- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
Yok bizde varız canım bizde diş yok daha.Merhaba kızlar
Valla topikte bir diş çıkarmayan benim cimcime kaldı sanırım.Maşallah herkes 32 dişi tamamlayacak neredeyse bizimkisin de hala tık yok:)Neyse sağlığı sıhati yerinde olsun da çıkarır elbet.Bizde artık gel gel demeyi ve tel sara yapmayı öğrendik.Çok tatlı oluyor yaparken alıp ısırıyorum o eli dayanamıyorumOnun dışında çok şükür iyiyiz.Tek sıkıntım işteyken onu çok özlüyorum,akşamı zor ediyorum birde benim bıdık erkenci 8-8,30 da yatıyor ona doyamıyorum bazen ama sabah 6-6,30 da kalkınca 8'e kadar o açığı kapatıyoruz oyunlarla.Umarım herkes iyidir geçmişi çok fazla okuyamadım.
Inşallah canım hepimizin temennisi bu.umutlanyarınlara bakmıyorum umudumuz çocuklarımız için dua etmeliyiz hep.ev içinde rabbim daha iyiiyisini borçlu bi şekilde nasip etsin inşallahSelam herkese. Cumhuriyet bayramimizi gec de olsa kutluyoruum. Cumhuriyetimiz sonsuz olsun. Cocuklarimiz ozgur bir ulkede ozgur ve sorgulayan, sorguladigi icin suclanmayan bireyler olarak yetissin insallah. İnsanlarin birbirini kallesce oldurmedigi, carsi iznindeki askerlerin kafasina sıkılmayan, "dede" yasindaki amcalarin kucucuk kizlarimiza taciz tecavuz etmedigi, hakkini almak icin haksizlik yapmak zorunda olmadigi bir Turkiye Cumhuriyetinde yasasinlar.
Cok canimiz skkın. Evimizde de keyfimiz huzurumuz kalmadi. İcinden cikamadigimiz bi isle bogusuyoruz. Yukari biyik, asagi sakal durumu. Esime cok uzuluyorum. Elimden geldigince destek olayim diyorum ama yetemiyorum. Buraya da bakmiyorum ne zamandir. Derdi veren Allah dermanini da verecek elbet. Kvlere aldigimiz evi satcaz. İcine bisuru masraf yapmistik. Simdi ederinin cok altinda bi fiyata satcaz. 1,5 yil olmustu kredisini oduyoduk. Evi satip banka borcunu kapatinca elde var sifirodedigimiz krediler de bosa gitti. Can sagolsun tabi... Opuyoruz hepinizi kizimla. Herkes iyidir insallah :)
Aynı tahıl Benimki de yemiyore. Herşey yiyor iştahlı onu yemiyor.bizim d rumuz geçen ay devam sütü ver dedi.içmiyor benimki. Abisindede kullanmıştım.aldım ve sonuç içiyor.pınrınkiide herobayb nin 6 12 ay kutu sütünü de. Ama bulmakta zorlanıyorum o başka.selam kızlar anca yazıyorum ben yine ara ara girip okumaya çalışıyorum.. daha yeni bitii geçmiş:)
HIRSIZI o korku bende de çok var sen yazınca ben mi yazmışım diye baktım resmen.. işle ilgili hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun.. herşey nasip kısmet..
öğle sebze akşam meyve yatmadan önce de bazen yoğurt olayına devam.. ama kızım tahıllı birşey yemiyor. geçen yazmıştım buğday ruşeymi yulaflı bişiler.. yemiyorzorlamıyorum gerçi ama.. ben kan ilacı vermiyorum onun yerine pekmez almıştım ağzına sürmüyor kandırıp yedirirsem kusuyor.. dün kahvaltıda bulamaç sevmem ama denemek istedim belki yer diye yumuta sarısı pekmez bebe bisk.ıhlamurla yaptım sonuç olumsuz yine..
ben size bir şey soracaktım.marketlerde görüyorum 6-12 ay arası devam sütü küçük kutularda deneyen var mı.. şundan soruyorum mama içmiyoruz emzirdiğim için süt sağma mak. yok. dışarıda acil bir işim olduğunda vermek için ama kutu olduğu için de pek güvenemiyorum. ek gıdaları doyumluk yemiyoruz tok dursun diye merak ettim sadece.
