Normal istiyenlerin bebisleri makat gelisli
Ben sezeryan istiyorum kucuk adamim 3 haftadir
Kafasini dayadi ole bir baski yapiyoki odum kopuyo
Cöö yapicak diye
Eki Görüntüle 964693
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
Zaman yaklaştıkça bizimde endişelerimiz korkularımız gün yüzüne çıkıyor.
Ben bugünlerde deliksiz uyuyorum ama gündüzleri de halsiz oluyorum. Gündüzleri de uyuyorum.
Kasık ve bel ağrılarım arttı. Doktorum bunların normal olduğunu bebek aşağı doğru inişe geçtiği için bir de bebek büyüdüğü içn taşıdığın ağırlığın arttığını bu yüzden ağrıdığını söyledi. Bir de benim bebiş ters biliyorsunuz artık bu yüzden legen kemiklerim çok fazla ağrıyor.
Karnım bir tık daha büyüdü sanırım çatlaklarıma bir kaç daha çatlak eklendi ve karnım daha da kaşınmaya başladı.
Burnum tıkanmaya başladı. Bu da vücudumuzdaki kan miktarının artmasından kaynaklanıyormuş.
Tuvalet ihtiyacımı giderirken bebeğin aşağıya baskısını hissetmeye başladım.
Toplam 15 kilo almış durumundayım
Benden bu kadar aklıma gelenler...
Normal istiyenlerin bebisleri makat gelisli
Ben sezeryan istiyorum kucuk adamim 3 haftadir
Kafasini dayadi ole bir baski yapiyoki odum kopuyo
Cöö yapicak diye
uzun zamandır girip yazamıyorum, okumaya da bir türlü yetişemiyorum. önceden konuşulduysa affola. benim bebeğim makatla geliyomuş,yani daha dönmemiş. normal doğum istiyodum ama dönmezse mümkün değil sanıyorum.benim doktor böyle moral bozacak şeyleri söylemiyo hiç. acaba herkesin bebeği döndümü? kaçıncı haftada dönmezse sezeryan deniyo bilginiz var mı?
toplamda 18 kilo aldım, 150 boyundayım, bebeğim zayıf. artık dizlerim kaldırmıyor vücudumu, dizkapağımdan aşağıya oyuksuz devam eden kütük ayaklarım var. araba kullanamıyorum, oturursam kalkamıyorum, geceleri 3-4 kere uyanıyorum, deli gibi sıkışık, ama iki tırtla geri dönüyorum..
neyse bunlar işte annelik oluyor.. bile bile lades dedim, şikayet yok (tamam genel olarak var ama gönülden değil) ...
önümüzdeki sene bence bu günleri özleyeceğiz. karnımda olsa da kıpır kıpır olsa, göbeğimi gere gere yürüsem diye..
az kaldı annesii
Normal doğumdan korkmuyorum şu çatı muayenesinden korktuğum kadar :))
Zaman yaklaştıkça bizimde endişelerimiz korkularımız gün yüzüne çıkıyor.
Ben bugünlerde deliksiz uyuyorum ama gündüzleri de halsiz oluyorum. Gündüzleri de uyuyorum.
Kasık ve bel ağrılarım arttı. Doktorum bunların normal olduğunu bebek aşağı doğru inişe geçtiği için bir de bebek büyüdüğü içn taşıdığın ağırlığın arttığını bu yüzden ağrıdığını söyledi. Bir de benim bebiş ters biliyorsunuz artık bu yüzden legen kemiklerim çok fazla ağrıyor.
Karnım bir tık daha büyüdü sanırım çatlaklarıma bir kaç daha çatlak eklendi ve karnım daha da kaşınmaya başladı.
Burnum tıkanmaya başladı. Bu da vücudumuzdaki kan miktarının artmasından kaynaklanıyormuş.
Tuvalet ihtiyacımı giderirken bebeğin aşağıya baskısını hissetmeye başladım.
Toplam 15 kilo almış durumundayım
Benden bu kadar aklıma gelenler...
Bendensin sende... Can yakmıyor evet bu muayene ama o verdiği sıkıntı yok mu can yakması gibi bir şey oluyor. Derin derin nefes alınca hiç anlamıyorsun bile... Şimdiye kadar 1 kere alttan muayene oldum onda da bu sıkıntıyı yaşadım. Sancı filan her şeyi aşarım gibi geliyor ama bu sıkkınlık mahvediyor. Ben savaşçıyım her şeyi atlarım
Ben deliksiz uyumayı özledim..
Sanırım çok su içtiğim için gece bile en az 3 kes tuvalete kalkıyorum..
Oğluşum bi dönüyo kafası aşşada, bi dönüyo hopp ayaklar aşşada.. :))
Heyecanla bekliyoruz geri sayım başladı
Yaa geçen gün hastanedeki hemşirede aynı şeyi söyledi,
yeğeninin adı poyrazmış ve çok yaramazmış bi daha düşün dedi ama artık değiştirmek istemiyorum :))
Süper valla en azından dönme ihtimali var sürekli bir aşağı bir yukarıysa. Benim oğlan az tembel sanırım 29. haftadan beri bağdaş kurmuş oturuyor hiç döndüğünü hissetmedim ki doktorda her gittiğimde aynı şeyi söyledi bu oğlan çok rahat keyfi yerinde diye
bir yan yatış da benim kızdan :) sen 32. haftada normal doğum yaptırıyoruş diye doktorunu değiştir bu sefer de minnak kızın yan dönsünçok kızdım dün ona, babasının kızı dedim, eşek kızım dedim; eşim 1 haftadır sezeryan yaptırsak aldırıversek diyordu bir aksilik olmadan belli ki babasını duymuş 2 kontrolde de baş aşağı duran kız yan yatmış :)) bana komplo kuruyorlar baba-kız
sağlıklı gelsin de yavrum varsın sezeryan olsun napalım :)
Canım bugün aramadılar beni. az önce aradım ama yardımcı olamayız o fuara özel fiyatlardı dediler
bir yan yatış da benim kızdan :) sen 32. haftada normal doğum yaptırıyoruş diye doktorunu değiştir bu sefer de minnak kızın yan dönsünçok kızdım dün ona, babasının kızı dedim, eşek kızım dedim; eşim 1 haftadır sezeryan yaptırsak aldırıversek diyordu bir aksilik olmadan belli ki babasını duymuş 2 kontrolde de baş aşağı duran kız yan yatmış :)) bana komplo kuruyorlar baba-kız
sağlıklı gelsin de yavrum varsın sezeryan olsun napalım :)
Benimde poyraz diye bir öğrencim wardı canım çok efendi ve çalışkan bir ogrenciydi
Ayy böle şeyler duymak istiyorum birazcık rahatlıyım :)
Oğlumda öle uslu efendi çalışkan olur inşallah :)
Benim de bir akrabamızın oğlu var.8 aylık. O kadar şirin bir çocuk ki çok hareketli maşallah. Ama cin gibi şirin bir çocuk...
Ayy ama çocuk dediğin birazda cin gibi olsun...
Bıcır bıcır olsun konuşsun falan böle sürekli sevimli sevimli
Bir doğsunlarda sağ slaim onların popolarını yeyim bennnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?