Maşallah canim çok çabuk adapte oldu Azad ben de gece emzirmeyi azalttim gerçekten çok kararlı olmak gerekiyor bizim eski çocuk doktorumuz hep derdi kararlı olmalısınız tutarlı davranmalisiniz diye çoğu kez emzirmeyi biraktirmayi bile dusundum hatta eşime dedim bitti artık emzirmeyecegim diye o da haklisin gece sabaha kadar uyumuyorsun dedi ama ece meme dedi ve kiyamadim yeltenemedim bile ondan önce buna ben hazır değildim vicdanım izin vermedi ama azaltmayı dusundum iyi de oldu tamamen kesmektense başardım gibi tabi yeni bir diş olayı olursa diye korkuyorum sakinlesmiyor çünkü sizi de tebrik ederim pes etmeden basardiniz eşinin sana destek olması da çok güzel yoksa anne tek başına çok yipraniyorBen de olmaz derdim ama tek mesele ilk gün, o gün sinirlerinin sağlam olması lazım ki ben ağladım dün mesela, eşim durdu hep. Ama sana rakamlarla konuşayım, 4 kez uyuttuk
1. Si 1.20 dk
2. Si 45 dk
3.sü 12 dk
4.sü 6dk
Sonuncuda ağlamadı bile mızırdandı ve uydu. Tabii bizim avantaj meme emmiyor olması ve biDe hiç ayakta sallama olmadı sadece sarılıp bizimle uyumaya alışmıştı ve bizim yataktan çıkmıyordu
Şu çıkamayan azı dişler çıksın da tekrar bir deneyim diyorum ama kendime hiç inancım yok. Ağlayınca morarana kadar ağlıyor sıpa. Şu saat oldu hsla uyuyamadım hem beşik sallayıp hen kitap okuyorumBenim eşim doğumdan beri uyutma işinde yardımcıdır bazen o uyutur haftada bikaç gün. Gece de bazen o uyanır bazen ben. Ben anne olarak daha dayanırdım da baba dayanamadı bizde ve zaten uyku eğitimini o teklif etti :/
Bilmiyodum bak bunu şimdiye kadar hiç yapmadık bundan sonrada dikkat edelim. Sağol canım.Evet canim başlıyor tabi ki önceliğim çocuklarım aksam eşime de söyledim sonra bana neden gitmiyorsun demesin diye doğru söylüyorsun dedi yarın giderim gorumceye sonrakilere gidemem bir de sana söyleyeceğim unutuyorum eşim büyük oglumun toplantısına gitmişti orada müdür yardımcı si devamsızlık yapmasinlar demiş iki öğrenci aynı puanı alıyorlar mesela aynı okula tercih yapıyorlar o zaman birini elemek için devamsızlık durumuna bakiyorlarmis devamsızlıktan eliyorlarmis ben bugün geç kalınca eşime hemen yetistir dedim yarım gün yok yazilmasin diye yanı devamsizliga dikkat edin sizde canim
Gunaydinnn hayirli sabahlar mutlu hafta sonları olsunGünaydın hanımlar ☺
Ben emzirseydim cesaret edemezdim ama :/ on kere de uyansa emziriyordum ben deMaşallah canim çok çabuk adapte oldu Azad ben de gece emzirmeyi azalttim gerçekten çok kararlı olmak gerekiyor bizim eski çocuk doktorumuz hep derdi kararlı olmalısınız tutarlı davranmalisiniz diye çoğu kez emzirmeyi biraktirmayi bile dusundum hatta eşime dedim bitti artık emzirmeyecegim diye o da haklisin gece sabaha kadar uyumuyorsun dedi ama ece meme dedi ve kiyamadim yeltenemedim bile ondan önce buna ben hazır değildim vicdanım izin vermedi ama azaltmayı dusundum iyi de oldu tamamen kesmektense başardım gibi tabi yeni bir diş olayı olursa diye korkuyorum sakinlesmiyor çünkü sizi de tebrik ederim pes etmeden basardiniz eşinin sana destek olması da çok güzel yoksa anne tek başına çok yipraniyor
İşte benim rahatım sallamamaktı. Aşamalı olarak geçsen yani önce sallanmayı bıraktırsan pıtpıt yaparak falan uyumaya alıştırsan da sonra kendi kendinde geçsenŞu çıkamayan azı dişler çıksın da tekrar bir deneyim diyorum ama kendime hiç inancım yok. Ağlayınca morarana kadar ağlıyor sıpa. Şu saat oldu hsla uyuyamadım hem beşik sallayıp hen kitap okuyorum
Anlıyorum senı canım. Peki nwden is cikisi direk eve gitmek yerine ykyatma saati geliyorsunuz. Birde hafta sonları bence evinizde durun. Gökçenin hafta sonu ve hafta içinde düzeni farklı.Kızlar bir şey danışmak istiyorum, benim oğlana kv bakıyor her gün onlara bırakıyorum zaten çok yakın evlerimiz 100 metre yok bile aramız. Hafta içi yatmaya geliyoruz eve, onun dışında hep orda, onun dışında hafta sonu da düzeni bozulmasın diye gündüz uykularında orda, ama ben bu ara hafta sonu hep oglumla mı kendi evimizde takılsam diye düşünürken buluyorum kendimi, eşim de hafta içi genelde çocuk uyuyacağı zamana yakın geliyor, yoğun çalışıyor, hafta sonu evde ama yine yoğun, ruhen bizle demek daha doğru olur
Bugün kv oğlum hakkında o bunu yapıyor diyor ben kendimi yabancı hissediyorum, ben sadece oyun arkadaşı gibiyim, cocuğun sahibi gibi değil de...
