2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Oyy kiyamamm :KK43:
Simdi yapilanlarla daha da yorulacak :KK43:
Insallah kotu birsey cikmasinda..
Allah yardimciniz olsun..

Su asılar bitene kadar ne bize ne de yavrulara rahat yok :KK43: Üzme kendini inşallah sadece huysuzluktan ağlıyordur. Önemli bir şey çıkmaz merak etme canım.

Canımm çok geçmiş olsun inş bi dıkıntı yoktur.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cok tesekkurler tahlil sonuçları temiz çıktı cok şükür hastanedekiler şoka girdi nasil bu kadar ağlıyor diye mememi tutmuyor doğru düzgün kilo vermiş dr söyledim bi öneride bulunmadı eve geldiğim gibi süt sagdim 2 dk da bitirdi kuzum bütün sütü :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Masallah gercektende ilk ayinda olmasina ragmen 2 aylik bebis gibi gelismis:nazar:
Bizimkinin nerdeyse 2. aydaki kilosunda. 2. ayda 5360 kg 60 cm di kizim.
15 gunde 1 kg almis masallah insallah böyle gider :nazar: cok seviyom tombik bebikleri kizimin elleri ayaklari dolu dolu olsun istiyom ama daha var :KK53:
Dogdugunda 3912 kg 53 cm de boyuydu uzun olan bir benim bebis saniyordum:KK1: Seninki gununu gecmisti hatta 41 leride görmustun sanirim?
Babasiyla annesinin boyuda uzunmu ayiptir sormasi yoksa sende hergun benim gibi sut icip ceviz mi yedin :KK52: kac kg almisdin hamileliginde ?
Benimki 39+6 da dogdu beklenen tarihte yani doktoru dinledi kizim :KK1:



Evet canim birinci aydaki kilosu çoğu bebegin ikinci ayda oldugu kilodaydi..
Maşallah iyi gidiyo gelişimi ama iste ne bileyim bu defa da fazla kilo alir da yavrumu kısıtlamak zorunda kalirsam diye korkuyorum.. (Ki, sadece anne sütü aliyo yani şuanda ama iste kurt düştü bikere içime..)
Analik ne zormus yahu. Az kilo alsa da çok kilo alsa da dert ediyo insan..

3.gün Saglik ocagina götürdüğümüzde 54 cm doğdu demiştik ebeye. O da inanmadi "hadi canim 53 gördüm de 54 duymamistim hic" dedi. Babasinin ve dedesinin (benim babam) basketçi yada voleybolcu yapma hayalleri var, Şimdiden bi spor kulübüyle anlascaklarmis ama çok beklerleerrr.. :KK33:)
Evet 41i gördüm, hatta 41 bitip 42ye girmemize 2 gün kala suni sanciyla zorla getirdik hanimi. Haala niyeti yoktu yoksa gelmeye.. Beni topigin Son mayis annesi yapti :KK9:

Anne 1.75 baba 1.80.. Doktor anasinin kizi olcak diyodu kontrollerde..:KK17:
Hamilelikte süt kokusuna bile dayanamiyodum birkaç gün eşimin zoruyla içtim sonra hic icemedim canim:)) ceviz de arada aklima gelirse yedim :KK66:
14 kilo aldim.. Çoğu gitti ama bende de göbek yok, kalça basen bayaaa büyüdü onu eritmem laaziimm..:KK52:
 
Rica ederim canım ben teşekkür ederim fikrime değer verdiğin için...

Bir süredir Deren Hanım da geceleri, Kuzey Bey gibi yapıyor. Uyandırmaya çalışsam bile yalandan meme emiyor gibi yapıyor uyuyor, biberonla içmeyi zaten hiç sevmiyor. Ne kadar içtiğini ölçemiyorum ama eminim ki ölçmeye değmeyecek kadar az bir miktar içiyor yani süt çıkarmış olsam aynen dediğin gibi ziyan olacak... Gece beslenmesini böyle az yapması kilosunu etkiliyor tabii gece en yağlı süt çıkıyor, bizimki uyuyor:KK43: Ne yapalım uyku da gıdadır...

