2015 Ekim Anneleri

Canım benim iş yerimin taşınma durumu vardı ocakta ben öğrendikten 2-3 gün sonra hemen söyledim bana iş yaptırmasınlar diye. Ofiste herkes biliyor o nedenle.

Bu arada bende çalışıyorum eve gelmem 19:00'u buluyor. Yemek yapmam mümkün olmuyor zaten gelir gelmez çıkartıyorum yol beni mahfediyor hemen duşumu alıp uzanıyorum. Dün pide söyledik dışardan onun dışında annem haftanın bir kaç günü bizde kalıyor güzelce besleniyorum. Öğle tatillerinde eğer iyiysem ev yemeği çıkaran bir yere gidiyorum. Eşim kayınvalidemlerden alıp geliyor hep böyle idare ediyoruz. Temizlik için kadın alıyorum. Ütüye kayınvalidem annem geliyor şuan böyle idare ediyoruz çünkü ben yapacak gücü bulamıyorum kendimde. 7/24 bulantım var çıkarmasam bile midemdeki rahatsızlık gece uykularımı bile bozdu. @ferork 'un söylediği gibi çok ağladığım zamanlar oldu hiç bir iş yapamıyorum diye. Çünkü alışık değilimdir hiç oturmaya. Evin haline bakıp bakıp ağladığım oldu ama napalım geçecek bugünlerde.

ayyy yazık bize yaa:DD ben de 19.00 da daha yeni çıkıyor oluyorum işten:// o saatten sonra ve o yorgunlukla iş miş hak getire zaten..
temizliğe den de kadın alıyorum, zaten evde bir de afacan oğlum var sürekli birşeyler dökülüp saçılıyor:)
benim bulantı son zamanlarda biraz hafifledi maaşallah diyeyim ama kokulardan hala inanılmaz derecede rahatsızım o yüzden giremiyorum mutfağa:/ öğlen ben de tıpkı senin gibi ev yemeği falan yiyorum, sabah kahvaltımı da evden hazırlayıp götürüyorrum ama bu akşam yemeği derdi beni öldürecek yahu:(( oğlum için endişeleniyorum daha çok aslında, tedirginliğim o yüzden:((

Günaydın annişler,
Bugün nasılsınız ? Herkes bi telaşlı aksama kontrole gidecek olan var bebişlerini yeni ögrenenler var kalp sesini duyacagı günü merak edenler var. varda var :) Biz hala 16 marta gün sayıyoruz :))) Allah hepimize güç kuvvet versin. Sağlıklı sıhatli hayırlısıyla bebişlerimizi kucagımıza almayı nasip etsin. herkes birbirine dua etsin baskasının duası daha makbul olur :) Minnaklarımız hep bizimle olsun inşAllah :KK46::nazar:

canım gittim doktora her şey normal sorun yok dedi. Haftaya normal randevuma gidecem. Dinlen zorlama dedi. Bu hafta için 3 gün raporluyum içim rahatladı ama niye tekrar çağırdı diye telaş yapmistim
Canım gözün aydın sevindim adına bi sıkıntı olmaması bnm bile içimi rahatlattı :) Allah bi daha yasatmasın o korkuyu inşAllah

günaydın kızlar nasılsınız?
bende inanılmaz bir şişlik var yaaa çıldırıcam, kilo almadığıma eminim, midem sürekli ayaklandığı için normalde yediğimden az yiyorum çünkü, bastırsın diye k.hidratlı ürün oranı arttı biraz ama o da bu kadar kilo yapamaz eminim yani..
zaten bacaklarımı falan bastırınca bildiğiniz şiş://
tam 2. batı 1 hafta kadar geçti ondan mı acaba diyorum??? çünkü son 1 hafta 10 güne kadar böyle aman aman bir şişkinliğim yoktu

neyse.. sizler nasılsınız? çalışanları merak ediyorum bir de nasıl gidiyor? ben hala söylemedim ve son zamanlarda işler de bir hayli yoğun olduğundan 4 nala koşturuyorum bildiğiniz.. ama akşam cidden kılımı kıpırdatacak halim kalmamış oluyor, biraz oğlumla ilgilenip biraz da kitap okuyup yatıyorum.

