• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Hastane 2 kişiye izin verdi mi?
Ben de esim harici annemi ya da ablami istiyrm, esim bebeğin işlerinş yapamaz ilkin, ama ıkı kısıye hast ne der bilmyrm bi sorayım
Canımcım suit oda tuttuğun zaman ikinci kişiye bişey demiyolar onu biliyorum benimde eşim başta ben kalmıcam dedi bende annem bırakmayı düşünmüyordum ailecek olalım diyordum o öyle deyince anneme dedim sen yanımda kalıcan ona göre gel zaten annem diğer planı bilmiyordu yani başından kalıcaktı şimdi eşim tutturdu bende kalıcam kızda kalmak istiyor meraklı kv dede istiyor pek işe yaramıyor kendisi çünkü her hastaneye gittiğimizde bir bakıyorum beni bırakıp herkes kv ile ilgileniyo yüksek tansiyon var sözde panik atakta varmış ben hep diyorum eşime ananla hiçbirşekilde gitmem hastaneye en son akşam ben oğlumu alıp geliyim eve siz hepiniz yatın hastanede

İstanbul da hangi hastanelerde dogum yapiyorsunuz? Ya da yapan varsa hangi hastane ve memnun kaldiniz mi ekipten?
Gaziosmanpaşa hastanesine gidiyorum forumdan kaplan nickli arkadaşta orda doğum yaptı dr aynı memnun kaldı bende şimdilik memnunum

Dogum yapan herkese saglikla meleklerini buyutmelerini bizim gibi hala kucagina almayanlar icin miiiis kokularini iclerine cekmelerini istiyorumm :KK200:
Benim size sorum olucak guzel anneler :KK46:
Sut sagma makinalarinizi hangi marka aldini ? Ve tekli mi ikilimi ? Hangisi daha avantajli ? Bilgili arastiran yada kullanan var mi ?

Dogum yapan herkese saglikla meleklerini buyutmelerini bizim gibi hala kucagina almayanlar icin miiiis kokularini iclerine cekmelerini istiyorumm :KK200:
Sut sagma makinalarinizi hangi marka aldini ? Ve tekli mi ikilimi ? Hangisi daha avantajli ? Bilgili arastiran yada kullanan var mi ?
Almadım, ama karar verdim. Lansinoh ikili elektrikli. Olumsuz yorum yok, acıtmıyormuş, bebek emiyor gibi doğal his vererek anneyi rahatsız etmiyormuş. Hız ayarlı. Diğerlerine göre de daha ekonomik.

Almadım, ama karar verdim. Lansinoh ikili elektrikli. Olumsuz yorum yok, acıtmıyormuş, bebek emiyor gibi doğal his vererek anneyi rahatsız etmiyormuş. Hız ayarlı. Diğerlerine göre de daha ekonomik.

Bana avent tekli hediye geldi . Bende o yuzden lansinohla mi degistirsem diyorum ikili oldugu icin daha avantajli gibi geldi ama ikili her zaman iyidir yani duz mantik :KK45:

ama böyle yaparsan sancın olmaz. oksitosin denen hormon mutlu olduğunda salgılanır. mesela ben bu aksam düğün dernek filmine gideceğim. sırf gülmek eğlenmek için. lütfen kendini yıpratma. emin ol bebeğin sonsuza kadar içerde kalmayacak. en geç 1 2 haftaya gelir. ama bu şekilde stres olursan bebeğinide strese sokarsın :KK43:
Ne kadar güzel pozitif birisin. Böyle kişilerin yorumunu okudukça çok mutlu oluyorum.
;)

ben de hypnobirthing deneyeceğim. ama şunu söylemeliyim, stres bebeğin gelmesini inanılmaz etkiliyor. sakin olmalıyız. benim ilk oğlum 40+3 te geldi. inan o güne kadar neden gelmiyor vs.. diye hiç hayıflanmadım. gezmeme tozmama baktım :)
bence en güzeli komedi filmleri izlemek, eşinle romantik zamanlar yaşamak vs hatta cinsel anlamda uyarılmak bile iyi geliyor doğumun başlamasına:KK36:
Son 5 günüm kala "hypnobirthing" böyle bir yöntemi duydum.
Çok çok haklısın zonox zonox cuğum. Psikoloji çok önemli. Pozitif olalım, herşey güzel olsun.

