• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Günaydın kızlar Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelikleriniz ? :) Kızlar bir kaç günden beri benim kasıklarımda ve karın bölgemde ağrı ve arada batar gibi de oluyor sizde de oluyor mu böyle şeyler ?

16.Hafta
Rahim genişlemesini destekleyen bağlardan dolayı sırt ve karın ağrıları yaşayabilirsiniz. Ağrınızı azaltmak için yataktan veya sandalyeden kalkarken dizlerinizi birbirinden açık ve geniş tutun.

Kızlar çok üzgünüm geçen hafta 4 lü test yaptırdım bugün sonuçları aldım 50/1 dawn sentromu riski çıktı oran çok fazla doktorum karından sıvı almayı önerdi çok korkuyorum bebeğime birşey olmasından kafayı yemek üzereyim allahım yardım et
Ayyy uzulme lutfen bu durumu o kadar ok kısı yasıyor kı. hemen amnıyo dusunme bı kac goz daha gorsun. hakkınızda hayırlısı
ben doktor konusunda nekadar bahtsız biri oldum böyle :( doktorum ayrılmış hastaneden okadarda memnundum aradım telefonla acıbademe geçmiş offf off şimdi işim gücüm yoksa doktor araştırıcam medipole gidipte memnun olduğunuz biri varmı?:43:
offff kotu olmus.. neyse kı cok alısmadan gıtmıs..daha sonra gıtseydı daha kotu olurdu...ara ara doktor ara sımdı.
Kizlar bugun bi perinatolaga gittim. Sat.a gore 16. Haftadayim ama ovulasyon testo yapmistim ve 4gun gec yumurtlamistim hamile kaldigim ay. Bebek de hep 5 gune kadar geriden gidiyordu.hemsire illa detayliya gireceksiniz. 16.hafta muayenesi detayli usg oluyor dedi. Ben de daha erken degil mi 22de dusunuyordum ben dedim. Bu arada muayene ucreti 300, detayli 600. 22de geldiginizde 300 aliriz dedi. Randevu almak cok zor zaten. Ünlü bir dr. Gelmisken koca prof bildigi vardir diye tamam dedim. 9.30da girdim. 13te ciktim. Bebek daha kucuk olduğundan ve fazla kilolu olmamama ragmen benim karin bolgemde yag oldugundan karindan cok olcum yapamadi. Alttan bakti. Cok canim yandi. Hala bile karnim agriyor.20 dk kadar sonra seni bekleticez sonra tekrar alicam dedi. Tam 2 saat bekledim tekrar bi 15 dk bakti. Hem karindan hem alttan.sonra yine yarim saat ara sonra 2 dakika daha bakti. Cok sukur bu hafta yapilabilen olcumlerde hersey normal gozukuyor. Ikili testimde risk cikmisti. Kizimiz olacagini da bugun net bir şekilde ogrendik.12.haftada baska dr kiz olabilir demisti.ben de kiz hissediyordum zaten. Esim de hep kiz evlat isterdi. Daha cinsiyeti ogrenmeden hakkinda adiyla konusmaya baslamistik bile. Benim ikili de 10+6da yapildi detaylı usg 15+2de yapilmis oldu. Sagolsun doktorlar. Ayagina para gelmisken somurecwk ne varsa erkenden aliyorlar. Bebisim saglikli olsun da para da gitsin canim da yansin..
Elbet para onemlı degıl evladının saglıgı sozkonusu ıse...
ama sana nacızane tavsıyem doktorunu degıstır.
avantajı ne doktorunun bılmıyorum ama 2saat bekletmeler falan... sınır oluyorum boyle seylere.
Ayrıca ayrıntılıya erken gırmıssın.

Son düzenleme:
Günaydın :) bize de 120 gramlik bir oglan geliyo :) eli ayagi duzgun akli basinda vatana millete hayirli evlat olur umarim.. biz kadinlarin gonlu kiza daha yakin oluyo sanki..soyumuz yurusun Adımız devam etsin diye bi kaygimiz olmadigindan herhalde..

