat önce uyutma oyun oyna dönencesine koy iyice yorulsun benim oğlum gece uyurken ninni Bile istemiyor yorgunluktan yüzünde kapa çeneni ifadesi oluyor.çok komik.zaten ninnilerim de hep uydurma beğenmiyor da olabilir:)
Yorulunca uyumasi cokk güzel:) benim kizim yorulunca da uyumuyor, uyumasini bekledigim zamanlar oldu uyur beklentisiyle ama ustuste surduremedim cunku hem cok mutsuz oldu, hem uykusu cok bolundu, sık uyanip durdu, hem de dinlenememis sekilde uyandi, tepkisiz tepkisiz...
Ben de sevmiyorum boyle asker gibi ama ay sonunda ise baslayacagim 1 den once uyumuyordu sabah nasil ise gidecegim?

Bence

uyanık tutabiliyorsan ok ama, gündüz uykusu çok öenmli, uyuyabildiği kadar uyumalı, benimki şu an uyuyor mesela, muhtemelen geceyi bağlar. ama onu ağlaya ağlaya uyanık tutamam. ama her bebek farklı. yapabiliyorsan hem mutlu
Ben uykuyu yemesi kadar önemsiyorum acikcasi. Gece uykusuna en gec 8 de yatiriyorum, cok nadir 10u buldugu oldu ama gece daha sık uyandi ve sabah da yine alisik oldugu saatte kalkti, yani uykusunu cok daha az almis oldu. Boyle asker gibi uyku saatlerini takip edip, uykuya yatirinca, uyandiginda daha algilari acik, mutlu, agulu bir bebek oluyor, o yuzden asker gibi olma halini seviyorum onun iyiligi icin:) erken yatinca esimle de vakit geciriyoruz bizbize hem... Tek sorunum kendiliginden uykuya gecmiyor ama onu da 4.ay bitimine erteliyorum, simdilik uyumasi cok daha onemli nasil olursa olsun... bir de uykusunu iyi almis bebek ve cocuklarda obezite, hiperaktivite, dikkat eksikligi vb. daha az gözlemlenmis, tibben de önemli olduguna inaniyorum. Bence sen de bu hali sev, hele ki calismaya baslayinca seni hem ruhen hem bedenen cok yorar, o yuzden bu surecte basarilar diliyorum...

bu kadar bozma noralini. 600 gram alınca normal oluyor zaten. benim kızımda 700 gram almış. sen boşver hemşireyi falan bende düştüm öyle bir yanlışa. bana da sık emzir dediği çocuğu zorladım. emme isteği azaldı. ne zaman isterse ve bebeğine. ne kadar isterse tut memede. kusması gazı 4. ayla beraber azalır diyorlar. üzülme bu kadar. emzir sen bildiğin gibi.
Canim napiim ağladı durdu yazık gaz diye oyaladim durdum emmek için çırpınirken hem de.neyse olacağı varmış. Her gün ondan Özür diliyorum. Kimseye bakmayalim bebeklerimiz ne istediklerini çok iyi biliyorlar

Herkesr günaydın anneler
Malum kış ayındayız ısıtıcılar buhar makinası kullansakta bebişlerin burnu tıkanıyo ben tonimer kullanıyorum gerektiğinde aspiratörle çekiyorum kızımın burnuna onu her sıkışım ikimizede işkence gibi istemiyo kıvranıyo bebişlerin burnunu açmanın başka bi yolunu bulan varmı yoksa herkes fizyolojik damla kullanmaya devam mı ediyo :110:

[QUOTEfizyolojikina88, post: 39061371, member: 613625"]Herkesr günaydın anneler
Malum kış ayındayız ısıtıcılar buhar makinası kullansakta bebişlerin burnu tıkanıyo ben tonimer kullanıyorum gerektiğinde aspiratörle çekiyorum kızımın burnuna onu her sıkışım ikimizede işkence gibi istemiyo kıvranıyo bebişlerin burnunu açmanın başka bi yolunu bulan varmı yoksa herkes fizyolojik damla kullanmaya devam mı ediyo :110:[/QUOTE]
Serum fizyolojik ve Aspiratör. Ne yazikki bebekler icin en zararsız yöntem. Bende cok üzülüyorum hickira hickira agliyor kuzum.birde buhar makinesi kullanmayin zararlı diyorlar kimyasal yayiyormus.ben petegin üzerine plastik kapta su koyuyorum. Birde havluyu islatip nemli olarak koyuyorum

[QUOTEfizyolojikina88, post: 39061371, member: 613625"]Herkesr günaydın anneler
Malum kış ayındayız ısıtıcılar buhar makinası kullansakta bebişlerin burnu tıkanıyo ben tonimer kullanıyorum gerektiğinde aspiratörle çekiyorum kızımın burnuna onu her sıkışım ikimizede işkence gibi istemiyo kıvranıyo bebişlerin burnunu açmanın başka bi yolunu bulan varmı yoksa herkes fizyolojik damla kullanmaya devam mı ediyo :110:
Serum fizyolojik ve Aspiratör. Ne yazikki bebekler icin en zararsız yöntem. Bende cok üzülüyorum hickira hickira agliyor kuzum.birde buhar makinesi kullanmayin zararlı diyorlar kimyasal yayiyormus.ben petegin üzerine plastik kapta su koyuyorum. Birde havluyu islatip nemli olarak koyuyorum[/QUOTE]
Canım bizde ısıtıcı olarak klima ve radyatör var delonghi marka onların üzerine ıslak birşeyler koymayı hiç denemedim hangi daha zararsız bu ısıtıcılardan onuda bilmiyorum doktoromuz radyatör daha çok kurutur dedi ama bana klima daha çok kurutuyomuş gibi geliyo of şu kış bitsin artık ya hayatımda bi mevsimden hiç bukadar nefret etmedim :KK43:

Herkesr günaydın anneler
Canim ben kendi sütümden damlatiyorum, yumuşatiyor, sonra aspiratorle oyun yapiyorum, once elini falan hupletiyorun, en son burna geliyoruz, aglamiyor. Buhar makinasi hic kullanmadim,

Herkesr günaydın anneler
Ben kizima da ayni speyi kullaniyorum o da hic hoslanmiyor ama baska yolu yok sanirim. Sabahlari mutlaka sıkıyorum bir de burnu tikaninca aspirator bazrn ise yaramiyor yogunkivamda olunca pecetenin ucunu sivriltip aliyorum.

Ben uykuyu yemesi kadar önemsiyorum acikcasi. Gece uykusuna en gec 8 de yatiriyorum, cok nadir 10u buldugu oldu ama gece daha sık uyandi ve sabah da yine alisik oldugu saatte kalkti, yani uykusunu cok daha az almis oldu. Boyle asker gibi uyku saatlerini takip edip, uykuya yatirinca, uyandiginda daha algilari acik, mutlu, agulu bir bebek oluyor, o yuzden asker gibi olma halini seviyorum onun iyiligi icin:) erken yatinca esimle de vakit geciriyoruz bizbize hem... Tek sorunum kendiliginden uykuya gecmiyor ama onu da 4.ay bitimine erteliyorum, simdilik uyumasi cok daha onemli nasil olursa olsun... bir de uykusunu iyi almis bebek ve cocuklarda obezite, hiperaktivite, dikkat eksikligi vb. daha az gözlemlenmis, tibben de önemli olduguna inaniyorum. Bence sen de bu hali sev, hele ki calismaya baslayinca seni hem ruhen hem bedenen cok yorar, o yuzden bu surecte basarilar diliyorum...
Evt canım Haklısın bir düzene oturması gerekiyor zaten kime nezareti olur düzenin ben çalışan bir anne Olacağım.Zaten büyüme hormonu 23 den sonra. Salgılanıyor .çocuğun gündüz uykusu da önemli ama gece uykusu kadar olamaz tabiki Oğlumu uykusuzluktan ağltmıyorum.benim de oğlum sabahları uykusunu iyi aldığı için çok mutlu senin de Dediğin gibi.sağol canım desteğin için.az Kalsın yapıp etmelerim için vicdan azabı duyacaktım.böyle anneler de varsa ne mutlu bana.sonuçta kimse çocuğunun kötülüğünü istemez.

Herkesr günaydın anneler
Canım maalesef ben de bunu uyguluyorum ama peteklerin üstüne Islak havlu koymaya başladığımdan beri pek tıkanmıyor burnu.bir de evi her gün mutlaka en az 15 dk havalandırıyorum.serumu sadece dışarıdan geldiğimizde kullanıyorum artık.tabii o taraf bu tarafa Dönüyor çok zor oluyor biraz ağlıyor ama hemen unutuyor sonra.

Acil yardim sutum kesiliyor sanıyorum. Cok Üzgünüm.tekrar artmazmi acaba
Benimki de azalmıştı, rezene cayı iciyorum o epey fayda etti. Aktardan aldım, icinde çörek otu da var. Demleyip 4 bardak vs iciyorum. Bir de 3-4 lt su. Gittiği yere kadar :(

Canım regl olacak olabılır mısın?ben geçenlerde oldum sütüm çok azaldı şimdi yine eski haline döndü.onun dışında humana still tea içebilirsiniz eczanede satılıyor .bir de kuru incir yiyip üstüne bol su iç.huzurun da önemli tabii moralin bozuksa hemen kötü Düşünceleri silmeye çalış canım

Benimki de azalmıştı, rezene cayı iciyorum o epey fayda etti. Aktardan aldım, icinde çörek otu da var. Demleyip 4 bardak vs iciyorum. Bir de 3-4 lt su. Gittiği yere kadar :KK43:
Ben dogum yaptigimdan bberi
Benimki de azalmıştı, rezene cayı iciyorum o epey fayda etti. Aktardan aldım, icinde çörek otu da var. Demleyip 4 bardak vs iciyorum. Bir de 3-4 lt su. Gittiği yere kadar :KK43:
Ben doğum yaptigimdan beri rezene anason kimyon iciyorum.incir, hurma, komposto, bulgur süt yapan ne varsa yiyip iciyorum zaten.neden oldu anlamadimki

canım bende birkaç gündür bu kür işe yarıyor, görümcem yeni doğum yaptı sütü yoktu, bu kürle doldu göğüslerim diyor. sen de dene istersen.

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz - dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Back
X