Çalışmaya başlaman bir avantaj besleme açısından aslında. Evde bakan kişiler güzel bir ayarlama yapabilirler, 3 ya da 4 saatte bir acıkıyor olmalı. 3 saatte bir acıkıyorsa 100-110 cc, 4 saatte bir acıkıyorsa 140-150 cc kadar sütü içirmeye çalışırlar. İçerken zorlanmaya başlarsa kısa aralar verip, gaz çıkarıp devam ederler. Eğer bu tutarların çok altında içiyorsa anlaşılır ki sorun sütün değil iştahsızlık. Bu konuyu doktorunla paylaşırsın o zaman. Yok eğer bu tutarları içip halen doymuyor ve yenisini talep ediyorsa sütün yetip yetmediğne bakar gerekiyorsa mama takviye edersin. Zaten bu tutarları içtiğimde kilo alımının hemen fazlalaşacağını göreceksin. Keşke ben de Dern de aynısını yapabilsem ama hem biberonu zorunlu olmadıkça kabul etmiyor hem de sesimi duyar ya da beni görürse hemen bırakıyor memeyi bekliyor.
Buarada 125 cc gayet iyi bir rakam. İşyerinde 4 saati geçirmeden sağmalısın muhakkak ki sütün azalmasın, işin el veriyorsa üç saatte bir sağ arttığını da göreceksin böylece. Beni sütümün fazla bol olmasının da hiçbir faydası yok ki, insan sonradan anlıyor, bebeğin midesine gitmeyen sütün stok edilip durmasının ya da heran mastit problemi yaratmasının dışında faydası yok:KK43: Keşke aşırı iştahlı olsaydı da Deren içseydi...

Protein ağırlıklı beslenme de sabahları bir yumurta ve her gün muhakak et içeren yemekler gibi. Dayak gördün kaç, et gördün ye şeklinde yani canım:))

Canım sana birşey danışmak istiyorum. Kızımı emzirdikten sonra sütümü sağıyorum 100ml falan çıkıyor maximum zaten öyle amam amanda bir sütüm yok . O sütleri az az poşetlere koyup dondurucuya atıyorum. Acaba sağdığım sütü dolaba atıp aynı gün içinde sağdıklarımla birleştirip poşete koysam bir sıkıntı olur mu? En azından poşetler dolu olur israf etmemiş olurum. Bilemedim bir sakıncası olur mu? Görsen dondurucuda koca poşetler içlerinde azıcık süt va


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Puset lerden bahsediyorsun sanırım canım araba icin olanlardan ben içini doldurarak ona oturtuyorum bazen evin içinde..Bazen onda uyuyor ama ole çok uzun değil max 1 saat falan..zaten kızım ole oturup yatmayi sevmiyor hep kucakta olcak uyanıkken. .
ana kucağı tavsiye edrim biz surekli onda duruyoruz arkadaş resmini eklemişya cok yardımcı oluyor.oyuncaklara bakarken içerde soğan kavuruyorum mutfakta gozleri yanmasın die almıyorum yanıma sonraki aşamalarda yanımda şarkılarla turkulerle bakınırken hızlıca yemeğimi yapabiliyorum.
canim oto koltugundan kastin bebek arabalarinda takilan puset ler mi ana kucagi gibi.....


molfikste prima gibi pamuksu mu ici hayatim bide ne kadar.....

Puset....

ben oturtuom kizlar bu aya kadar altina bisiler koyuodum ama bu ay cikarttim dr. cok kizdi onun ici bebek anotomisine gore ayarli heme cikartin die...simdi bizim arabaya da koyuoz oto koltugu gibi kemerle takioz oh rahatiz....
ewet oto koltuğu canım içi çok derın ondan içim raha tetmedi...bizimki abladan kalma yenilerın içi daha ortopedik sanki ...

Kizlar oto koltugunu battaniye yastik gibi şeylerle desteklemeniz cok yanlıs...
Bebek vucuduna göre ayarlanmis zaten herhangi birseyle bebege yardim edeyim derken kötülük etmiş olursunuz...
Birde 2 saaten fazla kalmalari sakincali biz arabayla yolculuk yaptigimizda 1,5 ve 2 saat sonra kizimi 15-20 dk kadar kucagima aliyorum sonra tekrar oto koltuguna katip yolumuza devam ediyoruz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
mantıklı.. içinde dursa arkaya bağlasam on camada ayna yapıştırıyorsunuz e-bebekte gormuştum onu gorebileceğiniz bir açıda, sonra yollara devam hastaneye postaneye nereye istersen git..:KK52::KK51:

ben hep ba ba ba die sewiom hoppala ozaman an ne diyim de ancak bizim ki agzi hic susmuor yaaa sanirim cabuk konusucak...
agu deyınce sende tekrar et agız hareketlerını inceliyor ve yapmaya çalışıyor teşvik et onu...agu gı hu yapıyorlar şimdilik:KK1:

Buna ne dersin?

