Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sıcak duş, baharatlı yemekler, yürüyüş en az 40 dk. yere çömelip kalkmak (squat) burundan nefesini 4 sayıda içeri çekip ağızdan çooook yavaş 8 sayıda y a da daha fazla sayıda vermek :)kızlar sancınızın gelmesi ve açılmanızın daha kolay olması için yaptıgınız seyler varmı benim bildiğim merdiven cıkmak ve hurma açılmaya iyi geliyormuş
Doğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..
Artik sabrim tahammulum kalmadi 3 cuma oncesini hatirliyorum bebek cok asagidaydi goren 2 gune dogurursun sen diyordu olmuyo sancim gelmiyo ustune birde grip oldum hic halim yok hic gucum yok kendi kendime bakip agliyorum karnim cok asagida artik bebek icinde endise ediyorum.sabah esim ise giderken beni optu ben tirlatmis gibi hic aklimdan cikmiyo diyerek aglamaya basladimnedir aklindan cikmayan diye sordu doguramiyorum ben dedim
sabaha kadar gun saydim su kadar gunum kaldi nisan gelmedi sancim gelmiyo diyerek kendi kendime konustum uykumda
Sanirim bunalima girdim
Kusura bakmayin bunlari kimseye anlatamazdim kimseye yasadiklarimin ne denli oldugunu hissettiremezdim. Belki beni anlayabilirsiniz diye buraya yazmaknicimi dokmek istedim![]()
ben de hypnobirthing deneyeceğim. ama şunu söylemeliyim, stres bebeğin gelmesini inanılmaz etkiliyor. sakin olmalıyız. benim ilk oğlum 40+3 te geldi. inan o güne kadar neden gelmiyor vs.. diye hiç hayıflanmadım. gezmeme tozmama baktım :)Canım sakin ol. Bana da geliyorlar bazen. Artık oluruna bırakmaya karar verdim. Bebeklerimiz nasıl isterlerse öyle gelecekler. Biz ne yapsak ne duşunsek boş. Kendimi sezeryana dahi hazırladım. En istemediğim şeydi. Gebeliğin başından beri yok yoga yok hypnobirting araştırmaktan çalışmaktan canım çıktı. Hiçbir anlamı kalmadı gibi bişey. Her şey nasip kısmet... Başka bir şeylere odaklanmaya çalış. Sakın ağlama bebeğin de hissediyor unutma canım.
İnşallah cnm, bileğim beni aksatıyor ciddi anlamda. Nolduysa son 2 aydır oldu cnm, evet ailede sıkıntı var, ama bu bnm pabucumun dama atılması anlamına gelecek bir şey değil, üstelik o sıkıntının yükü de 2 aydır bnm omzumda, ben sesimi çıkarmıyorum, bu yüzden tam tersine huyuma gidilmesi lazım diye düşünürkenben şok, ben manşet!!
Herkesin ailelerden derdi var galiba![]()
E annem veya kayinvalidem olmazsa esime ve kaynima kim bakcak tabi once bn varim bana kim bakcak gelsinler idare etsinler biraz ; )))Lohusadan yemek mi beklenir? Boşver yapma. Onlar sana hizmet etsin. Şimdiden üzülüp de strese girme canım. Keyfine bak![]()
fanicim emzik aldın mı sen?İnşallah en kısa zamanda düzelir canım. Sen elinden geldiğince oğlunun gelişine odaklanmaya çalış folikcim.![]()
Hayırlısı olsun canım kendini de bebeğini de riske atmaya gerek yok bence de.ins sağlıkla alırsın kucağınaKızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Rabbim sizlere de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..
Bende kalp ritim bozukluğu var nabzım çok yükseliyor biran da..
Doktorum normal doğumu başlattığımız da ritim de artış olursa ben sana sormadan bu sefer sezeryana almak zorundayım dedi. Bir de 41 haftam da biteceği için bu zamana kadar açılma ve sancı olmadığı için 12 saat beklememem gerektiğini belirtti. Tüm bu olup bitenleri düşündüm ve bebişi de daha fazla riske atmadan Salı günü 08-12-2015 tarihine sezeryan tarihimizi aldık. Epidural sezeryan ile doğumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Umarım herşey yolunda gider ve miniğimi sağlıkla kucağıma alırım..