E annem veya kayinvalidem olmazsa esime ve kaynima kim bakcak tabi once bn varim bana kim bakcak gelsinler idare etsinler biraz ; )))
Eşin de kaynın da yetişkin insanlar. Onlar hem kendilerine hem sana baksınlar canım ;)

Bakıma ilk ihtiyacı olan bebeğin sonra da sensin. ;)

kızlar selam.. ben salı günü 1 aralıkta Sezer yan ile doğum yaptım. . şükür bebek te bende iyiyiz dün evimize geldik. ya bende paranoyak mi var ne var kafayı yedim .. bebeği gece besigine bırakıp uyumak istemiyorum. . böyle nereye kadar bilmiyorum ama 4 gecedir hiç uyku yok bana.. annem var yanımda. . oda kızıyor bana böyle yapma diye.. çok korkuyorum bebek üzerine orttugumuz kundak veya şapkası ni yüzden çeker nefes alamaz diye bir sürü senaryo yazıyorum. . ama uzuntuden ağladım.. Bebeğimé hiç kiyamiyorum. . siz nasıl çözüm buldunuz???
Önce hay
kızlar selam.. ben salı günü 1 aralıkta Sezer yan ile doğum yaptım. . şükür bebek te bende iyiyiz dün evimize geldik. ya bende paranoyak mi var ne var kafayı yedim .. bebeği gece besigine bırakıp uyumak istemiyorum. . böyle nereye kadar bilmiyorum ama 4 gecedir hiç uyku yok bana.. annem var yanımda. . oda kızıyor bana böyle yapma diye.. çok korkuyorum bebek üzerine orttugumuz kundak veya şapkası ni yüzden çeker nefes alamaz diye bir sürü senaryo yazıyorum. . ama uzuntuden ağladım.. Bebeğimé hiç kiyamiyorum. . siz nasıl çözüm buldunuz???[/QUOTönce hayırlısı olsun ben kızımı kundak yaptım hep elini kolunu ayağını sıkıca sardım bağladım sonra hafif yana yatırdım ozamanlar yan yatış yastığı yoktu annem küçük yastık yapıp onunla sırtına destek yapıyordum dönmesin diye sonra üstünü örtüyordum inan sabaha kadar mışıl mışıl uyuyordu gece 3 te alarm kurmuştum emzirmek için gündüzde kundak yapardım eliyle koluyla uyandırmazdı kendini önemli olan yan yatmadı kusma için hiç korkma birşey olmaz

Kızçeler merhaba. Benim gece suyum geldi. 5ten beri hastanedeyiz. Bebeğim kendisi gelmeye karar verdi. Pazartesi suni sancı deneyecektik :) Dualarımızı bekliyoruz. Rabbim günü gelen tüm gebeleri kurtarsın bir an evvel sağlıkla :)
Hayırlısıyla bir avazda doğurursun inşallah

Yeni anne olmaktan ve lohusalıktan kaynaklanıyor. Zamanla geçer canım, dert etme. Bakalım biz dogurunca neler yaşayıp hissedeceğiz?

Ayak masajını nasıl yaptırıyorsun? Tarif edebilir misin?
Ben ayak refloksolojistine gidiyorum. Hamilelikte daha hassas bir masaj yapıyorlar. Özellikle Lenf-drenaj uyguluyorlar. Ben çok fazla ödem topladığım içln rahatlıyorum. başka. masajlar da yaptırıyorum hamileliğe uygun olan. Ama doğumu başlatmak için yapılan ayak masajı nedir hiç duymadım, bilmiyorum.

Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Seni daha önceden hatırlıyorum. Aralık annesi olabilirim demiştin.

Bloğunu da şimdi farkettim. İlk sayfadaki yazıların da hepsini okudum. Çok güzel bir doğum hikaye olmuş. İnşallah biz de seninki gibi bir doğum yaşarız. Bu arada bloğa yorum yazan da benim.
:KK66:
Meslektaşmışız. Hatta aynı zümre. :KK66:

Olabilir canım. Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Daha zamanın var ama doğum bu, belli olmaz. Doğsun artık diyen sen miydin? Bebeklerimiz bizi dinliyor, bakarsın hemen geliverir :KK66:
Aaaa çok sevindim.Bebekten henüz bakamadım.Bakayım canım hemen.
Doğum hikayemi de uykulu uykulu yazmıştım , düzenlemeler yaptım , güncelleyeceğim. :)
Sizin doğumlarınız daha güzel olsun.

