• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

biberon ve islak mendili ekledim.. nem olcer ve termometre cok isime yaramaz sanirim.. zaten nemli memleketteyiz.. ates olcer var Evde.. nanemolla olan bendeniz icin almiştim.. battaniyeler de hastane cikisinda var diye ekmedim..
emzik alicaz mi peki??? olmazsa olmaz degildir di mi?

zannetmiyorum ya ben emzik almayı düşünmedim. biberon da aventin bi tane küçük boy yenidoğan için cam olanından aldım. inşallah ona da gerek kalmaz tabi. biz varken biberona emziğe ne gerek var di mi ama? ;) bi de göğüs pediyle göğüs pompası mutlaka alın diyorlar. aventin otomatik olanına baktım ama o da çok pahalı almadım daha.

zannetmiyorum ya ben emzik almayı düşünmedim. biberon da aventin bi tane küçük boy yenidoğan için cam olanından aldım. inşallah ona da gerek kalmaz tabi. biz varken biberona emziğe ne gerek var di mi ama? :KK66: bi de göğüs pediyle göğüs pompası mutlaka alın diyorlar. aventin otomatik olanına baktım ama o da çok pahalı almadım daha.
Pompa olayini gerekirse alayim dedim.. 2 yasinda bebesi olan komsum hic kullanmamis, olmazsa olmaz degildir diye bekilicem bakalim.. sağımĺık olalim da bi :D

Etrafimdaki anneler emzigi ozellikle tavsiye ediyolar hemen alistir diye cok kurtarici oluyomus sonradan bel dusunuyorm onun icin ya gogus pompasinda cok kararsiz kaldm bide ben ikiz oldugm icin gereklimi acaba bilemedm dogum sonrasina biraktim onu gerek olursa alirim diye bende yorgan yerine battaniye kullanmayi dusunuyorm aldim zaten pamuk battaniye bide delikli battaniyelrden alicm iyi diyolar

Etrafimdaki anneler emzigi ozellikle tavsiye ediyolar hemen alistir diye cok kurtarici oluyomus sonradan bel dusunuyorm onun icin ya gogus pompasinda cok kararsiz kaldm bide ben ikiz oldugm icin gereklimi acaba bilemedm dogum sonrasina biraktim onu gerek olursa alirim diye bende yorgan yerine battaniye kullanmayi dusunuyorm aldim zaten pamuk battaniye bide delikli battaniyelrden alicm iyi diyolar
Bi arkadasim sadece uyku zamani icin emzige alistirmisti. Hatta oglu emzigi olmadik zamanda agzina aldiginda, uykun mu geldi annecim, emzigini aldigina gore hadi gidip yatalim diyordu.. o emzik aninda çıkıyordu agizdan :)

Pompa olayini gerekirse alayim dedim.. 2 yasinda bebesi olan komsum hic kullanmamis, olmazsa olmaz degildir diye bekilicem bakalim.. sağımĺık olalim da bi :KK70:
Bence de acelesi yok. Hatta kiralanabilir bile çok lazım olursa. Yanlız Avent in kalkanı olmazsa olmaz diyor hep yeni anneler. Ben onlardan aldım. Pedler meme ucuna yapıştığı için mantar yapabiliyormuş havasızlıktan. Kalkan hem dokunmuyor memeye hem de bir aparatı bir memeyi emzirirken diğer memeden çıkan sütü biriktiriyormuş.
Ben daha yatak işine girişmedim. Çarşaf nevresim falan. Zaten yastık ve battaniye kullanılmıyor ilk aylar. Bir tane tulum aldım. Kolları çıkabiliyor da. Onunla yatırırım kışa kadar. Sonra bakarız çaresine:)
Bu arada bir arkadaşım bana yan yatırma yastığı verdi ama üzerinde 3 ay ve üzeri için yazıyor. Herhalde 3 aya kadar zaten dönemiyorlar mı nedir:)

Bence de acelesi yok. Hatta kiralanabilir bile çok lazım olursa. Yanlız Avent in kalkanı olmazsa olmaz diyor hep yeni anneler. Ben onlardan aldım. Pedler meme ucuna yapıştığı için mantar yapabiliyormuş havasızlıktan. Kalkan hem dokunmuyor memeye hem de bir aparatı bir memeyi emzirirken diğer memeden çıkan sütü biriktiriyormuş.
Ben daha yatak işine girişmedim. Çarşaf nevresim falan. Zaten yastık ve battaniye kullanılmıyor ilk aylar. Bir tane tulum aldım. Kolları çıkabiliyor da. Onunla yatırırım kışa kadar. Sonra bakarız çaresine:)
Bu arada bir arkadaşım bana yan yatırma yastığı verdi ama üzerinde 3 ay ve üzeri için yazıyor. Herhalde 3 aya kadar zaten dönemiyorlar mı nedir:)
Yan yatirma yastigini ben doğduğu funden itibaren kullanmayi düşünüyorum.. Oglan cocugu kafa sekli cok onemli benim icin.. yuvarlak olmali :D ilk 3 ay kundak dusunuyorum. Tabi hulya Koçyiğit'in filmlerindeki kadar taş gibi bi kundak degil.. Www.uykucubebek.com sitesi komsumun sitesiymis.. yeni ogrendim :D bi bakin isterseniz..

