• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
canım rica ederim. inan pozitif düşünmek lazım. eğer sezeryanda olacaksak onuda pozitife çevirmek çok önemli. sezeryanda hayatın sonu değil. ilk bebeğim doğduğunda ağlamadı resmen uyuyor gibiydi ve çok sakindi. buna benim sakinliğim neden oldu eminim. kolik ağrıları, gece ağlamaları bilmem. ben inanıyorum ki sakin bir hamilelik sakin bir doğum çocukların psikolojileri üzerinde çok etkili. ben ıkınırken dahi bağırıp ağlamadım. nefesle çıkışını izledim. mükemmel bir duyguydu:KK200::KK68: allah bir avazda kurtarsın normal doğum bekleyen tüm arkadaşlarımı..

canım pozitif olumlamayı kullanıyorum. bebeğim 32.haftadan beri kafa aşağı duruyor. ve ben pozitif olumlamamla kanala ineceğini hayal ediyorum. bir bakıma hypnobirthing uyguluyorum bedenime. ha inmez de sezeryan olursam onada razıyım :oops: bebeğin kanala inmesi için göbek dansı yapıyorum. oryantal yani. doktorum öneriyor. :KK70: benim doktorum hypnobirthingci olduğu için çok rahatız böyle şeylerde.. bu arada ilk bebeğimde dönmemişti, tam doğum esnasında döndü. bırak kanala girmeyi dönmemişti bile:KK75:

Ayy mükemmelsin valla cok özeniyorum sana :)
Dur o göbek dansini da yapayım, onu da deneyeyim bakalim :)

Bilgi için teşekkürler canım. Panik yapacak birşey yok tabii. Artık bekliyoruz. Bence de hemen doktora gitme. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Sancılarım iyice sıklaşınca gitmeyi planlıyorum. Fakat dün doktorum, doğumun belirtisi herhangi bir durum olursa hemen gel dedi :KK43: Ben de sancılar sıklaşınca geleyim dedim. O da "sen hemen gel, gerekirse tekrar eve göndeririz" dedi. Sanırım günüm dolmak üzere diye riske atmak istemiyor. :KK66:

canım walla 12 den beri sancı çekiyorum ama dayanılmayacak bi sancı değil, bide bebek hareketli baya, gitsemmi gitmesemmi doktora cok kararsızım, sancıların sıklaşınca yada suyun gelince gel dedi, suyu bekliyecegim sanırım bakalım gece nasıl olacak.. sancılara dakıka tutuyorum, bi 10 dk geliyo, bi 18 dk, bi 22 dk bir geliyo anlamadım...

canım rica ederim. inan pozitif düşünmek lazım. eğer sezeryanda olacaksak onuda pozitife çevirmek çok önemli. sezeryanda hayatın sonu değil. ilk bebeğim doğduğunda ağlamadı resmen uyuyor gibiydi ve çok sakindi. buna benim sakinliğim neden oldu eminim. kolik ağrıları, gece ağlamaları bilmem. ben inanıyorum ki sakin bir hamilelik sakin bir doğum çocukların psikolojileri üzerinde çok etkili. ben ıkınırken dahi bağırıp ağlamadım. nefesle çıkışını izledim. mükemmel bir duyguydu:KK200::KK68: allah bir avazda kurtarsın normal doğum bekleyen tüm arkadaşlarımı..
Evet kesinlikle ben de senin gibi düşünüyorum. Biz nasılsak bebeklerimiz de öyle olacak. Ben son zamanlarda inanılmaz mutlu, rahat, enerjik, pozitifim. Normalde de öyle biriyim ama bu hamilelik hormonlarından dolayı ilk zamanlarım çok kötüydü. :(
Bizimki süpriz bir bebek oldu. Hamileliğimi öğrendikten sonra ilk hafta çok güzeldi. Çok mutluydum.:KK68:
Fakat 1 hafta sonra bulantı, kusma, halsizlik, iştahsızlık, şişlik, hazımsızlık, mide ekşimesi, sürekli hasta gibi hissetme durumları benim psikolojimi alt üst etti.
:mad:
Çok fazla gel gitler yaşadım. :KK53: Bebeğimi kabullenmekte zorlandım. o_O
Bu durumun bebeğimi etkilemiş olması şimdi beni endişelendiriyor. :KK17:

Umarım son zamanlardaki pozitifliğim bebeğimi de olumlu etkiler ve ilk 3 aylık dönemdeki olumsuzlukların etkisini siler.

saolasın canım profılıme koydum kızımın resmını cok sınırlıyız baksana :KK70:
Maşallah bebeğine. Çok tatlı.
:nazar:

Canim bende almamistim gerekirse alayim diye simdi lazim oldu arkadasim verdi
sagolsun,bence sen simdiden arastir gerekirse ne alacagini bilirsin ilk gunler alismak zor oluyor emmeye ve emzirmeye.insallah ileri zamanlarda ihtiyac duymayiz
Bir arkadaşım gerek duyarsam elde sağılan pompalardan vereceğini söyledi. Ona güveniyorum.