Gunaydınlarrrr...
Bugun guzel gecsın ya:(...
hergun boyle kalkıyorum yataktan.. sonrası malum..
Gececek Emıne sabırrrrrrrrrrrrrrrr

ya rahmınızı nasıl hıssetmıyorsunuz?
o orada arayın karıstırın:))))
Mısket gıbı bısey degıl... soyle sert bı tabaka.. herzama dokundugunuzda abdomınaller ya da kasların arasındakı oyuk gelırdı ya
elınıze...he sımdı onu arayın? bulamadınız dı mı.. ıste rahım orada cunku AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....
bulun su rahmı:))

Bu korkular nolcak bilmiyorum.bendede var ayni sıkıntı.mesele internetteki bircok site diyorki rahminizi artik elinizle hissedebilirsiniz lakin ben hissetmiyorum.sonrada uzuluyorum birsey oldu diye

Aynı durumdayız ya, hep bende okuyorum bende niye olmuyor diyorum, akşamları sürekli elim karnımda hissedeyim diye, ama hissedemiyorum ya da hissettiğim şeylere isim veremiyorum. ilk defa yaşadığımdan olsa gerek çok tedirgin geçirdim şu son 2 haftayı.
Allahım hepimize yardım etsin.

selam kızlar.. bana doktorum çatlak kremi olarak lıerac önerdi. şuan öyle bir problemım yok siz kullanmaya başladınız mı? neler kullanıyorsunuz?

Ben henüz başlamadım.doktorum MUSTELA yı önerdi.içinde daha az kimyasal vs.varmış.elastik gücü diğerlerine göre iyiymiş.eczaneye sipariş verdim.

bu arada karnım feci kaşınıyor.sanıyorum geriliyorum ve göbeğim belirgin oldu iyice.

abim aktar.ısrarla vazelin ve tatlı badem yağı kullanmamı öneriyor.

bende bepantol ve johans.bayby bebe yağının tavsiyesini duyuyorum etraftan.

Kızlar çok sağolun cvplarınız için doktorum ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakmıştı oda normal çıkmıştı kanda test yapılmamıştı 16.haftamda 4 lü test yapıldı şimdi amiyosentez yapmaya karar verdik eşimle yaşım 34 ilk gebeliğim ve korkuyorum çocuğuma birşey olmasından ve kötü sonuç almaktan dua edin lütfen

kızlar günaaydınn !!!
bende etrafımda o kadar cok duyuyorum ki cinsiyet konusundaki yanılmaları.sizden de gördüğüm kadarıyla ayrıntılı ultrasonra kopuyo dananın kuyrugu :)) çıkıyo herşey kesin bi şekilde ortaya...
tabiki erken tahmin alıp devam edenler olmuştur ama detaylı ultrason herkes için kesinlik taşıyo.
var mı detaylı ultrasonda cinsiyet tahmini değişen??

Kızlar çok sağolun cvplarınız için doktorum ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakmıştı oda normal çıkmıştı kanda test yapılmamıştı 16.haftamda 4 lü test yapıldı şimdi amiyosentez yapmaya karar verdik eşimle yaşım 34 ilk gebeliğim ve korkuyorum çocuğuma birşey olmasından ve kötü sonuç almaktan dua edin lütfen

Canım üzülme stres yapma,2 li teste bişey çıkmadıysa bence bundada bişey çıkmayacak..
Dualarımız seninle..

15+6 günlük bebek 169gr çıktı. kilosu nasıl? bir de ultrasonda 16+5 çıktı gelişimi?

Slm.emine.benimde 16+5 de kontrolüm vardı.kızımızın 164 gr.olduğunu öğrendik.
ancak okuduğum kitaplarda ve internetten araştırdığımda 17.haftalarda yaklaşık 140 gr.oluyormuş.
bizimkilerin gelişimi önde sanırım :) maşallah.

sela kızlar.. doktorumuz vardı bugün 3 lü test yapıldı. kan testi vs yaptırdım

idrarda mantar çıktı doktor önemsemedi hamilelikte olur dedi. trombositlerim çok düşmüş clexane kullandığım için olabilirmiş kontrol altında tutulacağım. umarım sorun çıkarmaz. nette okudum resmen depresyona girdim prelampsi diyorlar ağır şiddettle yazıyor. lkızımda prelampsim çok vardı basrdakla su bile içemiyordum şişkinlikten umarım bu sefer öyle olmaz :(( dua edin anneler ne olur yaaa

Yaaa ben de clexane kullanıyorum acaba var mıdır bende de böyle bir sıkıntı hem de eylülden beri kullanıyorum ?

Evimize iki kızce geliyo kızlar cinsiyetlerimiz belli oldu bugun :)

Ayyyy hem de iki tane çok şeker Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah

selam kızlar.. bana doktorum çatlak kremi olarak lıerac önerdi. şuan öyle bir problemım yok siz kullanmaya başladınız mı? neler kullanıyorsunuz?

