2015 Ekim Anneleri

Kızlar 2 hafta önce keseyi gördüğümüzde doktor tsh troid hemogram idrar testi toplam 4 tane test istemişti şimdi kalbini duyduk yaklasık 17 tane daha test istedi :) zaten kan vermem biraz sorunlu ayılıp bayılıyorum hepsi gereklimi acaba bu testlerin içinizde tecrübeli anneler vardır bi yardımcı olurmusunuz
Hey maşallah doktorum bir tane bile test istemedi benden.

Allah rahmet eylesin babana canım.. Allah bebeğinize, sizlere uzun ömürler versin..

Canım 15,4 cm kese için çok büyük olmuyor mu? Gebelik kesesi ilk göründüğünde 5mm oluyormuş. 5 haftalıkken falan yani. Sonra da günde 1-2 mm büyürmüş. 1 haftada 1,5 cm büyür en fazla. Başka bir şey olmalı o değer.
Buralardan bakabilirsiniz:
http://www.perinatolojiklinigi.com/index.php/ultrason/gebelikteerkendonemultrason/
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2501.htm

ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. 5,5 haftada 7,2 cm yazıyordu benim orda.

Hadi güzel haberler alırsın inşallah :KK68:

Maşallah maşallah minikineee :nazar::nazar::KK68:
Boyu CRL oluyormuş. 0,81 cm. Ooyy :KK68:

Canım benim 34.57 mm yazıyordu. 7+1 gitmiştim.

yaa benim yarın randevum vardı kan tahlili sonuçlarımın baIsı pazartesi çıkacak pazartesiye kaldı :( memlekete gideceğiz bugün kayınvalidemde kalacağız :s annemlerde aynı yetde ama hep oarada kalıyoruz

Kızlar 2 hafta önce keseyi gördüğümüzde doktor tsh troid hemogram idrar testi toplam 4 tane test istemişti şimdi kalbini duyduk yaklasık 17 tane daha test istedi :) zaten kan vermem biraz sorunlu ayılıp bayılıyorum hepsi gereklimi acaba bu testlerin içinizde tecrübeli anneler vardır bi yardımcı olurmusunuz
Canım rubella, toksoplazma falan çok önemli!! Hayvan parazitlerine ve çiğ ete karşı bağışıklık falan oluyor. Eğer bağışıklığın yoksa, kesinlikle uzak durman gerekiyor. HIV zaten aids yani Allah korusun.. Sonra bazı hastalıkların sarılık falan taşıyıcılığına bakıyorlar.. İdrar testi enfeksiyon için falan önemli.. Hepsi önemli canım. Baktırmalısın bebişin içiiinn :KK68:

Ağlama ağlamaa.. Temizleniirrr :KK48:
Ben zaten çok duygusalım, hemen gözlerim dolar her şeye.. Şimdi her şeye doluyor :))) Hele de çocuklarla ilgiliyse.. Haberler izlerken dün ağladım durdum. Hep kötü şeyler heepp :KK43: İzlememek lazım heralde..

Ben süpürge açıyorum, temizlik de yapıyorum. Eşim de hiç yapma demiyo. Yap da demez zaten :) Tam tersi, önceden pek sallamazdım. Gözüme batardı ama çok üşenirdim. Şimdi de üşeniyorum ama temizleyesim geliyor :)) Haftasonu yapabiliyorum anca ama, eskisi gibi isteksiz değil.. bu da bir başarı benim için :KK48:

Çamaşırları hala katlamıyorum o ayrı :KK48: Kimbilir kaç 4 gün oldu :oops::confused:

Geçmiş olsun kızlar..
Bana doktor daha tahliller bile yapılmadan, ilk gittim hemen ferrum verdi vitaminle beraber. Sonra tahlillleri yaptırdım, ama demir bağlama yok benimkinde, hemoglobin var, o da gayet iyiymiş. Yanlış bakmışım hatta, düşük sanmıştım önce. Buna rağmen ilacı kes demedi. Sordu ilacı rahat içiyor musun diye, eveet dedim. İyi dedi. Hala ferrum içiyorum sabahları aç karnına. Mideni bulandırırsa kahvaltıdan 1 saat sonra falan iç demişti ama şimdilik bulanmıyor şükür :)
of canım ben her kalktığımda benîm ki hemen kızıyo bişey yapma diye neyse artık bu zamanlarıda geçireceğiz napalım atık içim ne kadar rahat etmesede

