2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Eee kızlar biraz babacı oluyor malesef, bu duruma alışsan iyi olur canım
Ama bence senin kızda döner o bi kere bulmuş doğru yolu bi daha bulur :)

Kıskanırım valla daha şimdiden babacı olmasınlar yaa sahi daha umut var döner değil mi :) doktor çok ters duruyor bu kız dedi ya bakalım :) doğsunlar da bizim elimize bir düşsünler, görsünler anne mi lazım baba mı:)

37-38 e kadar yolumuz var canım tabi benim gibi inat olupda sancıyı bekleyeceklerde var.Sancı da bebeğin dönmesine yardımcı oluyormuş diye biliyorum.

Kizlar 37+0 da yirtmismi oluyoruz yani
Ciger gelisimi tamamlanmis oluyo dime
Bu arads curudu sol yanim nasipse
Bi dogurayim sirtustu serilicem bigunde doktora
Inince bakirkoy sahilde hokkali bi turk kahvesi..beklerimm

çatı muayenesinden korktukları halde normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar sanırım bir şeyi atlıyorlar, normal doğumda doğum olana kadar sık aralıklarla açılma kontrolü yapılıyor, ebeler sık sık kontrol ediyor arada doktor gelip bakıyor. yani korkutmak istemem ama alttan kontrol normal doğumun rutini, ve bence gereksiz yere korkuyorsunuz, defalarca açılmam kontrol edildi ve ben de alttan muayeneden korkan biriydim. şunu söyliyim büyütülecek bir şey değil, bir kaç saniye sürüyor, biraz canınız acıyor ama abartılacak kadar değil. normal doğum istiyorsanız bunlar olacak, kafanızda büyütmeyin rahat olun, doktor ya da ebe aşağıya bakmıyor bile hemen elini sokup iki parmağını çevirip çıkartıyor. çatı kontrolü adı altında kontrol olmadım ama farklı değil anladığım kadarıyla. uzattım ama bence kendinizi alttan kontrollere hazırlayın ve bunu çok normal olduğunu unutmayın. boşyere de korkmayın..

Normal doğum yapacağına inaniyorsan 10 saniyelik muayene vız gelir.tam açılma olana kadar bi kaç defa baktıkları için alisiyorsun yeterki kasma derin nefes al gözlerini yum açtığında bitmis olacak

Normal doğum için evde düzenli sancılari bekleyin ilk doğumlar genelde uzun oluyor hastaneye gidince doktorlar aceleci davranıp suni sancıyı veriyorlar ve klasik hikaye saatlerce çekilen sanciya ragmen açılma olmaması sebebiyle son anda sezaryene dönüyor.doğum kurslarına katılmak gereksiz korkuları azaltacaktır 5dakikada bir e düşünce sancılar hastaneye gidilmeli.bu süreci nekadar evde gecirirsek dalgaları daha kolay atlatabiliriz hastane ortamı e sık muayeneler geriyor.doğal sancı en iyisi nefes aldiriyormus bende doğal dalgalarimi bekliyorum istiyorum

peki şimdi ben ilk sancılarda hastaneye gitsem.. bana deseler ki doğum başlamış henüz açılma yok ya da 1 santim filan. bende tamam desem eve dönsem 5-4 dakikada bir gelene kadar evde geçirsem olmaz mı? yani ilk muayenede doğum başlamış diye beni hastanede tutarlar mı? en iyi sancı çekme bence evde, hastanede tanımadığın insanlar, doğumhane de bekliyosun filan birde nst ye bağlıyuorlar hareket edemiyorsun.. evde paşa paşa beklerim ben

Sende mi benim gibi planlı sezeryann istiyorsun canım bende aşırı normal doğum korkusu var bu gidişimde konuşacak doktorumla ben sezeryann istiyorum diyeceğim. Bende doktorun keyfi yere sezeryann yapmam demesinden korkuyorum