Ben geldim kızlar. Boğazında kırmızı pütür lükler var.allerji dedi burnu da allerjiye bağlı şişmiş rahatsız buyüzden dedi.toz parfüm sigara uzak durun dedi.zaten uzaktık ama.kış geldi artık dvit e önem ver dedi.10 damla ver dedi.siz kaç damla veriyorsunuz. Sadece 200 gr almış.polivit verdi. Bol bol kırmızı elma ver kabukları dedi.nedenini bilmiyorum.çok sulu şeylerle karnını doyurmak dedi.ama ben zaten yapıyorum bunları.allerjisi için avil verdi.
Canım ayda biri topluca sınıfa götürüyor bende muz aldım bu gün sinir oldum servise yetisemedik taksiyle gittim hem çocuk çanta meyve pert oldumMasallah, afiyet olsun canim
Okula neden meyve goturmek zorundasin?
Tanimadigi ses&yuzden korkunca benimki de yapiyor canim. Yoktur birseyi, kendini endiselendirme.
Kasinti falan var mi?
bende dişi çııkmış diye bağırdım görünce... öyle sevindimki sanki bütün dünya duysun diye bağırdım...istemsiz gözümden bir damla yaş geldi...niye bende anlamadım...büyüyorlarya oda bir işaret gibi..hep bebek kalacaklar gibi geliyordu bana ...Sabahtan beri yazmaya niyetliyim ama balım firsat vermedi. 6 ay 2. gunumuzde ilk disimizi patlattik cok sukur :) bidigimin keyfi yerinde diger gunlerdenbi farki yok simdilik...
Cok mutlu oldum sabah gorunce, paylasmak istedim:)
canım bence bir doktora görün bir şey olacağından değil.. küçükken su çiçeği çıkardın mı bilgin varmı... ne olur ne olmaz...bazı şeylerin erkenden önelmini al ..memelerimiz büyüdü ve altları havasız kalıyor...belkide mantardır...yada öylesine bir kızarık...kan tahlili ile hemen sonuç alıyorlar...hırsızı
iş için hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım.
sabah aradım annemi oğlum yapmamış birdaha o hareketi ama korkmadım değil. Göğsümdeki yer südyenden sanıyordum bende değil canım mideme doğru giden kısımda kaşınmıyor pul pul olmadı az kırmızıydı biraz yayıldı.
boşa gitmez canım merak etme .bir sebebi vardır mutlaka...Allah herşeyin hakkını verir...siz çıkmazdayız gibi düşünürken kendiliğinden hallolur çoğu şey inşallah...snowyy nin söylediği bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam ... her şey düzelmeden önce biraz daha kötüleşir...Selam herkese. Cumhuriyet bayramimizi gec de olsa kutluyoruum. Cumhuriyetimiz sonsuz olsun. Cocuklarimiz ozgur bir ulkede ozgur ve sorgulayan, sorguladigi icin suclanmayan bireyler olarak yetissin insallah. İnsanlarin birbirini kallesce oldurmedigi, carsi iznindeki askerlerin kafasina sıkılmayan, "dede" yasindaki amcalarin kucucuk kizlarimiza taciz tecavuz etmedigi, hakkini almak icin haksizlik yapmak zorunda olmadigi bir Turkiye Cumhuriyetinde yasasinlar.
Cok canimiz skkın. Evimizde de keyfimiz huzurumuz kalmadi. İcinden cikamadigimiz bi isle bogusuyoruz. Yukari biyik, asagi sakal durumu. Esime cok uzuluyorum. Elimden geldigince destek olayim diyorum ama yetemiyorum. Buraya da bakmiyorum ne zamandir. Derdi veren Allah dermanini da verecek elbet. Kvlere aldigimiz evi satcaz. İcine bisuru masraf yapmistik. Simdi ederinin cok altinda bi fiyata satcaz. 1,5 yil olmustu kredisini oduyoduk. Evi satip banka borcunu kapatinca elde var sifirodedigimiz krediler de bosa gitti. Can sagolsun tabi... Opuyoruz hepinizi kizimla. Herkes iyidir insallah :)
canım bizim verdiğimiz mamalar da çok masum değil...hatta bir yerde okumuştum...bebekelrinize yedirdiğiniz mamalardan ,sigara içen bir annenin verdiği süt, daha iyi diyordu....ama anne sütü olmayınca başka çaremiz kalmıyor...muhallebi yap istersen canım...selam kızlar anca yazıyorum ben yine ara ara girip okumaya çalışıyorum.. daha yeni bitii geçmiş:)
HIRSIZI o korku bende de çok var sen yazınca ben mi yazmışım diye baktım resmen.. işle ilgili hakkında hayırlısı hangisi ise o olsun.. herşey nasip kısmet..
