• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
bu gün kontrolümüz vardı ,2 li test sonuçlarımız çıktı onları gösterdik doktora ve 3 lü için kan verdim ve bebeğimizin cinsiyetini öğrendik %90 kızımız geliyo:) bu arada bhgc değeri 109 merak edenler için ,babamız hep oğlum diye seviyodu dr kız deyince bi güldüm ben :)gerçi benim içimden hiç oğlum demek gelmiyordu inş. annesi gibi güzel bi kızımız olur:):):)

benimde göbeğimden aşağıya doğru ağrılar oluyor. ilk aylarda rahim büyümesinden olduğunu söylüyodu DRum. ama bu daha aşağıda ve sert sanki. sizde de böyle ağrılar var mı arkadaşlar?

Evet canım benimde öyle. belki de ayaklarımızı üşütüyor olabiliriz. çünkü akşama doğru karnım iyice şişmeye başlıyor benim :)

Evet canım benimde öyle. belki de ayaklarımızı üşütüyor olabiliriz. çünkü akşama doğru karnım iyice şişmeye başlıyor benim :)

ben ayaklarımı üşüttüğümü düşünmüyorum, işyerinde sürekli tayt + bot giyiyorum ve botlarım sıcak tutuyor. ama tayttan dolayı üşütüyor olabilirmiyim bilmiyorum :((

selam kızlar.. bana doktorum çatlak kremi olarak lıerac önerdi. şuan öyle bir problemım yok siz kullanmaya başladınız mı? neler kullanıyorsunuz?

bende kesinlikle genetik olduğunu düşünüyorum ve bol su tüketmeliyiz. ben geçen hafta biooil ve bebe yağı kullanmaya başldım sabah akşam biooil kullanıyorum öğlen bebe yağı 9 aralıkta kontrolüm var doktorum ne önericek bilmiyorum. ama yaptığım araştırmalara göre en çok kullanılan lierac,bellab, b phantol ve mustela. bi arkadaşımızda kullandığımız kremlerin içine ekstre vitemin ekleyebilirsiniz söylediğinizde doktorunuz yazıyor dedi.

benim evde arkonun gebeler için çatlak kremi vardı, onu kullanıyorum. sadece banyodan sonra sürüyorum. yani 3 günde bir kullanıyorum.

Kızlar çok sağolun cvplarınız için doktorum ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakmıştı oda normal çıkmıştı kanda test yapılmamıştı 16.haftamda 4 lü test yapıldı şimdi amiyosentez yapmaya karar verdik eşimle yaşım 34 ilk gebeliğim ve korkuyorum çocuğuma birşey olmasından ve kötü sonuç almaktan dua edin lütfen

Canım tarama testleri hele ki kan testleri çoğu zaman sadece bir istatistiksel değeri ifade ediyor. Burun kemiği ve ense kalınlığı, ultrason sonucları daha önemli diye biliyorum. Tarama testleri çok iyi çıkması o çocuk sağlıklı demek değil, kotu çıkması da hasta demek değil... Riskinizi yazmamıssınız ama yuksekse ve bu yuzden amnıoya karar verdıysenız olumsuz dusunmeyın lutfen. Olasılıgı yuksek cıkan hasta, dusuk cıkan saglıklı demek degıl, bu sadece belli oranda bir ihtimal...

canım günaydın, bende senin gibi geçen hafta 3lü test yaptırdım sonucum 1/310 çıktı riskli değil ama riske yakın çıktı,bir doktor yaptır dedi biri yaptırma bence dedi,ama bu şüpheyle doğuma kadar neyapardım yaptırdım geçen çarşamba, işlem korkulacak gibi değil işlemin riski var ama çok düşük bir risk,emin ellerde yaptırdıktan sonra tabi en önemlisi rabbime sığındıktan sonra bişicik olmuyor,sonra 3gün dinlenmen gerekiyor ama ben ertesi günü işe geldim:5: şükür bi sıkıntım olmadı seninde olmaz inşallah arkadaşım,önemli olan temiz çıksın sonuçlarımız birbirimize bol bol dua edelimmm rabbim sonuçlarımız temiz çıksın yüzümüzü güldürsün inşallah:16:

Âmin canım inş güzel çıkar herşey benim 1/50 bu beni çok korkutuyor gece gözüme uyku girmedi gözlerim şişti ağlamaktan

Canım tarama testleri hele ki kan testleri çoğu zaman sadece bir istatistiksel değeri ifade ediyor. Burun kemiği ve ense kalınlığı, ultrason sonucları daha önemli diye biliyorum. Tarama testleri çok iyi çıkması o çocuk sağlıklı demek değil, kotu çıkması da hasta demek değil... Riskinizi yazmamıssınız ama yuksekse ve bu yuzden amnıoya karar verdıysenız olumsuz dusunmeyın lutfen. Olasılıgı yuksek cıkan hasta, dusuk cıkan saglıklı demek degıl, bu sadece belli oranda bir ihtimal...

