2015 eylül anneleri olarak bebişlerimize aldıklarımız

little3_baby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
112
72
Arkadaşlar merhaba,

Bebek alışverişleri için henüz çok erken olduğunu düşünebilirsiniz ben de öyle düşünüyorum ancak ilk kez anneliği tadacak bir anne adayı olarak bebek alışverişlerinin kapsamı, markaların güvenirliği hakkında hiç bir bilgim yok. Yavaş yavaş bu literatürü kazanmaya çalışıyorum ve bu zaman alacağı için de son aylarımda doğuma odaklanıp gevşemek istediğim için şimdiden harekete geçmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben çeyiz alışverişime de evlenmeden ili yıl önce başlamış hem maddi olarak hem de zaman olarak kendimi sıkıştırmadan içime sinen eşyalar almıştım. O zaman da bu sitede aktarılan tecrübelerden çok şey öğrenmiştim. Şimdi de benzer süreci eylül anneleri olarak birlikte sürdürelim istiyorum. Özellikle kampanyaların takibi için bu başlığın kullanışlı olmasını umut ediyorum.

Ben bebeğim için ilk olarak weewellden soğuk buhar makinesi aldım. Kullanan arkadaşlarım hayat kurtaran bir ürün olduğunu söylediler. Ben de zaman zaman burun tıkanıklığı yaşadığım için beklemeye gerek görmedim. Şimdilik ben kullanacağım. Hepsiburada dan 139 liraya aldım.

İkinci olarak ebebekte hergün için bir kampanya adı altında dünki indirimden aven naturel biberonlar aldım. Araştırmalarım sonucunda avenin çok iyi bir marka olduğunu öğrendim. Çalışan bir anne olacağım için göğüs pompasını da philips aven elektirikli olandan alacağım. Fiyatı yüksek ama kampanyaya girdiğinde uygun oluyormuş. Birbirimizi haberdar edebiliriz. Inun dışında yine kampanyadan küvet filesi, tek kullanımlık mama önlüğü, 10 lu bez mendil ve yenidoğan havlusu aldım. Gördüğünüz gibi büyük kalemleri değil de ileride kullanışlı olacağını düşündüğüm ıvırı zıvırı alıyorum ki elimin altına gelsin. Özellikle internet kampanyalarını takip etmeyi düşünüyorum.

Eylül anneleri olarak bu başlıkta bilgilerimizi ve tecrübeli annelerin tecrübelerini paylaşmayı umuyorum. Umarım rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. Bu başlığı açmamın bir diğer nedeni de bu aslında sürekli bebeğimin sağlığı hakkında endişe etmekten günümü zehir ediyorum. Bu şekilde hem kafa dağıtmak hem de bebeğimin doğumuna hazırlıklı olmayı planlıyorum. Rabbim utandırmasın.

Sevgiler

Bu alışveriş konusunda bende çok sabredemeyeceğim .ilk ufak parçalarımı bu haftasonu alacağım .kendimi mutlu etmek için :))))

Benim haftaya cumartesi doktor randevum var,
Sanırım ondan sonra bi sorun yoksa 1 tane unisex bir şey alacağım bi tanecik sonra cinsiyet belli olunca alırım:)
Son aylara bırakmayın hanımlar çünkü çok gezilemiyormuş bir de ağustos sıcağı olacak :)

ben weewell soğuk buhar üfleyiciyi performansını beğenmediğim için iade ettim. aslında yorumlar çok olumluydu ama benim aldığım ürünün dijital göstergesi ortam nemini olması gerekenden düşük gösteriyordu. bir de bebeklerimiz için ideal nem 45 olmalı diyor ama tüm gün çalışmasına rağmen bir türlü 45 e gelemedi. tüm bu sebeplerden içime sinmedi. bugün de aldığım diğer ıvır zıvır ürünler gelecek.

Eylül 2015 forumunda alışveriş sohbetleri dönmeye başladı. ancak o kadar hızlı ilerliyor ki forum ben takip edemiyorum. alışveriş sohbetleri bu başlık altında devam etse daha faydali olur diye düşünüyorum aslında.

