Günaydın Güzel Anneler! 🌸🌸🌸🌸
Yeni haftaya sağlıkla, mutlulukla ve huzurla başlayalım inşallah!
Yeni haftaya yeni bir soru ile başlamak istiyorum. İnanıyorum ki okuyan herkes cevap verecektir. Birbirimize de fikir vermiş oluruz.
Mide bulantılarımız çoğumuzun azaldı. Peki sizler özellikle kahvaltıda neler yiyip neler içiyorsunuz, neye dikkat ediyorsunuz? Günde kaç öğün yiyorsunuz, nasıl besleniyorsunuz?
Yediğimiz tüm yararlı şeyler bebişlerimize yarasın inşallah!
Cevaplarınızı bekliyorum. 😘😘😘
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Harikasın tatlım yaa!
Yoğurt çok önemli. Eşim spor ve diyet yaptığı için hergün yoğurt yiyor bana hadi sen de ye diyor ama o an canım istemiyorsa mümkün değil yiyemiyorum. Hamileliğimden önce hergün ama hergün et yiyordum o kadar krizim tutuyordu. Ama o koku hassasiyetinde bir tiksindim daha da yiyemiyorum. Vicdanım hiç rahat değil o yüzden
Canım ben her sabah iki yumurta yiyorum ya haşlanmış ya tavada nasıl istiyorsam, yanına ezine peynir yiyorum midemi çok rahatlatıyo, kepekli ekmek 2 dilim kadar, biraz tereyağ ve vişne reçeli olmazsa olmazımdır. Kahvaltıdan sonra buz gibi suyumu dolaptan alıyorum şu tupper ın 1 lt lik şişesinden var onu öğlene kadar bitiriyorum arada ara öğün olarakta evde meyve ne varsa onu yiyorum bazen doymuyo gibi oluyorum yanına fındık yiyorum 3 5 tane öğlen sebze yemeği ve yoğurt yiyorum yada akşamdan kalan yemek ne varsa onu ısıtıyorum ama yoğurt mutlaka var sonra ikinci 1 lt lik suyumu içiyorum ara öğüne kadar ara öğündede yine bir meyve yiyorum veya çorba içiyorum akşamda ne pişirmişsem yiyorum ama genelde pirinç pilavı yemiyorum faydası yok diye, bulgur pilavı yapıyorum genelde yada makarna varsa az alıyorum tabağıma yanına yemeğimi yiyorum yoğurtla.akşama gelince yemekten sonra bazen açık çay içiyorum eşim çay içer akşamları yanınada bazen kuru pasta yiyorum tuzlu tuzluama çoğunlukla akşam 8 gibi meyve yiyorum yada tuzlu salatalık yatana kadarda yarım lt daha içiyorum suyumu. Birde yoğurdumu evde kendim yapıyorum asla dışardan almıyorum günlük sütlerden pınar ın organik yoğurdu var maya olarakta onu kullanıyorum sonra yaptığım yoğurdu maya olarak devam ettiriyorum biraz uzun oldu kusura bakma
evde yoğurdu nasıl yapıyosunuz kızlar ya bende öğrenmek istiyorum
Şöyle yapıyorum ben aloo sevgili kayın validem bana yoğurt mayalar mısın.. aa tabi kızım hemen yapar yollarım
Çok haklısın bende ilk bebeğim heyecanla cinsiyetten sonraki hafta sonu eşimle bişeyler alalım dedik annem ne gerek var daha erken dedi anlamıyorum şu annelerihevesim kursağımda kaldı alırsamda söylemicem artık çünkü son anda almak daha masraflı olur evet onlarda olumsuz bişey olursa diye düşünüyorlar ama hayat hep risk değil mi zaten
Aaaben de koku olmadı. Renk değişimi oldu da koku da öyle rahatsız edici bişey olmadı. Başka bişeyden olmasın:44:
Ben ilk kez demir ilacı kullanıyorum, gynoferron. Siyah kaka leş koku, ama 1,5 aydır alıştım kokuya, çıkarken de 10 dk kullanım dışı diyorum kimse girmiyo problem kalkıyo, ilacı bırakınca normale dönersin ama şimdi bırakma, doktora sor çok iğrendiysen o değiştirtsin. ben devam ediyorum.
