• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bnm kayinvalidem geliyor yrn ama kendisi bana yardimci olur ondan sokayetim yok kaynimda bizimle kaldigi icin esimde idare edemeyecegi icin birinin olmasi lazim yanimda 10.15 gun kalip gitck snra annem gidip gelir ama basimda 2 tane erkek var yemek beklerler vs bn bakamam onlara :KK66:
Allahtan esim tek erkek yoksa bende ugrasamm oyle kv dede yaparda ben yapsin istemiyorum annesi zaten zor kadin onlami ilgilensin benlemi yorulur valla bacagindan ameliyatli zaten o gelmeseydi neysede o varken masallahi var cene 1500 kadinda kv me rahat vermiyor kadinda strese girer ben teyxemi cagiririm cok zorlanirdam

Merhaba Sevgili Aralık anneleri ,
Aralık annesi olma ihtimalim var gibiydi , buraya da uğrayıp merhaba demiştim.
19 Kasım 'da doğal doğumla oğlumu kucağıma aldım.Pozitif doğum hikayem oldu.Darısı , daha güzelleri sizlere olsun.
Geçen ay biz de sizler gibi heyecanla bekliyorduk.Her an çok kıymetli , hamilelik de hamilelik sonrası da.Şimdi bu başlığa bakınca aynı tatlı heyecanları görüyorum.
Sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın bir avazda inşallah.
Herkese kolay doğumlar ve bol sütlü bir lohusalık diliyorum

Merhaba Sevgili Aralık anneleri ,
Aralık annesi olma ihtimalim var gibiydi , buraya da uğrayıp merhaba demiştim.
19 Kasım 'da doğal doğumla oğlumu kucağıma aldım.Pozitif doğum hikayem oldu.Darısı , daha güzelleri sizlere olsun.
Geçen ay biz de sizler gibi heyecanla bekliyorduk.Her an çok kıymetli , hamilelik de hamilelik sonrası da.Şimdi bu başlığa bakınca aynı tatlı heyecanları görüyorum.
Sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın bir avazda inşallah.
Herkese kolay doğumlar ve bol sütlü bir lohusalık diliyorum
Çok teşekkür ederiz canım böyle güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var bu dönemde ins bende ve isteyen herkeste senin gibi normal doğum yapar

Kizlar gunaydin sabah tuvalete gittigmde kalkmama yakin pit diye bisey geldi sumuksu biseydi sarimsi egilip inceleyemedigm icin anliyamadm pembeyede cok az caliyrms gibiydi ama bilemiyrm sizce nisan olabilirmi? Bilemedim .

Belki de bu yüzden bu hafta illallah geldi, artık doğurup kendi çekirdek ailemi mi kurmak istiyorum acaba.. Ondan bi doğurma hevesine kapıldım heralde. Dediğin gibi en yakını acıtıyor insanı. Anlam veremiyorum ailemin ilgisizliğine, kayıtsızlığına.. 2 haftadır aramayan annem dün aramış kontrol nasıl geçti diyor, kontrol bugün değil ki yarın dedim, perşembe demiştin diyor, hiç perşembe gitmedim ki anne hep cuma dedim, yarın çıkınca ara o zmn dedi. kafayı yicem.. herkese, her şeye böyle duyarsız olsa alınmıycam ama resmen zurnanın zırt deliğiyim şu an onlar için. neyse..
iyi ki varsın leyloş :KK15:

Öyle maalesef cnm.. Bnm ailemin 4. bebeği, eşimin ailesinin ise 8. Sence hangi taraf daha çok doymuştur toruna? Ama işte eşimin ailesi İNSAN. Başım kalabalık diyor annem, o insanların işi gücü yok mu sanki? Eltim, kayınvalidem gelmek için can atıyolar da sırayla gelirsek işe yararız, hep beraber oraya doluşmanın anlamı yok, annenden sonra gelelim biz diyolar. Gelip gelmeyeceğini bilmiyorum dedim. Olgun insan kayınvalidem, anladı bi sevimsizlik olduğunu da kurcalamadı. Hiçbişey düşünüp üzülme kızım sen dedi, su akar yolunu bulur dedi, sen gel demiyosun o da gelicem demiyo heralde dedi.. Mahcup oldum. Kendi anneme gitcek misin diye sormayı uygun bulmamış haklı olarak, konuyu açıp öğrenmeye çalışmış çaktırmadan, bugün haber verdi sağolsun, sen arayıp doğuma giriyorum dediğinde atlayıp gelecekmiş dedio_O Neyse ya diyecek çok şey var da...
O zmn bu gece sallayalım istanbulu dünür :KK48:
Canim hiçbirseyi dert etme ben anlatsam oturur ağlarsin.
Sende eşine dogacak cocuguna odaklan kim sana nasil dsvraniyorsa sende öyle davran.
Nabza göre şerbet ver gitsin.
Ben annemin gelmesini beklemiyorum direk söylüyorum şu gün hazir ol dogum olacak oda tamam diyor bu satten sonra kimsenin keyfini bekleyemem ne yapalim enazindan ele güne karsi böyle olmasi gerekiyor.

kızlar selam.. ben salı günü 1 aralıkta Sezer yan ile doğum yaptım. . şükür bebek te bende iyiyiz dün evimize geldik. ya bende paranoyak mi var ne var kafayı yedim .. bebeği gece besigine bırakıp uyumak istemiyorum. . böyle nereye kadar bilmiyorum ama 4 gecedir hiç uyku yok bana.. annem var yanımda. . oda kızıyor bana böyle yapma diye.. çok korkuyorum bebek üzerine orttugumuz kundak veya şapkası ni yüzden çeker nefes alamaz diye bir sürü senaryo yazıyorum. . ama uzuntuden ağladım.. Bebeğimé hiç kiyamiyorum. . siz nasıl çözüm buldunuz???
Gözün aydin allah anali babali buyutsun.
Canim kndini bukadar yipratma lohusa sendromu bu gibi seyler iste aşiri kaygi gibi ben yaptim oglumda iyi olmadi.
Bebeği kundakliyorsan eli ayaği pek oynamaz zaten küçük daha agzina yüzüne bisey cekemez sapkasi en fazla gözlerine kadar iner cok buyuk degilse tabi sapkasi senin dikkat edecegin sey kusmasi o yuzdende yan yatiracaksin .
Birde annen yaninda endiselenme beraber ilgilebirsiniz

Kızçeler merhaba. Benim gece suyum geldi. 5ten beri hastanedeyiz. Bebeğim kendisi gelmeye karar verdi. Pazartesi suni sancı deneyecektik :) Dualarımızı bekliyoruz. Rabbim günü gelen tüm gebeleri kurtarsın bir an evvel sağlıkla :)
hadi bakalim bir avazda sağlikla kavuşun birbirinize Allah yardimcin olsun

Kızçeler merhaba. Benim gece suyum geldi. 5ten beri hastanedeyiz. Bebeğim kendisi gelmeye karar verdi. Pazartesi suni sancı deneyecektik :) Dualarımızı bekliyoruz. Rabbim günü gelen tüm gebeleri kurtarsın bir an evvel sağlıkla :)
Tekbir avazda kurtulursn ins cnm

Belki de bu yüzden bu hafta illallah geldi, artık doğurup kendi çekirdek ailemi mi kurmak istiyorum acaba.. Ondan bi doğurma hevesine kapıldım heralde. Dediğin gibi en yakını acıtıyor insanı. Anlam veremiyorum ailemin ilgisizliğine, kayıtsızlığına.. 2 haftadır aramayan annem dün aramış kontrol nasıl geçti diyor, kontrol bugün değil ki yarın dedim, perşembe demiştin diyor, hiç perşembe gitmedim ki anne hep cuma dedim, yarın çıkınca ara o zmn dedi. kafayı yicem.. herkese, her şeye böyle duyarsız olsa alınmıycam ama resmen zurnanın zırt deliğiyim şu an onlar için. neyse..
iyi ki varsın leyloş :KK15:

Öyle maalesef cnm.. Bnm ailemin 4. bebeği, eşimin ailesinin ise 8. Sence hangi taraf daha çok doymuştur toruna? Ama işte eşimin ailesi İNSAN. Başım kalabalık diyor annem, o insanların işi gücü yok mu sanki? Eltim, kayınvalidem gelmek için can atıyolar da sırayla gelirsek işe yararız, hep beraber oraya doluşmanın anlamı yok, annenden sonra gelelim biz diyolar. Gelip gelmeyeceğini bilmiyorum dedim. Olgun insan kayınvalidem, anladı bi sevimsizlik olduğunu da kurcalamadı. Hiçbişey düşünüp üzülme kızım sen dedi, su akar yolunu bulur dedi, sen gel demiyosun o da gelicem demiyo heralde dedi.. Mahcup oldum. Kendi anneme gitcek misin diye sormayı uygun bulmamış haklı olarak, konuyu açıp öğrenmeye çalışmış çaktırmadan, bugün haber verdi sağolsun, sen arayıp doğuma giriyorum dediğinde atlayıp gelecekmiş dedio_O Neyse ya diyecek çok şey var da...
O zmn bu gece sallayalım istanbulu dünür :KK48:
folik folik ciğim hiç bilmiyordum böyle bir durum olduğunu. Çok üzüldüm :(
Sen şimdi bebeğine ve eşine odaklan. Yeni bir hayatın olacak. Yeni bebek, yeni başlangıç demek. Neyse ki eşinin ailesi iyi insanlarmış. Hiç birşeyi kafana takma. Bebeğinle sana güzel bir hayat dilerim.

Doğum sonrası iyi ki aldım dediklerim
Silikon göğüs ucu
Avent koruyucu kalkan
Depend hasta külodu
Emzirme yastığı
Kantoron yağı
Teşekkürler bilgi için ;)
Kantaron yağı dışındakileri aldım. O yağ ne işe yarıyor?

kızlar selam.. ben salı günü 1 aralıkta Sezer yan ile doğum yaptım. . şükür bebek te bende iyiyiz dün evimize geldik. ya bende paranoyak mi var ne var kafayı yedim .. bebeği gece besigine bırakıp uyumak istemiyorum. . böyle nereye kadar bilmiyorum ama 4 gecedir hiç uyku yok bana.. annem var yanımda. . oda kızıyor bana böyle yapma diye.. çok korkuyorum bebek üzerine orttugumuz kundak veya şapkası ni yüzden çeker nefes alamaz diye bir sürü senaryo yazıyorum. . ama uzuntuden ağladım.. Bebeğimé hiç kiyamiyorum. . siz nasıl çözüm buldunuz???
Yeni anne olmaktan ve lohusalıktan kaynaklanıyor. Zamanla geçer canım, dert etme. Bakalım biz dogurunca neler yaşayıp hissedeceğiz?

Aaa ben ayak masajı her hafta yaptırıyorum, sıklaştırsam mı? Acaba :))))
Ayak masajını nasıl yaptırıyorsun? Tarif edebilir misin?

Merhaba aralık anneleri :) bende aralık annesiyim aranıza yeni katıldım :) ilk bebeğim olacak inşallah. Normal doğum istiyorum ama korkuyorum :( temizliğim daha dün bitti beşiği de ondan sonra hazırladık. Biraz sona mı kaldım ki temizlik ve beşik konusunda :p

Tatlim ben olsam normali denerdim gibi geliyo, normali istiyorsan bastan beri ağriyi zaten göZe almşsin demektir, ha sunı ha gercek ne fark eder

Canim alttan ilacla dogum baslatma guzel bir yontem. Ama surmature gidiyor gibisin bebegin kakasini yapma ihtimali de var. Ama nst takibi yapilacagi icin kontrol altinda olursun. Bence baslat dogumunu ilerlemezse zaten sezeryan