öğle sebze akşam meyve yatmadan önce de bazen yoğurt olayına devam.. ama kızım tahıllı birşey yemiyor. geçen yazmıştım buğday ruşeymi yulaflı bişiler.. yemiyorzorlamıyorum gerçi ama.. ben kan ilacı vermiyorum onun yerine pekmez almıştım ağzına sürmüyor kandırıp yedirirsem kusuyor.. dün kahvaltıda bulamaç sevmem ama denemek istedim belki yer diye yumuta sarısı pekmez bebe bisk.ıhlamurla yaptım sonuç olumsuz yine..
ben size bir şey soracaktım.marketlerde görüyorum 6-12 ay arası devam sütü küçük kutularda deneyen var mı.. şundan soruyorum mama içmiyoruz emzirdiğim için süt sağma mak. yok. dışarıda acil bir işim olduğunda vermek için ama kutu olduğu için de pek güvenemiyorum. ek gıdaları doyumluk yemiyoruz tok dursun diye merak ettim sadece.
et parçaları çıkmış gibi değilmi..diline kadar yayılmıştı benim yeğenimde... onunda alarjisi var.. babası sıgara içerdi hep...babası 2 seneye yakındır yok.. ve çok ilerleme kaydetti...düzeldi sayılır...çok geçmiş olsun canım.. alerji yapan şeylerden uzak durunca düzeliyor..olmaz inşallah bir dahaBen geldim kızlar. Boğazında kırmızı pütür lükler var.allerji dedi burnu da allerjiye bağlı şişmiş rahatsız buyüzden dedi.toz parfüm sigara uzak durun dedi.zaten uzaktık ama.kış geldi artık dvit e önem ver dedi.10 damla ver dedi.siz kaç damla veriyorsunuz. Sadece 200 gr almış.polivit verdi. Bol bol kırmızı elma ver kabukları dedi.nedenini bilmiyorum.çok sulu şeylerle karnını doyurmak dedi.ama ben zaten yapıyorum bunları.allerjisi için avil verdi.
Canım ruşeym (yulaf kepegi) için sanırım daha küçük bebegin. Lif oranı yuksek oldugundan belirli bir aydan sonra oneriyorlardı ama hangi ay oldugundan emin degilim. Netten bir bakarsan. Bulamac olayına hiç girmesen keşke. Meyveyi sebzeyi oldugu gibi alsın yesin. İkiniz için de daha rahat olur.
Yoktun canım ne zamandır. Ne yaptın sınavını?
Pütürlüye alıştırman lazım gülüm. Püre ile basla yavas yavas oldugu gibi vermeye baslarsın. İlk zamanlar ögürür kusar. En fazla 1 haftaya alışır, pes etme
Aynı tahıl Benimki de yemiyore. Herşey yiyor iştahlı onu yemiyor.bizim d rumuz geçen ay devam sütü ver dedi.içmiyor benimki. Abisindede kullanmıştım.aldım ve sonuç içiyor.pınrınkiide herobayb nin 6 12 ay kutu sütünü de. Ama bulmakta zorlanıyorum o başka.
Snowyy bugün havuç haşladım koydum önüne biraz biraz kemirdi birlikte yedik hep denicem bu yöntemi
Sagol canim sukurler olsun atlattik gibi .bu gun daha iyiCok gecmis olsun canim
Tam ...... denk gelmis sana da. Hic alttab
Burnu akiyorsa dis stresine ilaveten soguk alginligi da geciriyordur canim. Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.
Cok cok tsk snowy ,qaliba oyle.ama damaginda hala bi belirti yok hafif cok hafif kabariklik var o mu ki ???anacim dis cikmadan isiriyo spadisli halini dusunemiyorum
Bence telaslanma ,aynisi benim de basima geldi,sadece gozlemle.Esimin farenjiti var,ve arasira bogazdan oksurur .sesini acmak icin ,Ayaz o sese gozlerini acarak ,kollari daarkaya atarak reaksion gosterdi,2gun surdu alisti sonra.kızlar günaydın,
benim soularım olacak ya akşamdan beri kafama takıldı.