ha bir de mutfak durumları ne alemde? ben yemek yapamıyorum sanırım bir 10-15 gündür kokular öldürüyor beni çünkü, ya annemlerdeyiz ya dışarıdan yiyoruz (ki bu beni çok rahatsız ediyor vicdanen) ya da eşim farklı makarnalar flan yapıyor, haftada 1 falan da kahvaltı hazırlayıp geçiveriyoruz. beslenme konusunda titiz biri olduğum için bu konu çok kafamı kurcalıyor ve rahatsızlık duyuyorum:// sizler ne yapıyorsunuz?
Canım bende çalışıyorum iş yerindekilerin çoğu bilmior 1-2 kişi dısında pekte söyleme taraftarı değilim söylediğim insanlarda beni idare etmeye calısıorlar saolsunlar. Ama dediğin gibi aksama hiç halim kalmıor eve gider gitmez bi yarım saat 45dk dinleniorm. Daha sonra hooop mutfaga yemek fln hazırlıorm o ocakta pişerkende az az ortalıgı topluorm bnm mide bulantım fln olmadıgı için suan rahat rahat ymk yapabiliorm. yorgunluk halsizlik sırt agrısı dısında pekte sikayetim yok zaten. ne kdr uyusam sanki birz daha uyumam gerekiomus gbi gelio hiç kalkasım yok :D

Günaydın annişler,
Bugün nasılsınız ? Herkes bi telaşlı aksama kontrole gidecek olan var bebişlerini yeni ögrenenler var kalp sesini duyacagı günü merak edenler var. varda var :) Biz hala 16 marta gün sayıyoruz :))) Allah hepimize güç kuvvet versin. Sağlıklı sıhatli hayırlısıyla bebişlerimizi kucagımıza almayı nasip etsin. herkes birbirine dua etsin baskasının duası daha makbul olur :) Minnaklarımız hep bizimle olsun inşAllah :KK46::nazar:

anladım canım, bulantın yokmuş ne güzel:) halsizleğe yapacak birşey yok anlaşılan.. 12 haftaya kadar çekeceğiz mecbur, Allah hepimize kolaylık versin..
Canım gözün aydın sevindim adına bi sıkıntı olmaması bnm bile içimi rahatlattı :) Allah bi daha yasatmasın o korkuyu inşAllah

Canım bende çalışıyorum iş yerindekilerin çoğu bilmior 1-2 kişi dısında pekte söyleme taraftarı değilim söylediğim insanlarda beni idare etmeye calısıorlar saolsunlar. Ama dediğin gibi aksama hiç halim kalmıor eve gider gitmez bi yarım saat 45dk dinleniorm. Daha sonra hooop mutfaga yemek fln hazırlıorm o ocakta pişerkende az az ortalıgı topluorm bnm mide bulantım fln olmadıgı için suan rahat rahat ymk yapabiliorm. yorgunluk halsizlik sırt agrısı dısında pekte sikayetim yok zaten. ne kdr uyusam sanki birz daha uyumam gerekiomus gbi gelio hiç kalkasım yok :D

Günaydın annişler,

bugün site bir garip, az önce yazdıklarım çıkmadı nedense..
bulantın yokmuş ne güzel yaa:) halsizliğe yapacak birşey yok anladığım kadarıyla, 12 haftaya kadar çekeceğiz.. Allah hepimize kolaylık versin..

Ben işten 7'de çıkıyorum eve gitmem 8. Öğle yemeği 12-1 arası olduğu için akşama kadar çok acıkıyorum :/ Akşam eve gidip peynir ekmek atıştırdım bastırdın diye. Sonra da çorba yaptım. Pişene kadar, içene kadar 9 oldu zaten. Akşamları iyi beslenemiyorum. Bazen meyve de yiyorum. Sonra da tv karşına uzanıp sızıyorum zaten. Her gün bu sızma oluyor artık.. Duşu zor aldım, ayaklarım tutmuyor, gözlerim kapanıyordu.. Haftasonları temizliyorum evi, gündüz çok halsiz olmuyorum da benim temizlediğim ne kadar olur bilmem.. Kadın çağırıcam da dip köşe temizlensin. Perdeler de aylardır yıkanacak.. En büyük derdim çamaşır dürmek.. bunun hamilelikle alakası yok ama hep derdimdi :) Sırf onun için biri gelse eve :KK48: Bazen getiriyorum salona, koyuyorum önümüze, eşimle katla da katlaa :) Koca bir daaağğ.. Onun katladıklarını bir daha katladığım da oluyor tabi :)) ve yine dağ oldular :KK51: 2 kişi nedir bu çamaşır bilmiyorum yaa :))

ayyy yazık bize yaa:KK70:D ben de 19.00 da daha yeni çıkıyor oluyorum işten:// o saatten sonra ve o yorgunlukla iş miş hak getire zaten..
temizliğe den de kadın alıyorum, zaten evde bir de afacan oğlum var sürekli birşeyler dökülüp saçılıyor:)
benim bulantı son zamanlarda biraz hafifledi maaşallah diyeyim ama kokulardan hala inanılmaz derecede rahatsızım o yüzden giremiyorum mutfağa:/ öğlen ben de tıpkı senin gibi ev yemeği falan yiyorum, sabah kahvaltımı da evden hazırlayıp götürüyorrum ama bu akşam yemeği derdi beni öldürecek yahu:KK43:( oğlum için endişeleniyorum daha çok aslında, tedirginliğim o yüzden:KK43:(