Oh şükürler olsun cnm, hadi inşallah sağlıkla kavuşursun yavruna :KK68:

İnşallah cnm, bileğim beni aksatıyor ciddi anlamda. Nolduysa son 2 aydır oldu cnm, evet ailede sıkıntı var, ama bu bnm pabucumun dama atılması anlamına gelecek bir şey değil, üstelik o sıkıntının yükü de 2 aydır bnm omzumda, ben sesimi çıkarmıyorum, bu yüzden tam tersine huyuma gidilmesi lazım diye düşünürken :KK57: ben şok, ben manşet!!
Herkesin ailelerden derdi var galiba o_O

Evet kan basıncının fazlalığından olabiliyor sinir sıkışması dedi, ama kalıcı olabilir fln diye niye öyle korkuttu beni bilmiyorum şekerim, inşallah doğumla birlikte geçer gider, yavrumu zor kucaklıycam yoksa bu elle, bu bilekle..

Aah ah :KK51:Allah büyük.. Sağol cnm.

Sağol kuzum, daraldım iyice de bunalttım okuyanları da burda, kusura bakmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu arada kantaron yağı sanırım göğüs ucu için.
Canım kalıcısı bende var, hamilelik Öncesinde yıllardır çekerim. Ama hamileyken çok az rahatsız etti beni. Çünkü çalışmak azdırıyor seyrini, ben günde 15-18 saat ( bazen daha fazla ) Yazdığım için olan mesleki bir hastalık. Mesela çok uzun saatler ve yıllarımı el işi yapanlarda da olur. Senin de hamilelikten sonra kalacağını hiç zannetmiyorum, sonuçta kan basıncın vs değişecek, o sinirim sıkışmasına sebep olan durum ortadan kalkacak. Belki yorduğunda harekete bağlı hafif Sıkıntılar yaşarsın ilerde , o da belki... Em önemlisi eğer bu idare edemeyeceğim bir duruma gelir , aylarca seni rahatsız eden bir hal alırsa ( benim başladı mı 10 günde falan rahatlıyor) çok basit bir ameliyatı var. Ama bence sen hamilelikten sonra bu sıkıntıyı yaşamayacaksın :KK19:

kızlar 40+2 deyim. dun gece nişanım geldi nıhayet... dun geceden beri hafif sağ kasığımda ağrılar basladı. sabah doktora gittim, 2 parmak açılmam varmış, sancılar dayanılmayacak şiddette olmadıgı ıcın ben evde cekmek ıstedım, sancılar sıklaşırsa veya suyun gelirse hemen gel dedi.. çok şukur kızım kendiliğinden gelecek insallah, yoksa pazartesi suni sancı vereceklerdi, benim gibi bekleyen tum arkadasların Allah yardımcısı olsun, Insallah tum bebişler sağlıklı bi şekilde gelir...

E şişicez herallde ne snirler benmkidün görümcemle beraber göbeğin artık şekillendi diyor hiç son ayda göbek şekillenirmi bugünde çarşıya gidiyomuş bişey lazımmı bebeğe atı alan üsküdarı geçti son noktaya gelmiş bişey lazımmıymış
Amaaan boşver canım. Hiç kimseye ve hiç birşeye kafaya taktığınıza değmez. ;)

Vallahi cok sabrszm cok yoruldm cnm ne gelenm var ne gidenm annemlerde ole herzmn gelemiyr evde skintidn patladm alisknda degilm oturmaya 2 haftadr artk agirlasmam bni daha cok bunaltti hicbiryere cikamiyrm illa biri olck yanimda birazda bu yuzdn kizim gelir onla ilgilenirim huzur bulurm senin yernde olsm herlde daha cok sabrszlnirim neye hazr degilsn kiz 5gnun kalms
Ben kendimi 10 aralığa hazırladım :KK70:
O yüzden hazır değilim. Zamanı dolsun, öyle doğsun bebeğim. ;)
Hatta birkaç gün geçebilir bile ;)
Bir de lohusalık sendromu beni endişelendiriyor. :KK53:

Sağolun iyi ki varsınız.. :KK74: Ben de sadece lansinoh aldım ama ablamın dediğine göre bunun ilacı saf zeytinyağı. Belki de her yağ her cilt tipine uyum sağlamıyor, bu yüzden herkes iddialı bir şekilde memnun kaldığı yöntemi ıısrarla savunup öneriyor. Bakalım bize hangisi uyum sağlıycak.. Kelebek uç aldın mı sen? Ve emzik aldın mı?
Sen de iyi ki varsın ;)
Evet zeytinyağı da çok öneriliyor. Dediğin gibi herkesin cilt tipi farklı olduğundan herkese farklı şeyler iyi geliyor. Deneyip göreceğiz.

Istiyen cok cnm bende onlrdn biriyim :KK70: doktorumu aramadm evde sancimi siyumu bekliyrm belkide nisan degildr bilmiyrm baska bi belirtide yok sancimda yok
İnşallah sancın falan olmaz da sancısız bir doğum yaşarsın. Tabii ki hepimiz de. Hamilelerin duaları kabul olurmuş. Bütün hamileler için kolay acısız doğum diliyorum.
;)

Tırnakları bizde kesmemiştik taki yarı kırkından sonra hava alsın diye eldivenini çıkartıp yüzünü çizene kadar sonra kimseye demeden kesmiştim ilk tırnakları ile saçı duruyor hala göbeğimizde duruyor on yıldır ne yapsam bilemedim
Biz de bebeğin göbeği ya bir üniversitenin bahçesine gömülür, okusun diye. Ya da hastanenin bahçesine gömülür, doktor olsun diye.
:KK70:

Hasta kulodunu sezeryanlarda kullanabiliyor mu acaba
Sezeryanda pek uygun değil diye duydum. Tabii sezeryan olanlar daha net cevap verirler.

meraklı kv dede istiyor pek işe yaramıyor kendisi çünkü her hastaneye gittiğimizde bir bakıyorum beni bırakıp herkes kv ile ilgileniyo yüksek tansiyon var sözde panik atakta varmış ben hep diyorum eşime ananla hiçbirşekilde gitmem hastaneye en son akşam ben oğlumu alıp geliyim eve siz hepiniz yatın hastanede
Ooooo süper. İlahi clarita clarita
:KK70::KK70::KK70:

Canım kalıcısı bende var, hamilelik Öncesinde yıllardır çekerim. Ama hamileyken çok az rahatsız etti beni. Çünkü çalışmak azdırıyor seyrini, ben günde 15-18 saat ( bazen daha fazla ) Yazdığım için olan mesleki bir hastalık. Mesela çok uzun saatler ve yıllarımı el işi yapanlarda da olur. Senin de hamilelikten sonra kalacağını hiç zannetmiyorum, sonuçta kan basıncın vs değişecek, o sinirim sıkışmasına sebep olan durum ortadan kalkacak. Belki yorduğunda harekete bağlı hafif Sıkıntılar yaşarsın ilerde , o da belki... Em önemlisi eğer bu idare edemeyeceğim bir duruma gelir , aylarca seni rahatsız eden bir hal alırsa ( benim başladı mı 10 günde falan rahatlıyor) çok basit bir ameliyatı var. Ama bence sen hamilelikten sonra bu sıkıntıyı yaşamayacaksın :KK19:
sağol suul'cüm, umarım dediğin gibi olur. :KK15:

kızlar 40+2 deyim. dun gece nişanım geldi nıhayet... dun geceden beri hafif sağ kasığımda ağrılar basladı. sabah doktora gittim, 2 parmak açılmam varmış, sancılar dayanılmayacak şiddette olmadıgı ıcın ben evde cekmek ıstedım, sancılar sıklaşırsa veya suyun gelirse hemen gel dedi.. çok şukur kızım kendiliğinden gelecek insallah, yoksa pazartesi suni sancı vereceklerdi, benim gibi bekleyen tum arkadasların Allah yardımcısı olsun, Insallah tum bebişler sağlıklı bi şekilde gelir...
haydi gözün aydın cnm, inşallah sağ salim kavuşursunuz :KK68:

Teşekkürler canım. İnşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Ben süt sağma makinesi almadım. İhtiyaç olursa sonra alacağım. O yüzden de araştırmadım.

Back
X