• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Eki koymamisim ya..

Eklentiler

• 20150612_190643.webp
    20150612_190643.webp
    19 KB · Görüntüleme: 95
kızlar çalışıyorum başka ilden tedaviye gitmek zor olur mu??
Tedavi esnasında göbekten iğneleri vurulurken yumurta gelişimi kontrolü için doktora gitmen gerekiyor.Benimde hastanem oturduğum ilde değildi,iş yerim bu konuda rahattı ama izin problemi yaşamadım.Eğer sende yaşamazsan gidip gelebilirsin.Yada bazı doktorlar bulunduğun ildeki doktorun yapmasına izin veriyorlar yumurta takibini.

Kizlar simdi liste yapiyormda kalan eksiklerimi bebek bakim urunlerini hangi marka almayi dusunuyosunuz? Sampuan pisik,kremi falan ben sebamed dusunuyorm ama nivea baby yada johnsons baby de olabilir kararsiz kaldim sizler ne alicaksiniz yada aldiniz ?
Ben Altını silmek için unibaby yenidoğan Islak mendil aldım . Unibaby köpük vücut şampuanı aldım , başına gerekmiyor özellikle saçsız ise dediler ama Saçlı doğarsa onu da unibaby alıcam . Göğüsucu için lansinoh kullanıyorum 2 haftadır doğumdan sonra da kullanacakmışım emzirmeye engel değil yıkamaya gerek yokmuş . Pişik merhemi hametan pomad ve bepanthene aldım . Şimdilik bunlar :)

bi ayrıntı daha ilk 10 gün falan popoyu pamukla temizlemek daha iyiymis..hatta hazir satılan pamuklar var bebe mağazalarında silmeye hazir..oglumda suyu kaynatip kavonoza koydum..pamugu icine bastirip bi 10 gun onla temizledik..sonra uni baby ninkine gectim.

Yani bende sebamede karar verdim galiba mustelaya da bi bakim ama islak pamuk mendil kesinlikle unibaby zaten talkative_844 talkative_844 sampuani niye donusumlu kullanmak gerekiyoms acaba ilk defa duydm sanirim deneye yania ogrencez uzun bi liste oldu al al bitmiyo eksikler insalah guzel gunlerde kullanmak nasip olur hepimize artik bi an once gelsinler istiyorm bi yandan ama daha da erken azcik daha dursunlar diyorm.. Cok merak ediyorm sabirsizlaniyorm artik ;) cevaplar icin sagokun optum hepinizi:KK200:

Yani bende sebamede karar verdim galiba mustelaya da bi bakim ama islak pamuk mendil kesinlikle unibaby zaten talkative_844 talkative_844 sampuani niye donusumlu kullanmak gerekiyoms acaba ilk defa duydm sanirim deneye yania ogrencez uzun bi liste oldu al al bitmiyo eksikler insalah guzel gunlerde kullanmak nasip olur hepimize artik bi an once gelsinler istiyorm bi yandan ama daha da erken azcik daha dursunlar diyorm.. Cok merak ediyorm sabirsizlaniyorm artik :KK66: cevaplar icin sagokun optum hepinizi:KK200:
satan kişi öyle demişti..cok hatirlamiyorum ama bağışıklık mi yapiomus ne öyle bişeyler dedi..aldığın yerde gene bi sorarsin..

slm kızlar...ne cok ilerlemis sayfa..daha okuyamadim hepsini..

biz tatili bitirdik..esim dönüşte ankaraya annemlere bıraktı..yatioz kalkioz..oglusta iyidir heralde arada ben burdayım dio..yarin 32 hafta çalışır raporu almaya gidicem.

D _defne_ oglumda herseyi sebamed aldim..ama sampuanini dönüşümlü kullanman gerekiomus..aldigim yer öyle demişti..4 5 kere sebamedle yikiosan araya baska marka katacakmisin..bende ciko almistim..3 4 kez sebamed 1 kez ciko yapiodum..

bi arkadaşım sebamedi cok onermiyolar dedi..bende bu sefer Johnson in yeni doganini aldim..yağını gene sebamed aldim..pişik koruyucu icinde mustela ve bepanten dusunuyorum..tabiki pisik ilaci asla vazgecmem fito..eczanede..sadece pisik olursa kullaniyosun..koruma için digerleri..ama pişik olursa ilac kullanmak gerekio..onada fito oneririrm..Göğüs yarasinada birebir gelio..tabii emzirmeden önce sabunla yikayacaksin..

oooo hosgelmissiniz bea :p Ozledik seni..