Ben kullanıyorum çok rahat tavsiye ederim. Oğlumdan kaldığı için eski model, yenisi daha da güzelmiş....Eki Görüntüle 1193581 Eki Görüntüle 1193582
:nazar:çok tatlılar uvv ne kadar uzun boylu :nazar:bahtları guzel olsun.
Hah bu arada sutunede maşallah tatlım senin sutun 3 bebek tika basa doyurur deren cok sansli riski kismeti pek bol bende onu görebilecek miyim bir gün bundan sonra artarmi acaba ?
Protein ağırlık derken kısaca diyetinden bahsedermisin ( Tavuk yumurta kırmızı et Baklagil gibi ) tahin türevi dereotu hariç bir Joker varmı? Bu işte


Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
maden suyu..:KK28:

Canim gecen gun havuzlu handaydim bunlardan alacaktim kullanimi icin 5.aya kadar filan dediler. Ee zaten kizim da oldu 2 aylik. 3 ay icin almaya lüzum gormemistim. Ama ne bileyim kanguru ile pusetide kullanamayinca caresiz kaliyorum sanki gunduz kizima biri bakmadan hicbirsey yapamıyorum oyalayacak birsey de yok.

Birde arkadaslar pusetlerin icine birsey koymamaktan bahsetmisler ama ayni seyden bahsediyoruz degil mi ? seyehat sistem bebek arabasinin oto koltugu gibi olani ? Bizimki cok çukur nasil konulur ki onun icine ?



Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
puset bizimkininde çok cukur.kucuk bi yastıkla dstekliyorum ama daha bi yere gitmedik onunla.evdede ana kucağında çok rahat sevdi bazen içinde uyuyor bile...

Hepiniz album mu yaptınız kızlar cepten yapmak mümkün mü ? Bende sorum bu soruyu?
Kuzeyin resimlerinde 1 tanecik:)
:nazar: facede anneler bayramlıklarını çekip koymuş bayıldım çok guzeller ....
Cok tesekkurler tahlil sonuçları temiz çıktı cok şükür hastanedekiler şoka girdi nasil bu kadar ağlıyor diye mememi tutmuyor doğru düzgün kilo vermiş dr söyledim bi öneride bulunmadı eve geldiğim gibi süt sagdim 2 dk da bitirdi kuzum bütün sütü :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

gecmiş olsun...sabiha pakyunanın bir makalesinde okumuştum bebeklerın aıdan sonra annelerıne nasıl kızgın ve sinirli olduklarını...:KK53:
 
Oyyy yesinler :) masallah:nazar:
Saclarda karizma :))

Ben telefondan yapmadim albumumu ama yapiliyormus sanirim biri yardimci olacaktir :)

Maşallah bebisine. .saçları benim kiziminkinden çok :KK34:

Bu dökülmüş hali teyzeleri doğduğunda simsiyah bisürü sacimiz vardi tüm hastane personeli hasta olmuşlardı Kuzeyin saçlarına suan tam kumral oldu o simsiyah saçların rengi açıldı biraz da döküldü ler...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Biri saç mi dedi:))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Eklentiler

  • $1405767408181.jpg
    $1405767408181.jpg
    26,4 KB · Görüntüleme: 30
Senin onunla sürekli konuşuyor olman çok etkili olur.
Altını değiştirirken bile konuşarak yapmanı sürekli dinler... Hatta anne karnından başlıyor bu süreç...
Bizimki şimdi Demir'le karşılıklı atışıyor bir haftadır, Demir aaaaaa, agu, aooou gibi sesler çıkarıyor Deren hemen ardından taklit ediyor, özellikle agulaşmayı çok seviyor...

ewet canim aynen ve ben konustukca sanki beni gecmeye calisir gibi off delirio :KK66:))
 
Cok tesekkurler tahlil sonuçları temiz çıktı cok şükür hastanedekiler şoka girdi nasil bu kadar ağlıyor diye mememi tutmuyor doğru düzgün kilo vermiş dr söyledim bi öneride bulunmadı eve geldiğim gibi süt sagdim 2 dk da bitirdi kuzum bütün sütü :KK43:

Cok sukur birsey cikmamis:nazar:

Bu dökülmüş hali teyzeleri doğduğunda simsiyah bisürü sacimiz vardi tüm hastane personeli hasta olmuşlardı Kuzeyin saçlarına suan tam kumral oldu o simsiyah saçların rengi açıldı biraz da döküldü ler...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:)))
Arkadasimin kizinin saclarini size gostermek isterdim ama sormadan yuklemek istemem..Gordugumde soka girdim nasil olur diye,goren herkestede once sok etkisi yaratip sonra gulme krizine sokuyor :)))
Gercekten inanilasi gb degil..
Bizim kizceninkilerde hem az hemde gittikce sari olmaya basladi yokmus gb :KK9:
 
ewet canim aynen ve ben konustukca sanki beni gecmeye calisir gibi off delirio :KK66:))

