• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
MERHABA ARKADAŞIM 2 çocuk annesiyim aralarında 3 yaş var ... şunu söylemeliyim ki herkesişte şöyle zor olur böyle zor olur büyük kıskanır zarar verir faln filan dedi hata öyle ki beşiğin üstüne kafes yaptırdık kyınvalidem öyle istedi . inanırmısın oğlum hiç bir zaman kardeşini kıskanmadı en ufak canını yakmadı kendide huysuzlanmadı hani derlerya işte yanında sevme ilgilenme hiç öyle şeyler yaşatmadı bana oğlum üstelik bana çok düşkün olmasına rağmen ( mesela hastaneden çıkınca oğlumla bir kavuşmamız vardı anlatamam 2mizde salya sümük ) ama şimdi çocuk doğrsam biliyorum ki kzım kıskanır üstelik 6 yaşında ona güvenemiyorum :1:

Suanda yanımda bir ablam var onunla paylaştım hatta; bak bizimkiler yine iyiymiş beşiğe kafes yaptıran kayınvalideler var diye... Bana demez mi 2. Ciyi düşünen yok ayol, onların derdi günü oğlan, olsa olsa onun kafasına bir kask takarlar diye:)) iste tam da demek istediğim buydu:))))

canım benim beşiğe kafes yaptırmak benim fikrim değildi nitekim kayınvalidem istedi eşimin ailesiyle sürekli ortak bir yaşam içerisindeyiz bazı konularda bişey diyemiyorum zaten 2 hafta sonra kaldırdım ... kayınvalidem bira fazla karışır bende eşi araa kalmasın dye ses etmedim anlayış meselesi bir yerde

Merhaba,

Bizde de daha cinsiyet belli olmadı. 10-15 gün önce detaylı ultrasonda da bir yorum yapmadı, birkaç gün önce normal ultrasonla baktığında da. Benim üçlü testim de 2 hafta sonra, o zaman belli olur diye umut ediyorum. Doktorumun yaşı var biraz, gözü mü görmüyor nedir :1:

Ben de kasık ağrısı nedeniyle magnorm kullanmaya başladım bu hafta. Onun etkisiyle mi bilmiyorum ama ağrılarım azaldı bir iki gündür. İnşallah size de iyi gelir.

Bu kasık ağrısı dediğiniz bıçak saplanır gibi olanlardan mı 3 gündür böyle bir ağrım var sağ tarafta:(

Birdde şey var bir kerecik nescafe içsem birşey olur mu yaa :(

Canım sen anne olarak endişeleniyorsun bu çok doğal.. Ben belki de hormonların etkisiyle suan hersey cok guzel olacak dıye dusunuyorum. Ogluma karsı dıkkatlıyım, karnı bebek resimli eski hamile tshirtlerimi bile gıymıyorum, görünce bebeğin resmini üzerimde tasıyorum onunkini tasımıyorum sanır olumsuz etkilenir diye. Ben böyle hissederken onların sürekli çocuğu ve beni bu konuda irrite edecek davranışta bulunmaları beni biraz uzuyor:((. Mesela beşiğe kafes yaptırmak isteseler ortada hiçbir sorun yokken ben çok buyuk tepki verirdim:(

en iyisi doğal davranmak okuduğum kaynaklarda o ilk şoku çocuğun yaşaması gerektiği ve ailenin bunu olumsuz bir tablo haline çevirmeden olayları doğal seyrinde devam ettirmeleri gerektiği yazıyor.tabi teorik kısım tamam da pratikte ne yapacağız hep birlikte göreceğiz.biz eşimle çokta fazla bebek hakkında konuşmuyoruz oğlum varken.dediğin tshirtlerden almayı düşünüyordum çok sevimli duruyorlar ama hiç senin gibi düşünmedim gerçektende iyiki söyledin gerçektende çocukların hayal dünyası o kadar geniş ki...o kafes meselesi de çok abartılı değilmi? ben olsam çok tepki verirdim çok.