Simdik 1 paket al bence ihtiyac olursa cogu yerde var zaten
1 paket aldım canım. Yeter mi diye merak ettim.

Benmde işte geçen pazartesiydi ama doktor hiç öyle açıklığın var kanala girmiş falan demedi sordum işte cuma gününe kadar gelmezse bebek nolucak bi 5gğn daha bekleriz sonra suni sancı veririz dedi. Bendede hiç bi belirti yok tedirginim açıkçası nolucak
Tedirgin olma canım. Stres olumsuz etkiliyor herşeyi :(
Rahat olmak lazım. Herşey olacağına varıyor. ;)

meltemcivil meltemcivil eğer bebeğinin kanala inip inmediğini anlamak istiyorsan şunu dene

sırtını duvara dayayıp düz bir şekilde yere otur. sırtın duvarda dik olsun ve bacaklarını yere paralel uzat. bir ayağını diğer ayağının üzerine koymaya çalış. eğer koyabiliyorsan kanala inmemiş, vakti var. eğer bir ayağını diğerinin üzerine koyamıyorsan kanala inmiş ya da çok yakın demek oluyor
Dediğini denedim. Yapabildim. Ama dün doktorum kanala inmiş dedi. Anlamadım ben bu işi. :(

Dogum yapan herkese saglikla meleklerini buyutmelerini bizim gibi hala kucagina almayanlar icin miiiis kokularini iclerine cekmelerini istiyorumm :KK200:
Benim size sorum olucak guzel anneler :KK46:
Sut sagma makinalarinizi hangi marka aldini ? Ve tekli mi ikilimi ? Hangisi daha avantajli ? Bilgili arastiran yada kullanan var mi ?
Medela elektrikli tekli var gayet begendim 1-2 kez kullandm şimdiye kdr ama çalışırken çok lazım olcak :KK51:

Ay super bunlari duyunca yerimde duramiyorum bir an once pazartesi olsun allahin izniyle ya :KK66:))
Çok sevindimmm cnm Allahın izniyle ptesi güzel hbrlerini bekliyoruzz:KK19:

Bu konuyu ben bilmiyrm ama pınar ( nicki nick nicki nick ) biriyle konusurken okumustum yazdıklarını Sanrm bizim denizdi ( D Dekalpy ) Bazılarinda soorhie imiş bazılarinda değşlmiş, kızlar görünce bu iletiyi sana kesin yazarlar dünürüm.
Kilosu gecen hafta ile aynı, 2950 gr, ama dr iyi dedi, zaten normal doğum isteyenlerin bebeği cok kılolu olmasin daha iyi dedi
Yok cnm ben değildim pınarın konuştuğu, ben nuk damaklı almıştım sootie alamadım snalpazara güvenemedimo_O emzik vermedim daha hiç

kızlar 40+2 deyim. dun gece nişanım geldi nıhayet... dun geceden beri hafif sağ kasığımda ağrılar basladı. sabah doktora gittim, 2 parmak açılmam varmış, sancılar dayanılmayacak şiddette olmadıgı ıcın ben evde cekmek ıstedım, sancılar sıklaşırsa veya suyun gelirse hemen gel dedi.. çok şukur kızım kendiliğinden gelecek insallah, yoksa pazartesi suni sancı vereceklerdi, benim gibi bekleyen tum arkadasların Allah yardımcısı olsun, Insallah tum bebişler sağlıklı bi şekilde gelir...

Gözün aydın canım. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Kızlar doktordan geldik, bebek kanala inmemiş, sancı da yok :KK43:
Doktor, 41 sonuna kadar bekleriz, daha beklemeyi tavsiye etmiyorum ama imza vererek bekleyebilirsin dedi. 41 sonuna kadar ins gelir, gelmezse ben de daha beklemeyi tercih etmem sezeryan olurum büyük ihtimal.

Canım daha 40. haftayı doldurmadın ki 41. haftayı doldurmana çok var. Badiş o vakitlere kalmadan gelir. Sen elinden geldiğince zonox zonox gibi pozitif düşün. Bak onun ilk bebeği doğumda dönmüş bir de. Tabi ki en önemlisi ikinizin de sağlıklı olması.

Bu konuyu ben bilmiyrm ama pınar ( nicki nick nicki nick ) biriyle konusurken okumustum yazdıklarını Sanrm bizim denizdi ( D Dekalpy ) Bazılarinda soorhie imiş bazılarinda değşlmiş, kızlar görünce bu iletiyi sana kesin yazarlar dünürüm.
Kilosu gecen hafta ile aynı, 2950 gr, ama dr iyi dedi, zaten normal doğum isteyenlerin bebeği cok kılolu olmasin daha iyi dedi

folik folik
Canım nicki nick ile bu konuyu konuşanlardan biri bendim. O jokerden oioi aldı diye hatırlıyorum. Emziğinin avent olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.
nicki nick nicki nick canım doğru mu hatırlıyorum?

Back
X