bilgiler için çok teşekkürler..gerçekten çok faydalılar.ben bebeğimi geceleri 3 saatte bir falan emziriyordum.yani kendiliğinden uyanıyordu zaten saat gibi.dün akşam baya emdikten sonra uyudu ben de saati kurmamışım nasıl olsa uyanıyor diye sonra bir uyandımki kızım 6 saat uyumuş nasıl panikle uyandırdığımı anlatamam bebeğimi.vicdan azabı çektim resmenselam hanımlar
günlerdir ara ara okuyorum ama bir türlü cevap yazamıyorum. evde sürekli oyun isteyen 4 yaşında bir çocuk ve tam "oturdum" derken karnı acıkıp viyaklayan bir bebek olunca cevap yazmak kolay olmuyor. genel olarak iyiyiz gece gündüzü ayırdetmeye çalışan bir kızım var, 17 günlük olduk, ufaktan gülümsemeler ve bakınmaya çalışmalar, sese tepki vermeler başladı gibi. henüz gaz sancıları başlamadı.
önce yalnız kaldığında bebeğe bakamayacağından korkan anneciklerimizle başlayayımsakin olun hanımlar bebek sizin ve onunla aranızda hayal edebileceğinizden çok daha güçlü bir telepatik bağ var. paniğe kapılmak yerine ona konsantre olursanız ihtiyacını anlamamanız mümkün değil. hiç kimse onu sizden daha iyi anlayamaz ve ona sizden daha iyi bakamaz. ben hiç çocuk sevmeyen, çocuğa özenmeyen bir insanken bebeğime başarıyla bakabildiysem siz haydi haydi bakarsınız. sadece kendinize güvenin vallahi oluyor. hem de hayal ettiğinizden daha kolay oluyor.
gazlı bebekleri anneleri :26: bebeğe verdiğiniz gaz ilacından kendiniz de için mutlaka faydası olacaktır. "bu en iyisiymiş" deyip tek bir markada takılı kalmayın duyduğunuz bütün damlaları deneyin. ben en son abdi ibrahimin iberogast isimli ilacını duydum yeni çıkmış sanırım. kullanan arkadaş "emzirme sonrası sırtını sıvazlamaya bile gerek kalmıyor" dedi. çok memnun ilaçtan, ben oğlumda metsil kullanmıştım bize yetmişti. hiç bir ilaç işe yaramadığında muskat cevizi deneyebilirsiniz internette nasıl kullanıldığına dair çok bilgi var.
bebeğinizin ağlama sebebi sessizlikten korkuyor olması da olabilir. bebekler anne karnında vücudun sesleriyle sürekli haşırneşir olduklarından sessizliğe adapte olamayabiliyormuş. saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, yağmur sesi... gibi sabit sesler bebeğinizi rahatlatabilir. hatta internette bunların kliplenmiş versiyonları falan da mevcut.
şu treycy leri falan boşverin. bebeğinizin mutlaka kendi rutini oluşacak her bebek aynı olmaz. biz kucağımıza hiç almadığımız halde uyanık olduğu sürede kucakta olmak istiyor hanımefendi. ama bebeklerin anne karnında ninni dinlemedikleri, sallanmadıkları gerçeklerini aklınınzdan çıkarmayın ve hiç bunlara başvurmamaya çalışın, bence en kolay bebek emerken uyuyan bebektir, ayrıca emzik de bir çeşit hayat kurtarıcıdır, o kadar çok şeyle boğuşacaksınız ki emzikten vazgeçirmek çocuk oyuncağı olacak yanlarında.
"gece bebek emzirilmez" ne demek ya. bir damlacık midesi var zaten ayrıca günün 20 saati zaten uyuyor bunlar, bir yandan beslenirken bir yandan çıkarıyor zaten, açlıktan viyaklayan bir bebeği hiç bir güç uyutamaz. bebeğinizin başının altına reflü yastığı benzeri eğimli bir yastık koyun, mümkünse belinden yukarısı bu yastıkta olsun, midesini korumak için yeterli. ayrıca sarılık tehlikesini atlatmış bir bebeği ağladıkça emzirmek yeterlidir illede iki saatte bir emmesine gerek yoktur.
sütüm yetmiyor demeyin yeter hayırlısıyla, özellikle geceleri meme hep ağzında dursun isteyen bir bebeğin mutlaka gaz ya da sessizlikten korkma gibi bir sıkıntısı vardır. o süt gündüz yetiyor da gece mi azalıyor, mümkün değil. hep yetmiyorsa da boşa canınızı sıkmayın. hiç sütü gelmeyip bebeğini sadece mamayla büyütmek zorunda kalan insanlar var ve hiç birinin çocuğu ölmüyor, bizimkiler de byüyecek hayırlısıyla.