Birde hamilelik ve emzirirken yahut çocuk 1-2 yaşındayken kullanılan antibiyotikler süt dişinden sonraki dişlerde renk bozukluğu yapıyor. Eşimde vardı bu problem, annesi hatırlamıyor antibiyotik ama 4 diş hekimine gittik, 4 ü de antibiyotik renk bozukluğu dedi. Üstüne kaplama yaptırmak ile geçiyor. Siz siz olun kadın doğum doktorunun önermediği antibiyotiği kullanmayın, yazdıklarını da hafiften bi inceleyin. İçinde açıkça yazıyo diş renk bozukluğu yapabilir diye.
bende mide bulantısı yaptı canım doktora söyledim ayrı ayrı demir ve kalsiyum ilaçları verdi..
ama dışkıda bişey değişmedi..
evde yoğurdu nasıl yapıyosunuz kızlar ya bende öğrenmek istiyorum
Canım ben her sabah iki yumurta yiyorum ya haşlanmış ya tavada nasıl istiyorsam, yanına ezine peynir yiyorum midemi çok rahatlatıyo, kepekli ekmek 2 dilim kadar, biraz tereyağ ve vişne reçeli olmazsa olmazımdır. Kahvaltıdan sonra buz gibi suyumu dolaptan alıyorum şu tupper ın 1 lt lik şişesinden var onu öğlene kadar bitiriyorum arada ara öğün olarakta evde meyve ne varsa onu yiyorum bazen doymuyo gibi oluyorum yanına fındık yiyorum 3 5 tane öğlen sebze yemeği ve yoğurt yiyorum yada akşamdan kalan yemek ne varsa onu ısıtıyorum ama yoğurt mutlaka var sonra ikinci 1 lt lik suyumu içiyorum ara öğüne kadar ara öğündede yine bir meyve yiyorum veya çorba içiyorum akşamda ne pişirmişsem yiyorum ama genelde pirinç pilavı yemiyorum faydası yok diye, bulgur pilavı yapıyorum genelde yada makarna varsa az alıyorum tabağıma yanına yemeğimi yiyorum yoğurtla.akşama gelince yemekten sonra bazen açık çay içiyorum eşim çay içer akşamları yanınada bazen kuru pasta yiyorum tuzlu tuzluama çoğunlukla akşam 8 gibi meyve yiyorum yada tuzlu salatalık yatana kadarda yarım lt daha içiyorum suyumu. Birde yoğurdumu evde kendim yapıyorum asla dışardan almıyorum günlük sütlerden pınar ın organik yoğurdu var maya olarakta onu kullanıyorum sonra yaptığım yoğurdu maya olarak devam ettiriyorum biraz uzun oldu kusura bakma
yumurta yemeye çalış canım o zaman ya da protein içeren diğer besinlerden..
destekle mutlaka bebişinin gelişimini...
Canım ben yörükoğlunun sütünü alıyorum 2 şişe evde mayan yoktur o yüzden bir kerelik activia nın sade yoğurdu var probiyotikli yada pınar ın orgsnik yoğurdu var üstünde yazıyor organik yoğurt diye bu yoğurtlar küçüktür görürsün zaten sütleri tencereye koy elini yakmayacak ama ılıkta olmayacak kıvama gelinceye kadar ısıt sonra yoğurt yapacağın kaba dök sütü ardından iki yemek kaşığı kadar o mayadan koy yoğurdun üstüne kabının üstünü süzgeçle kapat ve iki üç kat örtüyle kapat üstünü akşamdan yaptıysan sabaha kada sabahtan yaptıysan akşam yatana kadar kalsın aldığında kapağını kapat yaklaşık buzdolabında 8 saat kadar kalsın hiç bozma yani olur sana yaşş gibi mis ev yoğurdu ben akşamdan yapıyorum genelde sabaha kadar kalıyo sabah dolaba koyuyorum akşam yemeğine kadar kendini oturtuyor yoğurt akşam kullanıyorum öyle güzrl oluyor
.
