Kızlar benim nişanım geldi
Doktorumu aradım bi de o iğrenç şeyi tarif ettim, teyit etti. 24 ila 36 saat arasında doğum gerçekleşir, beklicez dedi, bekliyoruz
Hadi bakalım hayırlısı olsun İnşallah çok kolay geçer doğumun Hayırlı haberlerini bekliyoruz
Hayırlı olsun canım doğurursun sen yarın öğlene kadar inşallah..
Oh oh ne güzel olmuş
Bu akşam ben de iyice aşağıda olduğunu hissediyorum, top gibi görüyorum aynadan, sonradan eklemişsin gibi karnımın altına
O kadar aşağıda kıpırdatıyo ki elleri olduğunu düşündüğüm yerlerini, sanki çıkacak elleri aşağıdan
Belime sıcak su torbası koydum uzandım şimdi, doktor önerdi onu da haberin olsun sen de yapabilirsin
Sana da hayırlı olsun canım
Ben doktorumu aradım konuştum, genellikle 24-36 saat arasında doğum gerçekleşir dedi bakalım bekliyoruz heyecanlabenim de kasılmalarım var, kasık ağrılarım ve bel ağrım da var hafif, bakalım ne zaman sıklaşacak.
Allah razı olsun kızlar, hayır dualarınız çok değerli benim için. Darısı bekleyen herkesin başına. Bir avazda hepimiz kurtuluruz inşallah..
iyi fikir.işe yararsa bende kızıma bi pasta yapayım :))Eki Görüntüle 945710
Kızlar resim yüklemeye çalıştım. Kızımı teyzeleri bir de böyle kandırmaya çalıştılar.
Tebrikler canım. Allah bol bol süt versin sana da, bebeğinde acıtmadan güzel güzel içsin sütünüüarkadaşlar bende doğum yaptım. 18 ocak'ta olacaktı sezeryan ama bizim kız 2 gün acele etti. :) 16 ocakta spinal sezeryanla çok rahat bir şekilde aldım kızımı kucağıma çok şükür. 50 cm 3100 gram ağırlığında aynı bana benziyor. :) meme ucu sorunum var malesef sağarak veriyoruzşimdilik az olduğu için aptamilde veriyoruz. doğum yapanlara geçmiş olsun, analı babalı sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah. yapacak olan arkadaşlarda sorunsuz olarak kavuşsuz bebeklerine inşallah. sonra doğum hikayemi yazarım inşallah :)
ishalin varsa o sancılarının nedeni olabilir canım. hepimiz benzer şeyler düşünüyoruz inan. hatta bu sabah ağladım dua ederken.. gece yatamadım, sabah uyandığımdada hareketlerimi kısıtlayacak kadar bel ağrım vardı.. bebek gelmiyordu filan derken depresif depresif uzanmıştım. derken Tr deki doktorumdan tavsiyeler geldi. günde 1-2 saat yürü, merdiven inip çık, oturup kalk demişti. bunları okuyunca birden silkelendim ve kendime geldim. yani bebek gelmiyorsa, bizde onları biraz zora sokmak için hareketlenicez mecburen. bugün 1 saat yürüdüm mağazada. sonra bikaçkez merdiven inip çıktım. birazda temizlik yaptım, belim çok ağrıdı ama hanımefendinin 9 aydır içeride durduğu yeter artık :)) moral bozmak yok. son günlerimiz zaten.. maksimum 2 haftaları kaldı içeride, bunu onlarda biliyor merak etmeeSende haberler güzel engtheacherve dr un süper ne güzel bilgiler vermiş ve sayende öğreniyoruz, benim dr uma uyuz olmaya başladım 5 dk sürmüyo toplam muayene süresi, hemencecik çıkmak durumunda kalıyorum:44:
Ben de ishalim,gece wc ye gitmek durumunda kalacak kadar
Bugün sabah 6 dan 8:30 a kadar 8-9 dk da bir ağrım oldu regl-kabızlık-ishal ne olduğunu anlamadığım max 50 sn süren sancılar ama kasılma şeklinde değildi.Dedim olabilir mi acaba ve saat 10:00 da da randevum olduğu için gittik hastaneye, nst de ölçtüler o ağrı orada da oldu ve maximum 40 ı gösterdi gerçi nst ölçümü pek içime sinmedi çünkü yan dönünce ayarlar değişiyormuş ben de sırt üstü yatınca sedye kemiklerime batıyor çok sert, son 10 dk sı düzgün ölçtü sadece.Tonla para ödüyoruz hastaneye ne dr düzgün ilgileniyor ne nst de hemşireler düzgün ilgileniyor.Dr nst kağıdına baktı "alttan muayene etmeme gerek var mı ki 1 hafta da çok birşey