çok yazdım inşallah sıkılmadan okursunuz ve size faydalı birşeyler çıkar içinden. yazdıklarımı akıl vermek gibi de algılamayın lütfen iyi niyetle yazdım.
kaçırdığım doğumlar olduysa gözleri aydın anneciklerin, büyüdüklerini de birlikte görelim inşallah
ben de aynı durumu yaşadım arkadaşım.ben de çare bulamadım.sonra 14.gün gibi kendiliğinden geçti.demir hapını içmeye devam et bence.ama öğünlerde kayısı,ayva hoşafı falan iç bol bol.bi de günde bir tane soda.zor bir durum gerçekten.genelde sezeryanda yaşanıyor galiba bu sorun.
hadi hayırlısı çabucak, annesini hiç yormadan gelsin inşallah.
bu söylediklerinle senin şu an doğuruyor olman lazım, seninki de inatçı çıktı.
slm kızlar engteacher hadi gözün aydın umarım çabucak alırsın bebişini kucağına darısı doğumunu bekleyen tüm arkadaşlara kızlar ben de 1 haftadır acayip gaz sancısı var bir şey yiyemez oldum demir hapı kabız yapmıştı onu bıraktım az düzeldi ama sancı devam ediyor ilaç kullanıyorum gaz için içtiğim rezenenin haddi hesabı yok kimyon çörekotu yağı hepsini içiyorum sezeryan olupta ben gibi olan var mı
ayyy ayyy doğumu bekleyenlerde de hareketlilik başlamış,nişanlar geliyor ne güzel..allah hayırlısıyla kurtarsın hepinizi.sen bu gece doğurursun gibi engteacher :) sizin haberleri okurken beni de heyecan bastı valla.bu arada anne sütünü arttırdığını yaşayarak bizzat gördüğüm birşey söyleyeyim.bildiğiniz yaş maya var ya onu nohut tanesi kadar günde iki defa hap gibi yutuyorsunuz.kayınvalidem yutturdu bana doğumun 2.günü.3.gün süt bol bol gelmeye başladı hala da içmeye devam ediyorum.şimdilik sütüm yetiyor bakalım.deneyin derim.sabah aç karnına bi de akşam için.
kızlar sızden bı rıcam var
bı arkadasım var bebek sahıbı olmak ıstıyor
41 hamıleden 41 ayetel kursı topluyor
sızlerden de rıca edıyorum 1 er tane ayetel kursı okuyabılırmısınız?
Okuyanlar alıntı ıle okudum dıyebılırlerse saymam daha kolay olur
hepınıze tesekkur ederım
bizleri Rabbim nimetlendirdi onlar icinde dua edelim
aynen akşamları artıyor,bazen nefesimi keser gibi oluyordu hatta.geçicek canım az daha sabret.artık hep bişeyler iç iç zor oluyor valla.ama bu minik yavrular için herşeye değer...canım yaa aynen incir kayısı hoşafı tüketiyorum bol bol Allahtan içtiklerim kızıma yarıyor da o rahat çıkarıyor akşamları artıyor bi de zor valla
bilgiler için çok teşekkürler..gerçekten çok faydalılar.ben bebeğimi geceleri 3 saatte bir falan emziriyordum.yani kendiliğinden uyanıyordu zaten saat gibi.dün akşam baya emdikten sonra uyudu ben de saati kurmamışım nasıl olsa uyanıyor diye sonra bir uyandımki kızım 6 saat uyumuş nasıl panikle uyandırdığımı anlatamam bebeğimi.vicdan azabı çektim resmenbebeğimin 24.günü sarılık tehlikesi yok dedi doktorumuz.
kızlar sızden bı rıcam var
hepınıze tesekkur ederım
ben de okudum.umarım en yakın zamanda sağlıklı bir bebek verir rabbim arakadaşına ve isteyen herkese..kızlar sızden bı rıcam var
hepınıze tesekkur ederım
siz atlatmışsınız herşeyibence hiç yorma kendini, acıksa, altı kirlense, gazı olsa zaten ağlar bırak uyusun istediği kadar ihtiyaçlarını dile getirmeyi öğrensinler, acemi değil artık emmesi gerektiğini bilmesin bebekli anneye 6 saat aralıksız uyku kadar büyük nimet mi olur ben bu gün oğlum uyandıktan sonra yarım saat daha uyuyayım dedim kız 3 defa kaka yaptı, oğlanın çişi geldi, tv izlemek istedi... sürüne sürüne çıktım yataktan
Sağolun kızlar, darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah
Ama ben doğuramıyorum ya
Şimdi de durup durup kuruyorum, dün doktorum 2.'ye vajinal muayene yapmıştı açılma var mı diye bakmak için, acaba diyorum ondan mı geldi o nişan dediğim şeyler? Ama kanama falan değil, akıntıya da benzemiyo, bildiğin jöle gibi katıydı resmen, hele sabahki daha tuhaftı, akıntı kesinlikle olamaz. Doktorumu da aradım akşam, öyle olsa 'seni muayene ettik ya ondan olmuştur' derdi. Öyle bişey de demedi, acaba kendi kendimi mi gaza getiriyorum diye düşünür oldum bugün de:44:
Sıcak suya oturdum az önce yine, bekliyorum böyle kurbanlık gibi
bence vajinal muayeneden değildir o akıntı.benim de jöle gibiydi.nişandır bence o..benim nişan geldiğinde hastaneye gittiğimde doğum başlamıştı mesela.demekki süre farklılık gösterebiliyor.bekle bakalım canım ben bu akşam gelir senin bebiş diyorum :)Sağolun kızlar, darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah
Ama ben doğuramıyorum ya
Şimdi de durup durup kuruyorum, dün doktorum 2.'ye vajinal muayene yapmıştı açılma var mı diye bakmak için, acaba diyorum ondan mı geldi o nişan dediğim şeyler? Ama kanama falan değil, akıntıya da benzemiyo, bildiğin jöle gibi katıydı resmen, hele sabahki daha tuhaftı, akıntı kesinlikle olamaz. Doktorumu da aradım akşam, öyle olsa 'seni muayene ettik ya ondan olmuştur' derdi. Öyle bişey de demedi, acaba kendi kendimi mi gaza getiriyorum diye düşünür oldum bugün de:44:
Sıcak suya oturdum az önce yine, bekliyorum böyle kurbanlık gibi
ben de okudum.umarım en yakın zamanda sağlıklı bir bebek verir rabbim arakadaşına ve isteyen herkese..
