- 31 Aralık 2014
- 937
- 791
- 138
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #23.621
Nefeste sikisiklik degil ama kalbim hizli atiyo ayyy kasilmamiymis simdi buuuCanım dediğim gibi nefeste sıkışıklık gibi kalpte atış bozukluğu gibi değişik şeylerde hissediyomusun ayni anda.
Bundan sonra sayayim bari canimm.Canım gün içinde 8-10 kere olması tehlikeliymis ve süreklilik arz etmesi.
Ayyyy kovaya su doldurup kaldırmak miiii. Kafami duvarlara vurasim geldi cnm nasil kaldirirsin. Yapmayin böyle seyler yahu bebegi goz gore gore tehlikeye atmak bu. Annem 7aylik bebegini kova kaldırdı diye kaybetmis. Agir kaldirmakla bebek asagi iner rahim agzi boyu kisalir. Rabbim korusun. Vallaaaa korkutmak degil amacim ama bazen korkmadanda bazi seylerden vazgecmiyoruzGerçekten mi,ben kovaya su doldurup kaldırıyorum.Allah korusun inşallah bir şey olmamıştır,bundan sonra daha çok dikkat edelim.Tehlike her zaman var demek ki ..
Evet canım kasılma bende 17-18 haftalarda başladı, hep bebeğim diye seviniyodum.Sonra bi okudumki kasılma 20.haftaydi hemen doktora koştum. Bazen sıklaşıyo,bazen nadir oluyor,o yüzden erken dogum riskim var hep dinlenmem gerek.Nefeste sikisiklik degil ama kalbim hizli atiyo ayyy kasilmamiymis simdi buuu(
M mehtapmhtp88 banada dr kasılma olmasın diye adalat başladı. öncesindede 3.5 aylıkken bi kanama geçirdim sonra rahmimde sancı halkası oluştu ve eğer farkedilmeseydi cok ağrıya ve kanama ya sebep olacaktı.. sonucunu bilemiyorum artık. neyseki dr farketti ve adalat başladı ordaki rahmimdeki içe doğru girinti yani sancı halkası 1 .5 hafta sonra kayboldu .. adalatın yan etkisinide yaşadım muhtemelen demir hapımla beraber içmiştim acaip bir çarpıntı yaptı. sana tavsiyem adalatı başka bir hapla içme. ilk başladagında biraz yan etkisi olur ama bence etkili bi ılac. normalde tansiyon düşürmek için kullanılıyor ama calsiyum kanal blokoru olduğundan kasların kasılmasını önlüyor ve gevşetiyor.Bana proluton iğne,progestan,magnezyum ve fitil verdi canım.
bende bi yakınımızdan duydum takvime uzanıp yaprak koparmak istemiş o anda suyu gelmiş... dikkat edin kızlar.. ya tabi köyde tarlada halldır haldır çalışanlarda var hamile olup onlar bence bi istisna ..yinede biz dikkat etmeliyiz diye düşünüyorumAyyyy kovaya su doldurup kaldırmak miiii. Kafami duvarlara vurasim geldi cnm nasil kaldirirsin. Yapmayin böyle seyler yahu bebegi goz gore gore tehlikeye atmak bu. Annem 7aylik bebegini kova kaldırdı diye kaybetmis. Agir kaldirmakla bebek asagi iner rahim agzi boyu kisalir. Rabbim korusun. Vallaaaa korkutmak degil amacim ama bazen korkmadanda bazi seylerden vazgecmiyoruz
Tatlim doktor o karnimin sertleşme sonrasinda o ilaci verdi fakat hemen kullanma bi daha oyle birsey hissedersen başla dedi. Normalde 7.ayda falan veriliyor dedi. Tansiyonumu sordu 10 5 falan cikiyor normalde dedim. Cok dusurur o ilac dedi. Cok duserse haber ver falan dedi. Kalp hastalarina verilen bi ilacmis. Ha bi de oglen al dedi. iyi geldi demek sanada. Sevindim valla. Ins tekrar yasamam ama olursada hemen kullanacagimM mehtapmhtp88 banada dr kasılma olmasın diye adalat başladı. öncesindede 3.5 aylıkken bi kanama geçirdim sonra rahmimde sancı halkası oluştu ve eğer farkedilmeseydi cok ağrıya ve kanama ya sebep olacaktı.. sonucunu bilemiyorum artık. neyseki dr farketti ve adalat başladı ordaki rahmimdeki içe doğru girinti yani sancı halkası 1 .5 hafta sonra kayboldu .. adalatın yan etkisinide yaşadım muhtemelen demir hapımla beraber içmiştim acaip bir çarpıntı yaptı. sana tavsiyem adalatı başka bir hapla içme. ilk başladagında biraz yan etkisi olur ama bence etkili bi ılac. normalde tansiyon düşürmek için kullanılıyor ama calsiyum kanal blokoru olduğundan kasların kasılmasını önlüyor ve gevşetiyor.
