günaydın kızlar,
dünkü 100 lük şeker yüklemem yüksek çıktı, doktorum gebelik şekeri tanısı koydu endokrin uzmanına yönlendirdi diyet yapmam gerekiyormuş,
ama ben sonuçlardan hiç bişey anlamadım yani mantığıma yatmadı açıkcası,
tok gittim 104 çıktı sonucum, 50 gr şeker yüklememde sonra 1.saatin sonunda 172 çıktı, yüksek dedi,
dün aç gittim 88 çıktı, 100 lük şeker yüklememde sonra
1.saat 199
2.saat 188
3.saat 143
yani açlık tokluk kan şekerim normal ama şeker yükleyince yüksek çıkıyo, ama sonra azalıyor, doktora sordum normal değil , normalde insülinin şekeri dengelemesi lazım dedi , bana mantıklı gelmedi, 100 gram şeker içtikten sonra yüksek çıkması normal geliyor bana,
bir de aranızda diyet uygulamasına geçenler var mı, merak ediyorum neyi yemeliyim neyi yememeliyim,
Bakin ayse oner kitabinda bebek yatagiyla ilgili ne onermis..Eki Görüntüle 1504136
resimdeki lulinda'nın düşündüğü oda değil mi
bende su an seker yuklemesindeyim ictim koca bi bardak bol sekerli limonata gibiydi ama beklemekten cok uykum geldi gözümü kapasam uyuyabilirim aslinda cikacak büyük ihtimal ilk gebeligimdede vardi zaten ama bakalim yarim saat sonra bi kan vercem sonra 1 saat sonra bi daha daha 11.30a kadar burdayim uyumazsam bakalim
Bakin ayse oner kitabinda bebek yatagiyla ilgili ne onermis..Eki Görüntüle 1504136
Canim ben de aldim bu kitabı sayfa 112deyim ve gayet güzel bilgiler var. Tavsiye ederim herkese. Nefes egzersizlerini denemek gerekiyor ama birsey olur diye de korkmuyor değilim mesela örnek verirken sakin ikinmayin diyorya yanlışlıkla o anda bir anki refleksle
benim de haftaya perşembe var yükleme.. 11.30a kadar sadece yeme içme yok mu? ay ben bayılırım oralarda.. sabah gözümü açar açmaz yiyorum ben, eşim hazırlar kahvaltıyı haftaiçi, daha biz gözüm kapalıyken başlarım yemeye. nasıl o kadar ac beklicem yaaa
evet doktorun söylediği de oydu,canım zaten insülin şekerin yükselmesini engellemeye yarıyor. yeteri kadar salgılanmıyorsa sekerin yükseliyor. diyabet hastaları o yüzden insülin iğnesi vuruluyor. demek ki senin vücudun şeker aldıgında insülinle dengeleyemiyor, sekeri cıkaracaksın hayatından, daha da düşmüyorsa yani vücudunun ürettiği insülin yeterli gelmiyorsa dısarıdan insülin takviyesi alacaksın.
bu örnekleri görünce seker yüklemesinin faydalı olduguna kanaat getirdim, yoksa bir cogumuz bu konudan bihaber tatlıları dondurmaları götürüp sonra da fenalık gecirecektik.
öyle yapıcam zaten , bim araştırma yapayımda uzmanına gidicem mecbur diyet uygulamasına geçeceğizcnm aslında kadın doğumdan çok endokrinoloji daha doğru bilgi verebilir sana. bence de bi uzmana göster sonuçlarını. bak ben de merak ettim şimdi. benm de açlık şekerim 101 çıkmıştı ki tüp bebekten falan önce ona bile doktorum yüksek demişti. hamilelerde daha düşük olmasını bekleriz demişti.
Yaa gene park yataga geldikBakin ayse oner kitabinda bebek yatagiyla ilgili ne onermis..Eki Görüntüle 1504136
cnm bütün egzersizleri test edildi onaylandı merak etmeacıbadem ücretsiz yoganın yanında emirgan do-um'da hamile yoga ve pilates derslerine başladım bu arada. haftada 3e çıkarmak istiyorum. reşitpaşada yerleri. 5 ders 180, 10 ders 320 tl. tavsiye ederim. dün hoca dışında iki kişiydik özel ders gibiydi valla :)
O işe yarın girişiyoruz. Watson Dan fotodaki boyayı aldım. Eşim boyayacak bakalım:)Lulinda, canım saçlarını boyattırdın mı? Yanılmıyorsam doktorun 20. haftadan sonrası için olabilir demişti sana değil mi? Ben zor sabrediyorum da.. Çok çirkin oldu saçlarım, çok paspal görünüyorum beyazlarım yüzünden. Acaip mutsuzum görüntümden.
Çok sevindim herşeyin yolunda olmasına canım. Ben de suda eriyen calsiyum vemagnezyum alıyorum ama çoğu zaman unutuyorum. Biri çok tatlı biri tatsız. Napalım artık idare edeceğiz. Millet hamilelikte ilaç almaz. Ben hayatımda bu kadar ila aldığım bir dönem bilmiyorum:)biz geldik...cokkkk şükürrrr kistimiz kaybolmuşAnkaraya gitmenize gerek kalmadi dedi.cok sevindik. .oglusum 10 gün ondeymis masallah..530 gr olmus..28 nisana ayrintiliya gidicem...garip bi durum var ayrintili icretsizmis..siz o kadar paralardan bahsedince şaşırdım. .
ayrica kalsiyuma devam dedi..icemiyorum dedim hap yazin dedim yok illa onu ic dedi...eşime döndü her akşam kontrol et iciyomu diye dedi
agrilarim oluyo bazen dedim alt tarafta icmezsen ilaci olur tabi dedi..bide üstüne firca yedik..artik yavaş yavaş iceyim artik..
Oh sefanız olsun ne güzel gezmişsiniz. Çok gitmek istediğim yerlerden biridir Van. Eşimin yarın da tatil olduğu dün belli oldu. Önceden olsaydı biz de bir Van yapardık valla. Şimdi kaldık Istanbul da:)Hosbulduk operacim
Van'a gittik. Ctesi sabah indik ilk önce Gevasa gittik Van golu manzarali guzel bir Van kahvaltisi yaptik :) sonra vapurla Akdamar adasına Akdamar klisesini gezdik harikaydı badem ve kayisi çiçekleri açmıştı ve mis gibi kokuyorlardi. Nisan ayında ziyaret edilebilecek nefis bir yer. Döndük sonra araba kiralamistik. mutlaka gerekli. Muzeye gittik ama depremden sonra kapatilmis bahcesini gezebildik. otele yerlestik ogunde İç İşleri Bakani kaldığımız oteldeydi güvenlik hat safhadaydi ve fena bir trafik vardı. İstanbulu yaşadım resmen. Pazar günü Van kalesine gittik turizim şenliği vardi şansımıza tam zamanında gitmiştik. Daha sonra Kedi evini gezdik. Hava muhtesemdi. Ptesi sehir merkezini gezdik. Gece 12de evdeydik.
Mutlaka nisan ayında gidilmeli buraya.
İyi yolculuklar canım sanada uçakla yolculuk yapacaksanız hiç korkma riskli bir durum olmadığı için gayet rahat oluyorsun. Bak mesela minik bebeğim tekme atiyor teyzesi. :) akdamardan resim paylasiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?