Kadife takım ve tulumlarda şu an çok indirim var ve muhtemelen 1 hafta 10 gün sonrada kaldıracaklar cinsiyeti henüz belli olmadı ama krem rengi 1 takım aldım bugün ilk cicimiz inşallah Devamını almakta nasip olur bebişleri Eylül'de doğumca kış için kadife Takım'lar almak istediğimizde çok Pahalı olacak ve uzun kollu çıt çıtlı bady lerde öyle bakalım artık erken ama almak Lazım

Kadife takım ve tulumlarda şu an çok indirim var ve muhtemelen 1 hafta 10 gün sonrada kaldıracaklar cinsiyeti henüz belli olmadı ama krem rengi 1 takım aldım bugün ilk cicimiz inşallah Devamını almakta nasip olur bebişleri Eylül'de doğumca kış için kadife Takım'lar almak istediğimizde çok Pahalı olacak ve uzun kollu çıt çıtlı bady lerde öyle bakalım artık erken ama almak Lazım

Ben şimdilik internet sitelerinin indirimletini takip ediyorum. Henüz bir mağazaya gidip bakmadım. sizin sözünü ettiğiniz indirim internette mi mağazada mı?

Ben şimdilik internet sitelerinin indirimletini takip ediyorum. Henüz bir mağazaya gidip bakmadım. sizin sözünü ettiğiniz indirim internette mi mağazada mı?
Mağazadan ama internettede îndirimler vardır bebek çocuk marka mağazalarında Çık însirim var onların nuhtemelen internettede satışları vardır indirimler ordadada geçerlidir hiç bakmadım internetten

ben de henüz cinsiyet belli olmadığı için bir şey almadım. zaten ilk bebişim olduğu için nerden başlayacağımı da bilemiyorum... :):)

bende cinsiyeti yeni öğrendim.ilk alacağım aziz bebeden 20 li bir hastane çıkışı olacak.onu fiyatına bakmadan alcam:)bebişe jest olsun hem ilk fotolarında olacak..diğerlerinde ekonomi yaparız artık.sonra bi kac tane zıbın patikli alt.iki üç tanede ikili alt üst takım alırım muhtemelen.ilk çocuğum kızdı.bu erkek olacakmış.hepsinin alışveriş heyecanı farklı yaaaa.

6 aya kadr ugursuzluk getirir derler :/ bende zor zaptediyorum kendimi bişey almamak icin :)

Canım uğursuzluk kendi kafamızda yarattığımız bir şey. Bebeklerimiz Allah'a emanet. İyi düşünmek ve olumlu olmak lazım. İlk üç ayım endişe dolu geçti. Hala da endişelerim var ama bunun sonu yok. Hayatı kendimize zehir etmekten başka bir işe yaradığı da yok. Ben hamileliğimin tadını çıkarmaya karar verdim bundan sonrası için. Alışveriş de bunun en güzel parçası. Rabbimbebeklerimizei sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Canım uğursuzluk kendi kafamızda yarattığımız bir şey. Bebeklerimiz Allah'a emanet. İyi düşünmek ve olumlu olmak lazım. İlk üç ayım endişe dolu geçti. Hala da endişelerim var ama bunun sonu yok. Hayatı kendimize zehir etmekten başka bir işe yaradığı da yok. Ben hamileliğimin tadını çıkarmaya karar verdim bundan sonrası için. Alışveriş de bunun en güzel parçası. Rabbimbebeklerimizei sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.
canım çok doğru yazmışsın.beğendikçe alalım bencede bunun vakti yok.zaten alacak bi sürü şey var.

Arkadaşlar benim de SAT 18 aralık, bebeğim 24 eylülde 40 haftayı dolduracak. Ama ikinci bebek ve ilki sezeryan, muhtemelen 10 eylülde alır doktor. Tecrübelerime dayanarak illa göğüs pompası alacaksanız avent manuel tekli pompayı tavsiye ederim. Çalışan anneyseniz şimdiden alın. Çalışmayan anneler için çok lazım bir ürün değil bence pompa, bebek doğsun eğer sizi emmezse ona göre bakarsınız. Lansinoh'un ikili elektrikli pompası da var elimde ama kesinlikle avent manuel daha güzel. Manuelde göğsünüzü istediğiniz kadar sert veya yumuşak sıkıyorsunuz, elektrikli kendi sıktığı için acıtabiliyor, bence kimse elektrikli almasın, ben pişman olmuştum.

Ben ikinci gebeliğim olduğu için (ilkinde ben de çok pimpirikliydim son aya kadar birşey almamıştım) bu sefer daha keyifli bir şekilde hamileliğimin tadını çıkarmak istiyorum. Bu yüzden bebeğime H&M den ikili satılan uzun kollu patikli tulumlardan iki tane aldım.
http://www.hm.com/tr/product/14673?article=14673-Q
http://www.hm.com/tr/product/39071?article=39071-F
Benim ilk bebeğimde göbek bağı 14 günlükken düştü. O yüzden göbeğine değmesin diye hiç alt üst ayrı takımlar giydirmiyordum. İçine alttan çıtçıtlı body, üstüne de böyle bütün tulum giydirince göbeğine hiç bir zarar vermiyor. Bence ilk aylar, en azından ilk haftalar bu tarz tulumlardan alın.

