2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım günaydın.. Bi kaç bisi sormak istiyorum izninle? 0-6 yas gurubu derken bebekler de geliyor mu yani en küçük kaç yasında bi cocuğa yüzme öğretirsin? Buradaki yüzme havuzlarında maalesef 0-6 yas yok hep merak etmisimdir nasıl yüzmeye başlarlar minikler? bu arada gercekten cok iyi bi isin var her yonden yüzmeye bayılırım bende bebeklerime ogreticem ins..:)

Ay canım ya o koku co zor benim biraz azaldı artık cok fenaydı dedigin gibi özellikle apartman kokuları cok fena geliyor insana..ben bazen bol naneli sakızlardan ağzıma aldım koku hafiflesin diye tabi o da sana kokuyorsa bilmiyorum ama belki faydası olur diye yazıyorum..

Haklısınız , sarışın oldum ve ayın sonunda gebeliğimi öğrendim.Hatta evde hep bunun esprisi dönüyor.Keramet saç rengindeymiş diye :) 16.haftaya kadar bekleyip bitkisel boya ile orjinal rengime döneceğim.Doğuma kadar bakım haricinde rengiyle uğraşmamış olurum.Tavuğa bende ara verdim.Aslında hamilelik bir nevi detoks oldu benim için.Kozmetik kullanmıyorum,deodorant parfümler kutulara kondu,kaldırıldı.Bunlar hepsi önlem takdir Allahın,sağlıklı bebekler dünyaya getiririz inş.
Sevgiler

doktor ilaç veremem sadece rapor verebilirim yatacaksın dinleneceksin dedi. ama ne burnumu durdurabiliyorum ne öksürüğümü. bir de alerji olmuşum, bebek yağı yaptı sanırım. göğüslerim deli gibi kaşınıyor fısır fısır kabardı. psikolojim bozuldu. azıcık havam değişsin diye girdim buraya da. uyuyamıyorum da.

Çok geçmiş olsun. Çocuklarda çok kusmalı bir salgın var, Allah yardımcınız olsun. Çok kusuyorsanız bol su içmeye çalışın, doktorum söylemişti hatta yetmiyorsa serum verilsin. Bebeğin susuz kalması tehlikeliymiş... Ben hamileliğimin başında günlerce hastanede yattım, acillerden çıkamadım. Gebelikte çok zorluyor hastalıklar... Virüs ise antibiyotik işe yaramıyor ama mutlaka doktor kntrolünde olun.

negüzel,ben hep böyle dua ediyorum,rabbim sağlık versin biz hem çalışır hem yavrularımızı büyütürüz,herşey onlar için onların geleceği için

Canım ya bol bol dinlen geçer ins. Bebe yağının alerji yaptığını bi kişide daha okumuştum burda allah kolaylık versin..

dün doktora gittim ama o zaman bu kadar ilerlememişti. aile hekimine gittim. belki de kadın doğumcuya gitmeliyim. kusmalarımı da hamilelikten sandım. sanırım hastalıktan. olmazsa bugün tekrar doktora giderim. teşekkür ederim cevap için.

Canım ya bol bol dinlen geçer ins. Bebe yağının alerji yaptığını bi kişide daha okumuştum burda allah kolaylık versin..

ah keşke yatabilsem. öksürük krizi başlıyor yatınca. bebeğe zarar verir mi bu öksürükler? çünkü artık kasıklarım ağrıyor. öksürürken pırt diye doğurmaktan korkuyorum. psikolojim çok bozuk. güçsüz bir anne mi olacağım şu hastalıkta bile zorlandım diyorum. bu sefer de buna üzülüyorum.

:))) ben ilk bebeğimde kozmetik, krem vs kullanmadım. Doğum sonrası yüzümde lekeler oluştu meğer gebelik ve doğum sonrası güneşten koruyucu ile korunmak çok önemliymiş. Hijyen olsun diye çok yıkamaktan ellerimde atopik dermatit oluştu halen geçmiyor, meğer bol bol nemlendirmek lazımmış. Yüzüme, göz altıma nemlendirici sürmedim süte geçmesin vb diye ama uykusuz gecelerden sonra göz altlarımda öyle derin kırışıklar oluştu ki, 2 yılda ancak ve çok uğraşarak yok ettim. Yani bazen ilaç ya da yardımcı ürün kullanmamak ta zararlı olabiliyormuş. Her bünye farklıdır tabii ama doktora danışarak, dermokozmetik olan bazı ürünleri kullanmak faydalı olabiliyor.

Rica ederim ne demek. Lütfen moralinizi bozmayın. Ben kadın doğuma gidince KBB ve gögüs hastalıklarına sevk etmişti birlikte yönetmişlerdi durumu. Hamilelerde ihmale gelmiyor. Gebelikte bağışıklık sistemi düştüğü için bu pis virüsler daha çok saldırıyor bize. Güçlü olacağım, bu hastalık bitecek, ben yeneceğim diyin. Ben 10. Haftada hastalanmıştım ve 3 doz antibiyotik verilmişti. Şimdi sizin gebelik haftanız daha ileri plasenta geliştiği için bebeği koruyordur çok daha şanslısınız. Bol dinlenme, bol sıvı, ve moral çok önemli. Minik çok kuvvetlidir içerde merak etmeyin. Güzel haberlerinizi bekliyoruz, çook geçmiş olsun tekrar.

çook sağolun. moral oldu yazdıklarınız. evde yalnız yatıyorum. eşimin toplantısı var. bitince gelecek. bir de doktora gidersem iki güne toparlarım inşallah. inşallah herkes hamileliğini sorunsuz bir şekilde geçirir.

