• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bağırsaklarınızı çalıştıracak besinleri mutlaka göz önünde bulundurun ..Sancıların çoğu bağırsakların yapmış olduğu baskıdan oluşuyor.

Merhaba arkadaaslar bugun ultrason kontrolum vardi bende mayis annesiymisim 28 mayis dediler :1:

grip oldum, hayırlı olsun:(
burnum kapalı nefes alamıyorum.
işteyim. limonlu çay, kivi, acı biber falan tükettim ama şimdide midem bulanıyor:(((
geçmiş olsun canım dinlenmelisin okyanus suyu rahatlatıyor burnu bir de şu breathright ı dene yatarken
Kızlar ben bir haftadır çok şeker tüketir pldum günde bir iki paket bitiriyorum ama midem ekşiyor sürekli ne yapayım bebeğime zararı oluyomudur ki

ben bır aydır tatlı aserıyorum... öyle böyle degıl.. hatta gıdıp aclık tokluk sekerıme bakıldı bırsey yokmuş. dr da sutlu tatlılardan ye dedi... yenedıgım zamanda ruyalarıma gırıyordu kalkıp su ıcıyordum:) hergun bır tane sutlaç yada bır dılım tavuk gögsu yıyorum kendımı kandırıyorum. normalde baklava lokma yemeyen ben sımdı olsa da yesem dıyorum:)
kızlar dikkat edin gebelik şekeriniz çıkar allah korusun tarçınlı süt ile bastırın tatlı ihtiyacınızı arkadaşımda eker ıktı ok zorlanıyor allah korusun bebişleri de tehlikeye atmayalım
sevinirim canım bilgilendirisen.ben karsıyakada oturuyorum.

canım merakımdan soruyorum adının yanındaki rakamlar neyi temsil ediyor?

kızlar bugün idrar tahlilimi yaptırdım yarın göstereceğim doktora yalnız tahlil yaptırmadan önce unutup çok su içmiştim etkisi olmuşmudur acaba?bu arada bugün kremlere falan baktım piyasa arraştırması için sebamed in atlak kremini gördüm daha önce hiç duymamıştım fiyatı çok uygundu watsons da 15tl biooil de 25 tl idi,4. aya kadar elimdeki nemlendiricileri bitirip 4. ayda atlak için özel kremlere karışımlara başlamayı düşünüyorum

Kizlar aslinda adet gunu hesaplamalarina gore dogumum 6 hazirandaydi bugun ultrasonla 28 mayis olacagi soylendi.bebegim sukur bi problemi yok allah herkese bebegini saglicakla almayi nasip etsin:16:

merhaba canım
ben egepol hastanesi gökalp tokaç a gidiyorum doktorumdan çok memnunum
eğer onda randevu bulamazsan hakan sabırlı ve cem büyüktosun için de çok iiyi şeyler duydum giden arkadaşlarım var memnunlar

izmirli arkaşdaşlar varmış ben de izmrdeyim.sizler nerelerde oturuyorsunuz belki tanışıp ilerde de oyun grubu falan oluruz ne dersiniz:emir_bebek:

Canım sıkma canını doğduktan sonra anlarlar onlarda..en guzel anlatma bicimi davranışlardir zaten..en cok sen seversin sonuçta o senin oğlun büyükler sadece kuruntu yapıyorlar sanırım..aslında oğlunun kardeşi olması asıl oğluna en buyuk hediye artık canı gibi seveceği bi kardeşi olacak bütün cocuklarda gözlemlediğim kiskansada kıskanmasa da kardeşler cok seviliyor ve kıskanmak sadece ailenin tutumuyla kısıtlı degil biraz da cocuğun fitratiyla alakalı..ins oğlun kardeşini hemen kabullenir sende zorlanmazsin sabır konusunda..kayınvalideler de iki cocuğunuzun uyumuna ve senin iyi idarene bakıp oğlunu saçma bi sekilde sahiplendiklerine pişman olur..

Katılıyorum canım cok saçma bi iddia..secim doktoruna gore değişen bi durum kadın erkek diye ayırmak cok komik.. Ayrıca tercih meselesi en basta..Sanırım hepimiz hamile olduğumuz için cok komik bi tarzda mevzuları tartışmaya cevirebiliyoruz..:) ve ayrıca yazıyla anlasirken bu tur problemler hep olur..sende kırılma kimse kırılmasın bende kırılmadım gecen günkü mevzuda cunku fikir fikirdir saygı duyanı dinler sende saygı duyarsın saygı duymayanı da dinlemezsin kıymet vermezsin olur biter canını sıkmaya gerek yok canım..hadi gitme gel aramıza sohbete devam..