Bilmiyorum içimdeki denklemi çözebildiniz mi?
Geçmiş olsun umuta. Gökçede devrildi bi kez :)Umut aksam oyuncak mutfağından düştü benim sapsik oğlum yastık koyup yapmak istedi masasının üzerine hop devrildi ve burnunun üzeri soyulduağladı biraz sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam etti
Saolasın canımGeçmiş olsun umuta. Gökçede devrildi bi kez :)
Ne güzel devamli olur inşallah azad à da maşallah çabuk kabullendiKızlar gece 11 de uyudu, 6 dk da dalmıştı, sabaha karşı bi kez 5.30 da uyandı, hiç yataktan çıkarmadan bikaç yudum su verdim, sonra daha sabah olmadığını, onu yataktan çıkaramayacağımı söyleyip uyumasını istedim öptüm, tekrar emziğini takıp odadan çıktım. Hiç ağlamadı be uyudu 9 da güne uyandı.
Emzirmeyen annelere şiddetle tavsiye ediyorum. En fazla bir iki gün gerileceksiniz ama sonrası rahat. Ama kararlı olmalısınız. Vee kesinlikle ses yükseltilmemeli. Yani çocuk cezalandırılmadığını anlamalı. Bunu onun da rahat ve güzel uyuyup büyümesi için olduğunu anlatın. Bebeğin kaygıları giderilince zaten ağlayıp yapışmıyor da güzel keyifli uyanıyor.
ay allah korusun yaKızlar habertürkte okudum az önce 5 tane isid üyesi suriyeden geçiş yapmış eylem için 81 il alarma geçmiş araniyorlarmis Allah fırsat vermesin inşallah yakalanırlar kimsenin canı yanmadan avm kere kalabalık yerlere gitmemek gerek çok korkunç ne hale geldik
cidden koca bi maşallah diyorumKızlar gece 11 de uyudu, 6 dk da dalmıştı, sabaha karşı bi kez 5.30 da uyandı, hiç yataktan çıkarmadan bikaç yudum su verdim, sonra daha sabah olmadığını, onu yataktan çıkaramayacağımı söyleyip uyumasını istedim öptüm, tekrar emziğini takıp odadan çıktım. Hiç ağlamadı be uyudu 9 da güne uyandı.
Emzirmeyen annelere şiddetle tavsiye ediyorum. En fazla bir iki gün gerileceksiniz ama sonrası rahat. Ama kararlı olmalısınız. Vee kesinlikle ses yükseltilmemeli. Yani çocuk cezalandırılmadığını anlamalı. Bunu onun da rahat ve güzel uyuyup büyümesi için olduğunu anlatın. Bebeğin kaygıları giderilince zaten ağlayıp yapışmıyor da güzel keyifli uyanıyor.
Ne güzel devamli olur inşallah azad à da maşallah çabuk kabullendi
Hala inanamıyorum ama hakkaten maşallahay allah korusun ya
cidden koca bi maşallah diyorum
Yemeği falan orda yiyoruz, ben oynarken onunla kv ancak yemeğini yapabiliyor, gün içinde yapamıyor uzun uyumadigi icin canım ondanAnlıyorum senı canım. Peki nwden is cikisi direk eve gitmek yerine ykyatma saati geliyorsunuz. Birde hafta sonları bence evinizde durun. Gökçenin hafta sonu ve hafta içinde düzeni farklı.
Dayan dayan daha yeni öyle bigünde olmucak sende biliyosunYarım saattir öğle uykusuna yatıramadık yine başa döndük
Yarım saattir öğle uykusuna yatıramadık yine başa döndük
Uykusu yoktur belkiYarım saattir öğle uykusuna yatıramadık yine başa döndük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?