Ben 12. haftadan beri kullanıyorum cilt problemim olduğu için ( aşırı kuruluk ). Bella b bebeyağı ve Bella b Tummy honey butter. Çok da faydasını görüyorum, eskiden günlük iğnelerimi vücuduma batırmak da çok zorlanırdım ama şimdi kremi ve yağı sürdüğüm yerlere çok rahat iğne yapabiliyorum:40:

Selam arkadaşlar..

Okuyorum herkes iyi çok şükür,bizde iyiyiz..yazacak pek bişey bulamıyorum..

2 'li testimiz iyi çıktığı için bizim dr.umuzda 3 lü testi gerek görmedi.
Çoğu dr.aynı görüşte sanırım..

13 Aralıkta kontrolümüz var.Herşey yolunda..

prenscim arada yazıyorsun merak ediyoruz :)

Ayyyy bir tek ben saniyordum sendemi hareketleri hissetmedin canim doktorum bana normal dedi ama insan yinede üzülüyor. Senin kizmiydi canim erkek miydi ? Birde kaçıncı çocukdu ?

Ben de hareketleri hissedemiyorum maalesef...

Kızlar çok üzgünüm geçen hafta 4 lü test yaptırdım bugün sonuçları aldım 50/1 dawn sentromu riski çıktı oran çok fazla doktorum karından sıvı almayı önerdi çok korkuyorum bebeğime birşey olmasından kafayı yemek üzereyim allahım yardım et

Gönlünü ferah tut az da olsa bir ihtimalin var, dualarımız seninle...

Gunaydınlarrrr...

Mısket gıbı bısey degıl... soyle sert bı tabaka.. herzama dokundugunuzda abdomınaller ya da kasların arasındakı oyuk gelırdı ya
elınıze...he sımdı onu arayın? bulamadınız dı mı.. ıste rahım orada cunku AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....

heheheh çok güldürdün beni ben ne bulabiliyorum ne hissedebiliyorum. Ööööyyle kendimce takılıyorum, geçen gün pazarda canım çilek çekti adama dedim ki amca bir tane alabilir miyim hamileyim de. Adam beni aşağılarmış gibi baktı " Sen mi" dedi. Tamam zayıfım da çooooookkk minik de bir karnım var hissedemesem de hamileyim yani :3::3:

Cinsiyet konusunda içime doğan tek his kız olursa baba için evde başka bir ağırlık oluyor,erkek olunca da anne de bir ağırlık oluyor gb :) Yani şimdi 3 böcek bir çiçek,nasıl kıymetli bir bayan var evde,varlığını hep hissetmek isteyen 3 erkek,hele büyüdüklerinde..Kızda da baba tek kalıyor ya o sadelik naiflik ona geçiyor gb evde ona hayran 2 hanımefendiii :)) Hepsi ayrı güzel :)

Büyüdüklerini düşününce zaten nasıl içim çoşuyor :))) Hepsi ayrı ayrı bir güzellik duygu..
Allahım tüm anne-baba olmak isteyenlere nasip etsin...

Ben eşim için kız olmasını çok istemiştim..Biz 6 kız 1 erkek büyüdük,babama hep aşıktım ama o sevgisini bize hiç bir zaman vermedi..Şimdi bile her adını duyduğumda sesini duyduğumda gözlerim doluyor..nasıl seviyorum nasıl seviyorum anlatamam..Sevgi görmesem de seviyorum yani..
Baba-kız ilişkini ne ben ne de diğer kardeşlerim yaşamadı,hep korkuyla büyüdük..O yüzden bir kızım olsun eşimle arasındaki ilişkiyi bende doya doya yaşayayım..O da tatsın..İnşallah bu ufaklık büyüsün de belki 3.çocuğu düşünürüm ,rabbim nasip edicek bana biliyorum sabırla onu bekliyorum..

Herkese günaydın..

16.Hafta
Rahim genişlemesini destekleyen bağlardan dolayı sırt ve karın ağrıları yaşayabilirsiniz. Ağrınızı azaltmak için yataktan veya sandalyeden kalkarken dizlerinizi birbirinden açık ve geniş tutun.
Ani hareketler yapmıyorum zaten canım doktorum Magnorm verdi ama o da midemi bulandırıyor :(
Günaydın :) bize de 120 gramlik bir oglan geliyo :) eli ayagi duzgun akli basinda vatana millete hayirli evlat olur umarim.. biz kadinlarin gonlu kiza daha yakin oluyo sanki..soyumuz yurusun Adımız devam etsin diye bi kaygimiz olmadigindan herhalde..
Hayırlısı olsun canım sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin RABBİM :) Evet her annenin içinde bir kız evlat isteği vardır. benimde içime kız doğuyo bakalm haftaya belli olucak :9:
Gunaydınlarrrr...