kızlar hamilelikten ötürü alından ve agresif olabiliyoruz lütfen kırmayalım birbirimizi ne gerek var üzülmeyelim:34:

evet ya ne olmuşki öyle:44:

aslında tamda benim duygularımı yazmışsın.aynı sorun bizdede mevcut ama bu kaygıları yaşayan benim aslında ailede oğlum bebek geldiğinde 4,5 yaşında olacak ve çok hassas bir çocuk inşallah sorunsuz geçer bu dönem .bahsettiğin kitabı bende okuyorum kaygılarım hepten artıyor eşim normal atlatacağız diyor ama ben oğlumun bu konuda etkilenecek olması düşüncesine bile dayanamıyorum.şimdilik kardeş fikrine tepki yapmıyor normal karşılıyor bakalım neler olacak

saygı duymadığımı söylemedim ben sadece hayret ediyorum ve etmeyede devam edeceğim.tercih kişiye aittir.sonuçta özel bir bölüm olarak algılamıyorum ben vücudumuzun bir parçası kol bacak gibi bence.dediğim gibi ben sağlıkçı bir ailenin çocuğuyum annem hemşire babam sağlık memuru abim kadın doğum uzmanı.böyle yetiştim ben utanılacak yada çekinilecek bir durum olarak hiç görmedim.bu benim fikrim sadece başkalarının düşüncelerine elbette saygılıyım

Benimki de üç yaşında olacak, hep kendi kardeş istiyorum diyordu. Ben hep erkek kardeşi olursa daha iy anlaşır daha çok oyna diye dusunuyordum ama kızım olacak bakalım hayırlısı umarım boyle de oynarlar...,Çok sevecen, çocukları seven, paylaşan bir çocuk ama bilmiyorum Allah bozmasın inşallah...

doğrudur canım malum bütün erkek ailesinde vardır bu tutum bişey diyemicem Rabbim herkes için hayırlısını nasip etsin ...birde oğlunun kişiliğini anltmışsın benimkide öyleydi ...buna dayanarak çok korkmamanı dilerim inşaAllah oğlun seni çok yıpratmaz bu dönemde ...benim kız gibi olmaz inşaALLAH yoksa yakar başını :1:

Kontrolüme 9 gün kaldı, çatlamak üzereyim geçmiyor günler, 1 ayy çok uzun bir süre ya, çok merak ediyorum her şey yolunda mı diye :31:

Sanırım kafayı çok takmaktan olacak, dün rüyamda bebeğimi gördüm çok netti, gözlerinin rengi bile belliydi maviş maviş :nazar::emir_bebek:

İnşallah iyi haberler alırız :16:

canım üzülme benimde aynı ikinci bebekte çabuk çıkarmış karın.bende 3,5 aylık dediğmde kimse inanmıyor en az altı aylık gibiyim çünkü

şahsen ben asla kadın doktora gitmem çevremde ne kadar arkadaşım varsa hiç memnun olmadılar kadınlardan.ilk çocuğumdada erkekti doktorum şimdide öyle.bu arada bu adamlar doktor yani ben kadın erkek diye ayıranlara hayret ediyorum.emin olun hiç biri bizim vücudumuzla ilgilenmiyordur amaçları işlerini yapmak.bu arada benim ağbimde kadın doğumcu belki bu yüzden bu denli rahatımdır.

Benim doktorumda erkek.cok memnunum doktorumdan.biliyorsun benimde tup bebek iki yildir ayni doktordayim.tupbebekte iki gune bir alttan muayene ediyorlar tabi birde ameliyatlar var.ben hic utanip cekinmedim neticede adam isini yapiyor.benimgibi bircok hastasi var.sanirim ilk gidis bir atlatilsa daha rahat olunur.kadin erkek ayrimindan degilde ilkdefa alttan muayenede herkesden cekiniyorlar ama mecbur kalinca kadin doktorda daha rahat oluruz diye dusunuyorlar bence.

Benimki de üç yaşında olacak, hep kendi kardeş istiyorum diyordu. Ben hep erkek kardeşi olursa daha iy anlaşır daha çok oyna diye dusunuyordum ama kızım olacak bakalım hayırlısı umarım boyle de oynarlar...,Çok sevecen, çocukları seven, paylaşan bir çocuk ama bilmiyorum Allah bozmasın inşallah...

