2014 Kasim Annelerinden Denenmis Lezzetli EkGida Tarifleri

Merhaba canımmmmmmmmm bence çok güzel bir konu açmışsınnnn... Ek gıda olarak biz henüz o kaar çok bişiye geçemedik.. Elma püresi, havuç patates çorbası ve muhallebi yiyoruz şu an...
Havuç-Patates çorbasını da
Birer tane küçük havuç ve patatesi 1,5-2 bardak suda haşlıyorum suyu azalıncaya kadar... Sonra o az suyla beraber blenderdan geçiriyorum 1 çay kaşığı da zeytinyağı atıyorum böyle yediriyorum... Ama tabi 7-8 kaşıktan fazla yemiyor...

lilipit iyi yapmışsın canım bu konuyu açarak..
bende perikanadının yaptığı çorbadan verdim ama bize havuöç alerji yaptığı için havuç vermiyorum artık..
birde unu pembeleşinceye kadar kaburuyorum..onu biraz suyla pişiriyorum içine 2 çay kaşığı pekmez katıyorum birazda anne sütü..4-5 günde bir bunuda veriyorum sürekli ayn ı şeyleri yeyip sıkılmasın diye..

birde hipp tahıllı mama ve gece maması veriyorum..
tahıllı mamann tadı iğrenç olduğundan içine elma armut püresi koyup yediriyorum..
günde 3 öğün su veriyorum..
biberon almadığunda kaşıkla ne kadar içerse o kadar veriyorum..
ikindin saat 4-5 gibide 2 tatlı kaşığı yoğurt veriyorum

canım hayırlı olsun başlığımız çok güzel verimli bi konu olmuş teşekkür ederiz:)

bende 3 gün oluyor tam geçtik diyemem ama önce yoğurtla başladım labne peynir tattırdım, dün de havuç patates pirinç attım piştikten sonrada 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koydum çorbasına 4 kaşık yedi üstüne 2 kaşık su verdim bi yarım saat sonrada anne sütü aldı, bugün sabahta labne peyniri 1 tatlı kaşığı pekmez çok azcık ta cici bebe bi çay kaşığı da rezene koyup karıştırdım kv.sabah vericekti öğlende çorbadan yine içer inşallah böylelikle başlamış olduk, hayırlısı olsun tüm bebişlerimize severek yesinler

sabah kahvaltısı için doktorumuz önerdi henüz vermedim ben..
1 çay bardağı su yada anne sütüne 2-3 bebe bisküvisi..
istersen içine koy dedi zeytin büyüklüğünde peynir..
yarım yumurta sarısı tam pişmiş olmasın kayısı kıvamı iyi dedi..
eğer yumurtayıda yutamazsa zorlama onuda ıhlamurun içine koy bulamaş şeklinde yesin ara ara yumrtayı tek dene yemeyi öğreninceye kadar dedi

birde hipp tahıllı mama ve gece maması veriyorum..
tahıllı mamann tadı iğrenç olduğundan içine elma armut püresi koyup yediriyorum..
günde 3 öğün su veriyorum..
biberon almadığunda kaşıkla ne kadar içerse o kadar veriyorum..
ikindin saat 4-5 gibide 2 tatlı kaşığı yoğurt veriyorum
isyan ben henüz cam rende alamadım bende senin gibi tahıla püreler karıştırmak istiyorum acaba normak rende veya robotten geçirsen birkaç hafta sakıncalı olurmu

kızlar harıkasınız cok ıyı oluyor valla

biz suan tattırma aşamasındayız

bende yazayım lıstemı

ilk gıda: elma
1 dilim elma
cam rendede rendelenip pütürlü bir şekilde, bir tatlı kaşığı yedi. (limon yer gibi tepki verdi)
4 gün

ikinci gıda: havuç
çeyrek havuç buharda pişti, cam rendede rendelendi, çok katı kaldı, öğürerek yedi
diğer gün az suda haslanıp suyuyla pure yapıldı yıne sevmedı (cam rende+süzgeç)
4 gün denedık

üçüncü gıda: armut

1 adet ankara armudu
yarısı cam rendede rendelip, süzgeçten geçirildi, suyu ile birlikte yedi acayip sevdi

şimdilik bu kadar :kk77:

Not: ben blender kullanmak istemiyorum birde hazır bebe bisküvisi

canım hayırlı olsun başlığımız çok güzel verimli bi konu olmuş teşekkür ederiz:)

bende 3 gün oluyor tam geçtik diyemem ama önce yoğurtla başladım labne peynir tattırdım, dün de havuç patates pirinç attım piştikten sonrada 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koydum çorbasına 4 kaşık yedi üstüne 2 kaşık su verdim bi yarım saat sonrada anne sütü aldı, bugün sabahta labne peyniri 1 tatlı kaşığı pekmez çok azcık ta cici bebe bi çay kaşığı da rezene koyup karıştırdım kv.sabah vericekti öğlende çorbadan yine içer inşallah böylelikle başlamış olduk, hayırlısı olsun tüm bebişlerimize severek yesinler
labne peynırı hazır olan pınarınkılerden falan mı?

labne peyniri hazır olması biraz düşündürdü beni
ya ben hiç birşeyi beğenemiyorum hehe
çok fenayım ya
ne yerdırcem şaşıyorum sonra :KK69:
Canim benim herseyin organik olması katkısız olmasi tabiki iyi ve bişeyleri kendin evde yapıyor olmanda çok güzel ama ben yapamıyorum iki tane küçük çocuğum var çalışıyorum malesef ki yapamıyorum çorbalarıni kahvaltilarini ve yemeğimi anca yapabiliyorum Yetistiremiyorum sen ev hanımiysan yapabiliyorsan en guzeli

CANIM HAYIRLI OLSUN TOPİĞİMİZ..
BENCEDE ÇOK İYİ OLUCAK BU TOPİK BURDA ÖĞRENİYORUZ ÇÜNKÜ ÇOĞU ŞEYİ.
BİZ SADECE ELMA PÜRESİ VE YOĞURT YEDİK SADECE.
ELMA PÜRESİNİDE SUDA PİŞİRİYORUM EZİP VERİYORUM YOĞURT ZATEN EVDE KEÇİ SÜTÜ İLE YAPIORUM ŞİMDİLİK BU KADAR VERDİM DAHA BAŞKA BİŞEY VERMEDİM.BİDE Bİ KERE HAVUÇ PÜRESİ DENEMİŞTİM YEDİ DAHA VERMEDİM AMA KARIŞMASIN DİE OKADAR.

patates, havuç ve kabaktan yaptığım çorbadan sonra ikinci yediğimiz çorba ıspanak ve patatesi haşladım içine yarım çay kaşığı irmik attım. ben blendır kullanmıyorum süzgeçten geçiriyorum. ama kakası ıspanaktan sonra acaip fena koktu ve koyu renkti :)

Slm kizlar dogumdn sonra burda buludmk cok guzel bende elma armut puresi veryrm bazen icine cicibebe koyyrm bazende anne sutu ile cicibebe muhallebi sebze corbssi yapyrm masallh itirazsz yiyo benimki oyle 4 5 kadik d3gil kucuk kase bitiryo yogurtta verdim bugun kendm yaptim sutumde fazla emiyrda ama en ufak sesde emmiyo bu sikinti bi yere gidnce rezillikle emzryrm

hayırlı sabahlar güzel anneler:)
ek gıdaya başlayan anneleriz ne kadar miktar kahvaltı ve çorba veriyorsunuz, benim kız versem bi küçük kase yiyecek ama o kadar vermiyorum, sizleri merak ettim.

hayırlı sabahlar güzel anneler:)
ek gıdaya başlayan anneleriz ne kadar miktar kahvaltı ve çorba veriyorsunuz, benim kız versem bi küçük kase yiyecek ama o kadar vermiyorum, sizleri merak ettim.
cnm gunaydın

kahvaltı baslamadım ben daha ya :KK43:

corbayı dun ılk kez denedım
bayıldı
valla mınık nuk kasık ıle 7-8 kasık verdım
daha vermedım
hıc bılmıyorum

evet ılk corbamız..

HAVUCLU PATATES CORBASI
-1 adet havuc
-1 adet patates

havuc ve patetes ırı ırı dogranıp, ıcme suyuyla kucuk bır tenrecede haslanır, su sebze sevıyesınde olacak ne az ne fazla

orta ateste haslanacak

suzgecten gecırılecek

oglum bu ılk corbasını cok sevdı

yakında ılavelere baslayacagım corbaya, zeytınyagı, teryagı, ırmık ve kabak gıbı...

bu tarıfte bı kase corba cıkıyor fazlasıyla
suyunu atmıyoruz
suyu tam yetıyor.

X