değiştiğini sanmıyorum" dedi, ben de artık bir açılma filan olmuş mu merak ettiğimden bakmasını istedim, baktı ve "değişen birşey yok" dedi. İnanamadım"Daha süren dolmadı ki niye sabırsızlanıyosun" diyo ama bir yandan da 1 hafta da değişceni sanmıyorum diyo ben anlamadım bu kadını Sabah ki ve şuan ara ara gelen ağrılarımın ne olduğunu anlamadım,açılma da olmadıysa bu ne? Hemoroid ağrısı filan mı ama belden ön aşağı doğru baskı şeklinde oluyo regl başlangıcında olan ağrı gibi :44 oğal sancımın gelmeyeceği hissine kapıldım artık ağladım bugün gelen telefonlara cevap vermek istemiyorum, bu sefer yanımdaki arkadaşımı aramaya kalkıyorlar, açınca niye nefes nefesesin diyolar uff hamileyim ulannn dr cumartesi nst ye gir dedi ama artık içimden gelmiyor, nişan-kan-su vs.gelene kadar hastaneye gitmek istemiyorum bebişin hareketlerinde bir değişiklik olmadığı sürece
Aynen canım eller aşağıyı kurcalıyor :) ayaklar yukarıyı ittiriyor. İyice yerleşiyordur inşallah :) sıcak su torbasını bende deneyeyim bakalım. Sen yat uyu bence fırsattan istifade. Enerji toplaman lazım.
ayyy başladı demekkk. Allah yardımcın olsun canım. İnşirah süresini oku. Hadi güzel haberlerini bekliyoruz, habersiz bırakma bizi
ne bereketli bir günmüş benimde nişanım gelsin artık ya neden gelmiyor satım 25 nisan40a girdim ama halen hiç bir şey yok ben pek yürümüyorum yürüyünce şikayetlerim oluyor sadece o gece için sonra geçiyor ah kızlar sona kaldım herkes doğurdu allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrularınızı doğurmamış olan arkadaşlar allah bizede kolaylık ve sabır versin bugun dr gidicem ama elim boş dönerim yine :/
bende aynen senin gibi düşünüyodum Acaba bende buraya doğurduğumu yazabilecek miyim die 39+4 de oldu benim bebiş Şimdi kucağımda 15 günlük olacak oğlum :)) İnşallah sende sağlıkla kolay bir doğumla kavuşursun bebeğine
Günaydın kızlar
Kasılmalar, ağrılar ve tuvalet ziyaretleriyle dolu bir geceden sonra az önce içinde hafif kan çizgileri olan tuhaf bir akıntım daha geldi:44: kasılma ve kasıklarıma doğru inen sancılarım var hafif hafif ve bel ağrısı sabit. Haberler şimdilik böyle, başka bi gelişme yok. Sizden haber var mı hala doğurmamış olan kader arkadaşlarım??
Gündüzleri leğene sıcak su koyup içinde otur, ben dün suyu soğudukça değiştirerek yarım saat falan oturdum, o işe yaradı heralde akşamına nişan geldibugün de yapcam onu öğleni bi görelim de:)
Sağol canım, buldum onu evdeki Yasin'de, kısa bir duaymış, yazıp yanıma da alırım hastaneye giderken. Şimdilik haberler yukarda
Minikkelebek gibi naklen yayın yapcam ben de doğurana kadar
Canını sıkma arkadaşım, stres süreci yavaşlatıyor malesef. Benim de sat 24 Nisan, geç falan kalmadın, daha günümüz dolmadı sakin ol. Çok zor biliyorum çünkü aynı şeyi kendim yaşıyorum ama sakin beklememiz lazımelbetbir zamanı var ve hepsi doğacak, sadece biz bilmiyoruz.
günaydın kızlar..
çok rahat olmayan bir gece geçirdim yine.. ama herhangi bir ağrı sızı belirti yok doğuma dair.. gece boyu bol bol kasılma vardı sadece.. şimdide hafif bir bel ağrısı.. uzansam gececek cinsten bu ağrıda..
annem her dakka gözümün içine bakıyo bu duruma da sıkıldım açıkçası.. dün akşam ne zaman doğacak bu bebek dedi, dedim erken gelmeseydin o zaman.. sanki saatli bişey bu doğum.. ona kalsa sezeryan olmadım şimdiye kadar diye boşa zaman geçirdim.. ne mantıkla bunu düşünüyorsa artık.. sezeryan olunca hiç canın yanmıyo diye mi zannediyor nedirse artık.. ben mi asabiyim bilemedim..
amaan neyse işte dikkat edin kendinize.. bakalım bugün ne gelişmeler yaşayacagız :)
günaydın kızlar..