Ay canım anlayabiliyorum seni kıyamam, senin oğlunda var daha zordur eminim. Yemeği nasıl düzene sokacağım bende bebek olunca şimdiden bunu düşünüyorum çünkü çalışırken çok zor gerçekten. Ben yemek yapsam akşam hiç çocuğuma vakit ayıramamaktan korkuyorum ama onun sağlıklı beslenmesi de gerekecek nasıl olucak bilmiyorum allah yardımcımız olsun. Öğlenleri ara öğün yap ceviz, kuru incir, kuru kayısı mutlaka ye. Ben manavdan da meyve alıyorum her gün farklı farklı. Sabahları evden peynir getiriyorum sadece simitle yiyorum en iyi onlar geliyor. Bu sabah mesai saatinde girdiğim için ofise onu bile yiyemedim.

Gunaydin guzel anneler kac gundur giremiyordum baya ilerlemis sayfalar ama okumaya calistim. Ozzde ve slean bebeklerini kaybetmis:KK43:(cok uzuldum yeni arkadaslar katilmis hos gelmisler.
Kizlar 3 gundir serum yiyorum yerimden kalkamiyorum dr yatis verdi ama oglum var ve onun icin yatmadim hastanede. 6. Haftada kahve olan lekelenmem 9. Haftada kana cevirdi ama kesenin sekli guzel kalp atislarimiz var ve kanallarda kanama yok ama benim kanamam devam ediyo bugun biraz iyi. Oglumda tontis bi cocuk masallah 3.5 yasinda ama ister istemez aliyordum kucagima:KK43:( insallah su sureci hayirla atlattiriz dualarinizda beni eksik etmeyin.
Bulanti var ararara ama cikaramiyorum tiksiniyorum 2 kilo gitti serumlara ragmen
Neyse bakalim coook dikkat edin kendinizi ise guce fazla kaptirmayin beliniz agriyinca hemen dinlendirin
Canım aman dikkat et kendinee.. Allah'tan bebişin iyiymişşşşş.. aman maşallah onaaa :nazar: Allah bebişini korusun canımm.. Tabi oğlunla da ilgileneceksin ama kucağına alma bari.. gerçi kıyamazsın da ama karnında da vaarr.. Dengeyi bulursun sen canıımm:KK68: Sağlıkla kucağına alırsın inşallaahhh..

Kızlar bebeginize hangi bez krem şampuan vs marka düşünüyorsunuz ben hep bakıyorum internetten uni baby iyi diyorlar siz arastiriyomusunuz o_O

Ben işten 7'de çıkıyorum eve gitmem 8. Öğle yemeği 12-1 arası olduğu için akşama kadar çok acıkıyorum :/ Akşam eve gidip peynir ekmek atıştırdım bastırdın diye. Sonra da çorba yaptım. Pişene kadar, içene kadar 9 oldu zaten. Akşamları iyi beslenemiyorum. Bazen meyve de yiyorum. Sonra da tv karşına uzanıp sızıyorum zaten. Her gün bu sızma oluyor artık.. Duşu zor aldım, ayaklarım tutmuyor, gözlerim kapanıyordu.. Haftasonları temizliyorum evi, gündüz çok halsiz olmuyorum da benim temizlediğim ne kadar olur bilmem.. Kadın çağırıcam da dip köşe temizlensin. Perdeler de aylardır yıkanacak.. En büyük derdim çamaşır dürmek.. bunun hamilelikle alakası yok ama hep derdimdi :) Sırf onun için biri gelse eve :KK48: Bazen getiriyorum salona, koyuyorum önümüze, eşimle katla da katlaa :) Koca bir daaağğ.. Onun katladıklarını bir daha katladığım da oluyor tabi :)) ve yine dağ oldular :KK51: 2 kişi nedir bu çamaşır bilmiyorum yaa :))
Bende katlamayı ütüyü hiç sevmem çamaşır çıkmasın diye tek düze giyinir olduk :KK15:

Canım benim de öğle aram 12-1 bende akşama kadar çok acıkıyorum o nedenle ceviz falan bişiyler yiyorum bugünde galeta ve sürmelik peynir alacağım acıktıkça yerim artık bastırır diye düşünüyorum kepekli galeta. Akşam sızma olayı bendede oluyor dün uyuya kalmışım eşimde geç saate kadar ellememiş sağolsun tutulmuşum.

