• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ben ayaklarımı üşüttüğümü düşünmüyorum, işyerinde sürekli tayt + bot giyiyorum ve botlarım sıcak tutuyor. ama tayttan dolayı üşütüyor olabilirmiyim bilmiyorum :((

Canım,
İç çamaşırı çorap satan yerlerde termal taytlar varmış,çok sıcak tutuyormuş.Kızkardeşimde bana alıcak..tavsiye ederim..
Bende çok üşütürüm de ..Şu anda da tayt giyiyorum kazaklarla tuniklerle..pantolona geçemedik henüz..Tayt rahatlık valla..

Âmin canım inş güzel çıkar herşey benim 1/50 bu beni çok korkutuyor gece gözüme uyku girmedi gözlerim şişti ağlamaktan

inşallah canım...
benim bi arkadaşın da riski yüksek çıkmıştı,prof a gidiyordu.. prof, amniyosentezde düşük riski çok yüksek,aldırmayı düşünmüyorsan,kesinlikle yaptırma demişti...arkadaşım da yaptırmamıştı ve şimdi çok sağlıklı bir kızı var,hamileliğini zehir etmesi yanına kar kaldı! bunun gibi pek çok daha örnek var malesef...

Allah korusun down lu deseler kıyabilecek misin bebeğine? ya da amniyosentez yaptırıp, Allah korusun, düşük olur da, sağlıklı olduğu anlaşılırsa o vicdan azabı....
ağır yazdım belki ama,kendimi senin yerine koyup yazdım....

benim de çok sorunlu gidiyor bu gebeliğim...Rabbim hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin...

Bilmiyorum kızalar ne yapacağımı çok zor eşim büyük bir ihtimal yaptırmayı düşünüyor ben ise kararsız ve korkuyorum destekleriniz için hepinize çok tşkr ederim

Ben henüz başlamadım.doktorum MUSTELA yı önerdi.içinde daha az kimyasal vs.varmış.elastik gücü diğerlerine göre iyiymiş.eczaneye sipariş verdim.

bu arada karnım feci kaşınıyor.sanıyorum geriliyorum ve göbeğim belirgin oldu iyice.

abim aktar.ısrarla vazelin ve tatlı badem yağı kullanmamı öneriyor.

bende bepantol ve johans.bayby bebe yağının tavsiyesini duyuyorum etraftan.

bence çatlak için herşeyi bir arada kullanmayın zaten cilt cok hassas oluyor ben sadece nıvea bebe yağı kullanıyordum alerji oldum hemde 15 gün çektm kıpkırmızı oldu karnım :) kaşıntıda cabası

kızlar bişi sormak istiyorum sizce yüz üstü yatıyor olmam bebeğe zarar verirmi ancak öle rahat ediyorum :((
artık yüzüstü ve sırt üstü yatmak yok yüzüstü yatarken bebeğe zarar verebilirsin.sırt üstüde kan akışında sorun yaratıyor sol tarafa yatmaya alıştırmalısın kendini

selam arkadaşlar ben normalde cok üşüyen biriydim hamilelikten beri bir kere olsun üşümüyorum ya:)evde düşük derecede çalışıyor kombi bana cok sıcak geliyor sizdede öylmi acaba?

bence çatlak için herşeyi bir arada kullanmayın zaten cilt cok hassas oluyor ben sadece nıvea bebe yağı kullanıyordum alerji oldum hemde 15 gün çektm kıpkırmızı oldu karnım :) kaşıntıda cabası

artık yüzüstü ve sırt üstü yatmak yok yüzüstü yatarken bebeğe zarar verebilirsin.sırt üstüde kan akışında sorun yaratıyor sol tarafa yatmaya alıştırmalısın kendini

selam arkadaşlar ben normalde cok üşüyen biriydim hamilelikten beri bir kere olsun üşümüyorum ya:)evde düşük derecede çalışıyor kombi bana cok sıcak geliyor sizdede öylmi acaba?

ya ben sırt üstünden başka yatış şeklinde rahat edemiyorum yatamıyorum da yanlara döndüğümde hem batar gibi hissediyorum hemde karnımın üstüne dönüyorum ne yapacam bilmiyorum :31:

aynen cnm,bende normalde çok üşüyen biriyimdir,kombiyi bile açmıyorum,sıcak geliyor ev,gece yatarken çok sıcak oluyor üstümü açıp duruyorum...

