2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kızlar size bir sorum var. ramazanda aranızda oruç tutma durumunuz ne olacak. ben istiyorum ama bir arkaaşım hariç kimse tavsiye etmiyor. siz ne dersiniz.

Kışın olsa 4 30 da akşam oluyor ama yazın çok uzun süre aç susuz bir de sıcaklık etkiler yani
Şu an küçükler ama o zaman neredeyse 7 aylık olacaklar ve bünyen daha çok enerji isteyecek
Zaten diyanet de sanırım hamileler daha sonra tutamadıkları oruçları tutabilir demişti
Yani böyle bir yolu varken riske atma bence hem kendini hem bebeğini

Benimde öyle ama az kilolu zaten bebeğim , bir de günde 2 lt kadar su içmek lazım bu da beni düşündürüyor
canım ya benim fikrim tutmamak hem günler uzun hem de yazlar çok sıcak netice de, herşeyden önemlisi su. normal insanlar bile zorlanıyor. biz de sakıncalı bence bide ileriki aylar

aynen canım benim de bebeğim 3-4 gün küçük olması gerekenden ve bol su içmemiz gerekiyor, normalde ramazanda oruç tutan biriyim ama bu ramazan tutmayı düşünmüyorum
Bende tutmayı düşünmüyorum , benimki de 1 hafta geri , her gece düşünüyorum kuzumu , riske gerek yok bence . Günlerde çok uzun akşam 9 a doğru ezan okunacak , kaldı ki o haftalar daha çok hantallaştığımız , yorulduğumuz haftalar yapacak bir şey yok

cnm benim enistem hacı şakır değil ama başka bir markanın fabrikasında mühendis.. onun bize aktardığı sabun tozları ancak 35 nin üzerinde tamamen çözülebildigi yani kimyası gereği 30 derecede % 100 çözülme olmuyormus ya 40 derecede yıka ya da sıvı bebek deterjanı al demişti. dalın iyi midir bilmem ama ben sıvı kullanicam dalinin. beğenmezsem marka değiştiririm muhtemelen

saol canm şöyle ki ben şuan avukat yanında çalışıyorum. davayı açsam kime karşı savuncam kendimi pek kararsızım yaşadığım yer küçük ve burdaki avukatlar birbiriyle samimi arkdaş dava açsam bile boşuna harcanan param olcak en karlı nasıl kurtulurum diye düşünüyorum. ben patronuma söyledim siz ödemessenizde ben öderim çalışıyor gösterin dedim kabul etti ama alcağım parayada bağlı 3 seneden beri çalışıyorum tahminimce ve etrafmdaki avukat çalışanlarındada gördüğüm çıkarılma durumunda tazminatta vermiyorlar. 3 senem yanıcak onamı üzüleyim yoksa doğum parası almak için cebimden para verdiğimemi bilemedim. işin aslı avukat olmalarına karşı yasalarada uymuyorlar.

kızlar ben ahşap tercih edicem sebebi ise ; Bebek odalarında kullanılan en sağlıklı malzeme masif ahşaptır. Masif ahşap ağacın doğal yapısı nedeniyle çok sağlıklıdır. Ağaç bulunduğu ortamdaki bağıl nemi yüzde elli oranında hapsettiği için nem oranını dengeler. Bu da ortamda küf ve bakteri oluşumunu engeller.
Bebek odası mobilyaları boyanırken kalite standartlarına uygun antitoksik, civa ve kurşun içermeyen su bazlı boya kullanılmalıdır. Ayrıca zehirli vernik veya cila içermediğine dikkat etmek gerekir.
Metal malzeme kullanımı ise çevrelerinde oluşturdukları manyetik alanın bebeği huzursuz ettiği gerekçesiyle pek tercih edilmemektedir.
Plastik malzemeler hafif olması nedeniyle genellikle portatif beşik modellerinde tercih edilir. Ancak güvenlik ve sağlamlık açısından ahşap malzeme ile mukayese edilemezler.

saol canım yorumun için özel sektörde çalışmak gerçekten zor keşke sendikalı bi işe girseydim haklarım konusunda kendimi savunabilir ve durumum konusunda bilgilendirme alırdm.