Kocaman bir gülümseme oluştu yüzümde yazdıklarını okuyunca. Çok sağol canım dileklerin için, aminnn diyorum.

hayırlı akşamlar kızlar :16: ne güzel cinsiyet öğrenenlerimiz olmuş Rabbim tamamına erdirsin :emir_bebek: bir çoğu arkadaşımızın ortak sorunu : gebelik haftasına göre önden yada geriden gelmesi bebeklerin.... nacizane paylaşyım eltimin 3 hafta ileriden geliyordu tabii onda şekerde vardı belki onunda etkisi vardır bilemiyorum neyse bebek çok kilolu işte 5 e yakın doğar falan dedi doktorlar sezaryna aldilar 10 günü vardı 3560 gram doğdu çocuk hastaneden çıkarkende 3 150 düştü ..... şimdide kız kardeşi için aynı şeyi söylemişler ve onunki 1 ay önden gidiyormuş düşünün artık ockta beklenen doğumu aralık a çekmişler ..... yani diyeceğim o ki çok fazla takmayın kafanıza herşey olacağına varır :21:[hayırlısı olsun canım yaa. sen cinsiyet öğrenmedin mi daha tahmin falan da mı yok.

Çok şaşırdım, kilolu oldugu için doğumu bir ay öne çekileni ben ilk kez duyuyorum. Sanki kilosu çok olsa da, haftasına göre bir organ vb gelişimi var diye bilirdim. Mesela en önemlisi akciğer gelişimi... Belki de SAT tarihi yanlış mı demek istediler acaba, bilemedim şaşırdım.

Çok şaşırdım, kilolu oldugu için doğumu bir ay öne çekileni ben ilk kez duyuyorum. Sanki kilosu çok olsa da, haftasına göre bir organ vb gelişimi var diye bilirdim. Mesela en önemlisi akciğer gelişimi... Belki de SAT tarihi yanlış mı demek istediler acaba, bilemedim şaşırdım.

yani banada çok abes geldi başta ...eltim kendide 1 hafta kadar önce doğum yaptı gününden bende şaşırdım anlıcan :44: bende oğlumu 4.200 gr dünyaya getirdim gerçi benimki de doğmadı 42. haftada geldi ama :emir_bebek: valla ha bilemicem ... neyse doğursun nasıl olsa haberim olur ayrıntılardan o zaman buraya yazarım inşaAllah unutmazsam :1:

Kizlar aslinda adet gunu hesaplamalarina gore dogumum 6 hazirandaydi bugun ultrasonla 28 mayis olacagi soylendi.bebegim sukur bi problemi yok allah herkese bebegini saglicakla almayi nasip etsin:16:
demekki senin bebei de önden gidiyor :)

canım 5,6 . aylardan sonra annede eker çıkarsa bebek de etkileniyor ve şekerden ötürü kilo almaya başlıyor ki bu kötü bir şey daha doğmadan bebek eker hastalığı ve obeziteyle karşı karıya geliyor bu yüzden makarna pilav patates şeker....bunlardan uzak durmamız lazım kızlar meyve de fruktoz içerdiği için ona da dikkat etmeliyiz vitamin diye meyveye abanmayın eker içeren gıdaları tüketirken yanında yanında bol protein alarak dengelemeye çalışmalıyız örenğin muzu sütle makarnayı(makarna az olacak) yoğurtla tüketmeye çalışmalıyız bilinçli anneler olalım sağlıklı bebişler doğuralım:34:

hadı pazarlık yapalım:))
Benım annem -kahve duskunu bır aıleyız..ustelık Turk kahvesı bıle degıl...Turk kahvesı saglıklı netıcede- kardesımde hergun ıcmıs..
KArdesım pek olmamıs ama olsun:)))

Off burnuma kokuları geliyor böylee ama nasıl aşeriyorum resmen çokta düşkün değilimdir aslında:(
Kardeşin idare eder durumda mı peki ? Olmamış derken :D Vazgeçicem içmekten sanırım :)

