2014 Kasım Anneleri

saol canmm..sende annesi resmen tuzağa düşürmüşsün minnakını..her dk hissetsem inan bıkmam..çok güzel bi duygu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence güzel isim insan zamanla alışıyo isme

Kizlar bugun feci derecede bi bas donmesi yasadim tansiyonuma baktirdim kucuk bayag bi yukselmis
Boyle bi sorunla karsilasan oldumu

Günaydın 😄😄güzel bir gün olsun inşallah😄😄

valla ben hem kestirdim hem de boyattım arkadaşlar. doktorum 4. ay sonrasında amonyaksız boya ile olursa izin verdi. bu arada boyanın deriden geçme oranı çok çok çok düşük yani o yüzden bu kadar korkmanıza gerek yok. sistemik dolaşıma katıldığı bile meçhul. asıl zararlı olanın o boyama esnasında içimize çektiğimiz soludugumuz amonyak kokusunun olduğunu okudum araştırınca.
kestirme konusuna gelince de, Türkiye'yi geçtim ama dünyanın herhangi bir ülkesinde kadınlar hamileyken saç kestirmiyor mu sizce? mümkün değil, bir sürü bakımlı hamile var ortalarda. hele ünlülere bakın, emin olun dünyanın sayılı doktorlarına gidiorlardır ama ne boyaları eksik ne de yeni modelleri. o yüzden bunlar tamamen bizim geleneklerimizden gelen şeyler. dikkatli kaliteli ürünler seçtikten sonra boyamanın da sıkıntı olacağını düşünmüyorum çok net bir şekilde. sanırım biz biraz abartıyoruz

Ok 😀 napalım dayanicaz artık... sacima çok bişey yapasim var bi degisiklige ihtiyacım var da :/

çok pardon yanlış alıntılama yapmışım, asıl sana yazacaktım :)

valla ben hem kestirdim hem de boyattım arkadaşlar. doktorum 4. ay sonrasında amonyaksız boya ile olursa izin verdi. bu arada boyanın deriden geçme oranı çok çok çok düşük yani o yüzden bu kadar korkmanıza gerek yok. sistemik dolaşıma katıldığı bile meçhul. asıl zararlı olanın o boyama esnasında içimize çektiğimiz soludugumuz amonyak kokusunun olduğunu okudum araştırınca.
kestirme konusuna gelince de, Türkiye'yi geçtim ama dünyanın herhangi bir ülkesinde kadınlar hamileyken saç kestirmiyor mu sizce? mümkün değil, bir sürü bakımlı hamile var ortalarda. hele ünlülere bakın, emin olun dünyanın sayılı doktorlarına gidiorlardır ama ne boyaları eksik ne de yeni modelleri. o yüzden bunlar tamamen bizim geleneklerimizden gelen şeyler. dikkatli kaliteli ürünler seçtikten sonra boyamanın da sıkıntı olacağını düşünmüyorum çok net bir şekilde. sanırım biz biraz abartıyoruz

cnm napıyosun nasıl ufaklık:) yok cnm 24.haftada yapacak doktorum bugün 22+0 olduk allah şükür:) sen yaptırmışsın sanırım değil mi?

evet canım 176 cıktı şimdi100 lük yapılacak benim kilo 74 tü şımdı 83 sanırım ondan birde nute........cikolata canım sarı akıntı oluyon mu? cok sagol canım biliyonmisun seninle tıpa tıp aynıyız benim tedavi tarihi 21 şubattı ...........................9,

Son düzenleme:

Hmm demek o yüzden bana kendini iyi hissetmediğinde kasma gel 2 güne kadar rapor veririm dedi, yani ay popom ay başım dediğimde bi açıklama yok diye demekki. Teşekkür ederim içim rahat etti :)

Günaydın herkese, bir hafta daha bitti çok şükür. Bu hafta sonu denize gireceğim ben, hatta belki bu akşam yazlığa vardığımız gibi kendimi serin sulara bırakabilirim