Kızlar ne güzel cinsiyetler baya belli olmuş:) Hala öğrenemeyenlerdenim bende, 15+4te randevum var inşallah acaba görebilir mi dr diye düşünüyorum ama sonraki haftalarda değişebiliyormuş o zaman pek bi anlamı da kalmaz. Bakalım hayırlısı artık;)

kızlar bişi sormak istiyorum sizce yüz üstü yatıyor olmam bebeğe zarar verirmi ancak öle rahat ediyorum :((
Ben normalde yuzustu yatarım ama kızımda hıc yatmadım. bu defa yuzustu cok yattım -mıdem yanıyor dıye-..son kontrolde
doktorum "artık yatma" dedı. yatmamalısın.
ya ben sırt üstünden başka yatış şeklinde rahat edemiyorum yatamıyorum da yanlara döndüğümde hem batar gibi hissediyorum hemde karnımın üstüne dönüyorum ne yapacam bilmiyorum :31:
alısamazsan hamıle yastıgı al. ya da ılk once ıkı bacak arana -ozellıkle dız mesafesınde- yastık koyup yatmayı dene.

Canım ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı gayet normaldi ama kan testi istemedi doktorum 16 haftada 4 lü test yaptırdım oda 1/50 çıktı oran neyapacağımı şaşırmış vaziyetteyim çok korkuyorum

Demek ki kan değerlerin yuksek çıkmış. Benim oğlumda da ultrason sonuçları çok iyiydi. Kan değerlerim yüksek çıkınca şok olmuştuk, doktor 4'lü tarama yapılması gerekli demişti. O sonuclar cıkana kadar ne kadar gözyası doktugumu, iyi cıkınca ne kadar sevınıp yıne ağladıgımı bır ben bılırım. Sonra da amniyosentez dısındakı tum yontemlerın sadece bır olasılık hesabı oldugunu anlayınca da doğumdan sonra sapaslam oğlumu görene dek içimde ufak ta olsa hep bir şüphe olmuştu.

Bu testler nedir biliyor musun? Tamamen istatistik hesabı... Mesela down sendromlu cocuklar arasında bır tarama yapılmıs. Bılmem kacıncı haftada burun kemıgı gorulmemıs. Hepsının ense kalınlıgı bılmem kac cm uzerındeymıs. Annelerın kandakı beta hcg vs degerlerı 16. Haftada beklenenın % bılmem kac uzerındeymıs vb.

Senın su ankı duygularını anlıyorum. 50/1 yuksek bır olasılık... ama sadece bır olasılık... Gercek sonucu sadece ıkı sekılde ogrenebılır ınsan, amnıyosentez ve dogumdan sonra bebegının yuzune bakarak... Tum bunlar etik olarak bile çok çok tartısılır konular...

Umarım senin sonucların da iyi cıkar, insallah hersey yolundaysa sadece bır olasılık yuzunden bebegını aglayarak ne kadar da uzmus etkılemıs olacaksın. Saglam durmaya, bu konuyu kesın sonuclar cıkıncaya dek dusunmeye calıs...Dualarımız senınle, ıyı haberlerını beklıyoruz dort gozle...ozelden de her zaman yazabılırsın...

çok samimi söylüyorum sağ tarafıma yatsam en fazla 1 saat sonra zonklama ve batmalarla uyanıyorum sola yatsam yine aynı sabaha kadar böyle idare ediyordumki normal hayatta yüzüstü yatmaya bayılırım.Ama zararlarını biliyorum yüzüstü hiç yatmadım sırt üstü 12.haftaya kadar yatmaya calıştım.şimdi sol trafıma bacak arama silikon yastıklardn koyarak yatıyorum cok rhatladım.

aynen cnm,bende normalde çok üşüyen biriyimdir,kombiyi bile açmıyorum,sıcak geliyor ev,gece yatarken çok sıcak oluyor üstümü açıp duruyorum...