:20::20::20:

bak ben kahve delisi bi insanım (insandım) :) ilk zamanlar ağlıyordum içicem diye ama eşim izin vermiyordu bikere sütün içine azıcık kattım içtim gizli:52:

ama doktoruma sorduğumda bebeğin vucudundan 100 saat kafein atılmıyormuş için rahat ediyorsa iç bakalım ama ben izin vermiyorum dedi.Çikolata bile masum gelirken kıyamam ben o vucutlara az sabır sonuçta bunca dert tasa acı sevinç onlar için değilmi anne olmak kolay değil

Benim sormak hiç aklıma gelmedi yani 3 gündür böyle. Ben çok aramam kahveyi 40 yılda bir lakin aşeriyorum işte. Neyse anlaşılan o ki bu sevdadan vazgeçip kendimi portakala vermeye devam edeyim :)

Canım benimde vardı o kasık ağrısından doktor bana magnorm verdi magnezyum düştüğünde vücutta ağrılar olabiliyormuş. Nescafe konusundada bence Can'ın istediyse içebilirsin bişey olmaz. Benim isteseydi içerdim. Ama sütlü ya da latte falan içerdim. :)

Doktor randevusunada çok var arayıp söylesem muayene etmem lazım der. Düşünmekteydim ama şu bebeğin vücdundan 100 saat atılmaması kafamı karıştırdı :D

Son düzenleme:
Günaydın kızlaar, herkes iyidir umarım.
Bugün kontrolüm var, 15 gün sonra ilk kez görücem kızımı,özledim:) Dün de oğlum diziyle uçarak karnıma zıplamıştı oynamak için, çok canım yandı, yürürken biraz da acıma oluyor inşallah bir sorun yoktur.

Off burnuma kokuları geliyor böylee ama nasıl aşeriyorum resmen çokta düşkün değilimdir aslında:(
Kardeşin idare eder durumda mı peki ? Olmamış derken :D Vazgeçicem içmekten sanırım :)

Benim sormak hiç aklıma gelmedi yani 3 gündür böyle. Ben çok aramam kahveyi 40 yılda bir lakin aşeriyorum işte. Neyse anlaşılan o ki bu sevdadan vazgeçip kendimi portakala vermeye devam edeyim :)

Doktor randevusunada çok var arayıp söylesem muayene etmem lazım der. Düşünmekteydim ama şu bebeğin vücdundan 100 saat atılmaması kafamı karıştırdı :D
bende cok severim kahveyi ama ya filtre yada turk kahvesi 2-3 günde, gunde bir fincan iciyorum yemeklerden 2 saat geçmesini bekliyorum tabiki.. Cunku Demir emilimini azaltıyor.. Ben hamilelikte bu kadar kendimi kısıtlamak istemiyorum sonuçta 2 birim kafein alınabilir deniyor..ayrıca bi rivayete gore turkkahvesi içen annelerin bebekleri Zeki olurmuş:)
ama granül kahveden uzak duruyorum illa 2 si bi arada olanlardan falan da degil kavonozda olanlardan da..cunku saglikli kahve tanesi suya girdiğinde eriyip kaybolmaz..sende içeceksen filtre yada turk kahvesi iç derim..

Günaydıııınnnnnn anneler ve bebişleri;
Benim bugün 11'de kontrolüm var, çok heyecanlıyım inşallah herşey yolundadır. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin...

Günaydıııınnnnnn anneler ve bebişleri;
Benim bugün 11'de kontrolüm var, çok heyecanlıyım inşallah herşey yolundadır. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin...
Cinsiyet belli olur artık heralde:) hadi iyi randevular :) iyi haberlerle gel.

Günaydın herkese ne güzel kontrolleriniz var ben çok özledim kizimi 2 hafta oldu görmeyeli.Bugun dayanamadim aradim doktorumu izindeymis.aslinda ayda bir randevu verdi.Baska doktora ddarandevu almistim onada 7 araliga verdi. Günler geçmek bilmiyor anliyacaginiz. Kontrolleri ilan arkadaslar hepiniz güzel haberlerle dönün inşallah :)

kızlar dr um bana şurup verdi benical diye. içiyorum ama bebeğime bişey olur diyede korkuyorum:( ben haftaya ankaraya gideceğim çok bunaldım. kayınvalidemler orada. aşure yapacakmış bana:) gitmişken çok iyi bi dr var onun muayenesine gtmek istiyorum ama. cinsiyetini söyler belki gitmişkende bişeyler alırım:) çok heyecanlıyım 1 hafta nasıl geçecek acaba. burdaki dr uma kontrolüm 6 aralıktaydı. ozmana kadar bekleyemezdim zaten:)

Back
X