çok rahat olmayan bir gece geçirdim yine.. ama herhangi bir ağrı sızı belirti yok doğuma dair.. gece boyu bol bol kasılma vardı sadece.. şimdide hafif bir bel ağrısı.. uzansam gececek cinsten bu ağrıda..
annem her dakka gözümün içine bakıyo bu duruma da sıkıldım açıkçası.. dün akşam ne zaman doğacak bu bebek dedi, dedim erken gelmeseydin o zaman.. sanki saatli bişey bu doğum.. ona kalsa sezeryan olmadım şimdiye kadar diye boşa zaman geçirdim.. ne mantıkla bunu düşünüyorsa artık.. sezeryan olunca hiç canın yanmıyo diye mi zannediyor nedirse artık.. ben mi asabiyim bilemedim..
amaan neyse işte dikkat edin kendinize.. bakalım bugün ne gelişmeler yaşayacagız :)
selam hanımlar
günlerdir ara ara okuyorum ama bir türlü cevap yazamıyorum. evde sürekli oyun isteyen 4 yaşında bir çocuk ve tam "oturdum" derken karnı acıkıp viyaklayan bir bebek olunca cevap yazmak kolay olmuyor. genel olarak iyiyiz gece gündüzü ayırdetmeye çalışan bir kızım var, 17 günlük olduk, ufaktan gülümsemeler ve bakınmaya çalışmalar, sese tepki vermeler başladı gibi. henüz gaz sancıları başlamadı.
önce yalnız kaldığında bebeğe bakamayacağından korkan anneciklerimizle başlayayımsakin olun hanımlar bebek sizin ve onunla aranızda hayal edebileceğinizden çok daha güçlü bir telepatik bağ var. paniğe kapılmak yerine ona konsantre olursanız ihtiyacını anlamamanız mümkün değil. hiç kimse onu sizden daha iyi anlayamaz ve ona sizden daha iyi bakamaz. ben hiç çocuk sevmeyen, çocuğa özenmeyen bir insanken bebeğime başarıyla bakabildiysem siz haydi haydi bakarsınız. sadece kendinize güvenin vallahi oluyor. hem de hayal ettiğinizden daha kolay oluyor.
gazlı bebekleri anneleri :26: bebeğe verdiğiniz gaz ilacından kendiniz de için mutlaka faydası olacaktır. "bu en iyisiymiş" deyip tek bir markada takılı kalmayın duyduğunuz bütün damlaları deneyin. ben en son abdi ibrahimin iberogast isimli ilacını duydum yeni çıkmış sanırım. kullanan arkadaş "emzirme sonrası sırtını sıvazlamaya bile gerek kalmıyor" dedi. çok memnun ilaçtan, ben oğlumda metsil kullanmıştım bize yetmişti. hiç bir ilaç işe yaramadığında muskat cevizi deneyebilirsiniz internette nasıl kullanıldığına dair çok bilgi var.
bebeğinizin ağlama sebebi sessizlikten korkuyor olması da olabilir. bebekler anne karnında vücudun sesleriyle sürekli haşırneşir olduklarından sessizliğe adapte olamayabiliyormuş. saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, yağmur sesi... gibi sabit sesler bebeğinizi rahatlatabilir. hatta internette bunların kliplenmiş versiyonları falan da mevcut.
şu treycy leri falan boşverin. bebeğinizin mutlaka kendi rutini oluşacak her bebek aynı olmaz. biz kucağımıza hiç almadığımız halde uyanık olduğu sürede kucakta olmak istiyor hanımefendi. ama bebeklerin anne karnında ninni dinlemedikleri, sallanmadıkları gerçeklerini aklınınzdan çıkarmayın ve hiç bunlara başvurmamaya çalışın, bence en kolay bebek emerken uyuyan bebektir, ayrıca emzik de bir çeşit hayat kurtarıcıdır, o kadar çok şeyle boğuşacaksınız ki emzikten vazgeçirmek çocuk oyuncağı olacak yanlarında.