Ayy bende bugün bu konu ile ilgili birşeyler soracaktım iyi oldu. Bende yarın boyatacağım saçlarımı, zaten daha 2-3 ay önce kestirmiştim, "hamileyken saç kestirmeyin" hurafesine inanmıyorum zaten, doktorum da boytabailirsin dedi ama işte, sürekli boyatmayın dendiği için içimde ufak bir şüphe vardı. Kuaförüm zaten hep gittiğim yer, kendisiyle konuştum salonun balkonunda boyacak Tamam hamileyiz falan ama,bakımsız bir hamile olmakta istemiyorum açıkçası. Benim saçlarımda bir de , beyaz var çok, inan fön dahi çekmek istemiyorum, kendimi salmak istemiyorum hamileyim diye. O zaman yarın bakım başlasın

günaydınnnnherkese hayırlı, sağlıklı, bereketli bir gün diliyoruz, hayırlı cumalarr
bugün çok işimiz var hiç giremeyeceğiz, döndüğümde güzel haberlerle karşılaşmak dileğiyle, öpüldünüz

ben de dört ay boyunca süründüğüm için kendimi iyi hisseder hissetmez kuaföre atmıştım kendimi ve bomba gibi iyi hissederk çıktım. saçımı kestirdim rengini koyulaştırdım, manikür, pedikür eve gidince agda... dedim ki dünya varmış yeniden doğdum sanırım, ki hiç öyle süsüne bakımına süper önem veren birisi değilim maalesef :)

bu arada benden tavsiye balkon süper fikir evet ama olsun sen yine de İNOA gibi markalarla boyat saçını, amonyak olmasın. zaten farkı anlıosun hemen koku sıfır. biraz daha pahalı ama olsun için rahat eder. mesela yanlışlıkla kaşıma gelmiş ama fark edememişiz boya sonrası şak diye silindi.

Gunaydin hayrli cumalar hepinize kizlar ya musavvir esmasini cekersek bebegimzde baska bi guzellik oluyms ddahacok seyivar hamilelikte unutmalm cekmeyi

Saç kestirme konusunda hurafelerden ziyade vitaminlerle alakalı bir şey olur mu diye araştırdım. Çünkü bir zamanlar saç kestirildiğinde beslenmesi ve kendini yenileyebilmesi için vücuttaki vitaminleri emdiğini duymuştum. Ama araştırdım , içim rahatladı kestirdim.
Ama boyatma konusunda organik boyalar dışında -o da çok mecbur kalmadıkça- hiçbir boya bana güvenli gelmiyor. Sonuçta içeriğinde tonlarca kimyasal olduğu için ne olursa olsun masum gelmiyor. Ve bebek için birkaç ay daha sabredebilirim diye düşünüyorum.
Haa şöyle bir durum da var; arkadaşım çok iyi bir prof. hocasına beyazlarından dolayı saçını bıyatmak istediğini söylemişti ,hoca da "eğer beyazım var saçımı illa boyatmam lazım diye kafaya takıp stres yapacaksan git boyat bebeğe daha az zararı olur" demişti.

💕💕💕

vitamin olayını takman evet olabilir ama zaten öyle bir şey olmadığını görünce rahatlamışsın zaten. boya konusunda da bir kimyager ve ilaç firmasında ilaç emilimlerini, etkinlikleri falan da okuyup anlayabilen hatta bazı nedenler dolayısıyla çalışmama gereken birisi olarak şunu söyliyeyim normalde cildine sürdüğün kremler bile sistemik dolaşıma karışmıyor (istisnalar var tabii), yani o sırada bebeğiniz olsa ona da geçemeyecek kana geçmediği için. haa ama bu zararsız demek değildir kesin olarak o da ayrı konu, çünkü kanıt yoktur. kolay kolay hamileler üzerinde klinik çalışma yapılmaz çünkü.

