2015 Ekim Anneleri

selam hamişler mide bulantılarımdan kac gundur giremedim buraya :110:bulantı bilekligi aldım banamısın demedi ya yokmu care bulan su bulantılara :KK43: bu arada 6+3 olduk gecen hafta dr kalp sesini falan duydu ama daha tahlil falan istemedi bazı arkadasların tahlilleri testleri falan yapılmıs ne zaman istiyecekler bizden ya :KK46:
Canım kalp atıslarını duyduktan sonra istiyoruz dedi benim doktorum belki ikili test zamanımı isteyecek acaba seninki

Inşallah canım Sağol yurtdışında inanın çok zor yine ülkemizdeki doktorlara nazımız geçiyor herşeyi sorardım ülkemde olsam
Tahmin edebiliyorum burdakiler bile bazen can sıkarken. Ultrasona kaç defa girecekmişsin doğuma kadar yurtdışında az giriliyor bildiğim kadarıyla.

Bende ekliyim dedim son ultrason fotomuz:)
Sağ tarafa yatmış bebisim :)
Ay yerim yaaa :KK68::KK68: Maşallaahhhh :nazar::nazar::nazar:

Sagol canım yok hepsini yaptıracagım zaten artık yavas yavas verecegiz kanı ne yapalım ☺️
Ay benim doktorum istemedi. Sağlık ocağından da istemediler nasıl sinir oldum şimdi anlatamam.

Bu linkten bakın kızlar:
http://www.mumcu.com/gebelik-takiplerinde-yapilan-incelemeler-prenatal-testler/

Ben de daha rubella toksoplazma falan baktırmadım ama baktırmak gerekiyormuş. Sağlık ocağı, doktorunuz ister, istemezse söyleyin dedi. Hamileliğin başlangıcında bakılmalı tabi. Yani bu dönemlerimizde. Diğer kan testlerini yapmışlardı sağlık ocağında. İdrar testi ve bunlar kaldı benim.

Rubella taraması
Çocukluk çağı hastalıklarından bir olan rubella (kızamıkçık) hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte anomalilere neden olabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hamilelikten önce ya da ilk kontrolde bu hastalığa karşı bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Erişkinlerin çoğu ya çocukluklarında geçirdikleri ya da aşılandıkları için bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmışlardır. Böyle bir durumda gebelik sırasında kızamıkçık geçiren birisi ile temas etmeleri kendi sağlıkları ya da bebeklerinin sağlıkları açısından bir risk yaratmaz. Kanda yapılan incelemede Rubella IgG pozitifliği bağışıklığı gösterir. Gebelik öncesinde Rubella IgG negatif olarak saptandığında aşı yapılabilir ancak böyle bir durumda en az 3 ay süreyle gebelikten korunmak gereklidir. Hamilelik sırasında rubella aşısı yapılamaz.
Toksoplazma taraması
Toksoplazma enfeksiyonları düşük, ölü doğum ve anomalili bebek gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilen bir hastalıkdır. Bu nedenle hamileliğin başlangıcında daha önceden geçirilip geçirilmediği ve bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Kanda yapılan incelemede Toksoplazma IgM aktif enfeksiyonu gösterirken IgG geçirilmiş enfeksiyon ve bağışıklığı ifade eder. Gebelik sırasında aktif enfeksiyon saptandığında uygun şekilde antibiyotikler ile tedavisi gerekir. Başlangıçta IgG negatif olarak saptandığında belirli aralıklarla tekrarı gerekebilir.

Doğru canım benimkinide yukledim kese 5 cm mis 15.4 baya ibüyük tabi makinadn makinaya fark var belkide rahim kalınlığı falandir
Evet canım bak o olabilir :KK66:

Hayır burada randevu almak çok zor ancak alabildim rahim büyümüş iyi dedi birçok öneri yaptı vaginal usg olduğu için kendimi çok sıktım yani bir dakika bile sürmedi usg
Canım karından bakabilirdi aslında.. İnşallah geç döllenmedir. Başka bir doktor imkanın yok yani di mi? Tekrar ne zaman gideceksin?

Onları soramadım takip kitapçığı verdiler burada 4 defa usg gözüküyor sanırım salı günü söyleyecek
Tahmin ettiğim gibi doğal doğumla ilgili yazılar okurken hep anlatıyorlardı yurt dışındakiler 4-5 kere en fazla ultrasona alınıyoruz diye ama en sağlıklısı aslında.

selam hamişler mide bulantılarımdan kac gundur giremedim buraya :110:bulantı bilekligi aldım banamısın demedi ya yokmu care bulan su bulantılara :KK43: bu arada 6+3 olduk gecen hafta dr kalp sesini falan duydu ama daha tahlil falan istemedi bazı arkadasların tahlilleri testleri falan yapılmıs ne zaman istiyecekler bizden ya :KK46:
Canım kalp atıslarını duyduktan sonra istiyoruz dedi benim doktorum belki ikili test zamanımı isteyecek acaba seninki
bilmiyorumki cnm bu hafta sorayım bari doktora ikili test kacıncı haftada yapılıyorki
  • Poliklinik Muayeneleri ( 8., 9., 12., 16., 20., 24., 28., 32., 36., ve 38. haftalarda)
  • NIFTY ( Girişimsel Olmayan Fetal Trizomi Testi ) ( 8. haftadan sonra )
  • Laboratuvar tetkikleri (Gebeliğin 9. 16. ve 24. haftalarında)
  • İlk 3 ay Down Sendromu Tarama Testi (İkili Test) (Gebeliğin 12. haftasında)
  • Detaylı Anomali Taraması (20. haftada)
  • Kan Şekeri Tarama Testi (24. haftasında)
diye bir şey buldum kızlar. Bence de kalp atışından sonra isteyecekler.

Back
X