2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar genel anestezide yok toparlanılamaz yok ayaga kalkılamaz yok bebek çok etkilenir gbi bir şey yok herkes tercih ettiğini yapsın kimse bilmediği şeyi yermesin uydurmasın bi zahmet.
Ben genel oldum aynı günün akşamı kendi kendime ayaklanıyodum 2.-3. Gün ağrım bile nerdeyse kalmadı. 1 haftLık kontrolde gören Kadın doğumcu sen mi geçen hafta sezeryan oldun emin misin diye şok oldu gayet hareketliydim dimdik yani.normal doğum yapanlardan daha iyi grünüyosun dedi kadın ki ilk görüşmemizdi beni tanımıyodı bile .
Bebeğim de etkilenmedi turp gbi k bakmayın da kmse bebegini tehlkeye atmaz sacma sapan hurafelere kanmayn
Biz spinale omurilik felci risknden bahsedip druyor muyuz

öyle mi, nukun hangi modeli peki? ben emzik emmemişim bebekken, bana çekerse oğlan da emmez ama denemeden de bilemem ki dimi? mecbur, alıp deniycem birini...
canım nuk damaklı 1 numara diye aldık biz bence sende dr tavsiyesiyle al bende çookkkk uzun sğre emmişim hala bakınca emesim gelmiyor değil yani :)

Çözüm Pınarda ama gelmedi daha buralara :)
Geldim geldim burdayima

Bas ve bel agrisi bende de hic olmadi ama dogum aninda hissettiklerim cok fenaydi bence,o dokunuslar,karnima bastirmalari korku filmi gibiydi bence.sen bunlari hissetmedin mi

hakkında hayırlısı olsun nurcan ama ben doğum yaptığım gün öyle ter attım ki anlatamam bence sende normal doğuma doğru gidiyorsun dr ağız birliği yapmışız gibi oldu ama bence doktoruna inan ve güven ne güzel seni motive diypr ama o ağrılar gerçekten çok fena hamileliğin son dönemi çok ağır geçiyor ama doğumdan sonra nasıl bir enerjiyle doluyorsun anlatamam azıcık sabret sadece herşey güzel olacak

Paylaşımın için çok teşekkürler. Yazılanları okudukça korkum daha çok artmaya başlamıştı, içimi rahatlattın. Panik durumum olduğu için geneli tercih ettim ama 2 gündür hata mı yapıyorum diye şüpheye düştüm, tedirginliğimi geçiremiyordum. Korku ve panikle dünyaya gelmesini istemiyorum açıkçası, tabi bu benimki farklı bir durum; geçmişten kaynaklı kan ve tıbbi operasyon korkusu diyebilirim. Herkesin doğumu kendine göre kolay olur umarım.

D Dekalpy leylam355 sizinde gogusleriniz sisti mi,bomba gibi oldu benimkiler kolumu zor kalditiyorum,sagiyorum yinede inmiyor normalmi sizde de oldu mu.
Bzim duru ilk günler sadece bi memeyi istiyodu o yüzden diğeri çok doldu şişti sağdım bende 2-3 saatte bir 20 dk boyunca aralıksız sağdım. Hem meme rahatladı hem de 2 sağıştan sonra o memeyi de tutmaya başladı.sen kaç dk sağıyosun?
O değil de memelerimiz büyümedi diyoduk aynı diyoduk doğumdan sonra noldular di mi

canım ya bebekler gelsinde nasıl geliyorsa gelsin dediklerin o kadar doğru ki anlamadım bile bence de hurafe tıp bilim dalısdır ve gerekli sorgulamalardan geçtikten sonra uygulanır
D Dekalpy leylam355 sizinde gogusleriniz sisti mi,bomba gibi oldu benimkiler kolumu zor kalditiyorum,sagiyorum yinede inmiyor normalmi sizde de oldu mu.
canım emmesi lazım ve sıcak kompres yap benim de oldu eğer iyi gelmezse soğuk dene biri mutlaka iyi gelir ama sürekli emzir pınar ve ben bir memeyi iki defa emziriyorum o meme boşalmadan diğer memeye geçmiyorum ki ilk emmede sulu süt sonrakşnde yağlı süte geçiyor ve meme boşalmaya başlıypr sende öylesini dene istersen

Cnm ben övmek için değil bilgi vermek için yazdım, ben spinali kötülemedim mesela ama spinalde hissettim diyen arkadaşlar var felç riski var yani tabi ki bebegi görmek pha biçilmez orası ayrı ama bebegi götürdüklerinde yarım saat de kalan işlemleri uyanık çekiyosun.
Benim kızdığım genel anesteziyi kötüleyen yok bebek etkileniyo yok anne ayaga kalkamıyo kendine gelemiyo gibi hurafeler
Herkes dilediğini tercih etsin ama lütfen birşeyleri yerme peşinde olmayalım yapıcı olalım.
Bnm de anestezi uzmanı tanıdığımızdan edindiğim bilgiler var ama kmseyi korkutmamak için yazmıyorum spinal hk.

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah iyice araştır kendini dinle hangisini istersen onu tercih et cnm

canım dediklerin o kadar doğru ki bence de hurafelereinanmak lazım tıp bilim dalıdır ve gerekli sorgulamalardan geçtikten sonra uygulanır o zaman hiç ameliyat yapılmazdı genel anestezi olmasaydı düşünsene sadece doğum mu yapılıypr kalp ameliyatı falann...... oooo cerrahinin her dalı bu uygulamayı kullanırken sorgulamak çok yanlış olur bence hem sen doğum yaptığın gün topic de yazıştın maşallahın var bizlerde şahidiz senin yazdıklarını unutmadım ne kadar iyi ve olumlu şeyler yazmıştın olumsuz bir durum olmadığını belirtmiştin

Bende mesela o memeyi 10 dk emdiyse bir sonrakinde yine onu veriyorum en az 25 -30 dk toplamda emsin o memeyi boşaltaın diye. Dediğin öok doğru son süt önemli kuzulara
Bizim duru keyif yapmalara başladı hanfendi önceden bi yapışıyodu 30-40 dk.
Şimdi 10 dk emiyo sonra takılıyo keyif yapıyo 15 dk daha emiyo arada uyuyo 10 dk kalkıyo bi daha istiyo iyice zilli olduüdoymadan bırakmıyorum napim

Benimki ikisijide aliyor ama ne kadar emiyor sut geliyor mu anlsyamiyorum,dunden beri oglum emdigi kadarini emiyor kalanini sagiyorum sut bitince kapatiyorum o yuzden belli bir dk yok genelde 10-15dk diyelim.sagdigim sutu dun kasikla verdim o yuzden mi bilmiyorum bugunde memeyi zor aldi,cok zor gercekten emzirme isi bir duzen olustymak ve alistirmak.

Ciddi misinn ben emzik kullanmamışım annem vermemiş hc bnde vermesem mi diye düşünüyorum ihtiyaç duymazsam
ayy benim annem kaçırmış ben bulmuşum ya ne yüzsüz arsız birşeymişim annem hep der ne zordu senin o huyun diye :) birde sanki güzel birşeymiş gibi reçele batırıp emerdim yaa salaklık işte benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…