Günaydın canım ben pıt pıtlardan başka bişey hissetmiyorum yaaaaa :8:

prenscim arada yazıyorsun merak ediyoruz :)

Buralardayım :)) Okuyorum hep ..katılıyorum da ..

günaydın bayanlar. du a bekleyenler ALLAH yar ve yardımcınız olsun.hakkınızda hayırlı, sağlıklı haberler bekliyoruz inş.

benim hamileliktn mi başka bşey mi hiç bilmiyorum ama sol kasığımdan böbreğime sancım çok oluyo. özellikle çok afedersiniz idrara çıkarken resmen sancı çekiyorum canım çok yanıyo.usg yaptırdık böbreklerde sorun yok idrarda bakteri vardı antibiyotik kullandım. ama hala ağrılar devam. işe gelirken nerdeyse yolda hüngür hüngür ağlayacaktım.artık üstüste elbise giyinmekten sıkıldım.üşütmüyor dikkat ediyorum ama yinede bu ağrıyı dindiremiyorum.bazen çok şiddetlendiğinde sol bacağıma vuruyo ağrısı ve yürüyemiyorum. neyse sabah sabah kafanızı şişirmeyeyim.:1:

yalnız şu çatlak kremleri hakkında şunu bilir şunu söylerim eğer vücudunuz yatkınsa ne yaparsanız yapın çatlayacak. ablam 2 hamilelik geçirdi hala çıtır duruyo :nazar: maşallah tek çizik yok. görümcesi o kadar özel kremler filan kullandı yinede çatladı. ha ama size içinizin rahat etmesi için yapmanızı önereceğim 2 şey olacak (kime önerdiysem zerre çatlamadı) zeytin yağı ve vazelin. o da hani şimdiden sürmeyin.bekeyin bi karnınız çıksın,hafif kaşıntı hissettiniz mi banyodan sonra vücut sıcakken sürün.haftada 2 kere yetecektir.ben hala kendiim hiçbirşey sürmedim ve 7. aydan sonra vazelin zeytinyağı başlayacam.çokta kafama takmıyorum.bişeyleri çok incelerseniz o kadar sınkıntı olur.hamileliğin özel oluşunun farkına varın ve mutlu olun.iyi günler herkese :3:

kızlar bulantım geçti diye sevinirken demir hapıyla tekrar başladı geceleri yutucam ama bi faydası yoksa oda çok gereksiz şaştım kaldım, bulantı yakamı bırakmadı, evde yemek yapamıyorum hep kırıntı ile geçiştiriyoruz.

Canım bende de aynısı oldu. demir ilacını ve eleviti 10-15 gündür kullanmıyorum.
dra söyledim kullanmayan hastalarım var ama ileriki aylarda sende ve bebekte anemi olabilir diyor.
biraz daha dinleneyim tekrar başlayacağım.

Günaydın kızlar Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelikleriniz ? :) Kızlar bir kaç günden beri benim kasıklarımda ve karın bölgemde ağrı ve arada batar gibi de oluyor sizde de oluyor mu böyle şeyler ?

benimde göbeğimden aşağıya doğru ağrılar oluyor. ilk aylarda rahim büyümesinden olduğunu söylüyodu DRum. ama bu daha aşağıda ve sert sanki. sizde de böyle ağrılar var mı arkadaşlar?

canım günaydın, bende senin gibi geçen hafta 3lü test yaptırdım sonucum 1/310 çıktı riskli değil ama riske yakın çıktı,bir doktor yaptır dedi biri yaptırma bence dedi,ama bu şüpheyle doğuma kadar neyapardım yaptırdım geçen çarşamba, işlem korkulacak gibi değil işlemin riski var ama çok düşük bir risk,emin ellerde yaptırdıktan sonra tabi en önemlisi rabbime sığındıktan sonra bişicik olmuyor,sonra 3gün dinlenmen gerekiyor ama ben ertesi günü işe geldim:5: şükür bi sıkıntım olmadı seninde olmaz inşallah arkadaşım,önemli olan temiz çıksın sonuçlarımız birbirimize bol bol dua edelimmm rabbim sonuçlarımız temiz çıksın yüzümüzü güldürsün inşallah:16:

Back
X