2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
delipisicik canım dün kontrolün vardı değil mi senden cevap beklemedeyim ben derya hanımla ilgili

bu arada bi arkadaş başak ada ismini sormuş nasıl diye. ada ismi çok hoş ama başak ismi pek tercihim olmazdı. o da tanıdığım tüm başaklarla afedersiniz ama başşşaakkkk diye dalga geçilmesiydi. erkekler özellikle erkeklik organını hatırlattığı için dalga unsuru yapıyorlar böyle güzel bi ismi ne yazık ki

ona da dikkat etmek lazım

canım sezeryanda catı muayenesi yapılmaz.

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama ada isminden gına geldi artık 2 senedir gördüğüm 10 bebeğin 8nin adı ada güzel bir isim evet ama bir öğretmen olarak inanın o kadar çok var ki bu isimden 3 sene sonra sınıflarda çok sıkıntı yaşanacak çocuklarada yazık valla

çoğu gitti azı kaldı o zaman bende geçen hafta hazırladım çantayı aklıma bir şey geldikçe koyuyorum.hastaneden bavula ne konması gerektiğiyle ilgili kagıt verdiler 2 adet penye battaniye yazmış aklınızda bulunsun

koydum iki tane penye bi de kalın alıcam ana kucagının içi için inşallah.. ama penye battaniyenin birini çarşaf gibi kullanma niyetim de var lazım olursa..
Benim kendi çantam kaldı onun için de haftaya bakalım artıkın...

yapmıyolar sanırım çünkü oğlumda sezeryan oldum hiç çatı muayenesi yapmadılar bu da sezeryan veöyle bişey sözkonusu olmadı henüz..

Eki Görüntüle 964693
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..

Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

Son düzenleme:

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım in adi başak çok kibar zarif basarili sesi de güzell:)) kızının adı da ada o da cok sevimli bıcır bıcır konuşkan bişii

uzun zamandır girip yazamıyorum, okumaya da bir türlü yetişemiyorum. önceden konuşulduysa affola. benim bebeğim makatla geliyomuş,yani daha dönmemiş. normal doğum istiyodum ama dönmezse mümkün değil sanıyorum.benim doktor böyle moral bozacak şeyleri söylemiyo hiç. acaba herkesin bebeği döndümü? kaçıncı haftada dönmezse sezeryan deniyo bilginiz var mı?

cnm bnmki de makat gelişi. doktorum 37. haftaya kadar beklicez dedi. o zmna kadar dönerse dönermiş. dönmezse sezeryan dedi. telaş yapma daha zamanın var dedi bir de.

cnm bnmki de makat gelişi. doktorum 37. haftaya kadar beklicez dedi. o zmna kadar dönerse dönermiş. dönmezse sezeryan dedi. telaş yapma daha zamanın var dedi bir de.

cevap için saol canım. önemli olan sağlık tabi ama yine de mümkünse normal olsun istiyorum. inşallah vaktinde döner kuzular:18:

ayy yaaa çok tırsttım ben bu çatı muayenesini hiç hesaba katmamıştım kiiiiii... o yüzden normal dogum istiyodum ama şimdiiiiii.....
ben de vajinüsmüs vardı ilk 5 ay zor atlattık şimdi bunu duyuncaaa tekrar sezeryan mı düşünsem acaba.. dr eliyle vs... sinirlerim altüst olur benim yaaa

ay tatlım ben tam tersi tırsmayın diye koydum bu yazıyı. acıyor mu acımıyor mu diye soruyor merak ediyor herkes. acısız bi işlem işte. iki parmağıyla bakcak bikaç saniye sürüyormuş.
belki de vajinismus için normal doğum daha iyidir. genişler azıcık

bilmiyorum kiii ben çok zor aştım vajinüsmüsü... şimdi vajinal ultrason kabusumdu çok şükür gerek olmadı hiç... sıra çatı muayeesiii.
ben inan sancıdan felan degil de bu çekincelerden strese giriyorum.. yarım saattir eşim teselli ediyo çıkmaza girdim normal dogumu istiyodum sezeryandan korkuyorum diye ama şimdi napcam bilmiyorum
:18:

Zaman yaklaştıkça bizimde endişelerimiz korkularımız gün yüzüne çıkıyor.

Ben bugünlerde deliksiz uyuyorum ama gündüzleri de halsiz oluyorum. Gündüzleri de uyuyorum.

Kasık ve bel ağrılarım arttı. Doktorum bunların normal olduğunu bebek aşağı doğru inişe geçtiği için bir de bebek büyüdüğü içn taşıdığın ağırlığın arttığını bu yüzden ağrıdığını söyledi. Bir de benim bebiş ters biliyorsunuz artık bu yüzden legen kemiklerim çok fazla ağrıyor.

Karnım bir tık daha büyüdü sanırım çatlaklarıma bir kaç daha çatlak eklendi ve karnım daha da kaşınmaya başladı.

Burnum tıkanmaya başladı. Bu da vücudumuzdaki kan miktarının artmasından kaynaklanıyormuş.

Tuvalet ihtiyacımı giderirken bebeğin aşağıya baskısını hissetmeye başladım.

Toplam 15 kilo almış durumundayım

Benden bu kadar aklıma gelenler...

Normal istiyenlerin bebisleri makat gelisli
Ben sezeryan istiyorum kucuk adamim 3 haftadir
Kafasini dayadi ole bir baski yapiyoki odum kopuyo
Cöö yapicak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…