2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Bugun tursu yedim azicik insallah sutumde azalma yapmaz. Baska yiyen varmi icinizde ?

Benim kizda sadece tv izlemek istiyor asiri seviyor ki bakmasini engelliyorum ben..
Birde parmak emdigi zamanlar dogru duzgun sut emmiyor oyuzden emmesine pek izin vermiyorum.

ESlerden bahsedilmis benimki kizimin altini 1 kere yenidogdugunda hastanedeyken degistirmisti.... degistirmem anlamam diyor.
Hadi erkek olsa anlarim diyor ya bahane ariyor erkekte olsa kizda olsa degistirmeyeceginden adim gibi eminim...
Alt degisme disinda yardimci olur sagolsun misal az önce makarna yaptim bir de afedersiniz basit oldugundan ilgimi ceken sillik tatlisi yaptim bunlarla ugrastigim sirada bulasklari makineye atti tezgahi tertemiz yapti bugun banyo yaparkan minikle ilgilendi ilgilenmesine de :

Huyu cok pistir söylenir durur agresif sinirli en ufak bir lafimi kavgaya ceviren biridir kizim parmagini agzina soktugunda hizli bir sekilde cekiyor garibimde korkuyor yavasca cikar diyorum yok korksun da agzina sokmasin diyo.
Gecende araba degistirdi sirtim agriyo koltugundan diye bahane etti biraz borca da soktu bizi 6-7 bin kadar...
Babasi araba degistigini ögrenince akilsiz niye degistin gereksiz yere masraf cikariyorsun demis eee bunlarda babalari degilde sanki bir patron konusuyor gibi davraniyorlar asiri saygili oyuzden esim sadece sirtim agridigindan degistim demis .

Neyse eve geldi sinirli sinirini benden cikariyo kizdan cikariyo gergindide bu sefer babasina gittigimde herseyi söylucem biktimmmmmmmm bu cocukca hareketlerinden kizim agladiginda SEYTAN uyandi diyor yahu catlak agzi bozuk herif.

Licasofie canim keske benimde esim kizimla evle ilgilenmeseydide kizimizi severken canim yavrum deseydi daha ilgili daha dikkatli duzgun bir sekilde konussaydi ne kadar cok sevinirdim ne kadarda rahat olurdum kimbilir...
Yaptigi yardimlar gözume gelmiyor bile cunku agzi da huyuda bozuk :KK43:

Turkiyeye gitmemizi istiyor az kafam rahatlar diyor...
Orada annemlerde 3 kisi birden sigara iciyor komsular akrabalar hepsi sigara icmeyen yok neredeyse orada...
Buradaki gibi hassas degiller burada okul önlerinde bile yasak sigara icmek esimde onlara söylersiniz icmesinler diyor dogru diyorda en fazla 2 metre uzaklasirlar veya öteki odada icerler sonra o duman geciyormu ki ?
Kizimin kalbinde delikte var gözundeki virus olayida hala hassas durumdayiz bunlari dusunmeden gidin diyor demesi kolay bende gitmek istiyorum uzak kalsaydik belki rahatlardik ama kizimida dusunmek zorundayim kaldiki annemler kucucuk evinde kusta besliyor alerji gibi biseyde ciksa onda off dusunmek bile istemiyorum Allah yardimcim olsun :KK43:


Valla sigara konusu bizim memlekette de sorun oluyor. O yuzden gittigim yerde disimi gosteriyorum. Kim davet ederse sigara icerseniz gelmem diyorum mecbur kaliyorlar. Kizin daha cok kucuk sigara icen birinin opmesi bile sagliksiz. Iyi düşün canim.