Bizde doktordan geldik , humana cayi icin dogumdan once icmene gerek yok dedi bi faydasi yok yani, dogumla beraber sut salgilanmaya basladigi icin ne icersek dogumdan sonra icicez yani. kismetse bi aksilik cikmazsa 2 yada 3 hafta sonra falan dogumu gerceklestirecegiz. Bu topikte ilk doguran ben olacagim sanirim :)

aaaa ilk kez dogumu konusan biri cikti aramizda, cok heyecanliiiii:anneadayı:

Kizlar doktordan geldim bu arada, kocam yetisemedi almaya gelebildi anca.
kasilmalari yatarken olmadigi icin, yani her halukarda gecmeyen duzenli kasilmalar olmadigi icin doktor rahatladi. Gunde 3 kez sase magnezyuma devam. Rahim agzi kapali, vaginal da bakti.
Bebeto 40 cm, 2050 gr olmus, bebek iri diye tokluk kan sekeri istedi, kan verdim yarin arayacaklar beni. Daha once de gebelik sekeri cikmisti ya, acaba o yuzden mi bebek iri diye sekere bakiliyor. Bir dahaki kontrol 4 temmuzda.
cok rahatladim, erken dogum riski su an her gebede oldugu kadar var. Amaa ev islerine yardimci kadin ariyorum bulamiyorum. Hem yaz donemi hem ramazan diye memlekette kadin kalmadi. Sisli civari her gun ev isi ve yemek icin yardimci olacak kadin tanidiginiz varsa aklinizda olsun.

benden haberler bu kadar :KK36:

Yaa ben korkmaya basladim ayaklarm sismisti normal diyodm her hamilede olur ama bugun farkettim bacaklarimda acayip sismis ust tarafi bukemiyorm resmen ve bacagin ust taraflarinin sismesi iyi degilmis benmi evham yapiyorm gidip bi tansiyonumu olctureyim bari ayyy derdim bitmiyoo bukadar fazla sisligi olan varmi

kasilmalari yatarken olmadigi icin, yani her halukarda gecmeyen duzenli kasilmalar olmadigi icin doktor rahatladi. Gunde 3 kez sase magnezyuma devam. Rahim agzi kapali, vaginal da bakti.
Bebeto 40 cm, 2050 gr olmus, bebek iri diye tokluk kan sekeri istedi, kan verdim yarin arayacaklar beni. Daha once de gebelik sekeri cikmisti ya, acaba o yuzden mi bebek iri diye sekere bakiliyor. Bir dahaki kontrol 4 temmuzda.
cok rahatladim, erken dogum riski su an her gebede oldugu kadar var. Amaa ev islerine yardimci kadin ariyorum bulamiyorum. Hem yaz donemi hem ramazan diye memlekette kadin kalmadi. Sisli civari her gun ev isi ve yemek icin yardimci olacak kadin tanidiginiz varsa aklinizda olsun.

Oh maşallah... dediğim gibi 37 den önce doğurmak yok.. bebek iriligine takiyorlar.. benim ki de iri.. her seferinde doktornya sekerden ya genetik diyo.. yahu sekerim 1 kere bile 125 in uzerine cikmadi.. ben 3800 doğmuşum tosunmuşum belli ki genetik iste.. neyse.. sekerinde sorun olacagini sanmıyorum.. ferahliklar sana..

Yaa ben korkmaya basladim ayaklarm sismisti normal diyodm her hamilede olur ama bugun farkettim bacaklarimda acayip sismis ust tarafi bukemiyorm resmen ve bacagin ust taraflarinin sismesi iyi degilmis benmi evham yapiyorm gidip bi tansiyonumu olctureyim bari ayyy derdim bitmiyoo bukadar fazla sisligi olan varmi
Bir iki öğün önce tuzu fazla mi kaçırdın? Benim de aksam eve geldigimde şiş oluyo bükünce fark ediyorum.. bi de diz alti corap yaşlı teyzelerdeki gibi iz yapiyo :D telas etme.. yakinsa git baktir tansiyona.. hem yürüyüş olur ;)

Bolsu ic, tuzu azalt, ayaklarini xa yuksege koy. Tansiyonuna da baktir tabj ihmal etme.Gecmezse doktora bildir, ihmal etme canim..

Oh maşallah... dediğim gibi 37 den önce doğurmak yok.. bebek iriligine takiyorlar.. benim ki de iri.. her seferinde doktornya sekerden ya genetik diyo.. yahu sekerim 1 kere bile 125 in uzerine cikmadi.. ben 3800 doğmuşum tosunmuşum belli ki genetik iste.. neyse.. sekerinde sorun olacagini sanmıyorum.. ferahliklar sana..