Bak sende de yapmış aynı etkiyi.. ay bende alışıayım diyeceğim ama çoğu zaman üzerime sinmiş gibi geliyor o koku saatlerce burnumdan gitmiyor. Olmadı doktorla konuşup değiştireceğim. Tabi önce doktor bulmam lazım
Antibiyotiğin dişlere zarar verdiği doğru, ama işte enfeksiyonun kaç çeşidi var. Ben önceki hamilelikte sadece 1 kez kullanmıştım. Ama oğlum doğduğundan beri her sene 3-5 kere antibiyotik kullanıyor zavallım. bağışıklık sistemi oturana kadar neler çektik ki bu sene sadece 2 kez antibiyotik kullandığımız için seviniyorum. Ama şimdi sen söyleyince aklıma geldi daha süt düşleri yeniyken iz yapmıştı diş hekimi ilaçlardan dedi temizledi gitti o izler. 1,5 yaşında falandı. Şimdi dört buçuk yaşında henüz geçen hafta ilk süt dişini düşürdü. Normalde 6 yaş ta falan düşmesi lazımken çok erken düştü. Belki kullandığımız ilaçların etkisidir.
Ama işte bebekte kullanmamaktan da korkuyorsun. Enfeksiyona karşı vereceği tepkiyi bilmiyorsun ağır ateş yapabiliyor.
Ben birde çok dikkat etmiştim ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. 17 ay emzirdim. Çok hijen bağımlısı olmadım mikroplara karşı bağışıklık geliştirsin diye.. Ama işte yinede hasta oluyorlar maalesef...
hmm anladım canım sanırım o ne kadar sıcak olucağını tutturmak önemli mayanın tutması için bir de maya olarak kullandığımız yoğurdu sütün içine koyunca karıştırıyomusun öylece bırakıyomusun?
Öylece bırakınca kovamı daha güzel ama karıştırınca böyle yoğurt çırpmışsın gibi oluyor nasıl diyim sulu gibi ben biraz daha sert seviyorum ama marketlerdeki sertlikteki yoğurt gibide değil bak gör ev yoğurdundan sonra dışardan yoğurt yiyemeyeceksin eşim hiç sevmezdi yoğurdu evlendikten sonra ev yoğurduyla tanıştı bazı akşamlar kase kase yoğurt yiyor
Günaydın Güzel Anneler! 🌸🌸🌸🌸
Yeni haftaya sağlıkla, mutlulukla ve huzurla başlayalım inşallah!
Yeni haftaya yeni bir soru ile başlamak istiyorum. İnanıyorum ki okuyan herkes cevap verecektir. Birbirimize de fikir vermiş oluruz.
Mide bulantılarımız çoğumuzun azaldı. Peki sizler özellikle kahvaltıda neler yiyip neler içiyorsunuz, neye dikkat ediyorsunuz? Günde kaç öğün yiyorsunuz, nasıl besleniyorsunuz?
Yediğimiz tüm yararlı şeyler bebişlerimize yarasın inşallah!