ESinin de agzina tuvalet terligiyle vurasim geldi. Ailesine saygi duymayan erkekleri bogmak gerek! I insallah elindekinin kiymetini anlar da duzelir rabbim islah etsin.
 
az önce süt sağdım işte 60 cc zor çıktı.haftasonu şüphelendim zaten göğüslerim fos fostu.anlamadığım haftasonu Ayaz emdi durdu ama hiçte aç gibi değildi şimdi bu çocuk 50-60 cc lemi doyuyor anlamadım.kafama takmak istemiyorum ama mama takviye etsemmi diyede düşünüyorum açıkçası.
yarın doktor kontrolümüz var bakalım sorarım o ne diyecek.

Geceleri uyuyor diye birakiyordum. 3 saatte bir emziriyorum yine, rahat batti. Oda saat kurulmus gibi kalkiyor masallah. 9-10, 01,04,07 sonra basliyoz yine ... 9-10 kadar dans
 
az önce süt sağdım işte 60 cc zor çıktı.haftasonu şüphelendim zaten göğüslerim fos fostu.anlamadığım haftasonu Ayaz emdi durdu ama hiçte aç gibi değildi şimdi bu çocuk 50-60 cc lemi doyuyor anlamadım.kafama takmak istemiyorum ama mama takviye etsemmi diyede düşünüyorum açıkçası.
yarın doktor kontrolümüz var bakalım sorarım o ne diyecek.

Anneler hep 4. ayda sut yetmiyor diye ek gidaya baslarmis ama 3. aydan itibaren artik memisler mekaniklesir bebisin ihtiyacina gore uretirmisler..diye okudum :)
Bence huzursuzlugu yoksa gorunenden fazlasini cikardigi kesin,insallah kilo alimiylada kanitlar Ayaz :)
Guzel haberleriniz olsun insallah..

Geçen haftadan beri bi gitme lafları ediyor ama daha ne bilet aldı, ne valiz topladı. Arada ben gideyim diyo o

Bence sen sıkıntını annenle paylas,anlaşin..
Annen gelsin sana sende rahat edersin,o da ona ihtiyac olmadigini gorur,hem annen islerine yardim eder utanir belki.

canım yaa valla eşlerimizin kıymetini bilelim nazar değmesin benimkide çok ilgili ben bebişle 1. haftadan beri yalnızım ve bulunduğum şehirde hiç bi yakınım yok oda ilğilemese kafayı yerdim heralda allaha binlerce şükürler olsun okadar işi var ama eve gelince her işi yapar hamileliğimde falan da çok yardım etti hep temiliği yaptı daha 15 gündürr falan ben temizlik yapmaya başladım zaten alt açma onda hobi oldu temiz olsa bile açıyoo :)

Aynen cnm kıymeti bilinecek erkeklerde var böyle,bizde şanslı grup oluyoruz galiba:KK34:

Masallah masallah ..
Sanirim hem yetistirilme hem merhamet hem es faktorleri onemli..
Benim kayinpederimde her isi yapar cok titizdir bi utu yapmaz esimde ayni onun gb bi utu sevmez bide koku :)
Hic yaptiginda sen dur ya da bunu boyle yap demem..Aksam yemekler ondandi :) ama mesela babam boyle degildir asla,abimde onun tam tersidir..
Aslinda hersey daha guzel oluyor keske her es kolaylastirsa isleri esine yardim ederek,hem duzen anlaminda hem manevi acidan..
 
Bu kadın beni delirtecek! Git evden git evden. Hadi annene diyo bana. O takılacakmış. Yalnız kalmadığım yer mi dedi, ben yokken tamam ama ben evdeyim o ne demek öyle dedim evdeyiz o zaman dedim. Lütfen kalktı çay koydu. Oğlan gece 2 den beri her saat başı kalktı, yarım saattir ağla ağla bitti çocuğum. Sesine uyanmışta ayıkmamış daha. Çocuğu da huzursuz ediyorum çok kötüyüm :KK43: beni kendi evimden sepetlemeye çalışıyor, annemde daha rahat edermişim!