aynen yangın ayşe oldum iyice :)

merhaba kızlar 3 gündür annemdeydim dün geldim sizde coşmuşsunuz o arada cinsiyetler belli olmuş ne güzel, annemdeyken ben de annemin dr una gittim belki cinsiyet söyler diye devlet dr u o kadar tatlıydı ki küçük yerlerde devlet iyi oluyor gerçekten bu zamana kadar özele gidiyorum daha renkli ultrason görmemiştim kalp atışı duymamıştım anneöin dr unda duydum ilk, her şeye rağmen bacak arasında kordon olduğu için söylemedi dr yine

bu arada geçen hafta idrarımda iltihap çıkmıştı dr kültür testi istemişti 2. test temiz çıktı ama kasık ağrılarım devam ediyor hem de zaman zaman şiddetleniyor doktorumu aradım tekrar progestana başlamamı söyledi annemin dr u da bebek aşağıda dikkat et demişti bu ağrıların sebebi bebek aşağıda olduğu için mi acaba? dr 3 hafta sonra gel dedi zaten 2 hafta önce gitmiştim kendisine poffff ben kesin görünürüm bir başkasına arada...

Demek ki kan değerlerin yuksek çıkmış. Benim oğlumda da ultrason sonuçları çok iyiydi. Kan değerlerim yüksek çıkınca şok olmuştuk, doktor 4'lü tarama yapılması gerekli demişti. O sonuclar cıkana kadar ne kadar gözyası doktugumu, iyi cıkınca ne kadar sevınıp yıne ağladıgımı bır ben bılırım. Sonra da amniyosentez dısındakı tum yontemlerın sadece bır olasılık hesabı oldugunu anlayınca da doğumdan sonra sapaslam oğlumu görene dek içimde ufak ta olsa hep bir şüphe olmuştu.

Bu testler nedir biliyor musun? Tamamen istatistik hesabı... Mesela down sendromlu cocuklar arasında bır tarama yapılmıs. Bılmem kacıncı haftada burun kemıgı gorulmemıs. Hepsının ense kalınlıgı bılmem kac cm uzerındeymıs. Annelerın kandakı beta hcg vs degerlerı 16. Haftada beklenenın % bılmem kac uzerındeymıs vb.

Senın su ankı duygularını anlıyorum. 50/1 yuksek bır olasılık... ama sadece bır olasılık... Gercek sonucu sadece ıkı sekılde ogrenebılır ınsan, amnıyosentez ve dogumdan sonra bebegının yuzune bakarak... Tum bunlar etik olarak bile çok çok tartısılır konular...

Umarım senin sonucların da iyi cıkar, insallah hersey yolundaysa sadece bır olasılık yuzunden bebegını aglayarak ne kadar da uzmus etkılemıs olacaksın. Saglam durmaya, bu konuyu kesın sonuclar cıkıncaya dek dusunmeye calıs...Dualarımız senınle, ıyı haberlerını beklıyoruz dort gozle...ozelden de her zaman yazabılırsın...

Çok sağol canım amiyosentez kesin yaptırıcaz oda beni korkutuyor Allah'a sığındım inş yawruma birşey olmaz desteğin için çok tşkr ederim

Çok sağol canım amiyosentez kesin yaptırıcaz oda beni korkutuyor Allah'a sığındım inş yawruma birşey olmaz desteğin için çok tşkr ederim

Insallah. Bizi mutlaka asamalardan haberdar et... Burada hepımız anne adayıyız, ıyı kotu gunlerımız olacak. Bırbırımıze destek olmak ıcın burdayız.

bende bu sıralar kendimi hep yanlız hisediyorum geçen hafadan beri eşim eve hep gece yarısından sonra geldi hele iki gecedir ikide geliyo buda benim sinirlerimi bozuyo durduramıyorum kendimi ağlıyorm sürekli çok mutsuz hissediyorum kendimi çokkk:43::43::43:

bende bu sıralar kendimi hep yanlız hisediyorum geçen hafadan beri eşim eve hep gece yarısından sonra geldi hele iki gecedir ikide geliyo buda benim sinirlerimi bozuyo durduramıyorum kendimi ağlıyorm sürekli çok mutsuz hissediyorum kendimi çokkk:43::43::43:

Geç gelmesinin sebebi işiyse o senin için bebeğin için çalışıyor öyle düşün :)) üzülüp bebeğini de üzme

İyi günler kış ayı hastalıklarla geçiyor oğlum eşim ben hepimiz hastaydık iyi ki kardeşletim var gelip yardım ediyolar

Back
X