Canım daha önce görmemiş miydi keseyi? İlk defa mı gittiniz? Başka gidebileceğin bir doktor yok mu, sorsan.. İnşallah sorun yoktur canım yaa..
Hayır burada randevu almak çok zor ancak alabildim rahim büyümüş iyi dedi birçok öneri yaptı vaginal usg olduğu için kendimi çok sıktım yani bir dakika bile sürmedi usg

Canım rubella, toksoplazma falan çok önemli!! Hayvan parazitlerine ve çiğ ete karşı bağışıklık falan oluyor. Eğer bağışıklığın yoksa, kesinlikle uzak durman gerekiyor. HIV zaten aids yani Allah korusun.. Sonra bazı hastalıkların sarılık falan taşıyıcılığına bakıyorlar.. İdrar testi enfeksiyon için falan önemli.. Hepsi önemli canım. Baktırmalısın bebişin içiiinn :KK68:
Ay benim doktorum istemedi. Sağlık ocağından da istemediler nasıl sinir oldum şimdi anlatamam.

Hayır burada randevu almak çok zor ancak alabildim rahim büyümüş iyi dedi birçok öneri yaptı vaginal usg olduğu için kendimi çok sıktım yani bir dakika bile sürmedi usg
7. haftanda neden vajinal çözebilmiş değilim 5 haftalık gitmiyorsun ki.. Bu doktorlar bir alem.

Bende ekliyim dedim son ultrason fotomuz:)
Sağ tarafa yatmış bebisim :)

Eklentiler

• 1424961579785-1708116110.webp
    1424961579785-1708116110.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 91
selam hamişler mide bulantılarımdan kac gundur giremedim buraya :110:bulantı bilekligi aldım banamısın demedi ya yokmu care bulan su bulantılara :KK43: bu arada 6+3 olduk gecen hafta dr kalp sesini falan duydu ama daha tahlil falan istemedi bazı arkadasların tahlilleri testleri falan yapılmıs ne zaman istiyecekler bizden ya :KK46:

of canım ben her kalktığımda benîm ki hemen kızıyo bişey yapma diye neyse artık bu zamanlarıda geçireceğiz napalım atık içim ne kadar rahat etmesede
Kızması iyidir belki de :)) Benimki mi sallamıyo acep :KK48: Ama çok ağır iş yapmıyorum canım. elektirik süpürgesi, vileda gibi bir şeyle yer silme falan.. Bir de evde yokken yapmıştım ;) Bir de ablam doktor benim. Sen yine de dikkat et, çok yokmuş gibi davranma, ilk 3 ay önemli dedi. Kalp atışını duyana kadar kendimi çok kaptırmak istemiyorum Allah korusun ama, zaten yorgun olunca bişey yapmıyorum.. Dinlen gitsin sen de canım ;)

Sagol canım yok hepsini yaptıracagım zaten artık yavas yavas verecegiz kanı ne yapalım ☺️

Allah rahmet eylesin babana canım.. Allah bebeğinize, sizlere uzun ömürler versin..

Canım 15,4 cm kese için çok büyük olmuyor mu? Gebelik kesesi ilk göründüğünde 5mm oluyormuş. 5 haftalıkken falan yani. Sonra da günde 1-2 mm büyürmüş. 1 haftada 1,5 cm büyür en fazla. Başka bir şey olmalı o değer.
Buralardan bakabilirsiniz:
http://www.perinatolojiklinigi.com/index.php/ultrason/gebelikteerkendonemultrason/
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2501.htm

ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. 5,5 haftada 7,2 cm yazıyordu benim orda.

Hadi güzel haberler alırsın inşallah :KK68:

Maşallah maşallah minikineee :nazar::nazar::KK68:
Boyu CRL oluyormuş. 0,81 cm. Ooyy :KK68:

Doğru canım benimkinide yukledim kese 5 cm mis 15.4 baya ibüyük tabi makinadn makinaya fark var belkide rahim kalınlığı falandir

Back
X