Cok zevkli degil mi? :)))
Bir de agu deyince agu diyor ilk zamanlar anne beni anliyor galiba diyordum :)))))
Ama kizce babasiyla uzun uzun aaaa oooo uzata uzata konusuyor gozumden kacmiyor degil,gunlugune not alacam bunu kiskaniyorummmmm :)))))
 
Cok zevkli degil mi? :)))
Bir de agu deyince agu diyor ilk zamanlar anne beni anliyor galiba diyordum :)))))
Ama kizce babasiyla uzun uzun aaaa oooo uzata uzata konusuyor gozumden kacmiyor degil,gunlugune not alacam bunu kiskaniyorummmmm :)))))

ayy sen cok yasa ..

bir benim saniodum patlamaya hazir bombamisim fitili cektin :KK66: ya yemin ederim esim sewerken resmen kurum yapio bir cilwe bir gamzeler cikartio gozleei parlio bana sade bi auu agguuu :KK66:)))
 
ayy sen cok yasa ..

bir benim saniodum patlamaya hazir bombamisim fitili cektin :KK66: ya yemin ederim esim sewerken resmen kurum yapio bir cilwe bir gamzeler cikartio gozleei parlio bana sade bi auu agguuu :KK66:)))

:)))))) bu kizlar az degil bizi sikayet ediyorlar :KK9:
Esim hanimis annneee deyincede yalaniyor daha tuhaf oluyorum :) ben yuruyen meme sanki sadece :)
Ama yine de bizi gorduklerindeki heyecan dokununca susmasi uyandiginda yuzunde olan gulucukleri bize ozel :))))
Buyusunde babasiyla cok cok iyi anlassin cok istiyorum..
 
Son düzenleme:
Kizlar oglusumun p.tesi günü asilarini yaptirmistik o günden sonra aglama nöbetleri geçirdi sürekli bugün hastaneye getirdik morarana kadar ağlamaya devam etti serum takildi dr aglamasinin normal olmadığını söyledi kan idrar röntgen ultrason istedi nolur dua edin kötü bir şeyi çıkmasın 1 haftada kilo vermis kuzum:KK43:((

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim o anormal aglama krizini 2 kere yasadim, oglumla beraber oturup agladim biliyorum ne kadar kötü bisey oldugunu :KK43:
Doktorlar bisey bulamaz cünkü durum doktorluk degil, biz daha 4 haftalik bebekle acemi anne baba ne yapacagimizi sasirdik hemen k.valideyi aradik o da bi akrabasina okutturdu aninda aglamasi kesildi bıçak gibi, aynisini ikiere yasadigim icin eminim okunur okunmaz kesiliyodu cünkü.
Bana da esime de cabuk nazar deger zaten de paşa bizden beter cıktı. Artik sürekli nazar ayeti felak nas ayetelkursi okuyoruz, misafirlige gidince de birileri gelince de okuyun ogluma diyorum :-) bidaha yasamadik oyle bi kriz Allah gostermesin cok fena

Hamileyken de kendim yasadigim icin benzerini aman o da neymis demiyorum, yürüyemiyodum belim kemiklerim cok fenaydi, oturunca kalkamaiyodum. annem halimi görünce cok üzülmüstü, riskli gebelikti zaten cok agir geciyo nasil biter 9 ay diye kahrolmustu kadincagiz. Sonra bi cumartesi günü hic unutmuyorum kendimi cok iyi hissettim agri falan yok gayet rahat yürüyorum evisleri yaptim falan, aa ne guzel iyilestim diye seviniyorum. Bikac gun sonra k.valideyle konustum, cumartesi memlekete gittim orda neneye okuttum seni dedi şok oldum

Bol bol okuyun bebisleri, biz bile nazar olunca nasil agirlasiyoruz canimiz kesiliyo da bu minnaklar nasil dayansin..
 
ahhh kızlar süt ile ilgili yazılarınızı okuyunca içim sızlıyor...emdikten sonra 100 cc cıkıyor fln yazmıssınız...Ben 3 saatte bir sagdıgım halde, 10 cc den fazla göremedim hiç... Değiştirdiğim sagma makinesi de sonucu degistirmedi... Offff offff zavallı bebişim
 
Kizlar prima cok iyi bi bez, cok da memnundum fakat İsrail'e ait oldugunu duydum. Huggies'in İsrail urunu oldugunu biliyordum ama Prima'ya bakmamistim. İnternette arastirinca oraya ait oldugunu ogrendim uzulerek...
Bu konuda bilgisi olan var mi ?
Dedigim gibi bez gercekten cok iyi fakat eger oyleyse o ulkeye destek olup minicik bedenlere yagdirilan bombalara, kursunlara vesile olmayi asla istemem !

