Demek ki kan değerlerin yuksek çıkmış. Benim oğlumda da ultrason sonuçları çok iyiydi. Kan değerlerim yüksek çıkınca şok olmuştuk, doktor 4'lü tarama yapılması gerekli demişti. O sonuclar cıkana kadar ne kadar gözyası doktugumu, iyi cıkınca ne kadar sevınıp yıne ağladıgımı bır ben bılırım. Sonra da amniyosentez dısındakı tum yontemlerın sadece bır olasılık hesabı oldugunu anlayınca da doğumdan sonra sapaslam oğlumu görene dek içimde ufak ta olsa hep bir şüphe olmuştu.
Bu testler nedir biliyor musun? Tamamen istatistik hesabı... Mesela down sendromlu cocuklar arasında bır tarama yapılmıs. Bılmem kacıncı haftada burun kemıgı gorulmemıs. Hepsının ense kalınlıgı bılmem kac cm uzerındeymıs. Annelerın kandakı beta hcg vs degerlerı 16. Haftada beklenenın % bılmem kac uzerındeymıs vb.
Senın su ankı duygularını anlıyorum. 50/1 yuksek bır olasılık... ama sadece bır olasılık... Gercek sonucu sadece ıkı sekılde ogrenebılır ınsan, amnıyosentez ve dogumdan sonra bebegının yuzune bakarak... Tum bunlar etik olarak bile çok çok tartısılır konular...
Umarım senin sonucların da iyi cıkar, insallah hersey yolundaysa sadece bır olasılık yuzunden bebegını aglayarak ne kadar da uzmus etkılemıs olacaksın. Saglam durmaya, bu konuyu kesın sonuclar cıkıncaya dek dusunmeye calıs...Dualarımız senınle, ıyı haberlerını beklıyoruz dort gozle...ozelden de her zaman yazabılırsın...