Saatte 4ten fazla olursa gorun doktora yada acile canim.Ayyy!!!ben ordan oglum hareket edince kasilma degildir diyodum.
Gun icinde bazen 4-5 kere oluyo ne sıklikta olmasi tehlikeli acaba??
tansiyonumu hiç düşürmedi o ilaç canım. o ilaç uzun süreli kullanıldığında etkili diye biliyorum ben yogunbakımda çalışıyorum hemşireyim orda tansiyon hastalarına veriyoz tık yok :) uzun süreli kullananlara etki ediyor yavaş yavaş. ben kullandım bizzat yaşadım. düşmedi evde manuel tansiyon aletim var ölçüyorum düşmüyor korkma. bnmde tansiyonum hep 10 a 5 11 e 6 o civarlarda.. kasılman olursa düşünme kullan derim ama yanında hap özellikle demir hapı sakın içme.sabah ve akşam kullanıyorum ve dr.um kesinlikle hiç bırakmıcaz hep devam etcez dedi.Tatlim doktor o karnimin sertleşme sonrasinda o ilaci verdi fakat hemen kullanma bi daha oyle birsey hissedersen başla dedi. Normalde 7.ayda falan veriliyor dedi. Tansiyonumu sordu 10 5 falan cikiyor normalde dedim. Cok dusurur o ilac dedi. Cok duserse haber ver falan dedi. Kalp hastalarina verilen bi ilacmis. Ha bi de oglen al dedi. iyi geldi demek sanada. Sevindim valla. Ins tekrar yasamam ama olursada hemen kullanacagim
Mecburen canım tabi öyle tam doldurmuyorum ama yalnız olduğum için,yardım edenim olmadığı için temizlik esnasında falan.Ama artık koksamda umrumda değil,ben bu aylar tehlikeli olmaz diye düşünmüştüm.Bundan sonra asla yapmam tabi ki..Ayyyy kovaya su doldurup kaldırmak miiii. Kafami duvarlara vurasim geldi cnm nasil kaldirirsin. Yapmayin böyle seyler yahu bebegi goz gore gore tehlikeye atmak bu. Annem 7aylik bebegini kova kaldırdı diye kaybetmis. Agir kaldirmakla bebek asagi iner rahim agzi boyu kisalir. Rabbim korusun. Vallaaaa korkutmak degil amacim ama bazen korkmadanda bazi seylerden vazgecmiyoruz
Canim butik bebeden ben basta alisveris yapiyordum ama simdi yapmiyorum. Oradan aldigim bazi urunlerin aynisini disarida ayni fiyata gordum. Mesela sen chicco nun tirnak bakim setini almissin. Ben onu real marketten 15 liraya aldim cuma gunu. Kisaca kacirmis olmazsinKızlar bübchen ürünlerini sipariş etmiştim e bebekten, şampuanıın son kullanma tarihi üzerinde yazmıyor? Napsam iade etsem mi?
Bird dün bi yastık paylaştım hiç yorum yapan olmadı :) bilen bişi söylesin gardaşlar kampanya bitmeden alayım :)
Tamam canimm tesekkurler.Saatte 4ten fazla olursa gorun doktora yada acile canim.
Her ayin tehlikesi var canim bnm. Ilk uc ay tamam dusuk riaki yuksek. Sonraki aylardada erken dogumla kaybetme riski var. yorh yarilamisiz bosver koksun evler ne yapalim:)Mecburen canım tabi öyle tam doldurmuyorum ama yalnız olduğum için,yardım edenim olmadığı için temizlik esnasında falan.Ama artık koksamda umrumda değil,ben bu aylar tehlikeli olmaz diye düşünmüştüm.Bundan sonra asla yapmam tabi ki..