şanslısın ne güzel kızın olacak.bende çok istedim ama nasip yine erkekmiş.

en iyisi doğal davranmak okuduğum kaynaklarda o ilk şoku çocuğun yaşaması gerektiği ve ailenin bunu olumsuz bir tablo haline çevirmeden olayları doğal seyrinde devam ettirmeleri gerektiği yazıyor.tabi teorik kısım tamam da pratikte ne yapacağız hep birlikte göreceğiz.biz eşimle çokta fazla bebek hakkında konuşmuyoruz oğlum varken.dediğin tshirtlerden almayı düşünüyordum çok sevimli duruyorlar ama hiç senin gibi düşünmedim gerçektende iyiki söyledin gerçektende çocukların hayal dünyası o kadar geniş ki...o kafes meselesi de çok abartılı değilmi? ben olsam çok tepki verirdim çok.

arkadaşım az önce açıkladım ama henüz görmedin herhalde :16: ddiğim gibibu zamanlarda ortak yolu bulabilmek en iyisi ... sonuçta herkesin bir yaşam şekli var ve onun dişına çıkmak pekte mümkün olmuyo ... küçk bir örnek : genelde işte ben karıştırmam asla dediğini yapmam gibi takmam gibi biz gelinlerde öyle bir durum vardır ya ben onu yapamam da yapmam da ... eşime kıyamam bir defa ...birde yapımda öyle değildir sonuçta o gelip yapacağını yapar o gittikten sonra ben yine istediğimi yaparım :21:

Benim doktorumda erkek.cok memnunum doktorumdan.biliyorsun benimde tup bebek iki yildir ayni doktordayim.tupbebekte iki gune bir alttan muayene ediyorlar tabi birde ameliyatlar var.ben hic utanip cekinmedim neticede adam isini yapiyor.benimgibi bircok hastasi var.sanirim ilk gidis bir atlatilsa daha rahat olunur.kadin erkek ayrimindan degilde ilkdefa alttan muayenede herkesden cekiniyorlar ama mecbur kalinca kadin doktorda daha rahat oluruz diye dusunuyorlar bence.

ben kimsenin düşüncesine niye öyle demiyorum sadece benim için şaşılacak bir durum bencede adamlar işini yapıyorlar neticede.belkide dediğin doğru benim ilk çocuğumda tüp bebek buda öyle.biz o kadar çok muayene geçiriyoruzki sanırım utanmaya vakit kalmıyor :27:

arkadaşım az önce açıkladım ama henüz görmedin herhalde :16: ddiğim gibibu zamanlarda ortak yolu bulabilmek en iyisi ... sonuçta herkesin bir yaşam şekli var ve onun dişına çıkmak pekte mümkün olmuyo ... küçk bir örnek : genelde işte ben karıştırmam asla dediğini yapmam gibi takmam gibi biz gelinlerde öyle bir durum vardır ya ben onu yapamam da yapmam da ... eşime kıyamam bir defa ...birde yapımda öyle değildir sonuçta o gelip yapacağını yapar o gittikten sonra ben yine istediğimi yaparım :21:

evet canım sonradan gördüm yazdığını.sayfayı yenilememişim:26:

hemen bakayım bugün :)

canım inşallah sorun olmaz ailenin tutumu ve çocuğun karakteri önemli bu noktada ben kardeşlerimi hiç kıskanmamıştım hatırlıyorum ama onlar beni kıskanıyordu :1: halamın büyük oğlu küçüğünü çok kıskandı görümcemin büyük oğlu küçüğünü kıskanmıyor gibi yapıyordu ama içi içini yiyordu,bazen çocuklar ilgiyi paylaşmak istemiyorlar özellikle 5 yaştan küçük olanlar daha benmerkezli oldukları için problem olabiliyor ama geçici bir durum elbette bebişler doğunca diğerlerini sevmeye onlarla ilgilenmeye devam ediliyor ama çocuklar anlamıyorlar umarım zorlanmadan atlatırsınız umarım öngörülen problemler yaşanmaz ama yaşanırsa bile geçici olacağını bil tatlım sıkma canını

Çok tesekkur ederım canım ınsallah dedıgın gıbı olur.

canım benim beşiğe kafes yaptırmak benim fikrim değildi nitekim kayınvalidem istedi eşimin ailesiyle sürekli ortak bir yaşam içerisindeyiz bazı konularda bişey diyemiyorum zaten 2 hafta sonra kaldırdım ... kayınvalidem bira fazla karışır bende eşi araa kalmasın dye ses etmedim anlayış meselesi bir yerde

Ben seni çok iyi anladım canım, kayınvalidenin düşüncesi benimkilerle aynıymış ona güldük ama ikinciye yani yeni doğacak ufaklığa değil, birinciye kafayı takmıs durumda bizimkiler...