Sizden dualarınız da bana da yer vermenizi rica edicem. :)
İnşallah doğum sonrası da görüşürüz.. :)
Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Seni daha önceden hatırlıyorum. Aralık annesi olabilirim demiştin.Merhaba Sevgili Aralık anneleri ,
Aralık annesi olma ihtimalim var gibiydi , buraya da uğrayıp merhaba demiştim.
19 Kasım 'da doğal doğumla oğlumu kucağıma aldım.Pozitif doğum hikayem oldu.Darısı , daha güzelleri sizlere olsun.
Geçen ay biz de sizler gibi heyecanla bekliyorduk.Her an çok kıymetli , hamilelik de hamilelik sonrası da.Şimdi bu başlığa bakınca aynı tatlı heyecanları görüyorum.
Sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın bir avazda inşallah.
Herkese kolay doğumlar ve bol sütlü bir lohusalık diliyorum
Olabilir canım. Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Daha zamanın var ama doğum bu, belli olmaz. Doğsun artık diyen sen miydin? Bebeklerimiz bizi dinliyor, bakarsın hemen geliverirKizlar gunaydin sabah tuvalete gittigmde kalkmama yakin pit diye bisey geldi sumuksu biseydi sarimsi egilip inceleyemedigm icin anliyamadm pembeyede cok az caliyrms gibiydi ama bilemiyrm sizce nisan olabilirmi? Bilemedim .
Hoşgeldin canım. Senin beklenen doğum tarihin aralığın sonu. Daha vaktin var, : kalmış değilsin. Rahat ol.Merhaba aralık anneleri :) bende aralık annesiyim aranıza yeni katıldım :) ilk bebeğim olacak inşallah. Normal doğum istiyorum ama korkuyorumtemizliğim daha dün bitti beşiği de ondan sonra hazırladık. Biraz sona mı kaldım ki temizlik ve beşik konusunda
![]()
Tarih belli olmuş. Gözün aydın canım. Dualarımız seninle. Güzel haberlerini bekliyoruz.Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.. Rabbim sizlere de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..
Bende kalp ritim bozukluğu var nabzım çok yükseliyor biran da..
Doktorum normal doğumu başlattığımız da ritim de artış olursa ben sana sormadan bu sefer sezeryana almak zorundayım dedi. Bir de 41 haftam da biteceği için bu zamana kadar açılma ve sancı olmadığı için 12 saat beklememem gerektiğini belirtti. Tüm bu olup bitenleri düşündüm ve bebişi de daha fazla riske atmadan Salı günü 08-12-2015 tarihine sezeryan tarihimizi aldık. Epidural sezeryan ile doğumu gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Umarım herşey yolunda gider ve miniğimi sağlıkla kucağıma alırım..
Sizden dualarınız da bana da yer vermenizi rica edicem. :)
İnşallah doğum sonrası da görüşürüz.. :)
Ne demek kusura bakmayınSağol kuzum, daraldım iyice de bunalttım okuyanları da burda, kusura bakmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu arada kantaron yağı sanırım göğüs ucu için.
Aramızda 1 gün var. Benim de perşembe doluyor. O gün doktorum kontrole tekrar çağırdı. O zamana kadar doğmamış olursa ne yapacağımızı konuşuruz dedi. Ben de ne sancı ne nişan ne su gelmesi ne açıklık var. Fakat dünkü kontrolümde bebeğimin kanala indiğini öğrendim. Senin kontrolün ne zamandı? Kanala inmiş mi bebeğin?Kızlarr son haftamdayım bebek kendi gelmicek diye ödüm kopuyor hiç bi belirtide yokönümüzdeki cuma 40 hafta doluyor. Umarım bu hafta artık gelir
![]()
E şişicez herallde ne snirler benmkidün görümcemle beraber göbeğin artık şekillendi diyor hiç son ayda göbek şekillenirmi bugünde çarşıya gidiyomuş bişey lazımmı bebeğe atı alan üsküdarı geçti son noktaya gelmiş bişey lazımmıymışKizlar bu kaynanam beni deli ediyor ya zaten sinirliyim ofkeliyim nedense bilmiyorum hetan patlicak gibiyim ya kadim geliyor gidiyor sen sismisin geliyo gidiyor sismisin yüzün şişmiş diyo sinir ediyo her dediği batiyo bana surda dogurdum dogurcam bizi kalmamis normal.demiyo da beni sinir etmek için geliuo sanki ya ;(
Vallahi cok sabrszm cok yoruldm cnm ne gelenm var ne gidenm annemlerde ole herzmn gelemiyr evde skintidn patladm alisknda degilm oturmaya 2 haftadr artk agirlasmam bni daha cok bunaltti hicbiryere cikamiyrm illa biri olck yanimda birazda bu yuzdn kizim gelir onla ilgilenirim huzur bulurm senin yernde olsm herlde daha cok sabrszlnirim neye hazr degilsn kiz 5gnun kalmsSenin daha zamanın var canım. Telaş etme. Vaktinde gelsin bebeğin. Ne kadar çok anne karnında durursa o kadar iyi.