Cevaplarınızı bekliyorum. 😘😘😘
Canım ben yörükoğlunun sütünü alıyorum 2 şişe evde mayan yoktur o yüzden bir kerelik activia nın sade yoğurdu var probiyotikli yada pınar ın orgsnik yoğurdu var üstünde yazıyor organik yoğurt diye bu yoğurtlar küçüktür görürsün zaten sütleri tencereye koy elini yakmayacak ama ılıkta olmayacak kıvama gelinceye kadar ısıt sonra yoğurt yapacağın kaba dök sütü ardından iki yemek kaşığı kadar o mayadan koy yoğurdun üstüne kabının üstünü süzgeçle kapat ve iki üç kat örtüyle kapat üstünü akşamdan yaptıysan sabaha kada sabahtan yaptıysan akşam yatana kadar kalsın aldığında kapağını kapat yaklaşık buzdolabında 8 saat kadar kalsın hiç bozma yani olur sana yaşş gibi mis ev yoğurdu ben akşamdan yapıyorum genelde sabaha kadar kalıyo sabah dolaba koyuyorum akşam yemeğine kadar kendini oturtuyor yoğurt akşam kullanıyorum öyle güzrl oluyor
Tabloya bakınca cinsiyet olarak genelde ERKEK bebek başı çekiyor :) Doktorum kıza benziyor ama kesin değil bir sonraki ay daha net söyleriz dedi :)
Evet gerçekten liste işi zor olsa gerek çünkü bazen canın başka bişey istiyor önemli olan yaptığın değişiklikler ben mutlu oluyorum yemek yedikçe o yüzden listeye uyamam hiçbir zaman mesela geçen akşam eşimin doğum günüydü ve ben bir sürü şey hazırladım 2 bardak fanta bile içtimTatlım ben ilk hamilelikte 30 kilo almış biri olarak bu sefer kontrollü gitmek istedim o yüzden diyetisyene gidiyorum.
Bana verdiği listeye birebir uymasam da şu an bende bebişte iyi gidiyoruz.
diyetisyenin listesini yazayım sizlere de fikir olur.
Sabah açkarnına 2 bardak su 1 ceviz içi
Kahvaltı ;
1 dilim peynir ya da 1 ad. haşlanmış yumurta
domates, salatalık biber,
mevsim yeşillikleri
2 dilim ekmek
Ara ;
2 bardak su
1 meyve
Öğle;
Yemekten 3 dk önce 2 bardak su
6 yemek kaşığı sebze yemeği
3 köfte büyüklüğünde et
1 dilim ekmek
bol salata
1 kase yoğurt yada 1 bardak ayran
Ara;
2 bardak su,
1 meyve yada 2 top dondurma (Dondurma benim özel isteğimdi)
Akşam
Yemekten 30 dk önce 2 bardak su,
6 yk. sebze yemeği,
bol salata,
1 kase yoğurt
Ara;
1 meyve,
1 bardak süt
Bu listeye birebir uyduğum asla söylenemez,
Sabahları genelde tost yada sandviç yiyorum, beyaz peynir ve domatesli falan
evdeysem yumurta yiyebiliyorum.
Aralarda sorun yok meyve severim zaten.. bazen meyveli yoğurt fakan yiyorum iş yerinde pratik oluyor yada kutu süt.
öğlen va akşam yemeklerinde eti ayrı yapmıyorum bizimkiler etli yemek seviyor.. kendime ayrı zeytin yağlı yapıp öğlen etli sebze yersem akşam zeytin yağlı yiyorum.
Arada kaçamak yapıyorum, abur cubur ve hamur işi olarak, ama bugün yediysem 3-5 gün ekmek dahi yemiyorum. çikolata ya da dondurma yediysem meyveden kısıyorum.
Diyetisyeni sevmedim , asıl bana bundan sonrası için lazım gerçi ama eski diyetisyenimi bulsam koşa koşa ona gideceğim. Bu beni 10 dk da paketliyor.. Birde ben liste sevmiyorum.. Bu listeye saat bile yazıyor. Bende uyamıyorum sinirlerim bozuluyor bir yerden sonra vazgeçiyorum..
Kabın üstünü ne gibi bi süzgeç ile kapatıcaz?
Tatlım ben ilk hamilelikte 30 kilo almış biri olarak bu sefer kontrollü gitmek istedim o yüzden diyetisyene gidiyorum.
Bana verdiği listeye birebir uymasam da şu an bende bebişte iyi gidiyoruz.
diyetisyenin listesini yazayım sizlere de fikir olur.
Sabah açkarnına 2 bardak su 1 ceviz içi
Kahvaltı ; .......
Tatlım şu makarna süzgeçleri oluyor ya metal onunla kapat ki üstüne hem örtü yapışmasın hemde hava alsın yoğurt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?