1-) Oğluma dün akşam dayısı pepenin oyuncak telefonunu almış çaldırınca ürkerek gözlerini açtı ellerini havaya kaldırdı ve kendini geriye doğru attı sonra sakladık çıkardık tekrar aynısını yaptı sonra da korkuyor diye kaldırdık, ancak onu görmemesine rağmen aynı hareketi birkaç kez daha yaptı sonra yapmadı bende korktum ve netten baktım birinin çocuğu da öyle yapmış doktora götürmüşler doktor menenjit şüphesiyle tahlil yaptırmış temiz çıkmış inşallah böyle bir sorun yoktur. Birazdan annemi arayıp aynı hareketi yapıp yapmadığını soracagım sizce birşey yoktur değilmi kızlar?
2-)Benim tam göğsümün altında kırmızı bir leke var azdı biraz yayıldı daha doktora gitmedim böyle bir surum yaşayan varmı?
gecmis olsun cnm neden akiyormus kulagi?Ateş yok.ama inanılmaz kulak kiri akıyo.ev işlerine işte haftada bir kadın alıyorum.dün hala yıkadık gece yagmur yağdı.eşime balkona çıkar demiştim yattı uyudu gece 2 buçuk ta gök gürültüsü uyandım eşim kaldırdım okadar emek ettik Islands halılar bahçeden çıkaralım diye hı Tmm dedi baktım yine yatmış sinirlendim indim şasi zorla birini çıkardım uyandı bu anlamadım dediğini ben getiririm dedi.gece gece aşağı komşu uzanacak şimdi dedi.zaten yağmur duyunca oda halıları merak etmiş ben çekecektim abla dedi.iki aylık bebeği.gece hiç uyumuyo zaten.birden yediye kadar uyanık kalıyo.gazı da yok ağlaması da geceye gündüzü karıştırıyor annesini mahvediyo. Vel hasıl bugun bir işim yok yemek yapıyorum sadece 3 öğün bugun işim bu.bide alp in gözü hep bizim sofrada ille sofrada olacak herşeyin tadına bakacak.dun kuru fasulye yapmıştım azcık ucundan verdim.ekmek kemirir sofrada sadece.ama boğazı kızarık. Yutkunamuyo. Dün yoğurdundan yedi.corbasını meyvesini yemedi.kahvaltıda bir tatlı kaşığı irmigi bir çay bardağı suyla pişirip içine meyve yada peynir yumurta ekliyorum devam sütü azcık ta. Bazende sadece yumurta peynir pekmez ayrı ayrı yediriyorum.
cnm dolaba koy ertesi gun yedir kivami daha iyi olurcanım 2 dakikada benim dokturumun önerdiği şekilde mayalayabilirsin anne sütü yoksa 120 cc mama hazırla 1 ç.k yoğurdu çırp mama ile karıştır mama biraz sıcak olacak sar güzelce aç 3-4 saat sonra yedir çok cıvık oluyor biberonla veriyorum ben.
onceden derken cocuksuzken degil mi?Teşekkür ederim aynen gün yetmiyor.önceden makyajsız gezmeyen ben aynaya bile bakmıyorum. Kuaföre gitmem gerek Kaş saç çok fena durumda.kuaföre gidemediğimden hayatımda ilk defa saçlarım uzadı bukadar beline geliyo şuan.bir yönden iyi oldu.ama bakmıyorum.