Kızlar açlık Şekerim 76, tokluk -2 saatin sonunda ölçülen - 119 çıktı . Bi sorun yok dedi doktorum , demek ki bizim sıpa iri olacak :)
Canim ne guzel sonucun guzel cikmis sanirim senin doktorun da seker yuklemesi yapmadan aclik ve tokluk kan sekerine bakmis benim gittigim doktorda oyle yapariz eger yulsek cikarsa seker yukleriz dedi

Yan yatirma yastigini ben doğduğu funden itibaren kullanmayi düşünüyorum.. Oglan cocugu kafa sekli cok onemli benim icin.. yuvarlak olmali :KK70: ilk 3 ay kundak dusunuyorum. Tabi hulya Koçyiğit'in filmlerindeki kadar taş gibi bi kundak degil.. Www.uykucubebek.com sitesi komsumun sitesiymis.. yeni ogrendim :KK70: bi bakin isterseniz..
Başta bende bacaklar serbest şekilde kolları sıkı kundak yapmayı düşünüyorum.

Canim ne guzel sonucun guzel cikmis sanirim senin doktorun da seker yuklemesi yapmadan aclik ve tokluk kan sekerine bakmis benim gittigim doktorda oyle yapariz eger yulsek cikarsa seker yukleriz dedi
Çok Sağol .. Hayır yapıldı şeker yüklemesi , yüklemeden sonra 119 çıktı . Her doktor farklı farklı , kafamız karışıyor ... Sağlıkla bi doğsalar :)

ben kalkan aldım ama pek kullanamadim..üstünde delikleri var..egilince hoopp heryerim süt oluyordu..icinde birikenler dökülüyor du.bide göğüslerin de iki tane kaseyle geziosun gibi düşün. .ben rahat edemedim..gene de alın belki siz kullanabilirsiniz..
gugus pedini sık degistiriyordum.gogus pedinde lansinohu tavsiye ederim kesinlikle..bebedor falan alacaksaniz kanalli delik delik olan ped olmasina dikkat edin.kuru hissi açısından. .

image.webp

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 73
Selam kızlar 3 günlük Afyon tatili yapıp eşimin memleketine gittik. Hava güzeldi iyi geldi gezmek. Ne çok konu birikmiş oku oku bitmedi :KK48:
Ben hala bebek beşiğine karar veremedim ilk 6-7 ay yanımda sonra odasını ayırıcam. Yatak odam küçük yerim dar ne yapacağımı şaşırdım daha bebek için bi iğne bile almadım annemi bekliyorum.
Devletin çocuk yardımı ile ilgili soran olmuş. Anlatayım ; 15 mayıs 2015 ten sonra doğan bebekler için
-ilk çocuk 300tl
-ikinci 400 tl
-üçüncü ve sonrakiler için 600 tl
Diyelim 2. ve 3. Bebeğiniz ikiz alacağınız miktar 1000tl. Bebeğinizin kimliği çıkınca nüfus Müdürlüğünden alabilirsiniz. sanırım öncelik anneye ödenmesi yönünde.

günaydın kızlar,
bugün doktor kontrolümüz var bakalım bizim bıdıklar ne alemde :)
dün bi posta kıyafet yıkadım hafta sonu ütülenip yerleşecek, dolapları silinecek,
ben hazır hale getirmeye çalışıyorum artık,
haziranda hazır olmam lazım nolur nolmaz,
dün cibinlik aldık bu arada tülü geçirdik ama ters oldu gibi bişey oldu beceremedik yani karı koca :)
aldığımız yere soracağız

Slm kızlar bugün bize ciğer geliştirici iğne vurulacak Lulinda Lulinda allahın izniyle risk misk kalmamıştır zamanını bekler Aliler sabırlı olur iyi görüşler bu arada gucci85 gucci85 sanada güzel görüşmeler dilerim hayırlı haberlerle gelin inşallah

Slm kızlar bugün bize ciğer geliştirici iğne vurulacak Lulinda Lulinda allahın izniyle risk misk kalmamıştır zamanını bekler Aliler sabırlı olur iyi görüşler bu arada gucci85 gucci85 sanada güzel görüşmeler dilerim hayırlı haberlerle gelin inşallah
bizim de iğnelerimiz bugün başlayacak sanırım, bi dahaki gelişinde ciğer geliştiriciye başlayacağız demişti.

Back
X