2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Kumas sarıcam demıssınde, nasıl bir kumas alıp sarmak lazım? Eni- boyu ne kadar olacak ?

en ince amerikan bezlerden aldim 2 metre eni de genis ikiye bolecem biri yedek dursun leke olursa filan diye sonra sonra da korseye gecerim diyorum
 
Once beyhekimde Oya hanima gittim.uzun zamandir altinova Filiz Dursuna gidiyorum

filiz dursun'u da duydum hatta 7 aylik kizi var bi akrabanin o dr yaptırmış dogumu sezeryanla memnundu, bende orhan'dan memnunum bakalim insallah sonuna kadar boyle gider
 

Alisveris bitmis gozunaydin.benim daha eksiklerim var neyi bekliyom anlamadim.bazi seyleri bende civilden aldim hersey bi arada rahat oluyo alisveris.yarin bebek arabasi almayi dusunuyorum kontrolumuzde var hazir cikmisken.
 
Kumas sarıcam demıssınde, nasıl bir kumas alıp sarmak lazım? Eni- boyu ne kadar olacak ?

en ince amerikan bezlerden aldim 2 metre eni de genis ikiye bolecem biri yedek dursun leke olursa filan diye sonra sonra da korseye gecerim diyorum

Pilise cevap vermiş. Ama daha önce 45 cm kesip, 15 cm olacak şekilde 3 e katlayıp kullanacağım diye yazmıştı diye hatırlıyorum. Ya da başka yerde okudum. Ayrıntılı yazarsa kullanmak isteyen arkadaşlara faydalı olur.
 
Alisveris bitmis gozunaydin.benim daha eksiklerim var neyi bekliyom anlamadim.bazi seyleri bende civilden aldim hersey bi arada rahat oluyo alisveris.yarin bebek arabasi almayi dusunuyorum kontrolumuzde var hazir cikmisken.

Canım, bebek arabasına karar verince ya da alınca yazarmısın. Ben karar vermiştim ve uygun bir zamanda almayı düşünüyordum ama internette okuduğum yorumlarda istediğim modelden memnun olmayanlar okuyunca vazgeçtim. Şimdi ne alacağımı bilmiyorum.
 
filiz dursun'u da duydum hatta 7 aylik kizi var bi akrabanin o dr yaptırmış dogumu sezeryanla memnundu, bende orhan'dan memnunum bakalim insallah sonuna kadar boyle gider

Filiz dursundan bende cok memnunum.umarim sezeryanlik durumum olmaz.senin normalmi?
 

yok canim onu ben demedim heralde baska yerde okudun dedigim gibi en ince amerikandan aldim 2 metre boyunda eni de baya genis ablamda ikiye bolelim kumasi dedi yani elimizde 2 metrelik iki tane kumas olacak sekilde ikiye bolcez zaten metreside 3 lira mi neydi pahali bisey degil yani siz ne kadarinin uygun olacagini dusunuyosaniz oyle de alabilirsiniz tabi
 

Yazarim tabiki canim.umarim karar verip alabiliriz.
 
Ben artik catladim ama bi etkisi olurmuki acaba kullansam o dedigini canim? badem yagi kantoron yagi kullaniyorum bide nemlendirici filan lieracimda yeni bitti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim olusanlar yok olur mu bilmiyorum ama bence bakimina devam et.en azindan daha da ilerlemesin.internetten tummy butter nasil bir urun bakabilirsin.turkiyede varmi bilmiyorum ama vazelinde hemn hemen ayni islemi yapar sanki.ben krem de kullaniyorum ama ayric yag(zeytin yagi, badem yagi, kakao yagi ne olursa olsun elime geceni surdum :)) simdiki karsimim zeytin yagi ve badem yagi karisimi mesela.birde tummy butter kullandim hic catlk olmdi.son ayda karnimiz dahada buyuyo ve daha yogun bakmak iyi bence.hic kuru birakma canim.muhim olan bu.bu gunlerde gunde 3-4kere falan suruyorum bu dediklerimi .mesela sabah kremi gunduz yag aksam tummy butteri suruyorm.banyodan sonrada mutlaka nemlendir.canim biraz uzun yazdim ama kusura bakma aciklayici olsun istedim :)
 
yok canim benim tup bebek onun icin doktor da ne olur ne olmaz riske atmayalim diyo bende korkuyorum zaten normal dogurmaktan sezeryan olacak yani

Canim ne guzel tup bebek diyince duygulaniyorum.ablamin tutmadi cok uzulmustu.simdi ikinciye denicekler ins tutar.t
 


olumsuz ya da canını sıacak tek bir haber bile duymadan kontrolü hayırlısıyla atlatman dileğiyle canım...

Sağol güzel dileklerin için Canım..
Gittik işte baktı prenatolog, sıvıda azalma var ama çok kritik bir düzeyde değil dedi.
Haftaya p.tesi tekrar çağırdı, bu arada akşam yemeklerinden sonra en az 10 hareketi olmalı bebeğin dedi. Sayıyoruz işte.
Eğer haftaya hala sıvı azalması devam ediyorsa erkenden alırız 38 haftayı beklemeyiz dedi.
Bu arada plasentadan beslenemiyormuş bebişim ve o yüzden sıvı azalıyormuş. Yani suyu içiyor ama böbreklerden sıvı atışı azaldığından, bebişin metabolizması kendini sağlama aldığından sıvı azalması varmış.
Bol bol dinleneceksin, sıvı alacaksın, meyve suyu sıkıp sulandırıp ayrıca onu da içeceksin dedi dr. Kalori alsın bebiş diye sanırım.
Erken doğarsa biraz kilo alsın istiyor dr sanırım...
İşte böyle, canım sıkkın biraz ama bu halimizede şükür...
He bir de eşim benim astımımı sordu dr a , o da anestezyenle iyi konuşulmalı, ameliyattan sonra verilen özellikle bir ilaç var onu almaman lazım dedi. Bir takım haIrlıklı olması gereken ilaçlardan bahsetti. Yani bilemedim hala hastaneye karar veremedim, benim akrabam olan dr burada yapalım en iyisi dedi ama hem avrupa yakası hem de 10.000 tl lerden bahsediyorlardı. Tabii indirim olacak ama olsa bilene kadar olur ki ?
Düşün düşün kafam patlayacak yahu...
Neyse uzatmayayım durumlar kısaca böyle...
Yine de şükür
 

Âmin Canım ...
Dr bana taze evde sıkılmış meyve suyuna su ekleyip iç her gün dedi.
Sanırım bebek kilo alıp toparlasın diye. Bir de mutlaka 2,5-3 litre su içecek ve dinleneceksin dedi...
 

Evet o mavi kırmızı renklerle kan akışına bakıyorlar ama 4D ultrasonlarda beyindeki kan akışına vs de bakıyorlar.
Suyuna da ultrasonda bakarak sıvı ölçerek baktı dr Prenatoloğa gönderdi, hem başka bir göz görsün hem de prenatologlar riskli gebeliklere bakıyorlar ya bakış açıları başka oluyor.
Ama mutlaka dikkatli ol Canım. Dr bana akşam yemeğinden sonra dinlen ve en az 10 hareket saymalısın dedi.
Artık iyice paranoyaya bağlarım ben, bu hareket mi değil mi diye...

Allah yardımcımız olsun hepimizin ...
Sağ salim alsak hayırlısı ve vaktiyle bebeişlerimizi kucaklarımıza...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…