senin 2 çocukla işin çok zor tabi allah yardımcın olsun.ya evet bizim kız da çok kaka yapıyor ama normalmiş.rengi de baya sarı.6 saat nasıl ilaç gibi geldi anlatamam zaten..bi uyandım zımba gibiyim :)
Canım hayır olsun bende aynı senin gibiyim. Cuma doktor diye konuştuk ya büyük gece rüyamda seni gördüm :) hastanede karşılaşmaya çalışıyorduk sancılar falan karışık karışık :)
Insan bu donemde herseyi kafayı takıyor erikcilekkiraz , annenin tutumu da hos degil.. Sıkma canını, kucagına bir alsın torununu , gitmek istemeyecek annen.
bu arada herkes dogum yapınca grupta dogum yapmayan cok az kisi kaldı. Bizler bebislerle bogusuyoruz, sizzler gibi aktif olamıyoruz artık. Insallah sizlerde bir an once dogurursunuz. Opuyorum hepinizi sevgi pıtırcıkları :)
aynı kavgayı annemle yaptık, sezeryan olmadım diye resmen suçladı beni. çok sıkılmış hanımefendi. doğumdan 5 gün sonra da sudan bir sebeple kavga çıkartıp göndertti kendini bana.
sorun çıkaran her kimse sakın tutmayın yanınızda hanımlar, huzurluysanız bebeğinize sürünerek de olsa bakarsınız. bu günlerinizi kimsenin zehir etmesine izin vermeyin. alttan alması gereken biz değiliz şu anda. kaprisse bizim yapmamız lazım onların değil. herkes haddini bilsin.
valla ya.. yarın doktora gidicez.. sanki çok matah bişey zorunluluk dışında sezeryan olmak.. normal istiyorum diye surat yapıyor.. bide demez mi bebek az toparlansın beraber gideriz 2 ay onda kalacakmışım.. bebek toparlanınca gelirmişim.. bu bebeğin birde babası var burda farkındamısın diyorum.. ne var ablanda geldi ya diyo.. e ablam geldi de onlar sömestr tatilindeydi karı-koca geldiler.. bizim öyle durumumuz yok ki.. 2 ay kocamı bırakıp gidecekmişim.. saçma sapan konuşuyo.. herşey kendilerine göre ayarlanacak.. 1 hafta 10 gün gelirimde 2 ay olmaz o süre kusura bakma dedim.. tek başıma olmak bazen sanki daha iyi diye düşünmüyor değilim valla.. Allah bana sabır etrafımdakilerede akıl versin .. yaşlandıkça tuhaflaşıyorlar..
nişan geleli 24 saat oldu ama bende tık yok. sıcak bir duş alıp uzancam:) gelmeye niyeti yok. yarın sabah doktorum çağırdı sanırım açıklık varmı diye bakacak ve varsa suni sancı 4 cm oluncada allah izin verirse epidural olcam. bakalım yarın sabah beni nelet bekliyor.doğum yapacak bütün arkadaşlarımın rabbim yardımcısı olsun
Merhaba kizlar bugun kontrolum vardi her zamanki gibi nst de sanci cikmadi acikligim ilerlemiyo birbuck cm kaldim sali gunu takvimim bitiyo doktorum yine cagirdi 3-4 cm olursa suni sanciyla yatis yapariz dedi olmassa biraz daha bekleriz dedi yine olmaassa sezeryana aliriz dedi korkuyorum kizlar.yuzum cok sisti diktorum bile nd oldu sana iki gunde boyle diyo tansiyon 13-8 cikti.idrar tahlili kan tahlili aldilar tekrar.ewde yatiyirum simdi.moralim cok bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?