Kızlar bebeginize hangi bez krem şampuan vs marka düşünüyorsunuz ben hep bakıyorum internetten uni baby iyi diyorlar siz arastiriyomusunuz o_O
Dün baktım canım ben eski büyük markalara güveniyorum ama çok çok çok erken :)çantalı setler daha ekonomik nivea alıcam sanırım ben yaklaşınca

Canım ben bakıyorum. Uni baby köpük çıkarmış herkes memnun ama ebebekte yorumlarda döküntü yaptı diyende var. Ben sebamed düşünüyorum. Nivea'nın da hiç göz yakmadığını söylüyorlar. Yavaştan almaya başlayacağım hatta attım bir çok şeyi sepete alınmayı bekliyor.

Bu sefer kardeşim yok eşimde odakladığı için kendini sanmıyorum çekmez. Kayınvalidem de gelecek bir de sanırım. Ara kontrol bu 5 dakikalık bişiy aslında ama biz gene en az 3 kişi gitmezsek ölürüz.
doktor bol bol çeksin :)) hatıra olur tek veriyorsa 2.yi isteyin çekinmeyin veriyolar :)

Ay canım anlayabiliyorum seni kıyamam, senin oğlunda var daha zordur eminim. Yemeği nasıl düzene sokacağım bende bebek olunca şimdiden bunu düşünüyorum çünkü çalışırken çok zor gerçekten. Ben yemek yapsam akşam hiç çocuğuma vakit ayıramamaktan korkuyorum ama onun sağlıklı beslenmesi de gerekecek nasıl olucak bilmiyorum allah yardımcımız olsun. Öğlenleri ara öğün yap ceviz, kuru incir, kuru kayısı mutlaka ye. Ben manavdan da meyve alıyorum her gün farklı farklı. Sabahları evden peynir getiriyorum sadece simitle yiyorum en iyi onlar geliyor. Bu sabah mesai saatinde girdiğim için ofise onu bile yiyemedim.

ben hamilelik öncesi düzene koymuştum aslında mutfak meselelerini, pazar günü 3 çeşit falan sebze yapıp dolaba koyuyordum, hergün akşam gelince 1 çeşit sebzenin yanına makarna, pilav , erişte artık ne yapcaksam yapıyordum, yanına salata yoğurt tamam işte.. 1 gün dolptan haşlanmış k.fasülye ya da nohut çıkarıp yarım saatte onu yapıyordum (sebze gününde yaptığım pilavı biraz fazla tutup bakliyat gününe de artırıyordum- baliyatın yanında onu yiyorduk) kalan 1-2 gün de artık tavuk balık kırmızı etten birini dumansız ızgarada yapıyordum oluyor bitiyordu.. gerçekten çok vakit de almıyor böyle. ama şimdi yemek ısıtmak bile imkansız benim için:((

ara öğün çantamda hep bulunur zaten, Allahtan öyle bir alışkanlık edinmişliğim var:D Pek meyveyle aram yok yanlız, gerçi karatayı dinleye dinleye mi soğudum onu da bilmiyorum:D Aslında hiç birşey olmasa bile lifli olması açısından biraz meyveyi artırmakta fayda var://
ama bu konuyu dra soracağım gidince, emin olamıyorum meyvenin faydası konusunda:)

ben ilkinde mustele kullandım ilk dönemlerde canım, hiç bir sıkıntı da yaşamadık fakatttt
yoğun dercede parfüm ihtiva ettiği de bir gerçek.. bu sefer uni kullanmayı düşünüyorum, oğlumda da halen uni kullanıyorum amaaaa onda da köpüğe karşıyım niye diye sorarsanız kimyager arkadaş varsa daha iyi bilir, sabunlar şampuanlar ne kadar form değiştirirse(katıdan sıvıya-sıvadan köpüğe vs) o kadar çok kimyasal işlemden geçmiş ve katkı maddesi içeriyor oluyorlar. o yüzden sls als paraben parfüm ve boya içermeyen bir şampuan taraftarıyım ben şahsen, uninin sıvı şampuanından memnunum, bebek için de onu kullanmayı düşünüyorum.

bebe yağı oğlumda kullanmadım bunda da kullanmayı düşünmüyorum, çünkü bebe yağları da petrol türevi.. çok gerekirse sebamed veya mustelanın nemlendiricisini alırım- ki gerekmiyor-

bezde ilk etapta prima premium bence çok uygun, huggies oragnik falan fazla kalın ve çocuk çiş yapınca hemen kabarıp şişiveriyor, ben bir kaç kere şans vermeme rağmen memnun kalmamıştım. ilerleyen dönemlerde de kesinlikle canbebe diyorum, ekonomik türk malı, incecik, şişip bebeği rahatsız etmiyor, pişik yapmıyor.. içinden alt değiştirmesi de çıkıyor.

hatırladıklarım bunlar:))

Back
X