Biberon konusunda kesinlikle avent tavsiye ederim. Şu an oğlum 3,5 yaşında birçok markanın biberonunu kullandım. Eğer bpa içermese bile plastik olması sizin için sorun değilse yani illa cam biberon istemiyorsanız (camlar çok ağır oluyor bebeğin kendi kendine tutması zor) kesinlikle avent alın. Aventin belki cam seçeneği de vardır onu bilmiyorum. Avent dememin sebebi, biberonların çok geniş olması, dolayısıyla içini temizlemek çok kolay. Dar biberonlarda şişenin dibinde süt artığı kalıyor temizlemesi çok zor oluyor. Avent göğüs pompası alırsanız zaten mecburen avent biberon alacaksınız, çünkü direkt pompaya takılıyor ve sütünüzü biberona sağıyorsunuz. Ayrıca avent biberonları çok uzun değil, tombik ve kısa olduğu için buharlı sterilizatöre sığıyor, bazı uzun başka marka biberonlar sığmıyor.
http://minirome.com/philips-avent-natural-pp-biberon-125-ml-ikili?gclid=CIPCz5WEjMQCFTDHtAodGjUA6g

Son düzenleme:
Ben çalıştığım için biberonu çok kullandım, dolayısıyla hergün kaynatmak ve biberondaki kireç lekeleriyle uğraşmak mantıksız geldiğinden biberonlar için buharlı sterilizatör aldım. Ben yine göğüs pompam ve biberonlarım avent olduğundan o marka tercih ettim, ama pahalı bir ürün. Gerçi 3,5 yıldır oğlumda kullanıyorum memnunum. Ama buharlı sterilizatör alacaksanız mikrodalga fırına koyarak kullanılan daha ucuz modeller/markalar vardı, bence ucuzunu almak mantıklı. Ben mikrodalga kullanmadığım için mecburen avent almıştım.
http://www.gold.com.tr/philips-aven...-u-1-arada_u?gclid=COi0tIGEjMQCFSYUwwodeREAZQ

Bebeğinize uyku seti alacaksanız yorgan içermeyen setlere bakabilirsiniz. Ben oğlumda yorganlı bir set aldım Yataş'tan, ancak ilk üç aydan sonra bebekler dönmeye başlıyor ve yorganı üzerinden atıyorlar. Oğlum 3,5 yaşında yorganı toplasam bir ay bile kullanamadım. Yedi sekiz yaşından sonra belki sakin yatar ama o zaman da yorgan küçülmüş olur. Bebek yorganları genelde 70-130 cm falan oluyor. Bence almayın.
http://www.evmanya.com/urun/541979-...mi-baby-mavi?gclid=COPoqueDjMQCFWfmwgodvLcA-Q

Bebeğinize uyku seti alacaksanız yorgan içermeyen setlere bakabilirsiniz. Ben oğlumda yorganlı bir set aldım Yataş'tan, ancak ilk üç aydan sonra bebekler dönmeye başlıyor ve yorganı üzerinden atıyorlar. Oğlum 3,5 yaşında yorganı toplasam bir ay bile kullanamadım. Yedi sekiz yaşından sonra belki sakin yatar ama o zaman da yorgan küçülmüş olur. Bebek yorganları genelde 70-130 cm falan oluyor. Bence almayın.
http://www.evmanya.com/urun/541979-...mi-baby-mavi?gclid=COPoqueDjMQCFWfmwgodvLcA-Q
Kızlar bu başlık çok güzel ama 2015 eylül anneleri başlığında hiç reklamını tanıtımını yapmadığınız için farkedilmemiş bence.. Buarada dolly çok teşekkürler, ne kdr güzel tüyolar paylaşmışsın..
Benim bu ilk gebeliğim o nedenle ne almam lazım nasıl almam lazım hiç bilmiorum.. artık annemler, eltiler, yengeler, eş, dost akraba tecrübeleri ile halletmeye çalışıcam.. Ama kesinlikle erkenden alışveriş yapmak istemiyorum.. Allah korusun ters birşey olsa, aldıklarıma baktıkça daha da mahvolurum.. cinsiyet belli olduktan bikaç ay sora bir başlarım hızlı başlarım diyorum.. tabi bu arada da boş durmuorum beğendiğim tavsiye edilen herşeyi saklıyorum, kaydediyorum.. Alışveriş zamanı gelince tık tık almayı planlıorum inş.. :)

X