Aynen vallahi... Zaten ilk çocuga ilk verdiğin mesaj kardesıne zarar vereceğin kesin, ona yaklasma... Bizimkiler oğluma artık normal şekilde bakıp davranmıyorlar onu hıssıedıyorum, hani bir kişiye hatalı davrandıgın zaman üzerinde bir eziklik duygusu olur ya öyle işte... Bu gücüme gidiyor... Allah izin verirse her ikisine de yetebilmek için elimden geleni yapacagım. Bunu onlara nasıl anlatacağım bilmiyorum!

doğrudur canım malum bütün erkek ailesinde vardır bu tutum bişey diyemicem Rabbim herkes için hayırlısını nasip etsin ...birde oğlunun kişiliğini anltmışsın benimkide öyleydi ...buna dayanarak çok korkmamanı dilerim inşaAllah oğlun seni çok yıpratmaz bu dönemde ...benim kız gibi olmaz inşaALLAH yoksa yakar başını :1:

Sağol canım:)) Belki de biraz cadı bir kız lazım herkesin hakkından gelsin hi hihiii:))))

ben kimsenin düşüncesine niye öyle demiyorum sadece benim için şaşılacak bir durum bencede adamlar işini yapıyorlar neticede.belkide dediğin doğru benim ilk çocuğumda tüp bebek buda öyle.biz o kadar çok muayene geçiriyoruzki sanırım utanmaya vakit kalmıyor :27:

Aynen utanmaya vakit kalmiyor.daha onceden yazmistim burda arkadas gibi olduk doktorula.gecen kizinin fotolarini gosteriyordu esime.esim kiz istiyorda doktorumda kendi kizini anlatti.seninde dedigin gibi yine olsa yine erkek doktora giderim.

merhaba arkadaşlar,
@Lilacsofie arkadaşım, kayınvalidenler endişelenmekte aceleci davranıyorlar bence, henüz bebek gelmedi, ilk çocuğunun nasıl davranacağını bilmiyorlar daha. kardeşini görünce emimin en çok o sevinecektir. kıskanması da çok normal olmalı, minicik dünya tatlısı bir şey olacak sürekli kucakta olacak neticede bebek. hem gerekirse bir çocuk psikoloğundan görüş alırsın, bu kadar üstelemelerine gerek yok şimdiden. endişe etmeleri gereken senin sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçirmen olmalı öncelikle.

doktor konusunda ben de çok önyarglıydım kadın doktorlara karşı.ilk evlendiğimde bir kadın doktora kontrole gitmiştim ağrım çok oluyordu.bana hiç acımadan vajinal ultrasonu bir dayadı. ağlaya ağlaya kalktım.üstüne de azar yedim. şu anda gittiğim hastanedeki çok meşhur bir erkek doktordan randevu almak istedim ama bir yıl sonraya gün verdiler, ben de aynı hastanedeki kadın doktoru seçtim mecburen. dünya tatlısı bir kadın, çok sıcak. hastanede yenidoğan ünitesi olmadığı halde ben yine de doktoru çok sevdiğimden hastane değişikliği konusunu erteliyorum.

Kızlarrrrrr bugün çok detaylı ultrasona girdim bebişin kalbi böbreği, kemikleri herşeylerine bakıldı, çok şükür herşey yolundaymış, renkli ultrasonda yüzünü ellerini ayaklarını gördük çokkkk sevimliydi ultrason yaklaşık 1 saat kadar sürdü ve resmen bi tarafımıza 200 TL kaçtı :) ama olsun bence değerdi o yumuk minik eller ayakları bir görmeliydiniz bu arada asıl şoku cinsiyet konusunda yaşadık bugüne kadar 3 yere gittim 3ü de erkek demişti şimdi detaylı ultrosonla bakılınca kızışım olacağını öğrendik %99 ihtimal verdi doktor heyooo yaşasın kzıışım olacak oğluş da olsa çok sevinicektim ama kızışa da çok sevindim annesinin bitanesi gelio inşallah dünyaya :) bu arada en çok kime bakarsan ona benzer çocuk dediler masaüstü görüntümü miranda kerr yaptım hahaha belli mi olur belki tutar :)

Back
X