Evet prima israil mali. Molfix kullaniyorum, gayet memnunum. Benim cocugumun kakasi disina çıkmasın diye verdgim parayla baska annelerin cocuklari ölecekse varsin dışına çıksın. Allah belalarini versin o zalimlerin. Bi anne bebeginin kefenine sarılmış ağlıyordu :KK43:((
İcim yandı
 
Cok tesekkurler tahlil sonuçları temiz çıktı cok şükür hastanedekiler şoka girdi nasil bu kadar ağlıyor diye mememi tutmuyor doğru düzgün kilo vermiş dr söyledim bi öneride bulunmadı eve geldiğim gibi süt sagdim 2 dk da bitirdi kuzum bütün sütü :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim benim kizimla da meme tutmama konusunda cok sıkıntı yasadik. Dogdugu gun filan tutamadigi icin hastanede mama verdiler. Sutum de vardi ustelik. Evde 2 hafta debelendik. Tutamiyordu bazen 1bucuk saat ugrasiyorduk cok agladigi da oldu ama biberon vermedim simdi alisti 2 aylik oldu. Yapisiyor acikinca memeye birakip suratima bakip gülücük atip tekrar tutabiliyor :) biraz sabir ve azimle oluyormus sanirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
ahhh kızlar süt ile ilgili yazılarınızı okuyunca içim sızlıyor...emdikten sonra 100 cc cıkıyor fln yazmıssınız...Ben 3 saatte bir sagdıgım halde, 10 cc den fazla göremedim hiç... Değiştirdiğim sagma makinesi de sonucu degistirmedi... Offff offff zavallı bebişim

al benden de o kadar bebişim anne sütünden mahrum. sağıyorum 20 cc çıkıyor. zaten bebek de emmiyor emse gelir belki. 2 ay sonra ek gıdaya başlayacağım tek tesellim ek gıdaya başladıktan sonra onu iyi besleyerek bu acığı kapatmk
 
Evet prima israil mali. Molfix kullaniyorum, gayet memnunum. Benim cocugumun kakasi disina çıkmasın diye verdgim parayla baska annelerin cocuklari ölecekse varsin dışına çıksın. Allah belalarini versin o zalimlerin. Bi anne bebeginin kefenine sarılmış ağlıyordu :KK43:((
İcim yandı

cnm ben ilk doğduğunda molfix aldım ama memnun olmadım bir iki idrarda hemen toplandı kızım çok rahatsız oluyordu 1 saatte değiştirmek zorunda kalıyordum. a101den almıştım acaba orada satılan diğerlerine göre kalitesiz olur mu
 
Canim benim kizimla da meme tutmama konusunda cok sıkıntı yasadik. Dogdugu gun filan tutamadigi icin hastanede mama verdiler. Sutum de vardi ustelik. Evde 2 hafta debelendik. Tutamiyordu bazen 1bucuk saat ugrasiyorduk cok agladigi da oldu ama biberon vermedim simdi alisti 2 aylik oldu. Yapisiyor acikinca memeye birakip suratima bakip gülücük atip tekrar tutabiliyor :) biraz sabir ve azimle oluyormus sanirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

mrb cnm benim kızımda ilk sütüm olmadığından mama verdik şimdi hiç yokken daha iyi sütüm var ama kızım memeyi almıyor basıyor yaygarayı ne yapacağımı bilmiyorum süt hemen gelmiyor az olduğundan hırslanıyr. önerin var mı
 
Cok guzelsiniz canim :) masallah :nazar:
Kucuk beyde tam mayali pogaca :))))
Kizceye baktikca Sezen bu kadar olacak mi dedim her seferindee :))

OlacAk tabii. Ustelik sen suanlarini dogru duzgun hatirlamayacaksin :/ Videoya cek imkanin varken valla ilerde izleyince sasirip kalirsin :) Allahim hepsine guxel omurler versin insallah.
 
ayy sen cok yasa ..

bir benim saniodum patlamaya hazir bombamisim fitili cektin :KK66: ya yemin ederim esim sewerken resmen kurum yapio bir cilwe bir gamzeler cikartio gozleei parlio bana sade bi auu agguuu :KK66:)))

kızlar daha çabuk konuşuyo sanırım.benim oğlum ağır abi çıt yok.güldüğümüzde kendinize gelin bu ne ciddiyetsizlik gibi bakıyor :)
 
X