Benim son 5 günüm. Ona rağmen, hadi gelsin demiyorum. Gününü doldursun öyle doğsun
Daha hazır değilim.
5 gün daha hamile olmak istiyorum.
Sonra anne olurum.![]()
Sağol esmerkuzum, keşke hiç öğrenmesek böyle şeyleri amafolik cnm hiç üzülme benim bu ikinci bebeğim 4 yasında oğlum var ve ailem saolsun beni hayal kırıklığına uğrattı ben onlara naz yapacağına onlar yaptı eşimin ailesi aileme nispeten daha iyiydi bu sefer 17 gün oldu bebeğim doğali allah razı olsun eşimbbabalık izni normal izin vs derken bu zamana geldik üzme kendini ben takmamaya çalışıyorum mesele aile olunca zor ama hiç birşey senden miniginden değerli değil ben bu bebeğim de rahat olmayı öğrendim en azından zorluyorum
![]()
Sağolun iyi ki varsınız..Ne demek kusura bakmayınHiç duymamış olalım. Bu forumun amacı birbirimize destek olmak. Sıkıntılarımızı paylaşmak. Anlat ki rahatlayasın. Biz dinlemekten şikayetçi değiliz.
Kantaron yağı için de teşekkürler. Ben göğüs ucu için lansinoh aldım. Ayrıca kantaron yağı da alsam mı?
Istiyen cok cnm bende onlrdn biriyimGözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Seni daha önceden hatırlıyorum. Aralık annesi olabilirim demiştin.
Bloğunu da şimdi farkettim. İlk sayfadaki yazıların da hepsini okudum. Çok güzel bir doğum hikaye olmuş. İnşallah biz de seninki gibi bir doğum yaşarız. Bu arada bloğa yorum yazan da benim.
Meslektaşmışız. Hatta aynı zümre.
Olabilir canım. Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Daha zamanın var ama doğum bu, belli olmaz. Doğsun artık diyen sen miydin? Bebeklerimiz bizi dinliyor, bakarsın hemen geliverir![]()
Tırnakları bizde kesmemiştik taki yarı kırkından sonra hava alsın diye eldivenini çıkartıp yüzünü çizene kadar sonra kimseye demeden kesmiştim ilk tırnakları ile saçı duruyor hala göbeğimizde duruyor on yıldır ne yapsam bilemedimAh canım sorma ben de kızımı yıkamıştım ama şimdi annem yanımda ve söz falan dinlemiyor göbek düşmeden yıkanmaz hem doktorda tembihledi diyor tırnaklarımızi bile kesemedik 40 ımız çıkacakmış
Eczaneden çaylardan al canım pırasa taze soğan boza sütü çoğaltıyor yalnız pırasa soğan gaz yapabilir birde annem bana hergün birdiş sarımsağı zorla yutturuyordu rezene anoson çayıMama veren arkadaşlar var mı varsa hangi marka.. Bir de süt olması için ne yiyip içtiniz acil fikir..
Hasta kulodunu sezeryanlarda kullanabiliyor mu acabaDoğum sonrası iyi ki aldım dediklerim
Silikon göğüs ucu
Avent koruyucu kalkan
Depend hasta külodu
Emzirme yastığı
Kantoron yağı
Hoş buldum canım. Zaten bu halde temizlik anca oluyoYok,cnm bnce bnde yeni dldm gecen hafta zorluya zorluya bu hafta icide temzlk bitti bu arada hos geldn aramiza