Kizlar ben dogumdan cok korkuyorum yaaa bi yandan heyecannn amaa doktorla konusup sezeryan isticemmm kontrole gittimde dogum.masasini gorunce resmen Rengim kacio elim ayagim buz kesiooo yapamicam sey icin ugrasmiyim diyorumm birde sezeryan olacak olanlara cati muayenesi yapiolar mi bilgisi olan var mı
cicilerimizi yıkadık, ütüledik.. dogum çantamızı hazırladık...
şimdi geriye ev temizligimiz ve şekerlerimiz kaldı..
temizliği de eşimle liste yaptık beraber yapıyoruz minik minik...
e napalım günler geçmiycek yoksa...
çoğu gitti azı kaldı o zaman bende geçen hafta hazırladım çantayı aklıma bir şey geldikçe koyuyorum.hastaneden bavula ne konması gerektiğiyle ilgili kagıt verdiler 2 adet penye battaniye yazmış aklınızda bulunsun
yapmıyolar sanırım çünkü oğlumda sezeryan oldum hiç çatı muayenesi yapmadılar bu da sezeryan veöyle bişey sözkonusu olmadı henüz..
oh ne güzel, hangi şehirdesin? bugün istanbulda hava çok güzel tam gezmelik ama bende dün gezdim yoruldum bugün evde dura kalka işlerimle ilgileniyorum..
:)evet telden yazinca boyle komiklikler oluyor...KIZ ilk kizimin adi zeynep ece simdi ikincisi babası başak ada olsun diyor...basak ada nasil sizce...ilk duyduğum gece nedense hic uyumadim yattim kalktim uyku ile uyaniklik arasında isim aradim...
uzun zamandır girip yazamıyorum, okumaya da bir türlü yetişemiyorum. önceden konuşulduysa affola. benim bebeğim makatla geliyomuş,yani daha dönmemiş. normal doğum istiyodum ama dönmezse mümkün değil sanıyorum.benim doktor böyle moral bozacak şeyleri söylemiyo hiç. acaba herkesin bebeği döndümü? kaçıncı haftada dönmezse sezeryan deniyo bilginiz var mı?
cnm bnmki de makat gelişi. doktorum 37. haftaya kadar beklicez dedi. o zmna kadar dönerse dönermiş. dönmezse sezeryan dedi. telaş yapma daha zamanın var dedi bir de.
Eki Görüntüle 964693
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
cevap için saol canım. önemli olan sağlık tabi ama yine de mümkünse normal olsun istiyorum. inşallah vaktinde döner kuzular:18:
ayy yaaa çok tırsttım ben bu çatı muayenesini hiç hesaba katmamıştım kiiiiii... o yüzden normal dogum istiyodum ama şimdiiiiii.....
ben de vajinüsmüs vardı ilk 5 ay zor atlattık şimdi bunu duyuncaaa tekrar sezeryan mı düşünsem acaba.. dr eliyle vs... sinirlerim altüst olur benim yaaa
ay tatlım ben tam tersi tırsmayın diye koydum bu yazıyı. acıyor mu acımıyor mu diye soruyor merak ediyor herkes. acısız bi işlem işte. iki parmağıyla bakcak bikaç saniye sürüyormuş.
belki de vajinismus için normal doğum daha iyidir. genişler azıcık
bizim akrabanın çocuğu poyraz.. ama tam poyraz.. esip geçiyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?