ben saç boyalarının kana karışmamasından yola çıkarak, kendimi kötü hissetmem gibi etkenlerle, zararlı kimyasalları solumayacağımı düşünerek ve genel olarak insanların boyatmasını klinik bir çalışma sayarak boyatmaya karar verdim. her şeyden çok mutsuzluğum gitti, bebeğe daha güzel hormonlar göndermeye başladım :) doktorun dediği çok doğru yani.

bu arada bazı konuların çok abrtıldığını düşünüyorum ben hamile kalınca. belki ben fazla rahatım onu da bilmiyorum :)

bu arada bir not: kuaförüm dedi ki %100 organik boya diye bir şey yok emin olabilirsin, biraz reklam bunlar dedi ki bana da mantıklı geliyor. bilginize

Son düzenleme:

Kesinlikle haklısın!
Ben en başından beri çok rahat bir hamilelik geçiriyorum, çok şükür!
Belki bunda planlı gebelik olmasının da faydası olabilir. Şimdilik beyazım yok, o yüzden platin sarısı saçlarımı bebek düşünüyoruz diye gidip rahatlıkla kendi rengine boyatabildim.
Bir kadının her zaman kendine bakmasından yanayım! Hamileyim diye asla kendimi bırakmadım, bırakanlara da çok kızıyorum.
Manikür, pedikür, bakım, masaj.. Hiçbirinden vazgeçmedim. Hatta uzmanım sağolsun hamileyim diye bana extra ilgi gösteriyor. :)
Ben de inanılmaz mutlu oluyorum.
Hatta bir şey söyleyim mi ; insan hamileyken daha çok bakıyor kendine. Yani daha çok dikkat ediyor. Cilt kurumasın diye hergün yağlar,losyonlar,ayak kremleri,rahatlatıcılar..
Bunları uygularken yapılan masajın da vücut enerjisine çok iyi geldiğine inanıyorum!
:)
Ama tatile gittiğimde işe yarar mı bilmiyorum saçlarım için papatya suyu deneyeceğim :) belki doğal gölgeler yapabilirim kendim :)

💕💕💕

her cümlene katılıyorum.
ilk dört ay öyle kötü dolandım ki ortada kocişim nasıl durdu yamıda bilmiorum :)
şimdi toparlıyoruz en azından
güzel annelerden olalım hepimiz :):):)

papatya suyu bazılarını iyi açıomuş inş sende de yarar

Ya ben birde bakıma çok önem veren biriyim. Hele ki, eşim. Daha bebek planları yaparken "kendini salacaksan, hamileyim diye paspal olacaksan, kendine bakmayacaksan , hazır olana kadar bekleyelim" dedi. Hatta azcık kaşlarım çıksın "sen ne zaman gidiyorsun kuaföre" diye sorar. Hayatta en tahammül edemediği şey, bakımsız bir kadın. Bir de kendisi de çok bakımlıdır, hani bana söyleyip, kendi göbek salan erkeklerden değildir. O yüzden ben , özellikle beyazlarım iyice belli olmaya başlayınca çok huzursuz hissetmeye başlamıştım kendimi. En son artık geçen doktora gittiğimiz de eşim sordu doktora "saçlarını boyatabilir mi?" diye. Doktor da, ilk 3 önermiyoruz , şimdi boyatabilir, dedi. O yüzden yarın, saçlarımı boyatacağım, manikür-pedikür-ağda sonrasında güzel bir yemek yaparak, süslenip eşimi karşılayacağım. Ne o ya, hamileyiz diye, bitkisel hayat mı yaşayacağız. Benim felsefem şu "ben mutluysam, bebeğim de mutlu" Ve ben beni mutlu edecek hiç birşeyden uzak kalmak istemiyorum bu dönemde. Aşk dolu, sevgi dolu ve huzur dolu bir bebeğim olsun istiyorum.

Ayy çok teşekkürler vala, şimdiden enerji doldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…