Kac gundur okuyorum yazdiklarini bu kaynanan seni yollayip nne yapacak acaba. Eve adam mi atacak buyu mu yapacak yoksa kilit mi degistirecek!! Tobeneuzubilllah... Kimin evinden kimi sepetliyo anlamadim bi cemkir de gitsin. Yahu oglunun evine gitmissin gul gibi torunun var gelinin oglun saygili otur hanim hanim ne ugrasiyosun insanlarla. Anlamiyorum valla. Rahmetli kaynanam melekmis resmen. Dort gelini var birimizden bir bardak su bile istememistir. Ustelik cok hastaydi. Surekli gulerdi. Mekani cennet olsujn. Cadi kaynanalara da Rabbim merhamet versin.
 
Kızlar birşey soracağım ayın 25 inde verem aşısı olmuştuk. Kızımın kolunda herhangi bi değişim kabuklanma falan yok tutmadı mi acaba? Fikri olan var mı ?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Eslerden konusulmus. Benim koca da yapar ssagolsunhic de erinmez. Ama birinin durtmesi gerek. Yani sunu yap dersem yapar. Sipalar aglarsa bakar. AAlt degistirmeyi hic ona birakmadim beceremez zaten bem de istemiyorum sahsen. Kayinpederim de rahmetli kaynanama bakti 36 yil. Rahmetli bobrek hastasiydi ignesi ilaci tansiyonu saatliydi. Herseyiyle ilgilendi kpederim. Cocuklarini da bu sekilde yetistirmis Allah razi olsun. Ve suna inaniyorum ki icinde Allah korkusu olan insam ailesinin kiymetini biliyor. Odunluklari var tabi. Bazen bogasim geliyir ama buna da sukur. Yavrular saglikli olsun da gerisi onemli degil.
 
Slm kızlar oğlumdan dolayı geçmişi okuyamıyorum sorum şu rotavirüs aşısını yaptıran oldumu kimileri yaptır diyor kimileri yaptırma kararsız kaldım
 
Allah yardimcin olsun canim..
Benim aklimada nazar geldi hemen..Hep oku..Insallah sakinlesir kuzun..
Sende tabii..



Sanirim en etkilileri alkolsuz bira yani malt icecekleri maltana vs..Denemedim ama hic memnun kalmayanida duymadim..

Ben cok sivi bol komposto ve promilk ictigim gun hicbirsey bu kadar etkili olmamisti dedim resmen :))
Brde geceden ilik sekerli suya 8-10 tane dolmalik fistik koyup sabahlari icmis yemistim 1 hafta o da iyi geldi..



Sen hic yumusama birak gitsin..
Sende rahatla bebiste rahatlasin,islerinde yolunda gitsin..esinede sinir olmazsin..



Ben sebamed kullaniyorum gozune hic kacirmadim simdilik ama tadina baktim :)))))))))))))))



Janiceeyle aynisini konusmustuk..
Bizimkide izliyor uzak bile olsak..
Aliskanlik tadinda olabilecegini sanmiyorum suan parlak isiklara ilgilerinden sadece..
Artik kafayi cevirip bakindiklari icin kesfe ciktilar galiba :))
tvler artık evın merkezınde ve kocaman renklı ekranlar bakmayıp ne yapsınlar :) silik otıstık olabiliyorlarmış

Slm kızlar oğlumdan dolayı geçmişi okuyamıyorum sorum şu rotavirüs aşısını yaptıran oldumu kimileri yaptır diyor kimileri yaptırma kararsız kaldım
bende dusunuyordum hem pahalı, hem bazı doktorlar gerek gormuyormuş birçok vırusu var hangisine etki edecek diyorlarmış,tıcarı kaygı daha 9 yıllık bi aşı uzun vadede etkilerını bilmiyoruz şeklinde yazılarda okudum.sonra çok gerekliyse neden sağlık bakanlığı aşı takvımıne almıyorki diye dusunurken biraz araştırınca sağlık bakanlığının gundeminde olduğunu okudum ama bize yetışmez...bide benım 1 kızım daha var tuvalet ihtıyacını kendı göruyor surekli çıktıktan sonra annecım ellerını guzelce yıkadınmı diye soruyorum surekli kontrol ediyorum bazen oyun gec kalmasın diye yıkamadığını seziyorum ee bide okullu çocuk.. dış ortamdan vırus getırme olasığı yuksek.o yuzden yaptıracağım....