3 yıl çlışıp çıkarılacaksan tüm haklarını aldığına dair bir kağıt imzalatacak imzalama onu tazminatımı ödeyin de ödemezse sgk ya şikayet et cnm yazık üç yılına avukat olsun isterse savcı olsun avukat tutma davalara kendin gir bende iş mahkemesi yaşadım avukatsız kazandım davayı.. sen peşini bırakmayacağını bildir bakalım öder mi ödemez mi dünyanın cezasını veriliyor işverene avukat olarak iyi bilir kanunları öyle de ona.. ve bir mali müşavirden öğren yasal haklarını avukatlar zaten mali müşavir kadar bilmez iş kanununu.. bir muhasebeci olarak hakkını al derim pes etme.. aynı ilde olsaydık yardım ederdim cnm..

valla kuzum ben kullandım hiç bir sorun yaşamadım başka markaları bilmem hacı şakirin bebekler için olanı kullanmıştım taa kaç yıl önce şimdi dalin aldım bakalım.. illaki bi çözüm bulunur yani

canım bende avukatım ve bir meslektaşımın seni düşürdüğü bu durumun beni çok üzdü. sgk 3 yıldır yatıyorsa eğer ve hamile olduğun için işine son veriliyorsa bence hakkını ara, ayrıca oradan avukat tutmak zorunda değilsin. herhangi bir yerden de avukat tutabilirsin.

haklısın canm insanlar nasıl bu kadar gaddar olabiliyorlar anlamış değilim bende istiyorum dava açıp hakkımı savunmak ama bide doğum olucak bebek ve ben ne kadar koşturabiliriz bilmiyorum demem o ki çok zor almam sanırım ben yine zorlycam tabi o günler bi gelsin şöyle bi konuda var son aylara kadar çalışmam isteniyor bende sezeryan doğum istiyorum buda doktorla konuşup doğum iznimi tam almam demek olucak ama onlar ben izne çıktığım gibi yerime başka birini alıcak sgk ödesem mi acaba ödediğimpara alıcağım paraya değermi ?

asgari ücretten görünüyorsan alacağın para maksimum 3900 tl civarı cnm.. maaş arttıkça alacağın para da orantılı artar..

teşekkürler tekrardan evet bu durum yüzünden 2 aydır stres yaşıyorum. çalışmadanda olmuyor en azından bebeğim için biraz daha çalışmalıyım. eşimlede bu konuda konuşup ilerleyen zamanlarda durum hala bunu gösteriyorsa tekrardan konuşmayı düşünüyorum patronumla. gerçi konuşmam hiç bişeyi değiştirmiycek 3 senede tanıdık birbirimizi mesai saatlerinde doktora bile gitmeme izin vermiyorlar hakkımda hayırlısı deyip bebeğimle birlikte teselli buluyoruz. doğum iznimi bekleseler geri dönüp çalışırımda dedim ama bekleyemiyceklerini belirttiler.

kızlar merhaba benim haftamda olup hareketleri hissedenler varmı ne aralıkta hissediyorsunuz merak ettim?
22. haftaya kadar düzenli bir sıklıkta olmuyor cnm ben 16. haftada hissettim gitgide sertleşiyor sadece bi düzeni yok.. özellikle sabah uykudan uyanınca yataktan çıkmadan çok oynuyor benimki.. ama dediğim gibi bir sıklık düzeni henüz olmaz zaten 22. den sonra netleşir ve sıklaşır.. bazen günde 3-4 kez bazen hiç bazen 10 kez hissettiğim oluyor.. ama 20. haftamdan beri hergün 1 kerede olsa hissediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…