Bana doktorum neden vermedi acaba madem bu kadar etkilitansiyonumu hiç düşürmedi o ilaç canım. o ilaç uzun süreli kullanıldığında etkili diye biliyorum ben yogunbakımda çalışıyorum hemşireyim orda tansiyon hastalarına veriyoz tık yok :) uzun süreli kullananlara etki ediyor yavaş yavaş. ben kullandım bizzat yaşadım. düşmedi evde manuel tansiyon aletim var ölçüyorum düşmüyor korkma. bnmde tansiyonum hep 10 a 5 11 e 6 o civarlarda.. kasılman olursa düşünme kullan derim ama yanında hap özellikle demir hapı sakın içme.sabah ve akşam kullanıyorum ve dr.um kesinlikle hiç bırakmıcaz hep devam etcez dedi.
Rabbim hayirlisiyla zamaninda kavusmayi nasip etsin yavrularimiza canimEvet canım kasılma bende 17-18 haftalarda başladı, hep bebeğim diye seviniyodum.Sonra bi okudumki kasılma 20.haftaydi hemen doktora koştum. Bazen sıklaşıyo,bazen nadir oluyor,o yüzden erken dogum riskim var hep dinlenmem gerek.
Sorma canım sorma,ömrümden omur gidiyor resmen her günRabbim hayirlisiyla zamaninda kavusmayi nasip etsin yavrularimiza canim
Ne zor bi donemmis su hamilelik.
Gecmis olsun canim. Dikkat etmek gerek gecekten.selam anneler nasilsiniz dun dr a gittik oglusum 630 gr olmus boyumuz 30 cm sekerimiz normal plesantamiz da yukari cikmis rahim agzi kalinligi hersey normal cok sukur yalniz benim kolumda kac aydir sivilce gibi kabarciklar olmustu kasiniyordu sisiyordu cildiyeye gittim meger sigilmis nasil bulasmis bilmiyorum ama daha once lazere gitmistim yuksek ihtimal ordan dr rahimede sicramis olabilir dedi catalda bakti birkac tane benziyo dedi ve dogimdan once tedavisi olmadigi icin normal dogum imkansizmis bebegede bulasabilirmis sezeryan sart dedi tam es yukari cikmis diye sevinirken bu cikti neyse cok sukur bebegime birsey olmasinda .
bu gibi supheniz varsa kizlar mutlaka bir kontrol olun derim bebege bulasmasi cok tehlikeliymis cunku dogumdan hemen sonra tedavi olcam ins.
Gecmis olsun canim. Firsat buldugunda dinlenSelam kizlar
C.tesi gunu bi kac bi yere gittik misafirlige orda kaldik gec yattim birazda hareketli gecince pazar gunu aksam tansiyonum dustu bayilcak gibi oldum esim evde tuzlu ayran felan yapti gecmeyince doktora gittik bebekte sorun yok eger rahatsizligin devam ederse tahlil yapalim dedi acildeki doktor. dun isyerimde yine halsiz dustum esim direk hastaneye goturdu tansiyonum 9-6cikti kan testi yaptirdik kansizlik yok. doktor tansiyonun dusuk gibi bol bol su ic kendi doktoruna sole gerekirse ilac yazsin bebegin gelisimini bile etkiler tansiyonun dedi cok kotuydum bayilma noktasina geldim serum taktilar vitamin takviyeli. Biraz iyi geldi bugun ise gitmedim evdeyim. Ama herkes cok hareketlisin cok aniden kalkiyosun cok geziyosunuz diyodu ve de ev islerimide dinlenmeden jet hiziyla yapiyodun hic takmiyodum haklilarmis ya da nazara geldigimi dusunuyorum c.tesi herkes hic hamile gibi degil tipin hic bozulmamis cok guzel duruyo demislerdi kem gozlulerartik agir agir hareket edicem son aylar onemli diye okumustum tansiyonumuz dusmeye cok meyilli oluyormus bunu hice saymamak lazim artik son alisverislerimide yapim snra sirf yatayim bari haftasonlari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?