"gece bebek emzirilmez" ne demek ya. bir damlacık midesi var zaten ayrıca günün 20 saati zaten uyuyor bunlar, bir yandan beslenirken bir yandan çıkarıyor zaten, açlıktan viyaklayan bir bebeği hiç bir güç uyutamaz. bebeğinizin başının altına reflü yastığı benzeri eğimli bir yastık koyun, mümkünse belinden yukarısı bu yastıkta olsun, midesini korumak için yeterli. ayrıca sarılık tehlikesini atlatmış bir bebeği ağladıkça emzirmek yeterlidir illede iki saatte bir emmesine gerek yoktur.
sütüm yetmiyor demeyin yeter hayırlısıyla, özellikle geceleri meme hep ağzında dursun isteyen bir bebeğin mutlaka gaz ya da sessizlikten korkma gibi bir sıkıntısı vardır. o süt gündüz yetiyor da gece mi azalıyor, mümkün değil. hep yetmiyorsa da boşa canınızı sıkmayın. hiç sütü gelmeyip bebeğini sadece mamayla büyütmek zorunda kalan insanlar var ve hiç birinin çocuğu ölmüyor, bizimkiler de byüyecek hayırlısıyla.
çok yazdım inşallah sıkılmadan okursunuz ve size faydalı birşeyler çıkar içinden. yazdıklarımı akıl vermek gibi de algılamayın lütfen iyi niyetle yazdım.
kaçırdığım doğumlar olduysa gözleri aydın anneciklerin, büyüdüklerini de birlikte görelim inşallah
Ayy bi akşam buraya ben de doğurdum yazabilcek miyim acaba beni heyecan aldı götürdü yaa:)))genelde sanırım beklenen tarıhten bır hafta once falan mı gelıyor bebısler eger oyleyse cok az kaldı yaaa sankı daha hazır degılım dur oglum bır kac gun daha azcık daha vakıt gecıreyım dıyorum.
Kızlar benim nişanım geldi
Doktorumu aradım bi de o iğrenç şeyi tarif ettim, teyit etti. 24 ila 36 saat arasında doğum gerçekleşir, beklicez dedi, bekliyoruz
Günaydın kızlar
Kasılmalar, ağrılar ve tuvalet ziyaretleriyle dolu bir geceden sonra az önce içinde hafif kan çizgileri olan tuhaf bir akıntım daha geldi:44: kasılma ve kasıklarıma doğru inen sancılarım var hafif hafif ve bel ağrısı sabit. Haberler şimdilik böyle, başka bi gelişme yok. Sizden haber var mı hala doğurmamış olan kader arkadaşlarım
günaydın kızlar..
canım gerçekten çok çok faydalı bilgiler vermişsin çok teşeküürler. ee tecrübeli insan bi başka oluyor tabiki :81: tek başıma bakabilir miyim diye korkularım şüphelerim vardı ama güç verdi sözlerin inan. gaz konusunda bizim de ilk 20 gün hiç sıkıntı yoktu ama sonrasında bir başladı pir başladı. şimdilik damla kullanmıyorum ama doktora danışacam mutlaka rezene, kimyon, anason karışımı içiyorum az da olsa faydası var gibi
sen tecrübelisin bir sorum daha var. kızımın yüzünde kırmızı kırmızı isilik gibi şeyler çıktı ama sadece yüzünde var. bikaç gündür vardı kırmızılığı geçti ama kabuklu kuru gibi geliyor elime dokununca. annemle kv şampuandan yada benim yediklerinden olduğunu düşünüyor. var mı bir bilgin canım. böyle güzel tecrübeli anneyi bulmuşken kaçırmak istemedim
ben de aynı durumu yaşadım arkadaşım.ben de çare bulamadım.sonra 14.gün gibi kendiliğinden geçti.demir hapını içmeye devam et bence.ama öğünlerde kayısı,ayva hoşafı falan iç bol bol.bi de günde bir tane soda.zor bir durum gerçekten.genelde sezeryanda yaşanıyor galiba bu sorun.slm kızlar engteacher hadi gözün aydın umarım çabucak alırsın bebişini kucağına darısı doğumunu bekleyen tüm arkadaşlara kızlar ben de 1 haftadır acayip gaz sancısı var bir şey yiyemez oldum demir hapı kabız yapmıştı onu bıraktım az düzeldi ama sancı devam ediyor ilaç kullanıyorum gaz için içtiğim rezenenin haddi hesabı yok kimyon çörekotu yağı hepsini içiyorum sezeryan olupta ben gibi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?