O bahsettikleri ilac eger kurtaj yapmak icin kullanilan acilmayi sağlayan ilacla ayniysa ve agri esigim düşük diyorsan sezaryen ol canim ben ilk bebegimde kalbi durdugu icin zorunlu kürtaj oldum ve o ilactan verdiler yanimda tecrübeli bi anne daha vardi o hem dogum yapmış hemde kurtaj dogum bundan daha kolay demişti. Gozunu korkutmak gibi olmasin sonuçta mecbur kalınca cekiyosun ama sana garantide vermiyolar yeterli acilma olur diye hem o sancıyı cekim yine sezaryen olmak kötü olur :/

Valla cnm ben eger boyle bir durum soz konusu olursa normali tercih ederim sezeryan istemm en son ihtimal isterim yani herzaman icin normal bana daha cazip geliyor yok sen ben dayanamm dersen sezeryan ol kendi vucudunu sen daha iyi bilirsin ben biraz mazojistim :KK66: aci raddemin son noktalarina kadar dayanmaya calisiyorum dun gece ki sirt agrilarim gibi :KK66:

Merhaba hEaWenLy, epeydir görmüyordum seni. Nasıl geçti haftalar? Umarım rahat bir hamilelik yaşamışsındır ve umarım doğumun da kolay olur.

Sorunun cevabına gelince, ben normal doğumu destekliyorum ama eğer bütün süreç kendi doğallığında gelişecekse.
Seninki gibi bir durumda kalsaydım sezaryen düşünebilirdim. Çünkü o kadar sancı çektikten sonra bile açılma olacağının, normal doğum yapacağının garantisi yok. Kendime o kadar eziyet çektirmezdim sanırım. Bir de haftan bayağı ilerlemiş olacak, bebeğin kaç kilo, bu da normal doğum mu sezaryen mi diye düşünürken dikkate alman gereken bir nokta çünkü. İnşallah tüm bunlara gerek kalmaz da miniğin kendiliğinden geliverir. =)

Ben her zaman normal Doğumu denemekten yanayım. Ama en doğru kararı sen vereceksin, aklınla değil de kalbinle düşün, fikirsizim demişsin ya:) sessizce bi kendini dinle içinden ne geliyorsa onu yap :KK200:Umarım ihtiyaç kalmaz ve kendi gelir Bebeğin.

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Rabbim sizlere de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..
Bende kalp ritim bozukluğu var nabzım çok yükseliyor biran da..
Doktorum normal doğumu başlattığımız da ritim de artış olursa ben sana sormadan bu sefer sezeryana almak zorundayım dedi. Bir de 41 haftam da biteceği için bu zamana kadar açılma ve sancı olmadığı için 12 saat beklememem gerektiğini belirtti. Tüm bu olup bitenleri düşündüm ve bebişi de daha fazla riske atmadan Salı günü 08-12-2015 tarihine sezeryan tarihimizi aldık. Epidural sezeryan ile doğumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Umarım herşey yolunda gider ve miniğimi sağlıkla kucağıma alırım..
Sizden dualarınız da bana da yer vermenizi rica edicem. :)
İnşallah doğum sonrası da görüşürüz.. :)

Merhaba aralık anneleri :) bende aralık annesiyim aranıza yeni katıldım :) ilk bebeğim olacak inşallah. Normal doğum istiyorum ama korkuyorum :KK43: temizliğim daha dün bitti beşiği de ondan sonra hazırladık. Biraz sona mı kaldım ki temizlik ve beşik konusunda :p
Yok,cnm bnce bnde yeni dldm gecen hafta zorluya zorluya bu hafta icide temzlk bitti bu arada hos geldn aramiza

sezeryan olan arkadaslar ne zaman kalktiniz agriniz ne zaman gecti. simdi hastanedeyim neler yasadigimi yazacagim sonra cok kötüyüm ama kimildayamiyorum .bebegim Allah a sükür cok iyi. int cekmiyo resim koyamadim olursa aticam hemen
Geçmiş olsun canım. Gözün aydın. Sağlıkla büyüt bebeğini.