Canım ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı gayet normaldi ama kan testi istemedi doktorum 16 haftada 4 lü test yaptırdım oda 1/50 çıktı oran neyapacağımı şaşırmış vaziyetteyim çok korkuyorum

günaydın arkadaşlar çatlak için kakao yağını çok duydum mutlaka kullanın ben kakao yagı bulamadım aktar yok etrafımda ama kakaolu vaseline aldım iyi nemlendiriyor bilginiz olsun

Canım ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıldı gayet normaldi ama kan testi istemedi doktorum 16 haftada 4 lü test yaptırdım oda 1/50 çıktı oran neyapacağımı şaşırmış vaziyetteyim çok korkuyorum

arkadaşıma da risk çıktı amniyosentez yaptrdı (ki aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma çünkü riskli) bebekte bısrsey yok ki şimdi doğdu çok sağlıklı bir çocuk kaygını anlıyorum en ufak birşey olsun agrı sancı leke kanama hepimiz panikliyoruz ama dua etmek her zaman sınanıyoruz bunu unutma ve inş bu senin içins adece küçük bir sınavdır sonucların iyi gelir ferah tut içini bol bol dua oku bebeğinize ayetel kürsi okuyun her gün 7 tane arkdslar karnınızı tutup

Âmin canım inş güzel çıkar herşey benim 1/50 bu beni çok korkutuyor gece gözüme uyku girmedi gözlerim şişti ağlamaktan

bak ben çok okudum çok baktım forumlara 1/10 sonucu olan birinin bile temiz çıkmış üzme kendini bebeğinde üzülmesin birde bu işlemi yaptıracaksan eğer hemen karar ver ben öyle yaptım yoksa insan düşündükçe bişiler okudukça karar veremiyor,benimde ikili test yapılmamıştı ense kalınlığı ve burun normal olduğu için

ben ayaklarımı üşüttüğümü düşünmüyorum, işyerinde sürekli tayt + bot giyiyorum ve botlarım sıcak tutuyor. ama tayttan dolayı üşütüyor olabilirmiyim bilmiyorum :((

Normal zamanımızdan daha hassasız artık canım. Ben hamile kalmadan öncede ayaklarım hiç ısınmazdı şimdi de hiç ısınmıyo belki benim ondandır :)) bi çözüm yok malesef :( ama bi daha ki doktor kontrolümde tekrar sorucam :)

Normal zamanımızdan daha hassasız artık canım. Ben hamile kalmadan öncede ayaklarım hiç ısınmazdı şimdi de hiç ısınmıyo belki benim ondandır :)) bi çözüm yok malesef :( ama bi daha ki doktor kontrolümde tekrar sorucam :)

canım, aslında benimde yaz kış elim ayağım ısınmaz. anca kat kat giyincem.

lütfen kendini hemen üzme benimde abimin ikici çocuğunda çıkmıştı risk amniyosentes yapıldı ve hiç bişey olmadığı ortaya çıktı şimdi 6 yaşında bir delikanlı oldu.
bu arada benim doktorumda yaşımdan dolayı önerdi bana bu arada 35 yaşındayım.doktorum ikiyüzde bir düşük riski olduğunu söyledi bana .sırf yaştan dolayı ben yaptırmayı düşünmüyorum.sende karar vermeden önce başka bir doktorunda fikrini alsan bence iyi olur.çok zor tabi yaşadıkların allah yardımcın olsun.kötü düşünmemeye çalış lütfen.

Kızlar çok sağolun cvplarınız için doktorum ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine bakmıştı oda normal çıkmıştı kanda test yapılmamıştı 19.haftada 4 lü test yapıldı şimdi amiyosentez yapmaya karar verdik eşimle yaşım 34 ilk gebeliğim ve korkuyorum çocuğuma birşey olmasından ve kötü sonuç almaktan dua edin lütfen
Canim benim kiyamam sana simdi beni iyi dinle 6 sene önce ben 22 yasindaydim ogluma yapilan trstte 1/50 cikti down sendronu riski dunya basima yikildi.Olucem sandim Amniosentez yapildi. Cok şükür temiz cikti ama dayanamadik sonuclar cokgec cikiyor bana yillar asirlar geciyormus gibi geldi araya birilerini sokarak cok unlu bir profa gorunduk istanbulda recep bey var. Ona gorunduk o bebek sapasaglam demesine ragmen ben amniosentez sonucunu gormeden inanamam dedim sonuc temiz cikti cok sukur amam omrumden omur gitti.Simdiki gebeligimde bu sacmaliga dayanarak bu testi yaptirmadim ki zaten onceden mudahale etme sansin yok.Ama DETAYLi ULTRASON I kesinlikle tavsiye ediyorum herkeze çünkü orda bebekde bir rahatsizlik varsa dogar dogmaz bazi hastaliklarda mudahale etme sansi var. Bunu dikkate alin kizlar.Sende hic uzme tatli canini bak ben en guzel ornegim dua et bol bol icini ferah tut.

güzel anneler herkeze merhaba

bende mayıs annesi olacağım inş.bi prenses bekliyorum.
ilk bebeğim ve acemiyim çevremde de yardımcı olcak kimse yok.yardımlarınızı bekliyorum artık:1:

Back
X