Sagol canim benim, doktor siz uzun boylusunuz zaten sizden small bebek beklemiuoruz dedi :p 1 agustostan once dogmasin zaten, policem henilensin teminatlarim fullensin :KK70:

Masallah bebişe gozun aydin,bundan sonra dikkatli olursun ama stres yapmazsin kendine hem stresle verdigin kiloyuda geri aliverirsin :)

Masallah bebişe gozun aydin,bundan sonra dikkatli olursun ama stres yapmazsin kendine hem stresle verdigin kiloyuda geri aliverirsin :)

Aman ya verdigim kilo gelmese de olur. Bugun ikinci cocugunu doguran bir arkadasim var, ilki sezeryan diye ikinci de sezeryan oldu, 32. Haftadan 38e kadar bir anda 8 kg almis. Gerci cocuk 2 yasinda tum kilolari vermis ama az kilo aldim diye koyuvermemek gerektigi konusunda bana ornek oldu.

Aman ya verdigim kilo gelmese de olur. Bugun ikinci cocugunu doguran bir arkadasim var, ilki sezeryan diye ikinci de sezeryan oldu, 32. Haftadan 38e kadar bir anda 8 kg almis. Gerci cocuk 2 yasinda tum kilolari vermis ama az kilo aldim diye koyuvermemek gerektigi konusunda bana ornek oldu.
Hey masallah bu zamana kadar aldigimizin bi okadarini daha almis 6 haftada.genelde 2 senede eski kiloya ulasiyolar ama 2 senede az diil yaw.sezeryanda daha mi gec veriliyor acaba kilolar

kızlar slm. gene kaçırdım muhabbetin ucunu bi saattir okuyorum:) ben de bugün 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım. şirket özeli kabul etmediği için jinekolog bi arkadaşımdan rica ettim. direkt sisteme girdiler bana çıktı falan vermediler. yrn şirketi bilgilendirip kontrol etmelerini isticem. benim 37. hafta 25 temmuzda doluyor ama ben 36. haftaya kadar rapor verin, bayramdan sonra gitmiyim dedim. onu yapamıyorlarmış. 5 haftayı ya çalışabilir ya çalışamaz diye veriyoruz dedi. bölemeyiz dediler. enteresan geldi. ben yine de müdüre söyleyip bayram sorası kafa izni kullanmayı düşünüyorum. kaldı 3,5 hafta...

opera opera geçmiş olsun cnm yataktan düşmüşün.. bırak yesin kediler birbirini;) önce kavga eder, sora barışır onlar. senden ve kuzudan önemli mi? ;)

bu arada doğum muhabbetleri başlamış. bana da heyecan bastı düşündükçe.

Hey masallah bu zamana kadar aldigimizin bi okadarini daha almis 6 haftada.genelde 2 senede eski kiloya ulasiyolar ama 2 senede az diil yaw.sezeryanda daha mi gec veriliyor acaba kilolar

Yok yaa inan 2 ayda falan vermisti o. Ama yemiyor, diyet yapiyor hep. Yani aksam yemek yemiyor hic, millette irade var. Ben aksam bir kase yogurt yiyip yatsam sabahi sabah ederim acliktan :KK70:

kızlar slm. gene kaçırdım muhabbetin ucunu bi saattir okuyorum:) ben de bugün 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım. şirket özeli kabul etmediği için jinekolog bi arkadaşımdan rica ettim. direkt sisteme girdiler bana çıktı falan vermediler. yrn şirketi bilgilendirip kontrol etmelerini isticem. benim 37. hafta 25 temmuzda doluyor ama ben 36. haftaya kadar rapor verin, bayramdan sonra gitmiyim dedim. onu yapamıyorlarmış. 5 haftayı ya çalışabilir ya çalışamaz diye veriyoruz dedi. bölemeyiz dediler. enteresan geldi. ben yine de müdüre söyleyip bayram sorası kafa izni kullanmayı düşünüyorum. kaldı 3,5 hafta...

opera opera geçmiş olsun cnm yataktan düşmüşün.. bırak yesin kediler birbirini:KK66: önce kavga eder, sora barışır onlar. senden ve kuzudan önemli mi? :KK66:

Aaa o 5 haftayi bolememeleri ne kadar sacma, ilk kez duyuyorum.. sirketle aranda cozeceksin mecbur ;)
Bu arada kedi meselesine aciklik getireyim, ben onlari ayirmak icin acele etmedim, onlar kavga ederken patiler tirmiklar tam uzerimde olacagi icin ya bir yerlerim kanayacakti, ya gobegimde tepiseceklerdi. Canimi kurtarayim derken dustum yani ;)

opera opera geçmiş olsun cnm yataktan düşmüşün.. bırak yesin kediler birbirini:KK66: önce kavga eder, sora barışır onlar. senden ve kuzudan önemli mi? :KK66:

36. Hafyanin sonunda calisamaz raporu alanimirsin.. zaten 37 bitince izne ayrilmak icin de rapor almalisin. Sgk sorun cikariyor yoksa 16 haftayi hesaplarken. Avukar bi arkadasim çalışamaz raporu alamadan dogum yapti sgkya derdini anlatana kadar öldü. Iyi arastir tatlim..

Back
X