Kızlar birşey soracağım ayın 25 inde verem aşısı olmuştuk. Kızımın kolunda herhangi bi değişim kabuklanma falan yok tutmadı mi acaba? Fikri olan var mı ?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bizde de belirtı yok facede arkadaşlara sormuştum çabuk cvp vermişler saolsunlar 50 gun snra kızrıklık oluşuyormuş...
 
tvler artık evın merkezınde ve kocaman renklı ekranlar bakmayıp ne yapsınlar :) silik otıstık olabiliyorlarmış

bende dusunuyordum hem pahalı, hem bazı doktorlar gerek gormuyormuş birçok vırusu var hangisine etki edecek diyorlarmış,tıcarı kaygı daha 9 yıllık bi aşı uzun vadede etkilerını bilmiyoruz şeklinde yazılarda okudum.sonra çok gerekliyse neden sağlık bakanlığı aşı takvımıne almıyorki diye dusunurken biraz araştırınca sağlık bakanlığının gundeminde olduğunu okudum ama bize yetışmez...bide benım 1 kızım daha var tuvalet ihtıyacını kendı göruyor surekli çıktıktan sonra annecım ellerını guzelce yıkadınmı diye soruyorum surekli kontrol ediyorum bazen oyun gec kalmasın diye yıkamadığını seziyorum ee bide okullu çocuk.. dış ortamdan vırus getırme olasığı yuksek.o yuzden yaptıracağım....

bizde de belirtı yok facede arkadaşlara sormuştum çabuk cvp vermişler saolsunlar 50 gun snra kızrıklık oluşuyormuş...

Hımm aman iyi ya korktum bende tutmadı mı acaba diye tekrar aşı olmz inş yaa s


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Kac gundur okuyorum yazdiklarini bu kaynanan seni yollayip nne yapacak acaba. Eve adam mi atacak buyu mu yapacak yoksa kilit mi degistirecek!! Tobeneuzubilllah... Kimin evinden kimi sepetliyo anlamadim bi cemkir de gitsin. Yahu oglunun evine gitmissin gul gibi torunun var gelinin oglun saygili otur hanim hanim ne ugrasiyosun insanlarla. Anlamiyorum valla. Rahmetli kaynanam melekmis resmen. Dort gelini var birimizden bir bardak su bile istememistir. Ustelik cok hastaydi. Surekli gulerdi. Mekani cennet olsujn. Cadi kaynanalara da Rabbim merhamet versin.

ayy çok güzel yazmışsın sonuna kadar katılıyorum.

Kızlar birşey soracağım ayın 25 inde verem aşısı olmuştuk. Kızımın kolunda herhangi bi değişim kabuklanma falan yok tutmadı mi acaba? Fikri olan var mı ?



iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benimkindede bişey yok öyle kabuz iz gibi
 
Kızlar benim kafama takıldı oğlumun aşı yerinde kabuklarıma falan olacak demişti ebe hiç bişey yok tutmadı mi acaba diye sağlık ocağını aradım bazı vücut tepki vermez dedi bazısının 3 ay sonra tepki verio vücudu dedi eğer içine sinmezse dokuzunu ay aşısında bağışıklık var nı yok mu test ederiz dedi
 
Kızlar birşey soracağım ayın 25 inde verem aşısı olmuştuk. Kızımın kolunda herhangi bi değişim kabuklanma falan yok tutmadı mi acaba? Fikri olan var mı ?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim tam bir ay sonra kizarmaya basladi kiziminki bende tutmadimi diye dusunuyodum ki yavas yavas kizariyo
 
