2015 Ekim Anneleri

Kızlar iyi akşamlar,
Durup dururken ateşim yükseldi halsizlik başladı. Sağ göğsümde acı var, süt ateşi mi oldum acaba? Emzirdim kalan sütü sağdım boşalttım, şimdi ılık duşa gireceğim başka ne yapabilirim?
Iyice emzir sut birikirse apse yapar

Smilac mama kullanan anneler bizimde mamamız bitmek üzere birşey soracağım. Smilacta 60 ml suya bir ölçek konuyormuş sanırım sma'da biz 60 ml'ye 2 ölçek koyuyoruz. Smilac'ın ölçeği mi büyük?

Senin de mi zor gecti dogumuj canim?
Ben hastaneye gittim 8 cm acilmam varmis ama oglum ters bakiyormus o yuzden cok zordu 9 cm oldu dedi ebe saatler sonra ben dd artik dayanamiyorum bisey versinler dedim ebeye kiii ıkınma hissi yani dogum baslamisti sonrasinda zaten o kadar bitkindim ki eşini çıkaramadım yarıda kaldi felan suan da belki kurtaj olmam gerekebilir 3-4 hafta sonra muayene de kesin belli olacak rahimin toparlanmasi bekleniyor suan net bisey soylemek icin

Bende aynen öyleydim esımı dr çıkardı sonra anestezi yle bayıltip kurtaj yapıp dikislerim i diktiler :( tam 1.5 sa surmus

D vitamini 15. Günden itibaren mi veriliyo kızlar bide siz hangi marka kullanıyorsunuz
ben 15'ten beri veriyorum. sağlık ocağından monovit verdiler, doktor da devit vermişti. biri bitince diğerine geçicem. ama hemşire sabahları vermemizi söyledi, yoksa aşırı enerji ve uykusuzluk yapıyormuş.

Kilom alımını yek ölçüt sayıyor doktorlar canım. İlk zamanlar sütüm var diye dinlemedim doktorları mama vermedim ama çok iyi emmediği için herhalde kilo alımını beğenmedi doktor başladık mamaya.
Mutlaka sor dr.a zaten ölümden sonra söyler gerek olursa mamaya. Dr bana her öğünde emzirmeden sonra mama teklif et o karar versin yiyip yemiyeceğine dedi toksa almıyor zaten akıllı bıdıklar
Bir de ben emzirip diğer göğsü geçmeden gazını çıkarıyorum sonra diğer göğüs tekrar gaz çıkarma ve üstüne sağdığım süt ya da mama en son yine gaz çıkarma. Çünkü gaz varsa ememiyor doyduğunu sanıyor ve kısa uyuyor sonra.
Canım bi sorum daha olucak sana bebeği ne kadar emzirıyorsun.. Ben bi göğsü 40dk emziriyorum 2 saatte anca bitiyo emme işlemi sonra uyuyo.. Normal mi

Canım bi sorum daha olucak sana bebeği ne kadar emzirıyorsun.. Ben bi göğsü 40dk emziriyorum 2 saatte anca bitiyo emme işlemi sonra uyuyo.. Normal mi
Bizim de 2 göğüs 1 saati bulabiliyor bazen 40 dk canım. Peki aktif emiyor mu yoksa sıklıkla uyuyor mu memede? Bizim uyuklama hali oluyordu hep bu hafta daha iyi emiyor maşallah süre biraz daha kısaldı o yüzden. Biz 27 günlük olduk. Siz kaç günlüksünüz? Öyle doktorların dediği gibi 15 dk da göğsü boşaltamıyorlar biraz daha zaman lazım sanırım

Kızlar medela calm biberonumuz geldi denedim hemen. 3 katlı emzik kısmına yavrum bununla nasıl emecek çok yorucu olur dedim ama maşallah benim kız cuk cuk halletti hemen çok şükür sevdi de para boşa gitmicek:KK48:
Bu arada bu minnoşların midesi yumruğu kadar oluyormuş hadi ordan diyorum. 2 göğüs emiyor üstüne 50 cc sağdığım sütü verdim üstüne 60 lık mama yedi :KK57:
Minnak yumruk obur mide :KK53:

Sab simblex ver canım sende rahatla bebişinde.
canım ben metsil kullaniyordum ilk iki gün iyi geldi ama şimdi faydası yok bende sab simblex almayi düşünüyorum ama gaza iyi gelse de kaka yapmaya engel olabiliyo diye duymuştum sizde oldu mu böyle Bi problem