Hadi bakalım Bir bebeğimiz daha oluyor. Sonuçtan bizi haberdar et canım. Dualarımız seninle. ;)

Olabilir cnm hayrlisiyla geleydide bizde rahatliyaydk kizimi cok ozluyrm cokda bunaldm artk
Senin daha zamanın var canım. Telaş etme. Vaktinde gelsin bebeğin. Ne kadar çok anne karnında durursa o kadar iyi.
Benim son 5 günüm. Ona rağmen, hadi gelsin demiyorum. Gününü doldursun öyle doğsun ;)
Daha hazır değilim. :KK70:
5 gün daha hamile olmak istiyorum. :anneadayı:
Sonra anne olurum. :KK46:

Bnm kayinvalidem geliyor yrn ama kendisi bana yardimci olur ondan sokayetim yok kaynimda bizimle kaldigi icin esimde idare edemeyecegi icin birinin olmasi lazim yanimda 10.15 gun kalip gitck snra annem gidip gelir ama basimda 2 tane erkek var yemek beklerler vs bn bakamam onlara :KK66:
Lohusadan yemek mi beklenir? Boşver yapma. Onlar sana hizmet etsin. Şimdiden üzülüp de strese girme canım. Keyfine bak ;)

Oh şükürler olsun cnm, hadi inşallah sağlıkla kavuşursun yavruna :KK68:
Doğumdan sonra bütün bedensel sıkıntılar son bulacak inşallah canım. :KK15:
Bebek öncesinde de mi böyleydi canım, yoksa bebekten sonra mı oldu bu durum? Belki onların da bir sıkıntısı vardır, sen hamilesin diye söylemek istemiyor da olabilirler. İnşallah en kısa zamanda değişir bu durum folikcim. Leyla'nın dediği gibi oğlun gelince hep yanında oğlun olacak artık. :KK37: Eşinin ailesinin düşünceli olması güzel bir durum ama tatlım. Bizde de o yok ne yazık ki. Doğacak bebek sanki yedi kat elin torunu. :KK67:
İnşallah cnm, bileğim beni aksatıyor ciddi anlamda. Nolduysa son 2 aydır oldu cnm, evet ailede sıkıntı var, ama bu bnm pabucumun dama atılması anlamına gelecek bir şey değil, üstelik o sıkıntının yükü de 2 aydır bnm omzumda, ben sesimi çıkarmıyorum, bu yüzden tam tersine huyuma gidilmesi lazım diye düşünürken :KK57: ben şok, ben manşet!!
Herkesin ailelerden derdi var galiba o_O
Canım uyuşma bende de var dr nöroloji ye git dedi gitmeyecektim baktım geçmiyor gittim ele takılan bi atel verdi biraz rahatlattı ama dr geçer dedi odemlerden oluyormuş
Evet kan basıncının fazlalığından olabiliyor sinir sıkışması dedi, ama kalıcı olabilir fln diye niye öyle korkuttu beni bilmiyorum şekerim, inşallah doğumla birlikte geçer gider, yavrumu zor kucaklıycam yoksa bu elle, bu bilekle..
Canim hiçbirseyi dert etme ben anlatsam oturur ağlarsin.
Sende eşine dogacak cocuguna odaklan kim sana nasil dsvraniyorsa sende öyle davran.
Nabza göre şerbet ver gitsin.
Ben annemin gelmesini beklemiyorum direk söylüyorum şu gün hazir ol dogum olacak oda tamam diyor bu satten sonra kimsenin keyfini bekleyemem ne yapalim enazindan ele güne karsi böyle olmasi gerekiyor.
Aah ah :KK51:Allah büyük.. Sağol cnm.
folik folik ciğim hiç bilmiyordum böyle bir durum olduğunu. Çok üzüldüm :KK43:
Sen şimdi bebeğine ve eşine odaklan. Yeni bir hayatın olacak. Yeni bebek, yeni başlangıç demek. Neyse ki eşinin ailesi iyi insanlarmış. Hiç birşeyi kafana takma. Bebeğinle sana güzel bir hayat dilerim.
Teşekkürler bilgi için :KK66:
Kantaron yağı dışındakileri aldım. O yağ ne işe yarıyor?
Sağol kuzum, daraldım iyice de bunalttım okuyanları da burda, kusura bakmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu arada kantaron yağı sanırım göğüs ucu için.

Back
X