Öyle düşünme canım. Çok hassas dönemdeyiz bağışıklık sistemimiz çok zayıf ilaç kullanamıyoruz bu yüzden hastalıkları kolay atlatamıyoruz. Ben gribi çok zor atlattım 2 hafta sürdü. Tam geçiyor derken idrar yolu enfeksiyonu geçirdim peşinden ishal oldum. Tamamen güçsüzlüğümüzden şuanki zayıflığımızdan kaynaklanıyor üzme kendini bol su bol c vitamini ıhlamur ballı Limonlu su devam. Bu aralar bnm baş ağrılarım var. 2 gündür mesela umarım geçer

Geniz akıntısı öksürük yapıyo o yüzen yatinca çoğalır arkana 2-3 yastık koyarak yarı oturur vaziyette yatmayı dene canım..bu durumda bile bebeğini düşünüyosun bak cok iyi bi anne olacaksın ins:)

Son düzenleme:
Canım cok gecmis olsun sana da..bas agrısı bende de var ama garip olan kalabalık veya hatasız ortamda durduğumda oldugunu farkettim..benim onceden migren de vardı tedavi oldum ve cok hafifletmişti aynı ağrılar geri geldi resmen ins hamileliğe bağlıdır ve kalıcı degildir..

kızlar çok dikkat edin salgın varmış. öksürmekten ciğerlerim kopuyo adeta. karnımı tutuyorum kuzuma bişey olmasın diye kuru kuru öksürük başka bişey yok. birde şiddetli baş ağrısı Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. hepimize şifa versin..

sana da çok geçmiş olsun canım. geçecek ama biraz zaman alacak herhalde. şu birkaç günü atlatsam gerisi kolay olur inşallah. baş ağrıları da normal. benim de iki gün içerde davul çaldılar. kan dolaşımı hızlandığı için baş ağrısı yapıyormuş. en kısa zamanda seninki de geçer inşallah...

ah ah hem öksürük hem mide bulantısı yapıyor. şimdi dediğini yaptım. biraz uyurum inşallah. mesajlarınız iyi geldi kızlar. hepinize teşekkür ediyorum.

Bence de değiştirmelisiniz.Bu haftaki randevularda doktorun kontrol etmesi gereken çok şey var,kafa yapısı,genişliği,kaval kemikleri,idrar kesesi vs. kontrol etmiştir tabi ki ama daha iyi bilgilenmek,ilgi görmek diyalogta olmak insanı rahatlatıyor,sizin beklentilerinizi karşılamıyorsa değiştirmelisiniz diye düşünüyorum.Buarada sorunlarınız geçti değil mi artık?Evdesiniz,yemek yapabiliyorsunuz?

Yazdıysanız kaçırdım mı bilmiyorum ama kontrol ne zaman ya da oldu mu?Tedirginliğiniz geçti mi yani miniği gördünüz mü diye merak ettim. :)

selam kızlar, Cumartesi günü evlilik yıl dönümümüz diye eşimle yemeğe çıktık. Biraz üşüttüm oturduğum yerde pazar günü de biraz bebek market dolaşalım derken sağlam hasta oldum. Dün işe gelemedim bugün de sürünerek kalkıp gelmek durumunda kaldım, yönetim kurulu toplantısı var diye. Kasıklarım öksürmekten harap olmuş durumda, bitki çayı içemiyoruz ilaç içemiyoruz ne yapcaz biz yaa ??

canım ben sabah aç karnına gitmitim kıpır kıpırdı bebeklerin ne zaman uyuyacağını uyanacağını bilemiyoruz o konuda yapılabilecek birey yok ama dokorun hibir bilgi paylamaması insanın moralini bozuyor zaten meraktan gitmiyor muyuz doktora..özele gdiyorsan belli bir süre kontrole gidebiliyorsn ücretsiz o ara ansını dene istersen nerede oturuyorsun nereye gidiyorsun
ah canım yaa bende doğurmuşumda emzirmeye alışıyorum miniğimi ok güzeldi anlamlarına bakıyorum hamileler görüyorsa yorumlanmaz diyor, sürekli bebekle meşguluz ondan böle
çok zor bir durum canım bana da oluyor arada mesela en ilginçlerinden biri makineden yeni çıkan çamaşırlarımın bana çiş kokması
limon yağı okaliptüs yağını falan bir mendile sıkıp onu koklayabilirsin
ah kuzum ah ben geen hafta çok hastaydım ve dr ilaç vermedi antibiyotiklik birşey olmadığı sürece vermiyorlar bana da yatıp dinleneceksin ıhlamur vs içeceksin dedi öksürükten uyuyamıyordum baını birkaç yastıkla destekleyebilirsin bir de okyanus suyu ve şırıngayla temizliyordum sinüslerimi o da rahatlatıyordu beni mümkün olduğunca evden çıkma yat dinlen üstünde de battaniye falan olsun
hmm hamilelikte cilt daha fazla kuruyor birde havalar soğumaya baladı ondan da geriliyor cilt.eninde sonunda birazcık atlayacağız o allahın emri sen düzenli olarak nemlendir kendini ve sakın kaşınma

bu ara herkeste bir alerjik durum var ben bir süredir yağ sürmediğim halde yine kaşınıyorum hormonal biraz, kaşımamaya dikkat etmemiz gerekiyor,okaliptüs yağı iyi gelebilir açar nefes yollarını yastığına bir damla damlat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…