Kac gundur okuyorum yazdiklarini bu kaynanan seni yollayip nne yapacak acaba. Eve adam mi atacak buyu mu yapacak yoksa kilit mi degistirecek!! Tobeneuzubilllah... Kimin evinden kimi sepetliyo anlamadim bi cemkir de gitsin. Yahu oglunun evine gitmissin gul gibi torunun var gelinin oglun saygili otur hanim hanim ne ugrasiyosun insanlarla. Anlamiyorum valla. Rahmetli kaynanam melekmis resmen. Dort gelini var birimizden bir bardak su bile istememistir. Ustelik cok hastaydi. Surekli gulerdi. Mekani cennet olsujn. Cadi kaynanalara da Rabbim merhamet versin.

Kafamdaki soruları sormuşsun canım, neyin peşinde inan çok merak ediyorum. Uyuz insan kendisi, ultra uyuşuk, karar verip gidemedi.
 
Cevaplariniz icin teşekkür ederim arkadaslar
Lilacsofie haberini bekliorm inşallah bozulmamistir diger sutler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bugun buzdolabının alt tarafına bir tanesini ildirdim, özellikle de ilk aylardan. Tamamen çözülünce yazacağım sonucunu.
Gilmoregirls dizisini çok severdim buarada:)

Kizlar dun şıllık tatlısı yapmıştım maşallah sütüme çoook etkisi oldu kızım emdi sağıp buzluğa attım halada dolu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
O nasıl bir tatlı cnm hiç duymadım nasıl birşey

az önce süt sağdım işte 60 cc zor çıktı.haftasonu şüphelendim zaten göğüslerim fos fostu.anlamadığım haftasonu Ayaz emdi durdu ama hiçte aç gibi değildi şimdi bu çocuk 50-60 cc lemi doyuyor anlamadım.kafama takmak istemiyorum ama mama takviye etsemmi diyede düşünüyorum açıkçası.
yarın doktor kontrolümüz var bakalım sorarım o ne diyecek.

Stres ve yorgunluk varsa bence sağarken gelmiyor, bebek emerken her halukarda gelıyor, yeter kı emsın kuvvetlıce

Slm cnm,bol bol oku bebegini muhtemelen nazardır diye düşünüyorum,çünkü benim bebegimdede oluyor,okuyunca geçiyor,illa kötü gözlü kişinin nazarı degecek diyede birşey yok,bebegi çok seven canı kaynayan kişininde nazarı deger,özellikle en çok anne ve babanın nazarı daha çok degermiş,o yüzden sürekli okuyalım Allah nazarlardan saklasın bebişlerimizi:nazar:


Bizim bebişde tv ye karşı ilgili,bıraksak sesi çıkmadan izler o şekilde..


Allah sabır versin böyle eşi olanlara,gerçekten üzüldüm...
Benim eşime gelince Allah ondan razı olsun,nazar degmesin çok çok ilgili bir baba,doğumdan sonra nerdeyse 15 gün hiç alt degiştirmedim,dikişlerimden zor oturup kalkıyordum,eşim oldugu zaman eşim degiştirdi,geceleride dahil olmak üzere,eşim yoksa annem ilgilenirdi,geceleri aglasa hemen uyanır kucagına alır sakinleştirirdi,kucagıma verirdi kızımı emzir diye,kendimi iyi hissettikten sonra alt degişmelere falan başladım ama eşimin ilgisi aynen devam etti,banyosunu ben yaptıramıyordum korkuyordum tutamam diye,eşim banyosunu yaptırıyor ben suyunu döküyordum sadece,artık yıkayabiliyorum ama yine eşimle beraber yıkıyoruz,mamasını yapar yedirir,alır yanına uyutur beraber uyurlar,sürekli elbise alır kızıma,en son dün aldı,bir kere hastaneye gitmiştik gaz sorunu için,eşim ilgilendi orda bebişimizle,kıyafetlerini çıkarıyordu muayene için,doktor hayret dedi neden diye sordugumuzda,ben böyle ilgili baba görmedim,ben hayatta yapmam böyle dedi,eşimde ben yaparım nolcakki dedi,yazdıkça aklıma geliyor,ben yemek hazırlarken kızımızla ilgilenir,yemek yerken durmuyorsa eger önce eşim yer yemegini,ben kızımızla ilgilenirim,sonra ver bana yemegini ye der eşim ilgilenir,daha böyle birsürü şey yazabilirim buraya,inş 2. bebiş olursa ondada aynı ilgisi devam eder :nazar:

Önce maaşallah nazar değmesin size canım. İlk çocukta böyleyse hepsinde böyle olur. Benim eşim ilkinde de aynıydı, ilk olmasına ve deli gibi çocuk istemesine rağmen. Bazen eşim böyle yapınca beni hiç sevmiyormuş gibi hissediyorum biliyor musun? Çünkü hayatta bir noktadan sonra aşk sana gönderdiği çiçekte, aldığı hediyede değil, böyle hayatı paylaşmayı sağlayan ufak ama önemli davranışlarda.... Çocuk büyütmenin, bebek bakmanın tüm sorumluluğu annede olmamalı. Baba sadece maddi tarafı yüklenip kenara çekilmemeli. O zaman boşanan anne de nafaka alıp aynen hayatına devam edebilir, babanın otel gibi eve gidip gelmesinin ne anlamı var değil mi?
 
Kızlar birşey soracağım ayın 25 inde verem aşısı olmuştuk. Kızımın kolunda herhangi bi değişim kabuklanma falan yok tutmadı mi acaba? Fikri olan var mı ?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende 10unda yaptirmistim hala yok birsey..4-6 hafta arasi kizarmaya baslarmis..

Slm kızlar oğlumdan dolayı geçmişi okuyamıyorum sorum şu rotavirüs aşısını yaptıran oldumu kimileri yaptır diyor kimileri yaptırma kararsız kaldım

Kimileri yerine doktora danis bence guzelce izah ediyorlar durumu..
Ben yaptirdim 11nde de 2. doz olacak..

tvler artık evın merkezınde ve kocaman renklı ekranlar bakmayıp ne yapsınlar :) silik otıstık olabiliyorlarmış

bende dusunuyordum hem pahalı, hem bazı doktorlar gerek gormuyormuş birçok vırusu var hangisine etki edecek diyorlarmış,tıcarı kaygı daha 9 yıllık bi aşı uzun vadede etkilerını bilmiyoruz şeklinde yazılarda okudum.sonra çok gerekliyse neden sağlık bakanlığı aşı takvımıne almıyorki diye dusunurken biraz araştırınca sağlık bakanlığının gundeminde olduğunu okudum ama bize yetışmez...bide benım 1 kızım daha var tuvalet ihtıyacını kendı göruyor surekli çıktıktan sonra annecım ellerını guzelce yıkadınmı diye soruyorum surekli kontrol ediyorum bazen oyun gec kalmasın diye yıkamadığını seziyorum ee bide okullu çocuk.. dış ortamdan vırus getırme olasığı yuksek.o yuzden yaptıracağım....

bizde de belirtı yok facede arkadaşlara sormuştum çabuk cvp vermişler saolsunlar 50 gun snra kızrıklık oluşuyormuş...

Esimle ikimiz sevmeyiz hic tv,hatta evlenirken almayacaktik hediye geldi,gelenler kullaniyor bizimkini daha cok :)
Acik oldugunda bakiyordu..
Soyledigin iyi oldu anakucaginida duz yatirmam artik uzakta olsa gorebiliyordu.
Tesekkur ettim :)
 
Slm kızlar oğlumdan dolayı geçmişi okuyamıyorum sorum şu rotavirüs aşısını yaptıran oldumu kimileri yaptır diyor kimileri yaptırma kararsız kaldım

Canım bende çok araştırdım komşum doktor o kızına yaptırmamış kimileri de yaptırmış. tamamen senn kararın bende çok kararsız kaldım ve yaptrmadım


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
X