Masallah bebeklerimiz çok şanslı anneleri o kadar çok düşünüyor uğraşıyor ki bu platformda ileride pırıl pırıl bir nesil vaadi var sanki.İnşallah terbiyeleri ve ahlakları için de hep böyle uğraşırız.Kızlar kızım 10 nisan doğumlu 3. Aydan itibaren zorla emziriyorum gibi hep bir direnme hep zorla uyurken gece o kadar çok istiyorum ki kucağıma aldığımda saldırmasını ama uykulu haller dışında beni wmmek istemiyor hele bu iki gündür sabah 9 da emziriyorum aç bırakıyorum huysuzluk yapıyor ağlıyor göğsümü veriyorum almıyor halbuki aç biliyiroum çorba verdim içiyor ama beni reddediyor ne yapacağımı şaşırdım aynı durumu yaşayan oldu mu hiç acaba? Beni bırakmasını hiç istemiyorum ;(((((
Benim kızda 9 nisan doğumlu oda 3.5 aylıkken memeyi bırakma egilimindeydi bu yüzden ek gidayada erken geçtik memeyi önünde hep aglardi zorla vermeye çalıştım çok şükür şimdi alıyorMasallah bebeklerimiz çok şanslı anneleri o kadar çok düşünüyor uğraşıyor ki bu platformda ileride pırıl pırıl bir nesil vaadi var sanki.İnşallah terbiyeleri ve ahlakları için de hep böyle uğraşırız.Kızlar kızım 10 nisan doğumlu 3. Aydan itibaren zorla emziriyorum gibi hep bir direnme hep zorla uyurken gece o kadar çok istiyorum ki kucağıma aldığımda saldırmasını ama uykulu haller dışında beni wmmek istemiyor hele bu iki gündür sabah 9 da emziriyorum aç bırakıyorum huysuzluk yapıyor ağlıyor göğsümü veriyorum almıyor halbuki aç biliyiroum çorba verdim içiyor ama beni reddediyor ne yapacağımı şaşırdım aynı durumu yaşayan oldu mu hiç acaba? Beni bırakmasını hiç istemiyorum ;(((((
Masallah bebeklerimiz çok şanslı anneleri o kadar çok düşünüyor uğraşıyor ki bu platformda ileride pırıl pırıl bir nesil vaadi var sanki.İnşallah terbiyeleri ve ahlakları için de hep böyle uğraşırız.Kızlar kızım 10 nisan doğumlu 3. Aydan itibaren zorla emziriyorum gibi hep bir direnme hep zorla uyurken gece o kadar çok istiyorum ki kucağıma aldığımda saldırmasını ama uykulu haller dışında beni wmmek istemiyor hele bu iki gündür sabah 9 da emziriyorum aç bırakıyorum huysuzluk yapıyor ağlıyor göğsümü veriyorum almıyor halbuki aç biliyiroum çorba verdim içiyor ama beni reddediyor ne yapacağımı şaşırdım aynı durumu yaşayan oldu mu hiç acaba? Beni bırakmasını hiç istemiyorum ;(((((
aynen öyle et parçaları gibi...burnuda öyle gib.dr gösterd..ya polivit verdi ama paraben var ben sevmiyorum ilaç vermek..çok kararsız kaldım...ne edecem ben puffff bilmiyorum..avili verdim uyudu ilacın etkisiyle uyuduya çok huzursuzum....bir aylıkkende böyle olmuştu.düşşündüm batteniye kullanyodum..şimdi yine çıkardım bizim batteniye sanırım ondan oluyo...koku toz yok çünki evde...bende dişi çııkmış diye bağırdım görünce... öyle sevindimki sanki bütün dünya duysun diye bağırdım...istemsiz gözümden bir damla yaş geldi...niye bende anlamadım...büyüyorlarya oda bir işaret gibi..hep bebek kalacaklar gibi geliyordu bana ...
canım bence bir doktora görün bir şey olacağından değil.. küçükken su çiçeği çıkardın mı bilgin varmı... ne olur ne olmaz...bazı şeylerin erkenden önelmini al ..memelerimiz büyüdü ve altları havasız kalıyor...belkide mantardır...yada öylesine bir kızarık...kan tahlili ile hemen sonuç alıyorlar...
boşa gitmez canım merak etme .bir sebebi vardır mutlaka...Allah herşeyin hakkını verir...siz çıkmazdayız gibi düşünürken kendiliğinden hallolur çoğu şey inşallah...snowyy nin söylediği bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam ... her şey düzelmeden önce biraz daha kötüleşir...
canım bizim verdiğimiz mamalar da çok masum değil...hatta bir yerde okumuştum...bebekelrinize yedirdiğiniz mamalardan ,sigara içen bir annenin verdiği süt, daha iyi diyordu....ama anne sütü olmayınca başka çaremiz kalmıyor...muhallebi yap istersen canım...
et parçaları çıkmış gibi değilmi..diline kadar yayılmıştı benim yeğenimde... onunda alarjisi var.. babası sıgara içerdi hep...babası 2 seneye yakındır yok.. ve çok ilerleme kaydetti...düzeldi sayılır...çok geçmiş olsun canım.. alerji yapan şeylerden uzak durunca düzeliyor..olmaz inşallah bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?