Bizim de 2 göğüs 1 saati bulabiliyor bazen 40 dk canım. Peki aktif emiyor mu yoksa sıklıkla uyuyor mu memede? Bizim uyuklama hali oluyordu hep bu hafta daha iyi emiyor maşallah süre biraz daha kısaldı o yüzden. Biz 27 günlük olduk. Siz kaç günlüksünüz? Öyle doktorların dediği gibi 15 dk da göğsü boşaltamıyorlar biraz daha zaman lazım sanırım
1 saat mi canım. Benim ki 15 dk ancak emiyor bide gunduz tek göğüste uyuyakaliyor dier göğsü bi sonraki emzirmede verebiliyorum gece zaten 5 dk emdikten sonra çığlık atarak memeyi itekliyo

Bn hep tek göğüsü veriyorum her emzirmede sanki yeterli gelio bide diğer emzirmeye kdr süt olsun diye hata mı yapıyorum acaba

Göğüs pedlerinden sıkılan ben göğüs kalkanı aldım çok ii oldu süt içinde birikiyor hem de ped gibi bastırıp acıtmıyor ucunu zaten göğüs yaramı en çok o acıtıyordu şimdi çok rahat ettim

Bn hep tek göğüsü veriyorum her emzirmede sanki yeterli gelio bide diğer emzirmeye kdr süt olsun diye hata mı yapıyorum acaba
bize doktor şöyle söyledi, ilk beş dakikada zaten göğsün %90'ını boşaltır, doyarlar. sonraki 10 dakikada bağ kurmak için memede kalırlar, sonraki 5 dakikada da oyun oynarlar. dolayısıyla ilk beş dakika yeterli gelen bir memeyse bebeğin doyması için kafi. ayrıca her emzirmede bir memeyi ver dedi.

canım ben metsil kullaniyordum ilk iki gün iyi geldi ama şimdi faydası yok bende sab simblex almayi düşünüyorum ama gaza iyi gelse de kaka yapmaya engel olabiliyo diye duymuştum sizde oldu mu böyle Bi problem

1 saat mi canım. Benim ki 15 dk ancak emiyor bide gunduz tek göğüste uyuyakaliyor dier göğsü bi sonraki emzirmede verebiliyorum gece zaten 5 dk emdikten sonra çığlık atarak memeyi itekliyo
Hayır canım kakayla ilgili hiç sorunumuz olmadı gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

bize doktor şöyle söyledi, ilk beş dakikada zaten göğsün %90'ını boşaltır, doyarlar. sonraki 10 dakikada bağ kurmak için memede kalırlar, sonraki 5 dakikada da oyun oynarlar. dolayısıyla ilk beş dakika yeterli gelen bir memeyse bebeğin doyması için kafi. ayrıca her emzirmede bir memeyi ver dedi.
İyi bari içim rahatladı biraz ama sanırım sütüm azalıyor ilk zamnlara göre göğüslerim daha yumuşak sebebide iştahsızlığım gün içinde o kdr az şey yiyorum ki kendime kızıyorum ama ne yiyecek vaktim yada iştahım oluyo keşke annem yanında olsaydı biraz bakardı bana ama yalnz da olunca olmuyo çok korkuyorum sütüm kesilecek die umarım kızım doyuyordur artk sağmıyorum da çok yara oluyo die sadece sıvı alarak yeterli sütümüz olur mu acaba

Merhaba arkadaşlar. 27 Ekim de oğlumu kucağıma aldım. 4255 gr doğdu. Sorunum şu ki, uykularım kaçıyo oğlum sık sık emmek istiyor ancak sütüm yetmiyo. Dr emdir üstüne istiyorsa mama ver biraz obur bi çocuk, emzirmenin üstüne mama verirsen sütünle beslemiş olursun dedi ancak ben emzirmek istiyorum bir çok şey denedim yarım saate bir saate bir emmek istediği için sütü biriktirmiyor çok üzülüyorum tavsiyeniz var mı ne yapsam şakır şakır süt olur

Aktif emiyo eğer doyuyorsa uyuyo bazende doyduğunu zannediyoruz uyuyunca biraz geçmeden uyanıyo.. Ben bi göğsü 40dk emziriyorum 21 günlük olduk..acaba az geliyoda anca mı doyuyo anlamadım.. Ben sonrasında kalanıda sağıyorum öyle hemen bitmez zannetmiyorum 15 dk falan

Back
X