Ben de hic cati muayenesini falan dert etmiyorum tek derdim agda kıl tuy isini cozmeden bakmak zorunda kalmasin doktor 37. Hafta yaptiricam ondan sonra oglum dogsa bile hic sorun degil benim icin delimiyim ne :))
Bu gun kontrolum vardi 34+1 gunluk oglum 2450 gr boyu da 48 cm. Bizim oglan pek hareketli degil zaten pek tembel hatta cogu zaman korkuyorum hareketsizliginden stresten agladigim bile oluyo. Karnimda 6 rakami seklinde duruyo kafa asagida sol tarafta ve benim karnim sadece kafasinin oldugu yerden yirtildi. Bundan sonra ben her hafta gidicem kontrole nst ye 36. Haftadan sonra bakicaz dedi doktorum.

bence bir kere bizi yakaladılar mı bırakmazlar
onlara göre evde beklemek bir risk bişey olursa falan diye düşünürler heralde. ama bende dayanabildiğim kadar evde beklemek istiyorum. ama şöylede bişey var. ben epidural iğne istiyorum ve onuda 4-6cm açıklıkta yapıyolarmış. 7 olduğu zaman etkisini gösterene kadar doğum yapmış olursun dedi doktor. bende gittiğimde açıklığımın 7 olmasından korkuyorum. açıkçası napıcağımı şaşırdım

çok iyiymiş.. kaçardım ki

ee ya o sancı doğum sancısı değilse, gazsa mesela benim teyzem 3. çocuğunda 4 kere doğuma o kadar tecrübeye rağmen bilememiş gazman.. ooofff off
7 santimden 10 santime o kadar hızlı açılmıyor ki benim bildiğim.. gerçi kişiden kişiye değişir.. kesşe bir ebe tanıdğım olsaydı eve çağırırdım

öyle oluyor doğru
allah iyi dr karşılaştırsın hepmizi
Mart anneleri aklınızda duyulmamış yada size değişik gelen erkek bebek isimleri varsa yazar mısınız?
arkadaşımın oğlunun adı tardu mesela
benim gibi 37.haftada olup adet sancısı gibi ara ara sancısı olan var mı? 2 gün önce doktora gttm nst de herşey yolundaydı bebk de iyiydi doktora sormadım da ne biliym sorsam mı acaba bişe olur mu diye
benim oluyor bazen canım
iki öğrencim vardı bir kız biri erkek ikisinin adı beraydı mesela konabiliyor kıza da erkeğe de
kızlar codulu geldi mi bugün

ben mi kaçırdım arada

Şanlıurfa birecik ilçesi fırat nehri kıyısında çok güzel yaptılar kıyıyı bekleriz
sene 2003 şanlıurfada çalıştım bireciği çok beğenmiştim kelaynak kuşları falan görmüştüm çok hoştu oralar urfayı severim çok güzel günlerim oldu orda

valla planlı sezeryan olacağından ben sancı beklemeyeceğim

Ay ins ole bisi denezler yaaaa yapamicam sey icin nie kendimi zorliyimkiii

Aslında öyle birşey demeye hakları yok ama gıcık bir doktora denk gelirsek diyebilir. çatı darlığı ne kadar sezeryann sebebiyse annedeki korku da sezeryann sebebidir hasta hakları denen birşey var. Ama işte insan yine de tedirgin oluyor

Bugün 6 saatlik yolculuk yaptım kızlar hertarafım ağrıyor özellikle belim.benden geçmiş artık yolculuk

Slm kizlar bugun doktor kontrolumuz vardi askim kizim donmemis hala haftaya kesin belli olur dedi donerse cati muanesi yapicak nasil oluyor acaba? Bebis 2900 kg 49 cm olmus donmezse sezeryan tarihimiz nasipse 20 subat yine poz vermedi bize buzulmus yavrum kiyamam zaten karnimin sekli top gibi:)

o nasıl bi gaz sancısıymış ki doğum sancısıyla karıştırmış bizim başımıza neler gelcek acaba gün gelir anlatırız inşallah burada
ayyy bilemiyorum yaa gitsek bi türlü evde beklesek bi türlü :26: Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…